Myslite že v štvrtok už bude okej nástup do skoly po nahlásení bomby alebo si ešte beriete volno a ostanete s deťmi doma? Škola sa ešte nevyjadrila, len dnes máme ist po veci.
Naša škola sa už vyjadrila - škola je skontrolovana, vo štvrtok sa učí.
My sa normálne učíme.
My sme sa normálne učili už aj včera po evakuácii, postáli sme hodinu na školskom dvore a potom sme sa vrátili naspäť do školských lavíc a pokračovali vo vyučovaní.
@simona826 Divné, že nie sú jednotné postupy. Školu, ktorú evakuovali už o 8-mej ráno (mail prišiel 7:22), policajti uzavreli a vstup umožnili až dnes ráno. Vyslovene bol zákaz tam včera vstupovať.
Uz aj minister skolstva sa vyjadril, ze zvazuju prerusenie vyucovania vo stvrtok a v piatok.
Syn včera pokračoval v učení, zajtra ide do školy
@zuzanockamt k nám prišli dvaja policajti, ktorí nás poslali najskôr von a asi po 45 minútach nám povedali, že bohužiaľ nemá kto skontrolovať školu, keďže všetci ostatní policajti aj psovodi sú rozmiestnení po okolitých školách. A poslali nás naspäť 🫣
Inak je zaujímavé,že útoky boli aj minulý týždeň a aj tento týždeň. Minulý to nevyšlo podľa predstáv asi....1.5 a predĺženie víkendu ... Ja by som akože hystériu nerobila. Teraz ostanú deti doma,hej štvrtok,piatok a potom čo? Ďalšie dávky vzniknú,aby sa sedelo doma ,ocr,pred terorizmom,či? Ja reálne verím tomu,že dnes bude Pandorf praskať vo švíkoch a žiaden strach tam nebude,ako aj júna,scs,kitsee,Hainburg. Family dnes asi nie🙃. Treba do života aj trochu racionality vložiť. Lebo svet sa z nás smeje.... Fotky také,akoby bolo 30mrtvych. Kebyže nie sú matky zrutene a hysterické,deti by neboli duplom. Ja vážne nerozumiem čo by sa ako zmenilo ,kebyže decka ostanú doma...fakt by v pondelok a ďalšie dni,týždne už nič nehrozilo?
@simona826 Totálna nezodpovednosť.
Aj nasi sa v utorok normalne potom ucili.
Nasi mali evakuaciu este v piatok, hodinu stali na dazdi v papuckach. Potom po polku deti z triedy mladsieho syna prisli rodicia, zaujimave, ze od starsieho syna nesiel nikto domov, ti sa ucili normalne dalej... Ake volno, si myslia, ze rodicia maju 3 mesiace dovolenky? A to som clovek na HO a nemam problem mat deti doma, ale teda ak nemaju niekoho zvnutra skoly, tak do nasej sa nikto len tak nedostane, nevidim dovod na paniku.
U nas skolu prezreli uz vcera doobeda, deti sa vratili normalne do tried a ucilo sa dalej, prisli domov v normalnom case poobede.
Este par krat sa to zopakuje a deti budu mat aspon nacvik a po par razoch to uz nik nebude extra riesit, tak ako aj na sudoch, ked furt hlásia bomby...prideme na súd na pojednávanie a zrazu nas len poslu prec,lebo bomba a nikto uz nepanikari...a po 2 hodinách sa vratime a pokračuje sa...a po case sa len dozvieme, kto nahlasil bombu a aky trest dostal...resp. nedostal, lebo psychicky chori... Deti treba len pripravit na to, ze sa to moze zopakovat, aby boli pripravene a na 99.99 ,% sa nič nestane.
Este v ten den sa normalne ucili.
Nechápem,prečo by sa vo štvrtok nemalo ísť do školy?🤷Asi som sa ešte neprebrala.
Normálne sa učia. Nevidím dôvod, aby ostávali doma.
@34katka34 Veď im oznámili, že školu nemá kto skontrolovať, čiže vyučovanie pokračovalo v škole, ktorá nebola prezretá. To je normálny postup a prístup?
Nám už včera prišlo vyjadrenie na edupage že vo štvrtok sa budú učiť. To si niečo našli neviem. Ale deti išli okamžite domov. Písali na edupage a volali. 5-9 pustili domov a 1-4 volali rodičom niektorý súhlasili aby deti išli aj samé domov.
Ja tiež nechápem načo ten humbuk.... pravdepodobnosť že by niekto na Slovensku (!) umiestnil 996 a viac nástrážnych systémov je nulová....nech sa radšej rieši zabezpečenie škôl počas bežnej prevádzky a nie tu robiť šaškarny celý deň....a ešte nebodaj rušiť následne vyučovanie 🤦🏼🤦🏼🤦🏼 a kto bude robiť na HDP 🤷🤷🤷
@sonicka19983 ....školsky systém tvorí hdp? To je novinka😅
@doriiis asi rodičia, ktorí musia bežať hystericky po deti.... A následne budú cucat hystericky doma niekoľký dni,tyzdnov a ideál očakávať nejaké príspevky od štátu,lebo sa boja poslat deti do školy.
@sonicka19983 včera ráno nikto netušil, že vyhrážky dostalo 996 škôl.
Po boji je každý generál.
@maciatkolulu ...čo sa tu človek nedozvie hneď z rána?🤣Že školstvo tvorí hdp😅
Počkaj až naozaj vo štvrtok,piatok zavrú tie školy....to bude PN a OCR toľko,že tetusky v SP sa zapotia tento mesiac🤣
@zuzanockamt spoločné postupy neexistujú najskôr preto, že s podobnou udalosťou sme nerátali. Ak ale išlo o 1300+ hlásení, potom nie je v silách polície skontrolovať všetky budovy za jeden deň, preto sa môže stať, že časť škôl bude fungovať až neskôr, keď sa na nich dostane rad.
@sonicka19983 teda ty na mieste riaditeľa, hodíš výhražný e-mail do koša a vezmeš si na zodpovednosť, stovky až tisíce detí? Rodičia by ťa rozhodne milovali.
@zuzanockamt u nás nahlásená bomba a deti ani neevaukovali, nechali ich učiť sa dalej
@luliu Nechcela by som mať takúto školu.
@luliu aj u nás, dcéra poobede ani nevedela že sa niečo deje, všetky školy dookola poslali domov a u nás nič
Áno, ideme do školy, škola sa tiež nevyjadrila, ale už všetko predsa prezreli. Normálne sa učí, som učiteľka, volno si neberiem, aj moje deti idú do školy