Preco pise syn pisomku ak nebol tyzden v skole a nebol upozorneni ze bude na to ani zaslane v edupage
Ahojte baby syn sa uci velmi dobre tyzden nebol v skole
Dostal z inych predmetov upozornenie co sa ma ucit ,poznamky ake ucivo atd ....Ale jedna nova pani ucitelka
nezasiela nic a uz druhy krat sa stalo ze syn dostal znamku 5 .Pani ucitelku som poprosila na edupage aby mi zasielala poznamky co sa ma ucit ak syn v skole nieje
,vraj ona nieje povinna mi nic zasielat ...Len tolko sa vyjadrila ja som jej na to napisala ze syn nieje povinny pisat pisomku ak nevie co sa mal ucit ....Bola som za riaditelkou mavla rukou ze ona je dobra ucitelka absolutne ma nevnimala ani ona ....
syn si ma veci zohnat od deti v skole. NIe ucitel to nemusi riesit. Rovnako tak spoluziaci mu mali povedat ze pisu pisomku a ty si ho mohla bud ospravedlnit alebo proste nedat do skoly ten den. AK ma jednotky, nie je co riesit, ved si to opravi. Zmente system ... u nas takmer ziadny vyucujuci nepise nic, ak vela deti chyba, daju pracovny list sem tam niektori, alebo co robili, ale zvacsna nic..
Je mi ľúto, ale učiteľka naozaj nie je povinná nič posielať. Naopak, tvoj syn je povinný si zistiť, čo sa preberalo a učivo dobrať. A je povinný aj písať písomku, ak mu ju učiteľka dá písať.
Za mojej ery ziadny edupage nebol a vsetko som si zhanala od spoluziakov. Kazdej ucitelke bolo jedno co mam a nemam. Aj teraz to nie je jej povinnost. Si zober, ze uci v X triedach a kazdemu chybajucemu ma napisat co preberali. Pocas takej chripkovej vlny aj 20ziakom. Ak to bolo hned v prvy den, tak jej mal povedat, ze tu latku si este nestihol dobrat. Mohol ju pisat, alebo odpovedat na dalsej hodine.
To vazne si tvoj syn alebo ty neviete zohnat od jeho spoluziakov poznamky z uciv, ktore sa preberali? Chudery ucitelky, ked este tymto su zatazovane… prepac, ale co si pozadovala, bolo uz naozaj nad ramec jej povinnosti a keby ju takto kazda mamicka ziada, tak by sa z toho zblaznila…
ved to je standard - ak nie je v skole, musi si dobeat ucivo. Ak davam dieta do skoly hned po chorobe - minule mal syn dva tyzdne vysoke horucky a treti tyzden iba spal z neziaducich ucinkov liekov - takze ak mohol, ihned do skoly siel... A nemal vtedy ucivo dobrate, co je logicke, kedze fakt bol chory. Takze v takychto situaciach ja ako rodic prosim o sucinnost ucitelov aby mu dali aspon tyzden na zorientovanie sa a pisomky / skusania ma neskor. Ale neminu ho, musi si to napisat, musi sa to naucit. Povazujem to za samozrejmost.
asi nie su povinni ucitelia vsetko zadavat na edupage, ktovie ako to je
syn je siedmak, z tych hlavnych predmetov (sjl, mat, angl.) vacsinou vzdy zapisu aspon DU, co maju ....a ak budu pisat nejaku vacsiu pisomku, vacsinou to tam svieti, ze bude
Neviem, ako na vasej skole, ale minule som na rodicovskom zistila, ze ziaci maju moznost si pisomku opravit, cez konzultacne hodiny napriklad, ze si to pride napisat znova ....a potom mu tu znamku prepisu na edupage na lepsiu, ak sa mu to podari
napr. z anglictiny unit test sa tak dal opravit .....staci podla mna kontaktovat vyucujuceho a dohodnut sa s nim
U synovca v triede ma každý deň jeden žiak službu a fotí poznámky do skupiny triedy na msg,plus úlohy. Učitelia nič neriešia
Toto by si mal riesit syn alebo ty po vlastnej osi, hlavne ak sa jedna o triedu 5+ vyssie...chory je furt niekto, keby ma furt kontrolovat dochadzku a posielat volaco, co ten den robili, tak ju porazi... ze si na to ine ucitelky najdu cas, klobuk dolu...
