Aké má podmienky vaša škola pri nástupe dieťaťa od pondelka? Požadujú kópiu neg.testu? Nikde som nezachytila, že je toto povinné. Jedine cestné prehlásenie. Ďakujem
To akože fakt? Od oboch?
Hej. Vo vedlajsej dedine len od jedneho rodicia.
Kazdy zriadovatel sa zariadi po svojom.
u nas podpisat tlacivo o bezinfekcnosti a prilozit negativny test jedneho z rodicov
negativny test treba len na cestu ako doprovod dieťaťa do škol. zariadenia / ked ta zastavia/..školy možu požadovat kopie, nahliadnutia? lebo v Uznesení vlády to nie je..ani vo Vyhláške UVZ
U nás stačí len jeden rodič. Čestné vyhlásenie, ale je tam aj, že treba kópiu. Či ju aj reálne budú pýtať to neviem.
@luba41 veď totok sa mi prieči....čo ich je do toho?
https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-aktua... toto sa opiera / tie podmienky/ o akú legislatívu? ☹
Ja by som im žiadnu kópiu nedávala, na to nemajú právo (max. nech nahliadnu). Môj ostáva doma.
Anonym - co ich je do toho? Tak asi chcu chranit pedagogickych a nepedagogickych zamestnancov skoly.
Veď ten kto potvrdí že je negatívny nemá predsa prečo neukázať kópiu, len ono ako sa ukazuje u Slovákov veľa ich je vychcaných a síce potvrdia že sú negatívni ale na test nepôjdu😉preto môže škola žiadať pozrieť do potvrdenia či je človek naozaj negatívny😉
@mogaa presne, podpisat mozu cokolvek
A nechapem, preco s tym ma niekto problem - ved tam nie su ziadne citlive udaje.
@veronikaszabova ochránit pred čím? pred detmi? ved učitelia sú takisto testovaní..🙂 to je pre nich jediná prevencia..
@mogaa kde je v zákone , uznesení, vyhláške a pod..napísané že "môže" škola žiadať?
@luba41 zbytocne ti nieco pisat.
Trocha nad tym porozmyslaj, ako ich chcu chranit.
@veronikaszabova no daj..asi som blbá - takže vysvetli..
no ved mas moznost nechat dieta doma a tym padom tvoj test nik neuvidi 🙂
mas to aj v uzneseni vlady ze dieta moze st do skoly len s tym ze rodic je negat:
C. obmedzuje
C.1. s účinnosťou od 8. februára 2021, ak nie je ďalej uvedené inak, podľa čl. 5 ods. 4 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov na území Slovenskej republiky slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 8. februára 2021 v čase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, do odvolania, najneskôr však do konca núdzového stavu opakovane predĺženého týmto uznesením, teda uplynutím 19. marca 2021, pričom toto obmedzenie sa nevzťahuje na
16. cestu dieťaťa do a z materskej školy, žiaka prvého stupňa základnej školy, dieťaťa alebo žiaka špeciálnej školy do školy a školského zariadenia, a cestu späť, ak jeden zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti sa preukáže negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti bol zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, alebo ak zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,
takze ak ani jeden rodic nepojde na test a bude o tom klamat a tvarit sa ze bol tak to porusil
ale kazdopadne je rozdiel ist na test a nechciet sa preukazat... alebo zamerne klamat...
U nás treba to čestné vyhlásenie a kópia testu
@veronikaszabova tu nejde o to, čo kto chce ale či to má oporu v zákone. Ukázať test prosím, ale aby si škola nechala kópiu? V žiadnom prípade.
@dzina007 nie je žiadne nariadenie podla ktorého má rodič predkladat / ukázat k nahliadnutiu, nechávat kopiu a pod/ povinne negativny test pri vstupe dietata do škol. zriadenia..a špárat v nose si nenechám bezdôvodne ani ja, a už vôbec by som to nedovolila robit mojmu dietatu / bezdôvodne/..🙂
@luba41 s legislativou tohto statu uz davno nieco nieje v poriadku... 😉
staci sa len pozriet na zakon o predlzeni nudzoveho stavu... ze najprv ho predlzia a potom maju 20 dni na to aby narodna rada odsuhasila platnost predlzenia.. ale ked narodna rada na 19 den nebude suhlasit s predlzenim tak sa sice predlzenie zrusi ale 19 dni nam to uz nevrati... co je toto za zakon...
@luba41 ved preto je moznost dieta nechat doma... mozno nemusis preukazat sa pri vstupe ale zakon porusis... je to uz na kazdeho rozhodnuti...
mne deti do skoly a skolky nejdu tak sa testovat nedavam ale ak by sli dala by som sa... nie preto ze verim testovaniu... ale pre pokoj v skole... naco sa vadit s ucitelkou.. ta tiez len robi to co jej prikazal riaditel/zriadovatel a nieje nadsena z toho co musi robit... tak naco sa s nou budem priecit a robit zlu krv...
U nas - neg.test od oboch rodicov.