Ahoj... prosim o radu...
Syn je prvak... a prisli sme na to,ze mu v druzine neustale niekto kradne jedlo.. keksiky,jogurty,perniky... uz sa to neda ani zratat..kradnu mu aj to, do coho si parkrat v triede kusne a necha si to na neskor do druziny... chcela som to riesit s druzinarkou... no bezvysledne...trva to uz cca 2mesiace.. dnes mi povedala,aby som mu nedavala na desiatu tak vela..len tolko co zje v triede.. stava sa to aj inym detom..ale nie az tak casto ako nam... poradte mi.. ako to riesit a chytit toho zlodeja...? Dikes...
syn nech si desiatu schováva v taške,ak to má voľlne na lavici,tak krádež je jednoduchá a rýchla..
Tipujem ze to bude nejake dieta ktorem u doma "nedopraju", len take co je bio, eko, bez muky bez cukru bez chuti.. A v zivote nejedlo kupovanu sladkost.
@kapers sn je rozumný, tak mu nabaľ len toľko, aby to zjedol cez veľkú prestávku. Prečo si necháva do popoludnia? Zje obed? Alebo je v družine nejako extra dlho?
Okrem toho, ak mu nabalíš sladkosti (keksy, perníky), ktoré ani nezje, tak načo mu to je? Asi ho trošku preceňuješ a toľko jedla nepotrebuje, potom to niekde povaľuje a iné dieťa to nájde a zje.
Ja teda synovi tiež balím viac (on je od malička papkáč), ale dostane normálne chlieb a k tomu ovocie a jogurt. Sladkosti má doma, občas dostane do školy aj keks, ale podla mna ho zje ako prvý 😂
Tak.. su pod dohladom... preto viem,ze to zmizne az v druzine... ked odchadza z triedy, este to ma... potom idu s druzinarkou do druziny... na obed... vtedy niekedy to zmizne... nebalim mu vela... tiez mu davam nejaky chlieb,alebo rohlik, a k tomu jogurt a taku malu vyzivku, co sa vytlaca... on to niekedy zje vsetko uz v skole a niekedy nie... a ten pernik ma v taske,keby mu nechutil obed(lebo vecsinou mu nechuti).. a jemu to kradnu priamo z tasky z toho desiatoveho boxu..
A este nieco... myslim si totiz,ze ta druzinarka aj vie kto to robi... len to nechce nijako riesit... a ja ju k tomu neviem prinutit...
Ja by som oslovila riaditeľku. Družinárka je jej pracovník - tak nech to rieši....A tie jej reči aby si dieťaťu dávala menej jedla nech si láskavo nechá...Ju do toho vôbec nič. Dnes mizne jedlo, zajtra mobil, peniaze....
Ved ja si tiez myslim, ze ju do toho nic kolko mu davam jedla... len sa bojim..ze keby som isla za riaditelkou, tak aby si potom druzinarka nezasadla na syna..
Pokiaľ to nerieši družinárka, treba ísť za riaditeľkou. To kde sme, aby sa kradlo jedlo z tašiek?? Toto sa nesmie tolerovať.
@kapers no len nech si sadne - aj také kobyly poznám, však za chvíľu je koniec roka a potom už bude syn starší....
Som z toho celeho zufala... dnes ma mna ta druzinarka nakricala ako na soplave decko.. ze ona nema cas strazit detom tasky... a nech mu dam menej jedla... minule mu ukradli este aj chlebik vo vajicku... a den predtym zjedol polovicu muffinky... a ten zvysok mu tiez ukradli... proste skoro kazdy den...
