Ahojte, syn je prváčik, chodí do školskej družiny, vyzdvihujú ho starší súrodenci podľa rozvrhu, čo má družinárka aj poznačené, že má odchádzať len so súrodencami alebo s nami. Dochádza autobusom. Včera som skoro skolabovala. Starší syn mi volá, že malinký v družine nie je, volám naspäť družinárke, kde máme syna a ONA, že nevie, možno išiel na autobus. Už som mala ten najhorší scenár- niekto ho uniesol, nastúpil na zlý autobus opačným smerom, vystúpil na inej zastávke. Telefón zatiaľ nenosí, nechceli sme mu pridávať starosti. Samozrejme do toho volá hysterický manžel. Vystúpim z autobusu a za plotom na schodíku sedí malý. Nakoniec mi vysvetlil, že sa išiel prezliecť, staršie deti mu povedali, že pani vychovávateľka povedala, že všetci majú ísť domov. Syn sa obliekol a išiel. Ja si uvedomujem, že malý urobil chybu, ale veril, že to družinárka povedala a teda išiel. Ale, že vychovávateľke hodinu nechýbalo jedno dieťa a ani nevedela, kde je? Volala som riaditeľke, tá sa o tom dozvedela až z nášho telefonátu. Dnes v práci nebola. Rozhovor s vychovávateľkou nemal zmysel. Decko rovno z vysokej, hľadela do blba, mykala plecami oháňala sa s titulom, tak som jej vysvetlila, že nech sa s tým radšej nechávali, lebo robí škole len hanbu. Chcem skôr radu, ako formulovať oficiálnu sťažnosť na vychovávateľku. Nikdy som neriešila, že sa v škole stal úraz, alebo stratil oblečenie, chápem, že učiteľka nemôže mať oči všade, ale nemať informácie o dieťati celú hodinu, je naozaj nezodpovednosť.
@atrami
volna tvorba, staznost na nedodrzanie písomných pokynom o odchode ziaka XY, trieda 1.X zo školského klubu. Zodpovedna osoba .................... v case XY nevedela kde sa dieta nachadza a kam a v akom case sa vzdialilo z budovy
a teraz bo ma roztrhne: presne pre taketo pripady by malo decko mat mobil, hocaku sunku !!!
@dominika6 mobil samozrejme už nosí, len sme nechceli pridávať mu starosti- preukážku, kľúče, mobil. mali sme dojem, že sme urobili všetko pre jeho bezpečnosť. Cvičili sme celý týždeň, takže to bolo na niečo dobré, nesmel zabudnúť vystúpiť na správnej zastávke, prechádza cez hlavnú cestu a preliezol plot. Dospelý človek si nesplní svoje povinnosti a malý prváčik to zvládne na jednotku.
Ja len toľko : som učiteľka a toto sa nesmie stať! "Mladá s titulom" si asi ešte neuvedomuje, že má veľkú zodpovednosť za deti (či už mladšie alebo staršie) a je jednou nohou v kriminále! Ja by som jej "vypláchla" žalúdok a bolo by mi jedno či je alebo nie je kolegyňa, za toto by mala na našej škole zápis, porušenie prac. disciplíny ... Chvalabohu Ti došiel malý v poriadku domov.
@eeffka na ich stránke som nikde nenašla jej povinnosti. Malinký mobil má, ale nechcel ho nosiť, lebo sa bál, že ho stratí, v škole má starších súrodencov, vždy volal, keď niečo potreboval. Nikdy ma nenapadlo, že ho vychovávateľka stratí. Dnes som bola v škole a hodinu som ju sledovala. Kabelečku v ruke a v druhej mobil, deti za ňou ako húsatá ona už vo vnútri a deti ešte vonku, ak by jedno ušlo ani nevie, žiadne rátanie nič. Von z triedy jej behali deti hore-dole ona sedela za stolom a klikala na mobil. V pondelok je ZRPŠ budem žiadať nahliadnutie do jej povinností, a odovzdám sťažnosť.
@dominika6 všetko takto fungovalo. Ja pracujem do 15:00, hlásili každý príchod, ak meškali, volala som, nikdy problém nebol.
