Ahojte,mám dilemu...moje dieťa je ešte na dovolenke,akú ospravedlnenku v skratke napísať do edupage?Stačí rodinné dôvody?Nechcem to rozpisovať....keď bol chorí stačilo napísať zdravotné dôvody a dovolenka?Ďakujem za radu ..(v škole kôli tomu vynechá 3 dni)
@evkaaadamko12345 rodinne dovody
@koniarova ďakujem
@terina25 ďakujem, aj ja myslím že to stačí
Záleží čo akceptuje škola. U nás všeobecne napísané rodinné dôvody nestačí, musí byť konkrétne.
ja by som napísala normálne dovolenka. Ale u nás z takýchto príčin musí byť podaná aj žiadosť o uvoľnenie z vyučovanie riaditeľke, nestačí len ospravedlnenka v Edupage triednej
@pietra žiadosť som nemala,boli prázdniny, len som chcela vedieť aké slová sú vhodné na ospravedlnenie
@evkaaadamko12345 stačí rodinné dôvody.
@nika23t ďakujem
@evkaaadamko12345 prázdniny boli, ale už nie sú a písala si, že vynechá 3 dni. U nás na všetko nad 2 dni okrem choroby je potrebná žiadosť. A rodinné dôvody nemusia uznať, ak nie sú bližšie určené. Preto by som napísala normálne dovolenka. Nebude to jediné dieťa, ktoré sa ešte nevrátilo z dovolenky
@pietra ďakujem,ešte som to neriešila,ani neviem ako tá žiadosť vyzerá
Stále platí, že rodič môže ospravedlniť dieťa 5 po sebe nasledujúcich pracovných dní, takže napíšte rodinné dôvody a vybavené.
Nas na strednej triedna upozornovala, ze ked napiseme rodinne dovody, moze dieta ospravedlnit len na 2 dni. Na tych 5 dni ho moze ospravedlnit len zo zdravotnych dovodov.
@drakvak ale zo zdravotných dôvodov, nie z vopred známej príčiny
@evkaaadamko12345 tá žiadosť je priamo v Edupage, volá sa to žiadosť o uvoľnenie z vyučovania
@pietra ďakujem,pozriem
@drakvak ďakujem
@evkaaadamko12345 na 3 dni by som dala rodinne dovody dovolenka..nad 3dni u masusime pisat ziadost riaditelke. My sme sobotu odchadzalu z dovlenky a piatok sobotu teda richadzalo skolakov s rodivm nenormalne vela. Az som pozerala ze skola zacina a tolko deti prislo.
@evkaaadamko12345 ja by som nepísala dovolenka, načo nemusí nikto vedieť, napíš rodinné dôvody za mňa, resp ak vadia 3 dni tak aj tu "chorobu" 🙃
Skor sa cudujem, ze sa nepytas triednej...zvlastne vztahy a komunikacia.ja mam stredoskolakov a rodicia vzdy daju vediet kam idu ( lekar, dovolenka, rodinne veci, urady...)
Ja vsetko diskutujem s triednou ked treba, napisala by som jej. Inak kks, to niekde ozaj chcu konkretne napisane kde dieta bolo a nestacia rodinne dovody ? 😄 .. a takto Vas rodinny rozvrh by nechceli ? 😄
U nás musíš napísať choroba inak musíš zdôvodniť neprítomnosť.
Čiže všetci píšu choroba.
Akurat dnes som to riesila s triednou. V polovici septembra cestujeme, decka vynechaju 3 dni. Hovorila, ze jej staci napisat do zrkadielka, ze budu chybat kvoli dovolenke a vybavene. Na nasej skole je ale bezne, ze deti chodia na dovolenky prakticky pocas celeho skolskeho roka. Riaditelka tiez nerobi ziadne problemy.
zalezi od skoly, ja som deckam - dve na ZS a jedno na SS pisala normalne ziadost o uvolnenie na tyzden lebo to skoly vyzadovali - SS mi poslala aj vyjadrenie ze suhlasia (pisomne), ZS sa neobtazovala ale zrejme suhlasili kedze rok ukoncili vsetky deti (posledny tyzden ked sa uz neucili chybali)
@evkaaadamko12345 ja som písala iba prosím o ospravedlnenie, že sa v dňoch xy nezaucastnila vyučovania...nebolo treba dovod
@elanor ako kde. Ja som to riešila na konci školského roka priamo s triednym a povedal, že stačí napísať rodinné dôvody, normálne na 5 dní.
@evkaaadamko12345 treba sa informovať, ako to akceptujú priamo na vašej škole, keďže sama vidíš, že všade to funguje inak.
A to dva mesiace boli krátka doba?véd na to sú dva mesiace aby sa išlo na výlety dovolenky a podobne a nie počas školského roka
@ptvw myslis ze dieta v skole spoluziakom nepovie ze bolo ma dovolenke...ucitelka sa to dozvie.deti prezradia vsetko..
Rodinné dôvody postačia.