Môj syn v škole trpí, lebo je dobrý

danaholanova
25. sep 2015

Uz som vela problemov citala s tym ze deti su agresivne. Ale poradte aj mne mile mamicky. Moj syn chodi do druhej triedy. Je velmi citlivy a dobry. Neublizi ani muche. Ale chlapci ho nemaju radi, lebo sa nezapaja do ich behania cez prestavku a nenatahuje sa z nimi. Potom ho biju a stuchaju, krutia mu ruky. Uz som to riesila, ale v skole povedia ze som precitlivela mamka a ze si s tym musi poradit, ale ako ked sa nanho vrhnu traja? No a proste bit sa nechce. Teraz lutujem ze som ho nebila, lebo je citlivy a neucila bit druhe deti, lebo sa nevie branit. A je pre tieto deti cudny lebo je dobry, chce davat pozor. Pritom ma vela super zaluby, vystrihuje modely, ma cele mesto, miluje auta, vlaky. Vela som sa mu venovala, hrala sa nim, no nebehal zbesneno vonku, radsej sme hrali vonku hry. Dokonca ked ideme von zapoja sa aj starsie deti, teraz sme skakali gumu. Ale ked to sledujem z okna, hadzu po sebe kamene, rozbijaju sklo.Potom mi pribehne domov, ze on to robit nechce a hotovo. Co to je? Ved su to nase deti? Co sme ich zabudli sa naucit to co sme sa hravali? Prelozit ho nemozem, lebo sme na dedine a je to daleko. Tak co s tym?

pribinak
25. sep 2015

No nic, daj ho na karate, alebo aikido, aby sa naucil branit a mozno este aj urobi karieru herca ako van dame

aicha15
25. sep 2015

dobrí ľudia sa dnes majú najhoršie to je realita....smutná ale realita :(

aicha15
25. sep 2015

čo sa týka rady tak možno aj zmeniť školu ale v každej triede sa nájdu nejakí bitkári... a iba ho budete zbytočne stresovať zmenami. neviem čo by som robila ja, ale už teraz sa strachujem o moju dcérku a to nemá ešte ani 1 rok...

danaholanova
autor
25. sep 2015

@pribinak Naozaj som chcela, ale on chce strasne ist na hasicsky kruzok, karate ani pocut. To je problem ze v tom veku ho uz neprerobim, ale chcela by som aby sa vedel branit. 😉

atika11
25. sep 2015

@danaholanova ja by som to riešila cez učiteľky a keď by nič nerobili tak ísť za riaditeľom.veď nikto nemá právo ubližovať druhému ☹ a chápem ťa ako matku,že ťa to bolí,veď je to tvoje dieťa.veď je ešte len druháčik,s tým si sám neporadí.zobrať manžela alebo niekoho so sebou a trvať na tom,aby učiteľky výchovne dohliadli,aj od toho sú tam.veď ak to hraničí so šikanou,nemôžu predtým zatvárať oči.kľudne pohroziť,že sa budeš sťažovať ďalej,ak ani riaditeľ nebude reagovať,povedz,že to budeš medializovať.

worker_falcon
25. sep 2015

@danaholanova mal by sa naučiť ich ignorovať a ničím neprovokovať, nepútať ich pozornosť. Dobré a pokojné deti to majú najťažšie. A ešte ak sa aj dobre učia, tak... Z vlastnej skúsenosti viem.

danaholanova
autor
25. sep 2015

@aicha15 Ja si zacinam vycitat, ze som ho zle pripravila pre tento svet. Odmalicka som ho ucila ako neublizovat okolo zvieratiek a deticiek a teraz to mam. 🙂

jonas17
25. sep 2015

@danaholanova tu je to o povahe, nie o tom, že sa nevie biť. Ani moji synovia sa nebili, ale ich povaha nedovolila, aby boli bití.Proste tvoj je iný a to nezmeníš ani druhou školou, ani tým, že budeš s ním sedieť v lavici, aby si ho ochránila. Určite má povahu po tebe alebo mužovi, tak si skúste predstaviť, keby ste boli v jeho koži, ako by ste sa bránili..