@lentilkapb ja viem, že ona urobila chybu, jej prístup bol otrasný, žiadna ľútosť, len sprostá arogancia. Ak by si mi vedela naformuľovať žiadosť bola by som rada.
uf, ja by som asi skolabovala, máš šikovného syna, keď si vedel takto poradiť, mohol ísť ešte vyhľadať súrodencov v škole, na tú družinárku by som podala sťažnosť nielen riaditeľke, ale aj na školský úrad, či zriaďovateľa školy a podala by som čo najskôr, nečakala by som do rodička
@veronika33 , bohužiaľ nemám možnosť to riešiť hneď zajtra. Dnes som chcela osobne spolu s riaditeľkou, ale nezastihla som ju.
Osobne by som taku "vychovavatelku" roztrhla jak zabu, a ziadala by som preradenie do inej skupiny k niekomu zodpovednemu...nechapem ake tam maju pravidla, u nas dieta pustia same len ak rodic podpise papier ze moze same ist domov a pisomne sa nahlasuje kto okrem rodicov moze vyzdvihnut dieta..
ja som bola včera rozčulená,syn prišiel zo školy -poslednú hodinu mali náboženstvo.A syn mi hovorí ja tam chodiť nebudem farár je šibnutý....,a ja že.....a on veď dnes sme pozerali film ako sa samopalmi zabíjajú ľudia,vraždia sa ...a ty mi nedovolíš pozerať ani rengerov.A to pán farár nám povedal,že kto chce dopozerať film má ísť s ním na faru.Ja som skoro odpadla.Zavolala som riaditeľke -povedala,že to prešetrí.Dnes mi dala odkaz po synovi,že pán farár to púšťa na odstrašenie,aby nespadli do niečoho zlého./////To sa mi azda ,len sníva!!!!! No povedzte mi vy niečo na to .
@ivia25 toto by som neriesila cez syna, ale bud by som osobne za fararom skocila, alebo by som my zavolala ci napisala mail
Syn to nemusel celkom dobre vysvetit ci pochopit, lebo ked som Ja chodila na nabozenstvo, zazila som cosi podobne, resp Moja kamoska co sedela vedla mna
Pozerali sme film o misiach, a misionar rozpraval story o detskych vojakoch v Afrike, znasilneni dievcat co padli do zajatia ci vyzabijani celych dedin a popravy ludi macetami, boli tam zabery a kratke je svuvky od filmarov ci dokymentaristov
spokuziacka to doma tiez nie celkom dobre opisala a vysvetlila a Bol pruser, jej rodicia boli velmi nabozni a samozrejme pohorseni, stazovali sa kade-tade
Pointa filmu bolo nasilie na detoch v inch krajinach a porovnanie nas
Bol to skandal a riesil to snad aj biskup ;)))) a to sme boli uz v 9. roc
@atrami vychovavatelka pekne nezodpovedna. Zjavne si neuvedomuje, ze ma za deti osobnu zodpovednost a ked sa nebodaj niektoremu nieco stane...
Ale aj synovi by bolo treba viac verit, aby si si nahodou neprivodila infarkt 🙂 Pri takej vychovavatelke by bol syn mozno bezpecnesi, keby isiel po skole rovno domov 😠 Vyzera, ze ma viac rozumu, ako ona.
Velká nezodpovednost...a ešte ze to brala na lahku vahu? Ja by som nič nepisala - ziadne papiere, hned za riaditelkou čo tam chceš položiť stažnost tajomničke na stol a čakat čo bude? Pekne rano do školy a za riaditelkou.
@lienka.7 ???? tuším si si pomylila temu 🙂
@sardinka333 nepomylila, reagovala som na prispevok s fararom....
