moja kamoska ma dceru, ma 7 rokov a vahu 37 kg.. mne sa to zda strasne vela, ona nechce ani pocut o tom ze je na svoj vek viac pri sebe a tazka.. mozno sa mylim ja ale predsa len by ma zaujimal vas nazor. inak nie je ani moc vysoka ale presne neviem kolko meria. ak mate niektora z vas dcerky v jej veku, skuste napisat co si o tom myslite. a este taka vec, velmi vela je, niekedy ma aj dva obedy a hodinu na to uz je zase hladna, a takto je to stale, vzdy je hladna.. ku doktorke s nou nechce ist a ja ju tlacit do toho moc nemozem.. len ma zaujima kolko by mali dievcata v jej veku priblizne vazit, aby som to s nou stale nerozoberala 🙂
Citujem z knihy:
"7-ročný chlapec alebo dievča merajú približne 125 cm a majú priemernú hmotnosť 25 kg."
Nejaké odchýlky +/- tam byť môžu - ale tých 12kg je teda dosť. Hlavne, ak výška sedí...
tak to je dost, ja mam 6-rocneho synovca a ma 18kg 😀
tak moja 7 ročná váži len 17 kg 😉 ja mám modelku. (12 mesačná mala iba 7 kg)
To je druhý extrém - podváha. Ale je zdravá, nič jej nechýba, chorá býva max. 1 x ročne. Má len rýchly metabolizmus, to jej zistili ešte keď bola mimi. Ale od malinka papá veľa, viac ako iné deti, ale jej to ide len do výšky.
other_side:
ale tých 37 kg je obezita...mala by ísť malá na liečenie pre obézne deti na Bielu Horu. Chodí tam aj kamoškina 9 ročná dcéra, tiež má cca 40kg a ide tam teraz v lete aj susedkin syn tiež 9 ročný...
Veď si vezmite, že ja som 1. trimester vážila 45 kg...(výška 160 cm) a gynekológ bol zhrozený, či som anorektička. A to bola moja normálna váha od 15 rokov...
no ja mam 9 rocnu neter a ta ma 30 kg ale je dost vysoka, tak neviem, zda sa to dost na 7 rocnu
akejka, myslim, ze to je ten lepsi pripad - lepsie ako obezita 😀
ja som si minule pozerala svoju zdravotnu kartu, konkretne zdr. prehliadky v roznom veku. A mala som tam, ze ako 7 rocna som mala 22 kg a dodatok, ze "vaha v normale"
dufam, ze ti to pomoze
teraz som čítala na Nete, že deti po 2. roku majú priberať 1-2 kg ročne. T.J. Ak ročné dieťa priemerne váži 10 kg (3 násobok pôrod. hmotnost, pričom priemerná pôr. hmotnosť je 3.200 g), tak keď za každý rok môže pribrať max. 2 kg - v 7 rokoch by mala byť max. váha okolo 22 kg... 😉 ako u petocky
6 rocna .. vazi 21 kg.. ale je dost vysoka... 122 cm..
mam 6 rocneho syna, ktory ma 128 cm a vazi 27 kg a to je fakt stihly... podla mna to zavisi najma od vysky 😉
fuha, 37kg je dost 😕 nasa ema ma 7,5 roka, meria 129cm a vazi 25kg, je tenka. alica ma 6 rokov, 118cm a 21kg
Aj mne sa to zdá skôr viac, ale výška a váha nie sú dostačujúci údaj, aby sme niekoho "pasovali" za obéznehu/obéznu. Ja mám takmer 4 ročného syna a meria takmer 120 cm a váži 24,5 kg. Môže sa to zdať veľmi veľa, ale sme sledovaní na endokrinológii a DR povedala, že keď vezme do úvahy jeho kostru a stavbu tela, tak má nadváhu max. 2 kg, čo nie je až tak veľa. Proste nemáme to riešiť, len sa snažiť udržiavať hmotnosť, diétu nám v žiadnom prípade nedoporučila. V každom prípade by som kamarátke odporučila návštevu doktora, ale skôr preto, že veľa papá. Tam sa môže jednať o metabolickú poruchu, ktorú možno odstrániť liekmi alebo niečo podobné. A dievčatko aj vyzerá aj veľmi pri tele?
