Pomoc s úlohou zo slovenčiny

28. jan 2024

Šikovne slovencinarky, pomôžte
V texte mame pociarknut zámena.
Ďakujeme za pomoc

pietra
28. jan 2024

Úplne všetky zámená? Alebo len nejaký konkrétny druh? Lebo podčiarknuté to máte tak zvláštne, niečo vynechané, niečo podčiarknuté navyše. Ktorý je to ročník? Väčšinou deti majú vyhľadávať osobné zámená základné a privlastňovacie, prípadne ukazovacie a opytovacie

autor
28. jan 2024

@pietra deviaty

autor
28. jan 2024

@pietra majú hľadať osobne zvrátne opytovacie ukazovacie neurčité vymedzovacie vzťahové

A neviem ešte aké ….

gejb
28. jan 2024

Pardon ze sa pýtam, vidím to tu často. Úlohy sa dávajú deťom a rodičom? Lebo aj tu píšete ze "mame podčiarknuť".
Ja som dúfala že si už s deviatakom nebudem robiť úlohy... Ale ja čakám ešte len prvé, takže toto ešte neovládam.

pietra
28. jan 2024

uf, takže všetky, náročná to pani učiteľka, keďže vymedzovacie, vzťažné a neurčité sa už ani neučia na ZŠ

autor
28. jan 2024

@pietra učia

autor
28. jan 2024

@gejb s niečim musím pomáhať….

lienka.7
28. jan 2024

@autorka nič v zlom, ale úlohu ma robit dieta alebo ty? 9tak? Keď už tak, pozriem si co mam nájsť a hľadám, nie? Mobil ma? Neviem vyhľadať? Inak zo SJ ma co? Dúfam, že nie za 1.

autor
28. jan 2024

@lienka.7 úplne zbytočný komentár

keď má dieťa požiada o pomoc, tak sa snažím pomôcť

pietra
28. jan 2024
pietra
28. jan 2024

no tvoje dieťa sa učí, lebo im to dáva učiteľka navyše. Povinné sú len osobné, zvratné, opytovacie a ukazovacie

autor
28. jan 2024

@pietra ďakujeme. Ideme to skontrolovať

pietra
28. jan 2024

a zámená nie sú vzťahové (to sú prídavné mená), ale vzťažné

dadis
28. jan 2024

Toto by mal deviatak zvladnut sam, si myslim..

vyrovnanaosoba
28. jan 2024

Prepáč, ale pomôcť štýlom že si to s ním prejdem, podľa predošlej úlohy, možno tabuľkou. A nie opýtať od niekoho a dať prepísať. Tiež pomáham synovi, tiež sa pýtam na názor, na posunutie nejakej myšlienky, alebo kontrolu, ale nie vypracovanú úlohu.
Máte hádam tabuľku, alebo má v učebnici všetky zámena vypísané. Tak podľa toho podčiarknúť.

dadis
28. jan 2024

@pietra Este by som dala aj: kde, sami, preto..ale uz som dlho zo skoly

pietra
28. jan 2024

@dadis kde v prvej vete je príslovka, nie zámeno. Preto je spojka. A sami je podčiarknuté, či som nejaké prehliadla?

dadis
28. jan 2024

@pietra V 3.riadku

pietra
28. jan 2024

@dadis áno, máš pravdu, má byť podčiarknuté

lienka.7
28. jan 2024

@autorka smiem vedieť, ako si mu konkrétne ty teraz pomohla? Jaj, tým, že si to napísala na fórum, iné to za teba urobili a on to iba mechanicky prepise, bez akéhokoľvek rozmyslania?
Ešte raz, ma hádam min.mobil, cize do Google zadám co hľadám... prečítam text, co mi najde potom idem riešiť úlohu. Pokial by si tu dala text s tým, ze baby toto a toto bola úloha, mame to ok? Bola by to úplne iná situácia.

danica2711
28. jan 2024

ak toto DEVIATAK nevie sám, tak urýchlene zháňaj doučovanie na prijímačky

diewcatqoo
28. jan 2024

Chapem, ze nie kazdy vie rozdelenie slovies, ktore kam patria, ale nie je pre ziaka prospesnejsie, ked si sam vygoogli nejaku tabulku rozdelnia slovies (na nete je x takych, kde je rozdelenie +priklady) a podla toho si to spravi? Mozno sa pri tom na neho nieco nalepi.

1sally12
28. jan 2024

Toto nie je že pomôžte mi s úlohou, toto je rovno mi to vypracujte🙄 Čo z tých detí vyrastie? A ako mu ty pomáhaš s úlohou? Tak že to napíšeš na koňa, veď nejaká sa nájde, ktorá to vypracuje že? Čo keby si ty porozmýšľala keď mu už "pomáhaš" ?
Normálne som rada, že za čias mojej ZŠ nebol internet. Že si tí naši rodičia vôbec poradili🤔

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavomira236
28. jan 2024

@dadis toto by dal moj 4tak a to v 4tom este zamena nemali len v 3tom

slavomira236
28. jan 2024

@diewcatqoo zamena ma hladat nie slovesa

diewcatqoo
28. jan 2024

@slavomira236 jaj, ano, vedela som, ze zamien a neviem preco som napisala slovies. Pardon, moja chyba 🤦‍♀️ kazdopadne, nic to nemeni na pointe toho, co som chcela prispevkom povedat. Rozdelenie zamien staci vygooglit, ku kazdemu ma priklady. Ale naco sa namahat, ked sa najde urcite niekto, kto to spravi za mna, ze...

lienka.7
28. jan 2024

@sheila121 jasne, ale nieeee, deti nehlupnu, nieeeeee. To je chyba učiteľov predsa👌 no a koniec koncov ani úlohy im nebudeme dávať, co ich otravovať s týmto doma. A vlastné celú školu predsa zrusme, vsak naco nám to bude 👍

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
29. jan 2024

@pietra tam je podla mna prislovka miesta a ktore podradovacia spojka...