terez26
25. sep 2015

Toto povedala ucitelka? Ze precitlivena matka? S ucitelkou by som to riesila!

anuska74
25. sep 2015

@danaholanova
Určite si ho vychovala výborne, to by bol svet jednotvárny, keby v ňom boli len tí čo majú široké lakte.
Najlepšie by bolo keby mal kamoša aspoň jedného, takého spojenca. treba deti dávať aj do kolektívu, nech sa skôr oťukajú.

danaholanova
autor
25. sep 2015

@jonas17 Tak to ma urcite pomne, ale ja som mala detstvo uplne v pohode nikto ma nebil, hrali sme sa spolu s detmi a neriesili take veci v druhom rocniku. Mam pekne spomienky. No ale poradte ako mu teda vysvetlit alebo ako sa ma branit ked ho chytia traja. Este nikdy nemal sancu 1:1

aristka
25. sep 2015

@danaholanova potrebuje dodat trochu sebavedomia a hasicak je tiez dobra vec .....chodia moji chlapci a zocelilo ich to dost......co mna zaraza ,je postoj skoly ,ze si precitlivela lebo asi ide o znamky sikany a to sa neriesi ,ze ti povedali ako si precitlivela ......sikanu som zazila u svojho syna a potebuje to tvrde kroky pedagoga .aby sa to zastavilo v zarodku inak tvoje dieta bude este viac trpiet .....takze na hasicak ho daj ..pomoze a urcite treba zopakovat debatu s padagogom ,mozno z riaditelom a pocut ake kroky mienia pre zastavenie tej pliagy vykonat ....urcite sa nedajte....

celasapremenim
25. sep 2015

@danaholanova podla mna nafigu skola, zle zbehnute deti dokopy, moj syn tiez nikoho nemlati a je jemnejsi a nikto mu v triede nerobi zle a normalne tam ma kamaratov aj z tych uletenych deti ma kamosov...tak fakt neviem
sikan nie je, chodi na drienovu
a teda reakcia uciteliek by mi dala iny vykricnik, rozmyslaj nad prestupom, to nie je normalne ako sa k tomu postavili

aristka
25. sep 2015

@danaholanova on sa neubrani ,ale treba zastavit tych vyrastkov ,aby nerobili zle a to treba zo sucinnostou skoly ...

atika11
25. sep 2015

presne ako napísala terez26 to sa musí riešiť cez učiteľov.musia mať nejaké páky ako trestať nespratníkov,nemyslím samozrejme fyzicky.keď ukážeš,že aj ty máš lakte,naučíš to aj syna.nie je všetko v živote len o bitke,nauč ho aby sa vedel brániť slovne a nenechal si zo sebou manipulovať.

celasapremenim
25. sep 2015

inak a never nikomu, ze nezmenis postavenie svojho syna v kolektive zmenou skoly
zmenis, ak dobre vyberies ucitelku, triedu, vyrazne zmenis k lepsiemu!

danaholanova
autor
25. sep 2015

@anuska74 No v triede kamarata nema, len dobru kamaratku a najlepsieho kamosa ma prvaka, ten chodi k nam sa hravat. Mal aj tretiaka, a chodil ku nam stale ale ked je v skole problem sa k nemu neprizna to je fakt kamarat.

ibajeho
25. sep 2015

teraz lutujes ze si ho nebila a neucila bit ine deti??? to co si prosim ta napisala???normalne tu asi o rozum ja uz dojdem...

k problemu, mojho to bude cakat tiez, pretoze sa nebije, vie ze sa to nema. vysvetlujem mu ze ked mu niekto robi zle, ma od toho cloveka odist a nema sa znizovat na jeho uroven tym ze mu to vrati. tym ze bude niekoho ignorovat, tak by toho utocnika to nemalo bavit a mal by s tym prestat. ale ci tak rozmyslaju aj deti, tazko povedat.