rozhodne by sa tej malej zišlo kompetné vyšetrenie..aj endokrinologické 😕 😕 😕
moja 10-ročná má 37kg
baby diky, ako vidim aj vam sa to zda vela a niektore aj mate deti v jej veku.. takze aj podla mna je to obezitka ako brno!! a teraz mi uz len zostava presvedcit nejako kamosku ze jej dcera ma alebo moze mat problem.. mne sa to uz s jej vahou dlhsie nezdalo, preto som sa vas na to spytala. este raz diky, tuto temu idem hned vytlacit a dam jej to precitat, hadam jej to uz otvori oci 😕
other_side:
presne tak obezita jak vyšitá - väčšina mamičiek tu píše, že majú váhu okolo 22 kg...a ešte, ke´d si písala, koľko veľa je, veď to je nezdravé...určite bude mať vysoký cholesterol, a pod...to je dosť nebezpečné. Mala by to kamoška riešiť a urgentne...ako tie moje spomínané známe a suseda...odtučňovacia kúra pre deti na Bielej hore...
ja mám 7 ročnú dcérku a má 20 kg, a zdá sa mi to málo, ale aj preto že je dosť vysoká. Ale 37 kg je fakt veľmi veľa. 😒
floko:
nemá tvoja dcérka málo - to je tak akurát - priemer 😉 Moja má trošku menej - 17 kg, je vysoká a chudá
Moja dcerka ma kolo 136 cm a vazi 25 kg 😉
hej, len keď sa vyzlečie tak by si mohla na rebrách hrať. Len to máme v rodine. Hlavne že dosť papá. 🙂
Ja si myslím že záleží aj od toho aký sú rodičia. Ak je maminka maličká a drobná žienka a tatik tiež nie zrovna 2 metrový 100kg muž bude predpoklad že by dieťa nemalo byť veľké a už vôbec váhovo nad normál ale ak sú rodičia vysoký a otec je veliký chlap je predpoklad že dieťa bude vysoké a určite aj ťažšie . Ja som vždy bola posledná v rade na základke keď sme stáli od najvačšieho po najmenšieho bola som štupel, váhu som mala cca 22 kg. a teraz meriam 173 cm a vážim cca 55 kg. Myslím že som nič nezmeškala ....... A tiež som moc nejedávala a teraz je to výhoda stačí mi málo a som do prasknutia plná - nemusím sa prepchávať a nemám problém z dietami ..... 😉 😉 😉
Moja bude mať v máji 7 a váži cca. 27kg. Neviem koľko meria, ale oblečenie nosí tak cca. 128. Mohla by byť aj štíhlejšia. Ale to my celá rodina. 😖 37 kg je strašne veľa aj podľa mňa.
37kg? to hádam nie, mne vážia po 28kg a mne sa to zdá veľa. ale sú dosť veľké, Sisa meria 138cm a Maťka 135cm. Treba s tým niečo robiť, lebo 37kg majú mať okolo 12-13 roku.
Moja ma 130 vysku a vaha 30kg,
to je fakt dosť, tých 37 kíl... suseda váži 26 kíl, má 6,5 roka a zdá sa nám trošku pevnejšia, nie tučná, ani plnoštíhla, je to taká veľká baba 😀 ...
Maca 37 kg okolo 12-13 roku majú naozaj len výnimky. Dcéra má 13 má 39 kg a je najmenšia a najchudšia v triede. Dievky vážia aj okolo 45-50 kg.
Ale 37 kg na 7 rokov sa mi zdá naozaj veľa, hoci syn má 10 a váži 50 kg /on je vysoký a nie je to na ňom vidieť/
moja ma 6.5r a vazi 20kg a ma 122cm takze dost zalezi aky su rodicia my sme obaja stihli a vysoky
nas ma 7 rok,124 cm,,a 24 kg.
rodicia tej malej su taky normalny, myslim tym ze nie su nejaky tuckovia 🙂 ale niesu ani vysoky, proste taky priemer. vidim ze vsetky ste nazoru ze je to naozaj vela na jej vek, takze sa to nezdalo len mne 😖
tak ja si myslim ze ta mala vazi dost ja mam tiez sedemrocnu dceru a ma 24kg 😉