Akoze je fakt smutne, ze rodic sa nepostavi za dieta zo strachu, ze si na neho pedagog zasadne. To co za kra*y a vol*v mame v skolstve? Do toho, co a kolko mu das jest nikomu nic nie je, pokial fakt nie je maly len na sladkostiach a ucitel by mal obavu o jeho zdravie, no to pochybujem ze sa deje. A riesit to ma druzinarka aj ucitel aj riaditel, rozumiem, ze taky keksik je par centov, no stale je to majetok tvojho dietata a rozdelit sa s nim moze iba ak chce on. Je to kradez a suhlasim ako bolo napisane vyssie: dnes keksik a cokoladka, zajtra oblecenie, mobil peniaze. Ked to takto odprezentujes, myslim, ze sa to pohne dalej ;) drzim palce a daj vediet ako si dopadla.
a este otazka: ako vies ze mu kradnu jedlo? ako ste na to prisli? A aby som nezabudla: skola je vychovnovzdelavacie zariadenie, spytaj sa ich, co je za vychovu tolerovanie kradezi? ako sa ma citit tvoj syn a ne deti, ked im je nieco zobrate a nic sa s tym nerobi? sak to je jaky zaklad do zivota?
@kapers by som mu dala do nejakeho jedla prehanadlo, s upozornenim syna, nech to neje...ukradli by mu to a fajne by ho prehnalo. I ked rozmyslam, ze toto fungovalo u nas v praci, na male deti by som to asi neaplikovala. Tiez by som sla za riaditelkou a ak by na mna druzinarka zvysovala hlas za takuto podla mna vaznuvec, poslala by som tam muza. On je dost asertivny, este by mu nakoniec aj ta druzinarka robila desiatu🙂 inak nas to caka od septembra, taj daj vediet, ako to dopadne.
Zboznujem rodicov, ako si ty, na internete sa rozculovat, ale riesit nie, ved co ak si zasadnu?
@kapers asi by som do detskej vyzivy kvapla par kvapiek prehanadla a synovi nakazala nejest ju 😎 Opakovane, ak by bolo treba. Inak ma napada - riesit u riaditela, na tasku dat zamok/ alarm, kamera v triede, tasku brat so sebou vsade... Ale ak sa to deje sustavne, trvat na tom, aby to skola riesila. Kto vie, ci jedlo neberie nejake tyrane vyhladovene dieta...ked ujradne aj nedojene jedlo. To sa vacsine hnusi, dojedat po inom.
@kapers zase sa niekto nudí...Alebo to myslíš úplne vážne, že tvoje decko nevie, nevidí? Družinárka schválne kryje tento zločin, lebo je čo? Podplatená??😂 Veď ak idú na obed, tak idú všetci. Tí žiaci, ktorí eventuelne nejdú, ostávajú v triede pod dozorom inej vychovávateľky, alebo učitelky. Prváci nie sú nikdy bez dozoru, tak si prestaň vymýšľať kraviny. Najviac pravdepodobné je (ak je táto téma vôbec reálna), že ti tvoje dieťa klame.
@barla5 🤔🤔🤔sa tak zamýšľam, vy čo dávate jesť svojmu dieťaťu na desiatu?
@misscelaneous normalne... ze sa ho pytam,ze ci to zjedol... a ked to nezjedol on a nema to... tak to zjedol niekto iny.. ale stava sa aj tak, ze to chce zjest v druzine a uz to nema... vtedy to povie aj druzinarke a ona nic...
@figurantka super špeciál gurmánske vychytávky, ktoré neodolateľne lákajú nejaké úbohé bio dieťa 😂
@alaguema toto zaváňa croissantmi a horalkami ;)
@alaguema prosila som o radu... ak sa chces zapajat takym osocovanim... radsej bud ticho... ty mas vlastne deti...? Moj syn aj vidi aj pocuje... ale ako kazde decko... ked robi nieco tak sa nesustredi na tasku... a druzinarka nemusi byt podplatena... staci..ak sa napr.nechce zapliest s ciganmi...
nechapem celkom... pokial viem, tak prvaci su neustale pod dohladom pedagoga - ci triednej ucitelky, ci druzinarky. tasku maju pri sebe alebo zamknutu v triede - okrem casu kedy su na obede alebo vonku (zamknuta trieda). kedy sa mu to straca?