Na edupage máte triednu knihu kde sa píše prebraté učivo. To si zoženiete od spolužiakov. Pani učiteľka splní svoju úlohu oznámením učiva, nie je žiadnou povinnosťou posielať konkrétne poznámky a domáce úlohy. Ten týždeň doma nič nerobil?
Treba si učivo doháňať priebežne a neučiť sa iba keď je písomka. Všetko je v Edupage a ak nie, treba si pýtať od spolužiakov čo sa učiť, keď je doma.
Mne napriklad vadi, ak je avizovana pisomka vopred, stráca to zmysel overenia znalostí dietata. A este lepsie, ak s nimi nieco prebera a povie im, ze presne toto bude na pisomke nasledujúci den.
@sella38 základná informácia je názov učiva v učebnici
@januska12323 mnohe ucitelky nie su schopne napisat chybajucim ani ten nazov uciva. Ja sa kolkokrat ako rodic "hrabem" v triednej knihe, aby som zistila, co vlastne preberali. A veru, zapis, ze Tlak- priklady mi vela nenapovie, hlavne ak nepouzivaju ucebnicu napr.
Ja neviem, ale dovolim si tvrdit, ze vacsina skol uz dnes funguje na edupage, nikomu koruna z hlavy nespadne, ak na konci hodiny zapise do TK PZs.45/1,2,3... Pre mna je to zalezitost par sekund a zabezpecim si tym nevypisovanie od rodicov, ze co sme brali.... napr. A to ti pisem ako ucitelka.... A nemyslim si, ze mamicka chce od ucitelky presne poznamky, ale (a teraz pisem ako rodic) nie je toho pana, aby sa clovek dopracoval k tomu, co prebrali v skole.... a pisat, ze si to ma zistit od spoluziakov.... zial, vychovavame generaciu ignorantov,ktora nie je schopna a ochotna poslat spoluziakom ulohy ani cez ten prekliaty messenger.
ja mam napr rada ked viem pisomky vopred... moje dieta ma take no nazvala by som to "vysokoskolske vzdelavanie", ucim sa ked je pisomka :DD a nam to pomaha.. fakt je ze o polovici pisomiek nevieme napriek tomu, ze triedna stale opakuje ze velke pisomky sa hlasia :DD no nehlasia... vela predmetov mame takych u nas, kde maju deti naozaj 2 znamky za pol rok... a tym padom ja si dam tu namahu a napr dceru vyskusam ci je naucena (ano viem, nemame sa s detmi ucit :DDD ale mne to neda.. lebo neucime sa je to za 5, stravime s tym hodinu je to za 1... podla mna sa oplati :DDD)
@sella38 my mame na vela predmetoch zablokovanu triednu knihu, nevidime obsah uciva co beru (napr. geografia a pod. nikde vidim, pisu, inde nie.. aj to len v podstate okruh- neviem, co presne robili). Nevadi mi to, zozenieme od spoluziacok, deti si spravili whatsapp skupinu a prost epo skole tam stale niekto nacvaka ucivo ak ludia chybali...
ale inak tiez sme riesili problemy s tym ze ulohy sa neposuvali, su tu o tom debaty starsie... poriesili sme u nas uz, aj na rodicku, aj detom sa dohovorilo... lebo kazdy raz chyba, a vratilo sa im to.. nedas, ani ty nedostanes ;)
u nás to vždy bolo, ked žiak chýba a píšu písomku do edupage dostane - a. Potom ked príde, si to opraví na známku a to a sa prepíše.
