Ahojte. Mam 7 rocnu a dost ju rozmaznavam. Ked jieco chce hnes to ma nvm povedat nie. Spravi tie oci a uz je to. Ma hracku aku xhxe aj dnes ideme do Dracika pre hracky za cca 200e .. nvm ako to spravit ak poviem nie tak piští
Čo je ťažké povedať na slove NIE. Určite by som nekupovala vsetko čo chcú moje deti. Pletieš si na seba riadne veľký bič, keď jej všetko dovolíš a kúpiš. Bude ti skákať pi hlave. Hneď to stopnúť. Darček na meniny, narodeniny a Vianoce. Aj tak sa s tými hráčkami nehráva.
pockaj do puberty a posle ta niekam... na stare kolena sa zacni obzerat po nejakom domove, lebo ked to nestrihneš teraz, tak hodnoty bude mat niekde inde. A dam ti dobru radu. Ak za niečo sľúbiš trest (nepozeranie TV, mobil, pc...), tak to dodrž. lebo potom sa ti moze stat to co mne, ze mi dieta povedalo zhruba vo veku tvojej dcery: "aj tak mi to nakoniec dovoliš". To bola pre mna vychovna facka a odvtedy tresty funguju a dieťa sa tiež "napravilo".. 🙂
Keď príde za tebou že chce na 18 Ferrari tak co urobíš vykradnes minimálne 2 banky?? Ak na to máš a chceš dosiahnuť aby jediná a najväčšia životná hodnota boli hmotné veci a peniaze tak si na správnej ceste gratulujem. Ja mam 6r dcéru tiež by chcela všetko co vidí ale treba jej vysvetliť ze to proste nejde. Deti sú dosť chapave tvory len sa treba spolu rozprávať 🙂
A Dračik je v týchto dobách otvorený? 😇
Vymyslene.
@mirage dracik otvoreny ako tak nie je ale je tam vydajne miesto 🙂
@mirage bohuzial nie. Peniaze nie su u nas problem
Robis jej tym medvediu sluzbu. Ked vyrastie, bude cakat, ze aj jej partner ju bude vydrziavat.
A co, ze pisti? Nech. Cim viac hraciek, tym viac sa bude nudit.
Koľko sa s tými hračkami s nou hráš aj ty? Keď na to máte, hmmm, ja neviem, ja som už asi stará, ale tak ja by som kúpila byť decku, prenajíma la a peniaze odložila, zaplatila dobrú školu, ak aj to všetko máte, tak by som sebe zaplatila dobrú terapeutku.... Pretože toto co robíš robia väčšinou malomestania co majú trochu viac. Ľudia čo reálne majú peniaze a aj rozum toto nerobia a decká keď chcú niečo si musia ísť zarobiť, takže rob ako uznáš, ale ver tomu, že dobre to nie je.
1.) Prepáč, píšeš ako keby si mala 15!!!
2.) Mala by si sa naučiť hovoriť nie, lebo keď bude väčšia, bude taká neznesiteľná, že nebude mať kamarátky, v živote bude stratená a bude si o sebe myslieť že ona nič nemusí, lebo je princezná. Poznám také prípady, tie dievčatá majú už po 20tke, ony sa samé neuvedomia, ale nič v živote bez pomoci nemajú. Len tie peniaze. Ani muža, ani deti ani nič. Radšej jej občas nedovoľ, choď na to pomaly. Ale ak ty nebudeš chcieť a budeš ju rozmaznávať tak je to tvoja vec. Ale rovnako to bude aj tvoja chyba keď sa s ňou nebude dať vydržať a bude vám skákať po hlavách a budeš tu o 2roky písať aká si z nej zúfalá
Pamätaj,niekedy najviac čo môžeš dieťaťu do budúcna dať je nedať mu všetko..
Čoskoro sa to celé otočí proti tebe a nebudeš vládať naplniť jej túžby ktoré budú náročnejšie a drahšie.
