Šikovne slovencinarky, pomôžte
V texte mame pociarknut zámena.
Ďakujeme za pomoc
@pietra deviaty
@pietra majú hľadať osobne zvrátne opytovacie ukazovacie neurčité vymedzovacie vzťahové
A neviem ešte aké ….
Pardon ze sa pýtam, vidím to tu často. Úlohy sa dávajú deťom a rodičom? Lebo aj tu píšete ze "mame podčiarknuť".
Ja som dúfala že si už s deviatakom nebudem robiť úlohy... Ale ja čakám ešte len prvé, takže toto ešte neovládam.
uf, takže všetky, náročná to pani učiteľka, keďže vymedzovacie, vzťažné a neurčité sa už ani neučia na ZŠ
@pietra učia
@gejb s niečim musím pomáhať….
@lienka.7 úplne zbytočný komentár
keď má dieťa požiada o pomoc, tak sa snažím pomôcť
no tvoje dieťa sa učí, lebo im to dáva učiteľka navyše. Povinné sú len osobné, zvratné, opytovacie a ukazovacie
@pietra ďakujeme. Ideme to skontrolovať
a zámená nie sú vzťahové (to sú prídavné mená), ale vzťažné
Toto by mal deviatak zvladnut sam, si myslim..
Prepáč, ale pomôcť štýlom že si to s ním prejdem, podľa predošlej úlohy, možno tabuľkou. A nie opýtať od niekoho a dať prepísať. Tiež pomáham synovi, tiež sa pýtam na názor, na posunutie nejakej myšlienky, alebo kontrolu, ale nie vypracovanú úlohu.
Máte hádam tabuľku, alebo má v učebnici všetky zámena vypísané. Tak podľa toho podčiarknúť.
@autorka smiem vedieť, ako si mu konkrétne ty teraz pomohla? Jaj, tým, že si to napísala na fórum, iné to za teba urobili a on to iba mechanicky prepise, bez akéhokoľvek rozmyslania?
Ešte raz, ma hádam min.mobil, cize do Google zadám co hľadám... prečítam text, co mi najde potom idem riešiť úlohu. Pokial by si tu dala text s tým, ze baby toto a toto bola úloha, mame to ok? Bola by to úplne iná situácia.
ak toto DEVIATAK nevie sám, tak urýchlene zháňaj doučovanie na prijímačky
Chapem, ze nie kazdy vie rozdelenie slovies, ktore kam patria, ale nie je pre ziaka prospesnejsie, ked si sam vygoogli nejaku tabulku rozdelnia slovies (na nete je x takych, kde je rozdelenie +priklady) a podla toho si to spravi? Mozno sa pri tom na neho nieco nalepi.
Toto nie je že pomôžte mi s úlohou, toto je rovno mi to vypracujte🙄 Čo z tých detí vyrastie? A ako mu ty pomáhaš s úlohou? Tak že to napíšeš na koňa, veď nejaká sa nájde, ktorá to vypracuje že? Čo keby si ty porozmýšľala keď mu už "pomáhaš" ?
Normálne som rada, že za čias mojej ZŠ nebol internet. Že si tí naši rodičia vôbec poradili🤔
@dadis toto by dal moj 4tak a to v 4tom este zamena nemali len v 3tom
@diewcatqoo zamena ma hladat nie slovesa
@slavomira236 jaj, ano, vedela som, ze zamien a neviem preco som napisala slovies. Pardon, moja chyba 🤦♀️ kazdopadne, nic to nemeni na pointe toho, co som chcela prispevkom povedat. Rozdelenie zamien staci vygooglit, ku kazdemu ma priklady. Ale naco sa namahat, ked sa najde urcite niekto, kto to spravi za mna, ze...
@pietra tam je podla mna prislovka miesta a ktore podradovacia spojka...
Úplne všetky zámená? Alebo len nejaký konkrétny druh? Lebo podčiarknuté to máte tak zvláštne, niečo vynechané, niečo podčiarknuté navyše. Ktorý je to ročník? Väčšinou deti majú vyhľadávať osobné zámená základné a privlastňovacie, prípadne ukazovacie a opytovacie