Majú vaší i druháci telefón a nosia ho do školy? Syn prišiel že už polovica detí nosí telefón. Ja som mu ho zatiaľ nedovolila. Do školy chodí so mnou tak nemyslím že by ho potreboval. Len mi ho je troška ľúto že ostatný sa hrajú nejaké hry cez prestávku a on len pozerá.
Nie, ani telefón tak skoro nedostane. Bude mať od tretej triedy smart hodinky, cez ktoré si zavoláme keby čosi, ale inak mu to do rúk rozhodne nepatrí. Nevie si to regulovať, nerobí to dobre očiam ani mozgu. Aj u neho v triede spolužiaci nosia telefóny a počúvam to pravidelne, ale ja som zásadne proti. Na telefón ešte má čas.,
Môj syn nosí v taške skicár a nekonečný peračník s pastelkami a bežne cez prestávky alebo v družine kreslí/tvorí. Tak si našiel aj kamarátom, lebo sa k nemu vždy niekto pridá.
@nesana fakt ti je luto toho, ze deti sa hraju na mobile a on nie? 🙈 no mne je skor luto tych deti, co cumia do tej obrazovky.
K tvojej otazke, mobil dietatu kupim, ked bude chodit niekam samo (napr do/zo skoly), aby sme vedeli skontrolovat, ci prislo v poriadku a aj to bude telefon na telefonovanie nie na hranie primitivnych hier z kt su deti tak maximalne excitovane, niektore aj agresivne a zavisle na telefone uz vo velmi nizkom veku.
Dcery su sice uz starsie, ale v druhej triede sa deti maju hrat spolu a nie na telefonoch visiet. To treba so skolou poriesit, aby deti nemali telefony cez prestavky. Potom nevedia ani spolu normalne komunikovat. Je to smutne.
@nesana moj je 4tak nenosi. Deti nosia od druheho rocnika ale rano davaju ucitelke do krabice dostanu po vyucovani pripadne po druzine
@lubina kedy to tie male deti stihaju ved treba ost ma wc vymenit knihy pripadne ist do mekakej ucebne
Moja nosi telefon len ked chodi sama zo skoly na kruzky, aby sa hlasila. Nesmu ho v skole pouzivat ani cez prestavky, aj mne vola az ked je vonku z budovy.
@nesana
My sme synovi vysvetlili, že telefón nedostane, pokiaľ ho reálne nepotrebuje. Pokiaľ som ho všade vodila/vozila, telefón nemal. Keď bol asi tretiak/štvrták, začal chodiť sám na krúžky aj do školy na bicykli/kolobežke, dostal tlačidlový telefón pri prípad, keby sa niečo stalo. Smartfón dostal asi až ako piatak, aj to starú šunku, žiadny nový telefón. Áni, polka triedy mala aj z nich telefóny, to mňa osobne nezaujímalo, synovi sme vysvetlili čo a ako a prečo. Pochopil. Dcéra je druháčka. Na ich škole v ich triede nemá telefón nikto a keď majú, tak ozaj len v taške a pre súrne prípady. Ani raz nespomenula, že by sa v triede niekto hral na telefóne. Tam budeme riešiť telefón tiež až v momente, že sa bude musieť presúvať sama a to ešte chvíľu potrvá.
To je take zapeklite. Pamätám sa, že ja som od prvého ročníka na základnej telefón nosila a to bolo veľmi dávno a neboli sme ani nejaká dobre situovaná rodina. Proste pre ten pocit, že sme in touch pre každý prípad. Skús mu ho dať s tým, že na ňom nemá byt nonstop. Sleduj screen time a keď bude na telefóne veľa, tak mu ho zase zober. Ja nie som úplne zástanca toho aby deti boli odstrihnuté od technológii. Je to súčasť našich životov a mali by s tým prichádzať do kontaktu a naučiť sa s tým pracovať - nie len hrať hry, ale naučiť sa, že to je aj perfektný nástroj na vzdelávanie a taktiež zaradiť od malička nejakú gramotnosť ohľadom používania internetu. Môžeš mu napríklad povedať, že mu ho dáš, ale vždy si aspoň jednu prestávku cez deň dá jednu lekciu na Duolingo.
@slavomira236 presne. Ako pisem, maju sa hrat pripadne rozpravat spolu a nie s telefonom. A ano prestavky su kratke, preto tiez nechapem kedy sa hraju na tych telefonoch cez kratke prestavky. Alebo to drzia v ruke a idu ako bez oci dopredu....len na okraj, nasa mladsia je uz na strednej skole, ale telefon pocas vyucovania mat nemoze. Ak by ju ucitel videl s telefonom, tak jej ho zoberie a moze si ho prist vziat o 17:00....je to takto od septembra a funguje to.Preto nechapem, ze druhacikovia maju telefony a hraju sa pocas prestavok..
Synovec je druhák, mobil ma, ale do školy ho nenosí. Nosí tie smart hodinky ale aj s tým bol menší problém, že či ich potrebuje.. Mobily u nich nenosí nikto.