A o veľa oberas aj ju..práve tým že má všetko..
Deti majú mať sny,túžby..niet nad rozžiarene očká keď rozbaluju na narodky či Vianoce darček po ktorom túžia dlhší čas.
@maciatkolulu hrávame sa aj spolu nie je to len že kúpime. Chcela autíčko elektrické keď mala 4 roky tak sme kúpili hoc jedno mala. Kde mám tie peniaze dávať keď nie dieťaťu? Len občas to ide na nervy keď chce a chce a chce. Malomeštania? Nezavidis trocha?
Nvm jej odolať keď sa na mňa tak pozrie že mami prosím. Ale zasa začína robiť scény napr ak jej sladké nekúpim.
A od tejto diskusie ocakavas čo? Pretože podľa odpovedí mi nepríde že by si hľadala radu ako s tým skoncovať.. aj my by sme mali peniaze na drahe hračky co by mohli deti dostať aj každý deň a neurobim to kvôli nim.. ja som sa vždy desila toho že budem mať rozmaznane deti a tak som sa snažila k tomu aj tak pristupovať.. byť láskavo prísna nie je nič zložité.. ale to si musí každý dospelý v sebe nastaviť..
Takze budem predpokladat ze tema je skutocna. Nemate problem s peniazmi- davaj dcere vreckove, podla vasich moznosti. Nech si kupuje co chce, ked chce nieco vacsie musi si nasetrit. Nauci sa hospodarit a sama uvidi, ze kupila som si blbost, nemozem si kupit tamto. Zvysok penazi odkladaj pre nu do buducna. Urcite viac oceni ked jej v dospelosti prispejes na byvanie, nez hracku na jeden den.
« Kde mám tie peniaze dávať keď nie dieťaťu?«
Moja a kde sa dieťa naučí odmietnutiu, frustrácii, trpezlivosti atd keď nie v láskavým kruhu rodiny? Pretože Ty ju možno hyckas, ale život nebude. Keď v škole nedostane to čo chce, keď ju odmietne chlapec o ktorého bude mat záujem, keď nedostane prácu, ktorú bude chcieť... tak sa zrúti a skončí na psychiatrii alebo na drogách, lebo odmietnutie nepozná? Alebo jej ten chodníček budeš zametať do smrti?
Úlohou rodiča nie je zabrániť dieťaťu aby padlo a rozbilo si kolienko. Úlohou rodiča je naučiť dieťa, že keď padne môže sa zdvihnúť a ma okolo seba ľudí ktorí mu pomôžu a pofukaju
no tak aku radu chces? ved si spokojna... ved hadam jej neodopries nieco, ked ona tak pekne prosi. Som naozaj zvedava, ked sa ti zmeni financna situaci, alebo naozaj pridu vacsie naroky, dieta bude mat hysaky, lebo jej niekto zacne hovorit nie (a to ver, sa stane... ) ako sa budes tvarit. My tiez kupime kadeco, s rozumom.. zase neznamena to, ze sa dieta nema s cim hrat... 1,5m po vianociach, utekat po 200EUR objednavku do hrackarstva to je veru dost 🙂
Moj bratranec bol tiez rozmaznavany. Peniaze, ziadny problem. Vsetko co chcel, dostal, jeho mama mu begala okolo rite, vsetko za neho riesila. A ako dopadol? Zacal kradnut, fetovat. Uz bol 3x zatknuty. Ma 32 rokov a uz par rokov je bezdomovec... vela stastia s takou vychovou... 👍👍👌👏
dieta s tebou v pohodicke manipuluje, hodi oci, zapisti a vie, ze dostane.. pecka.. urcite z nej tymto stylom vychovas racionalneho, cielavedomeho, samostatneho jedinca.. bude akurat tak chodit s natrcenou rukou a ked jej raz panko, ktory ta nahradi zatiahne kohutik, moze si zbalit jeden kozuch, par sperkov a vratit sa k tebe do detskej izby..
