Prísna učiteľka

macik34
14. jan 2020

Zda sa Vam ok ak dieta ma priemer 3,6. Z doslednej pisomky dostala 4 ale napisala ju na 50%. Chce jej dat solo4na vysvedceni. Bez sance na opravu

ave17
14. jan 2020

No, 50% na 4,he ešte dobre hodnotenie, u nás to bolo za 5. Pokiaľ si pamätám, tak 3.6 sa vždy zaokruhlovalo už na 4, a vlastne tou 4 z písomky sa to potvrdilo. Bohužiaľ, na konci roka treba zabrať...

deti95060810
14. jan 2020

ešte napíš z akého predmetu...lebo ak z hudobnej tak to je blbosť, ale ak z matematiky tak tam sa dávajú aj sólovky....😉
Podľa známky a priemeru je to 4.....😢

snehulienka8
14. jan 2020

@macik34 priemer 3,6 je 4, nejasnosti ohladom bodovania/znamkovania ti vysvetli najlepsie dotycna uciteka..inak znamky na vysvedcenie sa zbierali od septembra..prinajhorsom mozete poziadat o komisionalne skusky..

syslik81
14. jan 2020

ano je to ok ... 3.6 je 4 ... a zrejem si priemer nepokazil posledne dni ale mal/a cas si to opravit ... aspon ma motivaciu pohnut na druhy polrok a koncorocne mat lepsie

eriksonka1234
14. jan 2020

@macik34 v akom je ročníku, na akej škole? Nezáleží na známke, ale na vedomostiach. A na tom, ako k tomu pristupuje dcéra. Minule syn gymnazista priniesol prvú päťku kvôli tomu, že chýbal, spolužiacka mu poslala zle opísané poznámky, on sa to tak naučil, prihlásil, samozrejme ze p. prof. bolo jedno, že chýbal a poznámky mal z druhej ruky. Vieš čo som urobila? Vo dverách ho objala s tým, že viem, že sa učil, spravil maximum pre to, aby dostal dobrú známku. Možno ju stačí podporiť, nájsť doucovatelku, nerieš tu učiteľku, tie sú rôzne 🤫, je dôležité, aby sa ten predmet chcela učiť, aby sa jej nezhnusil...

veronikaszabova
14. jan 2020

@macik34 no 50% je na 4. S tym nic nenarobis.

dopolbokaodrata
14. jan 2020

Tak mohla sa snažiť o opravu aj skôr a nie naháňať známku na poslednú chvíľu. Keď jej vychádza 4, bude mať 4 a učiteľka za to bohužiaľ nemôže.

benit
14. jan 2020

Na stranke skoly nemate zverejnenu stupnicu hodnotenia? U nas je 50% za3 a 49% uz 4. Stupnica sa schvaluje na pedagogickej rade a mala by byt zverrejnena pre rodicov.

berenika39
14. jan 2020

asi je třeba začít dříve, než v pololetí, takto to je na 4. Není to chyba učitelky, ale nedostatečné přípravy dítěte během pololetí,

nini1010
14. jan 2020

Nechapem aky ma vyznam tato diskusia?Mali ste cas ucit sa aj znamky opravit.Ak si ju zasluzi tak si ju zasluzi.Mne by bolo trapne takto prosikat o znamku za dieta obzvlast ak napise este aj poslednu pisomku na 4ku.Vam to nie je trapne?

dskjhfdlkdjhl
14. jan 2020

@macik34 Priemer nie je az taky podstatny, lebo nie kazda znamka ma rovnaku vahu a dost pochybujem, ze si robila vazeny priemer. Ak ma z dolezitych pisomiek 4, tak je to jasna 4 a je uplne jedno, ze je solova. Tipujem, ze ta posledna pisomka bola polrocna, takze dost dolezita. Treba sa ucit cely polrok, ak ma dieta problemy, tak mu pomoct, v januari je pozde.

patka06
14. jan 2020

čo je na tom prísne? Podľa mňa úplne korektné rozhodnutie učiteľky

abdn16
14. jan 2020

kolko ma rokov? nie je to ok, a je to smutne, ak sa jedna o 7 rocne dieta ale ak sa jedna o 12 rocne, tak to si uz za znamky moze samo, alebo nie?

janinah
14. jan 2020

Hlavne opatrne,dieťa je predpokladám v puberte,je mu dosť jedno aká známka bude /keby nebolo a predmet ho zaujímal,tak maká celý polrok/,neprepadne...pochváliť ho nebude nutné,ale zas ani prizabiť...deti sa zasamovraždujú aj za vysvedčenie,pozor na to.....pochváliť za jednotky,dvojky,štyrku si opraví na konci roka,nejde o život...a učiteľka s tým ozaj nič nemá,je objektívna.

merikac
15. jan 2020

Treba si vyziadat schvalenu stupnicu školy. Unas je 50%-3 čiže ak sa pripíše známka 3- zmení sa jej terajsí priemer 3, 6 a mala by jej dať možnosť na potvrdenie znamky- ak uz je aj uc.naklonena k 4. Ak ma skola za 50% schválenu známku4- tak žiaľ- je to jasná 4.
Minimálne ak sa ti hodnotenie ucitelky nepozdáva, ako rodičovi a máš dojem ublíženia aj v predošlých známkach- šla by som si vydiskutovať situaciu za učiteľom kde vidí problém on a možno skúsila komisionalne preskusanie- ak by si stál ucitel za svojim hodnotenim na 4 a ty si mala pocit, že by to dcera zvladla na 3.
Každopádne neživ v dcere pocit, že uč. Jej krivdi- lebo toto môže dcéra na strednej ci v puberte pouzit proti tebe a celkovo do budúcna z tento tvojej dôvery ktorú nemáš 0reverenu ťažiť.