Dcera je druhacka, ma 8 spoluziakov a ani jeden telefon nema a dalsie dva roky urcite ani nebude mat. Vsetci maju smart hodinky, cize vedia napisat, zavolat, je tam gps lokalizator, velmi presny. Mobil urcite nepotrebuje a sama to chape ale verim, ze leby mala v triede spoluziakov kt. ten telefon maju, bolo by tazsie vysvetlovat ale nepovolila by som. Urcite by mi nebolo luto ze ona chuda sa nemoze hrat, vidim ako sa tie deti stavaju od mobilov zavisle a uplne im sibe ked sa im len vybije. Telefon ma aj jej bratranec aj sesternica, chvilu skusala preco nema ani ona ale pochopila po rozhovore ze jej stacia hodinky.
Prvý stupeň nemá čo mať mobil v škole. Nezakazuje to náhodou aj školský poriadok? Keby sa niečo stalo volá rodičovi učiteľ nie dieťa.
Nenosi a nevidim dovod nato,aby ho mal. Vozime ho do skoly aj zo skoly. Ked bude chodit sam,tak mu ho dam,nech ho viem skontrolovat,inak nie
Moji tretiaci ho nemaju. (ani doma ani v skole).
Mám siedmaka, telefón má roky. V škole ho ešte nemal ani raz.
Nosili od 1 triedy, hneď ako vojdú do školy zapínajú letový režim a keď idú zo školy zapnú a zavolajú mi. Chodia do školy 8 km vzdialenej a som rada, že som s nimi v kontakte. Ak im napr. ujde autobus, alebo im dôjde kredit na karte, čo sa nám nedopatrením stalo 🙂.
ucim v skole, telefony sa nesmu vyberat cez prestavky a prvy stuppen 90% deti nenosi nosia len cezpolny. never všetko čo povie syn o skole.
Na našej základnej škole sú zakázané mobily aj smart hodinky pre všetkých 9 ročníkov.
Moja je druháčka, telefón nemá, ani jej ho neplánujem kúpiť, asi možno až na druhom stupni. No má hodinky, ktoré nosí, keď ide von, alebo na krúžok. Do školy nie
nie, mobily nie, dcera je druhacka a pokial viem, tak par deti ma hodinky. tie jej chceme kupit tiez, ale urcite budeme respektovat pravidla ake si triedna urci na ich pouzivanie/nosenie. zial, tiez to vidim ked chodim pre nu do skoly, ze deti uz od 10r (co uz nemaju skolsky klub) vsetci na mobiloch, sedia a cumia yt videa alebo hraju hry. vyzniem asi staromodne, ale ten pohlad ma netesi a detom mobil tak skoro nekupim
@nesana neviem do ktorej školy chodí, že ale pokiaľ viem, že väčšina škôl majú mobily aj cez prestávky zakázané. V nutnom prípade môžu použiť, aby ale väčšinou aj tak volá triedna, ked sa niečo deje
@milanemila Tiež to tak mám nastavené že až keď bude chodiť sám tak telefón bude nosiť. Už som mu to veľakrát vysvetlovala. Nechápem prečo im to vôbec dovolia ale ja asi s tým nič nenarobím. Alebo je možné že o tom učitelia ani nevedia, to je tiež možnosť.
Nie, nenosí ani druhák ani tretiak. Pár dní dozadu som zachytila info v rádiu ohľadom uplneho zakazania mobilov na školách.
@nesana dcéra je piatacka a nemá telefón a ani mať nebude. Keď ho majú mať na informatike kvôli uceniu dostáva starý telefón čo máme doma ak by sa niečo stalo ale svoj telefón nemá a nebude mať. Syn je druhak a ani neprišiel s tým že by chcel do školy telefón. On sa totiž cez prestávku so spolužiakmi hra. Kreslia,naháňajú sa,hrajú schovávačku - čokoľvek okrem hrania sa na telefóne. Chorá doba toto keď sa len hrajú na telefóne
Dcéra dostala telefón až na konci štvrtého ročníka, keď začala chodiť sama zo školy a na krúžky. Syn je druhák, telefón nemá a skôr ako dcéra ani mať nebude, lebo ho nepotrebuje. V škole majú zakázané mať zapnutý telefón všetci žiaci, aj cez prestávky. Neviem, koľko jeho spolužiakov telefón má, pretože to nikdy neriešil ani on ani ja.
Neverím tomu, že deti sa v škole hrajú na mobiloch. To,sa nesmie.Ak aj má mobil musí ho mať vypnutý a použiť až za bránou školy.
@nesana ja mam siestaka a stvrtacku a nenosí ani jeden telefón. Iba ak učiteľka napíše, že si majú priniest
To vážne? To majú čo za triednu učiteľku, neverím, že sa hrajú cez prestávku, u nás je celý prvý stupeň zakázané vyberať mobil aj to ak nosia tak možno taký stvrtaci, dieťa má len keď ide samé domov a má máme zavolať zväčša od 5tej triedy nosia aj to sa nemôžu hrávať, potom sú deti už úplne prepnute len na mobile