ja mat vela €, radsej nez kupovat kraviny do detskej izby, na ktore len sada prach, odkladam do buducna na vzdelanie, investujem, ci po dobe koronovej investujem do spolocnych zazitkov..
a mimochodom, € ako prisli, tak mozu aj odist.. a ten pad bude potom silno bolestivy.. a tebe okrem toho prasknu bubienky 😉
@cookie29 nie je, no dá sa zavolať, či majú na predajni a odložiť a vyzdvihnúť..ja som teraz tak malému "kostým" policajta kúpila do škôlky na karneval
Blahoželám. Co je to za hracku?
Chcela si sa pochváliť ze mas 200e na hracku? Len tak, mimo sviatku, vianoc... ?
Opicia láska. Milujúca matka takto svoje dieťa nenici. Nevychovavas. Deformujes
ja mám 2 chlapcov , a teda muž im nosí letáky z dráčika a tie listujú a všetko chcú, no nebežíme a nekúpime im to všetko. vysvetlila som, že hračkárstvo je pre všetky deti, že nemôžu mať všetko len oni. darčeky dostávajú na meniny, narodeniny, vianoce...a sem tam niečo pomimo, drobnosti.
Peniaze u vás nie sú problém? Tak som mala pravdu 🙂
Niekto sa tu len potreboval pochváliť, ze sa dobre vydal? 🙂😀
Musis byt aspoň pekná 😄
A dobre ti tak, spamätať sa keed bude neskoro. Len tvojej dcérky mi je ľúto, lebo bude to mat naozaj v živote veľmi veľmi takže.
kup si aj ty hračky za 200 euro a hrajte sa spolu, mentálne ste tak asi narovnako😉
Dcérku pripravuješ na to,že v dospelosti sa nechá zbaliť niekým,kto jej bude vedieť veľa dopriať(keď už nebude dávať tatinko) a zavrie ju do zlatej klietky🤑 a nie, nikto z nás ti nezávidí. Nieje čo.
Nie nezávidím a tobôž rozmaznané dieťa... Ja ma 7 ročného tiež a tiež by chcel všetko možné,co by sme vedeli kúpiť. Ale takto sa teší na vianoce, narodeniny, keď si zaslúži a keď niečo veľmi chce, tak mu poviem, pozri dám ti peniažky a odlož si ich a šetrí si na niečo, samozrejme dám 2 eur a pod. A si predstav, ze sa tak dieťa učí aj nejakej finančnej gramotnosti.
Máš choré dieťa? Ze mu teda musíš robiť radosť dokola? To by sa dalo možno pochopiť.
Komu inému kupovat, ved ti radím, kúp dieťatu nehnuteľnosť, prenajmi, odkladaj. Objednávaj drahšie kvalitnejšíe hračky ako ma dracik. A na sviatky. Ale mam pocit, že buď si vymýšľa, alebo neviem, lebo normálna inteligentná žena toto všetko vie riešiť. 😉
@dusankomoj toto je trochu komické, už teraz vieme, že to bude sexica, ktorú schnapne milionár, lebo jej mamka kupovala plastové hračky v draciku keď odula pery😂😂😂a ten milionár bude zlý chlap, lebo ju zatvori do zlatej klietky, trochu menej seriálov odporucam😂skôr by som sa bála, že si vezme normálneho chlapa s priemerným príjmov a bude zibrat ako srna, že nechce kupovať keď otrci😂😂😂😂
Kúpiť si štuple do uší za pár centov a nie hračky za 200€ a mohla by pišťať koľko len vládze🤔 Alebo si zaistiť ďalší príjem,lebo nároky sa vekom budú zvyšovať! Jednoducho povedz nie. Čoho sa bojíš, že ti prasknu bubienky,alebo,že ju rozdrapí od jedu? Bez irónie: prestaň jej ustupovať,lebo to bude mať v živote ťažké,keď bude naučená na všetko,čo si ukáže😞