cairka
15. jan 2020

Ale no, pri priemere 3,6 ste museli vedieť od začiatku šk. roka, čo máte doma. Buď na to nestačí, a to trochu chápem pocit ublíženia, poznám deti, ktoré sa učia hodiny a sú vďačné za to, že neprepadajú (a teda 4 na vysvedčení berú ako fakt a nie snahu učiteľky ublížiť), alebo sa dietko v puberte vykašľalo na školu a v tom prípade mi to tiež príde fajn, možno mu to otvorí oči. U nás už pomáha argument - máš vybratú strednú školu, ak sa tam chceš dostať, tak musíš pre to niečo urobiť, nie som si istá, či 3 na vysvedčení ti plán neprekazí....) Ale ako píše @janinah , hlavne netlačiť ani na výkon na silu, ak nejde a ani sa zbytočne hnevať, na to je už pozde, ak je lajdák od septembra. Ja by som učiteľku ani nekontaktovala, ona s tým nemá nič spoločné. Jedine, pokiaľ má byť dieťa integrované a učiteľka nedodržuje IVP.

janikk54
15. jan 2020

ako prepac, no ak ma hentaky priemer a dostalo 4, tak tam nic ineho ako 4 na vysvedceni ani nevychadza. tazko to terasz tyzden pred uzatvaranim znamok riesit

eliska13
15. jan 2020

@macik34 je to na 4.Sanca na opravu bola celý polrok.Neznasam túto honbu za známkami, keď hori.a určite nie je učiteľka prísna😀len zohľadnila známky za celý polrok

lubi40
15. jan 2020

@macik34 presne ako pisu predo mnou, zavisi to od veku a od schvalenej stupnice. Pamtam si,ze na gympli bolo 50% uz za 5.

macik34
autor
15. jan 2020

@lubi40 kocky ide o zakladnu skolu... Priemer jej pokazila posledna pisomka - bola chora, preto sa nestihla pripravit. A pre tie urazajuce, doteraz byvala takmer vzdy vyznamenana. Po rodicovskom sa na nu bolo stazovat x rodicov a preto sa dnes pisali opravne pisomky. Doucila sa a ma jednotku. Nezdalo sa mi to bodovanie. Na vyske sme mali aj my na E 55% ale oni su na zakladnej.... Nastastie to dobre dopadlo

macik34
autor
15. jan 2020

@nini1010 ja o nic neprosikam...

macik34
autor
15. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl z kontrolnyh prac nosila 2,3. Dostala 5 za chybajucu ulohu- ano to odflakla

sorciera24
15. jan 2020

u nas na ZS je 50% 4ka, podla klasifikacneho poriadku skoly, pri priemre 3,6 sa u ans uzatvara podla percent 4ka....nie, prisna ucitelka, ale postupuje v sualde s klasifikacnym poriadkom, u ans su dokonca z hl. predmetov znamky inak važene, dikataty a vleke pisomky maju 50%tnu hodnotu, tematicke pisomky, odpovede 30, d.u, aktivita 205...aj to je rozdiel...
byt tebou nez obvinovat učitelku, vezmem dieťa (kt. zjavne problémy v učive má) a zamakám....ak bola vyznamenana, je zvlastne, že zrazu šla na 4ku (z 1 písomky?! hadam nie)
teraz citam, že už sa doučila.....o to hadam ide, o vedomsoti a nie známky....

dskjhfdlkdjhl
15. jan 2020

@macik34 mna by teda celkom zaujimalo, o aky predmet sa jedna, lebo ked cely polrok nosi 2,3, teraz sa douci a napise na 1, predtym na 4. To mi pripada, ze bud je to nejaky predmet typu dejepis, alebo sa dcera flaka a zacne makat az ked jej prihara.

lenocka12345
15. jan 2020

ako učiteľka , je ťažké takto zhodnoriť
robila som to ako moja triedna , jednoducho niektorá známka dôležitá je a niektorá nie , podľa mňa je priemer volovina
moja triedna vždy mala zapísané , za čo sme známky dostali , vieš , keď sa dieťa nevie naučiť básničku , hodnota známky je iná ako napr nejaký štvrťročný test

vroni
15. jan 2020

U nás je 50% za 5, opravovať sa nedá nič, písomka je napísaná a hotovo (dcéra je osmacka). Jediná výnimka je, keď je celotriedny priemer pod 50%, to sa potom berie za zle zadanú písomku a všetci ju píšu znovu. Asi by zo mňa nebola dobrá učiteľka, ja by som za tieto opravovacky pred vysveckom hryzla....

macik34
autor
15. jan 2020

@sorciera24 ja somnikoho neobvinila... Nikdy som takito problem nemala. Len ma zaujimalo, ako je tona inych skolach. Zjavne.. Slovo zjavne nemam rada. Lebo zjavne nevies okolnosti a sudis. Ide o matiku. Ano skutocne je to tak. Na cviceniach z matiky ma jednotky, dvojky. Urcite v ziadnom pripade ucitelku neodsudzujem ale pytam sa nazor.

macik34
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iwesska
15. jan 2020

@macik34 No zial je to 4. Ak teda posledna pisomka bola velka,ma najvacsiu vahu a ak mate elektronicku ZK ucitelka nam sama hovorila,ze ten priemer ju nepusti. A pisomka na 50% je 4.

sorciera24
15. jan 2020

@macik34 reagovala som na nazov temy a potom tvoj uvodny prispevok....ok, tak odpoviem na uvodny prispevok...podla toho, co pises v uvodnom prispevku sa mi to zda ok (ano, okolnosti neviem, nakolko do hlav nevidim a vychadzam len z prispevkov, kt. si sama uviedla), takze nazor je vyhradne k tomu.... na vacsine škol je to 4