@lienka.7 ano prepáč, ten prispevok mi najeko unikol, omluvam sa 🙂 🙂
@sardinka333 v pohodicke 😀 😀 😀
zažiješ toho ešte vela 😉 ,syn ked bol 5ročniku ho učitelka poslala pre prezuvky,podptykam byvame od školy 2,1km bolo to na konci oktobra zima ,prišiel len v tričku,lebo šatne jasnačka zamknute,naštastie som bola doma ,ale ten šok neprajem nikomu,len paradox bol ten že dala poznamky kto nema zošit a hned išli von na pracovne vyučovanie,v 8ročniku im ta ista učitelka puštala na etike interupcie,viem že na nej bohužial sama bola ,je to každeho osobna ale detom sa to nepušta,syn odpadava išiel za riaditelom a na etike vždy pomahal sekretarke lepit obalky,v 4 roč spadol v družine zo stromu ,polovica deti vnutri polovica vonku,v zemi bola mala rurka z odhniteho zabradlia asi 1 cm a ten sme trafili do spanku,volali mi nech si pre neho pridem,neda sa napisat čo som prežila,ešte ked bol 4 roč sedel na švedskej bedni,spolužiak sa hupal na lane a buchol do bedni,syn spadol na ruku,špiralovita zlomenina ruky ,stalo sa to na prvej hod,normalne prišiel domou o 14 00,ruka napuchnuta,išli sme na Kramare,na druhy den išli do školy v prirode,zo sadrou sme došli za triednou a ona juuj čo sa ti stalo ,čo si robil,to ta nemožem zobrat a ja že moja na vašej prvej hodine a 5 hod. ste ho ignorovali a ona že nie,pytala som sa deti a potvrdili to čo hovoril syn,poviem ti taku falošnu učitelku som nevidela,ale dostal velmi prijemnu triednu vdaka ktorej sme to prežili,a už sme aj zmaturovali,ja viem že je to ťažke,že aj mi nezvladame svoje deti ,raz si deti zavolali do relacie staru pani učitelku a ta povedala pre mna svatu pravdu,že neni doležita potiahnut jedničkara ale nadchnut slabšieho žiaka a motyvovat ho prajem ti len dobre učitelky,my sme naštastie tento dlhy kolotoč uspešne ukončili maturitou,čo sa mi zdal sen
Toto sa nesmie stať,ale stalo sa a syn je našťastie v poriadku.Nepísala by som sťažnosť,myslím,že si narobila riadny rozruch a mladá učiteľka si to navždy zapamätá:Nechcela by som ,aby hned na začiatku kariéry mala kárne čo sa s ňou poťahá stále alebo siahnutie na plat.....
@atrami mám kamošku začínajúcu učiteľku, prišla domov s plačom vraj sa jednemu dieťaťu stal úraz a ja že čo? a ona že dievčatko na výchadzke spadlo a odrelo si koleno...myslela som si, že si robí srandu, ale ona sa až triasla od strachu, že to teraz bude...za takú blbosť hej? a niekto pošle male decko same domov bez strachu... ta vychoška je čistá krava nezodpovedná, toto sa stáva učiteľkám vo vyššom veku, ktoré už toho majú dosť ale nie mladej, veď by jej malo záležať na tom ako sa zapíše..
@atrami Urcite to ries a stazuj sa hned.... ja mam v zbierke tiez par skolskych zazitkov, spadla na mna skrina, mala som rozbity nos, zlomeny palec na placku, cize utekacka z domu na traumacku, ale telocvikarke sa to zdalo ze nic a ked som po par dnoch prisla do skoly tak tiez pred mojou maminou len pozerala a osivala sa a to bola vo veku mojej maminy a kedze to bolo po par dnoch akoby sa nic nestalo, preto sa urcite poozyvaj....ako nevravim su zodpovedni a obetavi ucitelia, co pomozu riesia, ale niektori by ti neuverili, ze ti nieco je aj keby ti striekala krv z otvorenej rany a to, ze niekto nevie, ze mu chyba dieta je iny vrchol....ale ja som mala tu moznost sledovat pri praci ucitelov, lebo mali s nami na vyske niektore hodiny a je to aj vizitka nasej formy vzdelania a toho, ze nie kazdy robi pedagogiku pre nu, ale dost vela pre titul a s tym, ze oni ani ucit nechcu....
u nas v skole, dieta ucitelka odovzda rodicovi alebo inej osobe uvedenej v prihlaske do SKD jedine na podpis, kazdy den maju zoznam pritomnych deti a z toho sa postupne odpisuju a kontroluje sa pocet deti.
Toto zaviedli pred 2 rokmi, ked jeden prvacik sam od seba odisiel domov, bludil po meste, a KE su dost velke mesto, skola je v centre, nastastie ho zazrakom nasiel skolnik a doviedol do skoly, maly nedokazal najst cestu domov.
@atrami
1) vzor alebo nejaký formulár sa na googli isto nájde,text sformuluj podľa skutočnosti ako sa udalosť stala
2) porozmýšľala by som nad mobilom pre malého..nie ako vymoženosť,ale ako prvá pomoc pri takýchto situáciách,tobôž ked deti ešte cestujú busom...