U nás vôbec nenahadzujú učitelia, čo preberajú, všetko si musí dieťa zistiť samé.
@simca06022011 zial, v mnohych triednych kolektivoch to takto nefunguje.
Nejako prestavame byt ludmi.... do nas "kopu" rodicia, kopme aj my do nich.... Mam kopec kolegov na 2. stupni, ktori pisu info pre chybajucich do TK priamo na hodine a neprepracovali sa zatial z toho... Ale stale sa najdu ti hrdi, ktori ani vlas z cela neprelozia, nech by im oko vypichol, ak to nemaju zaplatene, ci v prac.zmluve... co uz, vselijaki sme...
@sella38 základná informácia o preberanom učive. Čiže téma hodiny, nie zasielanie poznámok.
Poznámky si má žiak zohnať od spolužiakov. Je to občas problém, ale to by mal riešiť triedny učiteľ a snažiť sa nájsť spôsob, aby to fungovalo. V niektorých triedach to majú na starosti týždenníci, inde na to majú zvlášť určených žiakov, ...
Ja osobne veľké písomky ohlasujem cez Edupage a v dostatočnom predstihu, takže aj chýbajúce dieťa vie, čo sa písalo. Ak chýba dlhšie (2 týždne a viac), písomku si dopíše neskôr. Ak chýba len pár dní alebo týždeň, písomku si dopisuje hneď po návrate do školy, lebo je to z učiva, ktoré ešte stihlo prebrať v škole. Pri malých písomkách to riešim individuálne.
U nás prestali posielať cez Edupage, pretože ak sa náhodou niečo neposlalo, hoci deti na hodine boli, neprebrali to. V dnešnej dobe majú žiaci medzi sebou rôzne skupiny vytvorené, aký problém je pýtať sa spolužiakov. Nám to aj na rodičovskom povedali,že nech mame kontakt aj na iných žiakov aby nechodili nepripraveni ak chýbali. Ozaj dnes už takzo môžeš povedať ze nemal mať odkiaľ vedomosť o učive
@sella38 no len vies, ja myslim ze ucitelia toho naozaj maju dost, aby spisovali detom co maju robit, mna by ani nenapadlo ucitelke hociktorej pisat. S malou dusou pisem ak chcem vidiet pisomku raz za pol roka nejaku :D alebo sa mi nezda nieco...
este na prvom stupni, prisla som po par dnoch choroby po knihy, ucitelka mi poznacila co robili a budu asi robit.. ale velkym detom toto zabezpecovat, v dobe mobilov, ked AJ TAK sedia s tymi mobilmi doma, tak nech ich aspon pouzivaju na to, na co treba = ucenie.
Ja napr. necakam, ze ucitelka mi napise a duplom kazdy ucitel, ze dnes sme robili toto a hento a material posle (lebo vacsinou im davaju extra material ku takmer vsetkemu). Zdvihli sme sa na rodicku, povedali si, ze proste deti si to maju posielat, rodicia dohovorili a bolo, povedala nejaka mama ze je problem, deti ignoruju spoluziakov. Kolektiv sa u nas ucil spolu fungovat dlho.. a tak to ma byt :D Ako kedysi si pamatam, ze napr. byvali sme na kope, ucitel mi dal veci, pre "katku" od susedov, a odnes jej ked chyba.. ale dnes dve tuknutia do mobilu, par fotiek a mame poznamky... na strednej sme cez kopirak pisali poznamky spoluziakom, neskor prisla kopirka do skoly, tak sa fotilo.. nikto nam nic nedaval na podnose.
A teraz hlavne jazykari.. napisu robili toto a hento a cvicenia, ale deti si to aj tak kontroluju po sebe, nestaci to len "akoze urobit", aj tak si to fotia... a my mame 4 jazyky v skole, to su male skupinky, pomiesane z roznych tried rocnika. Tam neposlu si dvaja navzajom =maju problem, cize hned sa naucili, ze bude dieta svina k spoluziakovi, vrati sa mu to...