danaholanova
autor
25. sep 2015

@aristka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

celasapremenim
25. sep 2015

@atika11 stacilo by urobit triednicke hodiny a toto stale tam donemoty rozoberat a konkretne situacie a postoje tych ziakov, nech sa vyjadria k svojmu konaniu, k tomu, co urobili a nech to popisu spravne, ze preco to bolo a ci to bolo adekvatne, no lenze to by sa nejakym ucitelkam muselo s tym chciet parat, ze ano
robia to napr. na zs kosicka na triednickych hodinach a je to skvele

danaholanova
autor
25. sep 2015

@ibajeho A uz neviem co mam robit a mysliet si o tomto svete. Len som nahlas rozmyslala, ze by menej bolelo keby ma zavolali do skoly ze sa bil on a nie jeho. Somarina co?

atika11
25. sep 2015

@danaholanova prečo nejdeš za učiteľkami?asi to má po tebe.ja by som ich otravovala aj denne,nech si myslia,že som precitlivelá hysterka.,je mi to jedno.ak sa stane niečo vážne zlé,budeš si to vyčítať.niekedy je to len nevinné sotenie a pád o roh stola a nešťastie je na svete.

eeffka
25. sep 2015

@ibajeho zle dopadne tvoj syn... uc ho radsej ze ked mu robia zle nech slovne upozorni nech to nerobia a ak nepomoze nech im jednu pripase naspat +1navyse pre zapametanie

chlapci su aspon ferovi ked to mam takto zaradit ze si robia zle fyzicky... ale co dokazu male dievcata... intrigy ohovaranie vyclenovanie...to by ste koukali 😠

eeffka
25. sep 2015

@danaholanova ak su 3na 1 to je jasny nepomer sil a to je sikana, skola je POVINNA to riesit, na kazdej skole je ucitel co sa vola nejak ze "koordinator..." mamicky ucitelky by ti vedeli povedat a on to ma priamo v naplni prace
Ze ta triedna odbila by som si poprosila pisomne. Vcera som bola na rodicku a ucitelka nam asi 6x opakovala ze ked bude problem mame ist naprv za nou a nie rovno utekat na inspekciu..... hmm ze preco asi, vsakano ked sa tvarili ze sa nic nedeje a potom zrazu problem zmizol

ibajeho
25. sep 2015

@eeffka cele sa to toci okolo nasilia. co keby sme tento svet nerobili este horsim nez je? preco by som mala svoje dieta viest k nasiliu za to ze ho robia ini??? potom jasne ze to v tomto svete tak vyzera ked deti vychovavaju ludia, ktori maju nazor ako ty. to ako bez urazky, pisem to bez akejkolvek emocie...ale fakt potom sa ludia cuduju preco je svet taky zly, ale zamysleli ste sa nad tym ze keby si fakt kazdy vsimal len to co ma a nestaral sa do druheho bolo by to celkom ine???

danaholanova
autor
25. sep 2015

@atika11 Ucitelku ma novu, no to je dlhy pribeh. Mna uz v skole radi nemaju, lebo som pisala peticiu za zleho pedagoga ktory nasim detom nadaval do debilom ked nieco nevedeli a ine. Takze to sa mi podarilo skvele. Len mam pocit ze stale je nieco musim riesit a vsetci su spokojny. No v pondelok je rodicovske a rozmyslam co s tym ci sa ozvem, ale urcite a napisem vam ako to dopadlo. Ucitelke som vysvetlila a odpoved bola treba to riesit.. Tak neviem ako ale dufam ze sa v pondelok dozviem.

danaholanova
autor
25. sep 2015

@eeffka Dakujem budem sa pytat na koordinatora. 🙂

eeffka
25. sep 2015

@ibajeho vies ja som taka povaha ktora je presvedcena o tom ze niekedy 1 dobre mierena ma vacsiu vypovednu hodnotu ako pacifisticke dohovaranie.
a navyse u nas na vychodze je take prislovie: Nepri.ebes, nevysvetlis... 😎

aicha15
25. sep 2015
eeffka
25. sep 2015

@danaholanova vygooglila som si to vola sa to "koordinator prevencie"