Tvoj syn nema mobil a kamaratov, aby sa opytal, co brali a ci sa ne blizi nejaka pisomka? Ja som vyrastala este za casom ked mi niekto na moju prosbu doniesol ulohy domov, alebo po telefone nadiktoval stranky … ucitelky mali na haku … zozenies si fajn, nezozenies tvoj problem. Su dnes deti tak neochotne ofotit par stran, dat opisat atd … ucitel nie je povinny zasielat poznamky, max temu uciva . Bohuzial deti su cim dalej tym vacsi individualisti a mobil im sluzi len na hranie a blbe selficka …
My sme si tiež museli zisťovať od spolužiakov, tak ako väčšina iných detí.
Vždy sa nájde aspoň jeden spolužiak ktorý je ochotný poslať, keď nie tak moju knihy tam si treba látku pozrieť (nie je to ideálne ale určite lepšie ako sa naučiť nič).
Učiteľ nie je povinný zasielať poznámky chýbajúcim žiakom ak to robí je to iba jeho dobrá vôľa.
Nemusela mu dať hneď písať písomku, mohla mu ju kľudne o deň odložiť. Ale tak tiež nemá žiadnu povinnosť mu ju odkladať (ak to nemáte v školskom poriadku).
Mame app skoly kde mam moznost komunikovat s tym ktorym ucitelom, ale ohladom toho co sa maju ucit ked dieta vymeska som to nepouzila ani raz. Vzdy som bud vypytala od rodicov v triede - ked boli decka mensie, alebo teraz nahanam dieta aby napisalo spoluziakom a popytalo ich o ulohy a co sa maju ucit. Od tych 10-11r uz nezasahujem do procesu “ake mam ulohy a co sa mam ucit” dieta sa uci zodpovednosti a samostatnosti
Kludne daj podnet na inspekciu aby bola ucitelka poucena a ty dostanes odpoved. Nie rodic nie je povinny pátrať po tom co sa deti ucili na hodine, ucitel je povinny vies evidenciu o tom, co na hodine prebrali. Ak to rodic nevidi na edupage je to problem učiteľa. Ja na edupage tiez nevidim co ucitelia preberali ale ucitel to normalne napise do edupage pre chýbajúcich. Hentake arogantne ucitelky, ze ona nie je povinna, nech radsej ani neučí. Tiez som jedna z tych co si nenechá skakat po hlave od uciteliek. By toto skusila v súkromnej firme, pri zákazníkovi a letela by.
Mne ucitelka odmietala dať info o učive aj v 1. ci 2. rocníku. Tiež mi niečo šplechla, že ona nie je povinná, tak som jej odpísala, že moje dieťa si učivo doberie postupne, keď príde do školy...lebo ak je choré, nemôže sa učiť všetko rovnako ako zdravé dieťa týždeň v škole. A ja nie som povinná to získavať kade tade od rodičov, ktorých nepoznám. Asi si to potom premyslela a posielala, bolo toho tak na jeden a pol az dva riadky v mobile, ale jej asi šlo o nejaký princíp. 😀 Podľa mňa by stačilo, keby Tvoj syn sa v prvý deň po chorobe ospravedlnil, že bol chorý a nestihol sa doučiť. Moje deti to tak robia. Jedna dcéra už je na druhom stupni, tak si zistí sama, lebo už tie deti majú mobily.
@tamitamitami ucitel je povinny na vyžiadanie informovat rodica o ucive v pripade ospravedlnenej neprítomnosti žiaka. Cize ak si rodic vyziada, ucitel musi tuto informaciu poskytnúť. Takze nie, ze nie je povinny.
Nam ucitelky tiez nic neposielaju syn je 4tak vsetko musim ja od rodicov pizhanat dopisat si musi..a tiez uz pisal aj odpovedal ked prisiel do skoli. Aj prvacka teraz prisla po chorobe hned citala aj diktat pisala