Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
Poznám učiteľov ktorí hradili a hradia výlety obedy exkurzie školy v prírode, … deťom zo sociálne slabších rodín
Pre učiteľa to nie je výlet, ale práca. Nechápem, že toto rodičom stále vadí? Tak ucitel ma robiť dozor, častokrát je návrat vo večerných hodinách, čize na úkor jeho volného času a ešte si za to má platiť? Na krku ma zodpovednosť za xy cudzích detí, ktorí ked sú na výlete kadečo stvárajú...ciže je jednou nohou vždy v base. Ak to vadí rodicom, nech to ucitelovi povedia...dohodnú sa rodicia a idú s deckami sami, uvidia, čo je to za "zábavu".
ešte nikdy som nebola na výlete, ktorý by mi platili žiaci........
skôr ja nakupujem žiakom pomôcky za vlastné peniaze, lebo mi je trápne písať rodičom, že s tými 3cm ceruzkami sa nedá maľovať 🙈
Este to by tak chybalo,aby si aj vylet platil ucitel...skola mu to neplati... keby som mala platit za to, ze budem najskor vsetko vybavovat, potom dozorovat, davat pozor na 20 rozdivocenych deti (namiesto prezerania atrakcii), tak by som na vylet triedu nevzala...aj ucitel ked chce mat skutocny vylet, zazitok, tak ide so svojou rodinou...vylet s triedou je praca a velmi zodpovedna a namahava, nie zabava a volnocasova aktivita...ked to rodicom vadi, treba sa ohradit a vylet nech sa zrusi...
@sardinka32 ucitel ma na to urcite vypísaný CP a dostane za to zaplatené. Ak aj nie, tak minimálne za to dostane voľno, lebo len tak nezištne to nerobí, zase si to ti nenahovarajme, ok? To len na margo toho.
A toto je presne téma ako ine ohľadom zrps ci platit ci nie napr. Ono sa z toho akoze neplati potom? Zase ma peňaženku otvárať len rodic??? Chcete rodicia aby mali deti kvalitnejšie pomôcky? Zaplatte lebo škola nema... chcete mat krajšiu triedu? Vymalujte za vlastne, lebo škola nema... chcete aby išli deti na nejaký výlet, tak to zaplaťte, lebo škola na to nema... akoze sorry, ale potom na co škola vlastne ma???
Neviem ako na iných školách, zväčša pri skupinovych vstupoch do ZOO, hradov, doprovod vo vlaku a pod. pri deťoch s MR je pre učiteľa zdarma. Školu v prírode sme mali ,,zdarma" s deťmi sme boli 24/5 a výplata rovnaká rátali nám 8h. Ale asi to je od školy.
Neviem, ako je to na školách, ale osobne by mi nevadilo, ak by to učiteľom platili deti/rodičia. Určite to pre nich nie je ani relax, ani dovolenka. A idú tam dávať pozor na naše deti. Ak by som bola učiteľka a mala by som na par dni odísť od svojich detí a starať sa 24 hodín o cudzie, tak asi by som si to ani nechcela hradiť sama.
@lienka.7 no urcite, doprava ( bus)je rozratana len medzi ziakov, vsrupy su vacsinou pre ucitela zdarma nad urcity pocet ziakov. Aj ubytko, niekedy ponukaju nad x ziakov zdarma al je to rozratane medzi deti.
My sme boli min rok so ziakmi vlakom, jedine ten nam skola preplatila, nic ine. A za tri dni sme dostali " az" 12 hod NV, co nepokryje ani 3 dni cez prazdniny. Mali sme 49 deti - deviatakov, a len 2 ucitelky, pretoze tri by mohli ist az ked by bolo nad 50 deti.
Ahoj teraz som to riesila so sestrami, obe su ucitelky a ano je to bezne ze sa to rozrata medzi studentov..skola im to nehradi...ak by si to mali platit sami tak by ziadne vylety neboli :/ bohuzial nase skolstvo. A treba si uvedomit ze oni tam nejdu na dovolenku..maju velku zodpovednost.. a ak s tym rodicia maju problem nech teda decka sedia doma..co uz
Školstvo je na tom horšie ako to zvonku vyzerá. V mnohých školách za to nie je ani náhradné voľno, žiadny nadčas alebo nebodaj príplatok za nočnú. Jedna kolegyňa šla so žiakmi na exkurziu, takže neodučila svoje nadčasové hodiny. Vlastne to robila zadarmo a mala nižšiu výplatu akoby bola v práci. Druhá si musí sama platiť cestu zo školy do nemocnice (na prax so žiakmi), lebo je to vraj vysunuté pracovisko a stojí ju to 100 eur mesačne. Tak tie naše služobky 😔
@lienka.7 choďte sa sťažovať ministrovi školstva...
Tí, ktorým sa to zdá divné, nech si nabudúce zaplatia na výlet sprievodcu alebo animátora, lebo pre učiteľa to nie je výlet.. Ja som chodievala na výlety s triednou ako rodič a platila som si to sama.
@lienka.7 Ale skola nedostava dotacie na vylety pre deti.
Vsetky vylety, exkurzie a neviem co este su na dobrovolnej baze skoly... ucitelov...
VAzme si, ze mame tu ludi, ktori su ochotni sa starat o nase deti so mzdou na urovni cloveka, co ledva vie malu nasobilku...
Inak, moja dcera nebola na ziadom vylete, nie preto, ze by sme to ucitelke nechceli zaplatit, ale ucitelka skratka na vylety s triedou chodit nechcela...vylety nie su povinne...ja by som tej ucitelke s radostou ten vylet zaplatila aj sama,keby ich niekam vzala, predsa pre deti je to o inom ako vylet s rodinou...ale co uz, nechcela, nesli nikam...
@lienka.7 už vidím ako nadšene by si si ty tie výlety platila z vlastného vrecka a pri tom strazila 20 a viac rozbesnenych deciek.
@luliu tak mimo ako je ona som už dlho žiadneho človeka nevidela. Nakoniec z nej vypadne, ze učitelia vlastne a tých výletoch bohatnu
Chudaci ucitelia...moji rodicia ucili 40 rokov,boli to najoblubenejsi ucitelia na skole,ale som stastna ,ze su uz na dochodku.
Ucit terajsie deti a hlavne komunikovat s ich rodicmi je strasne a ked citam,ze co vsetko je vlastne problem (tu , aj v inych diskusiach), stavaju sa mi vlasy dupkom..niezeby ste si vazili,ze niekto chce detom spravit navyse program,zazitok,ale idete riesit ci sa plati za ucitela 2eura navyse za autobus a podobne hluposti.ked nesuhlasite nechajte dieta doma.spravny ucitel to berie ako poslanie,nezamysla sa nad tym,ze je jednou nohou v base kvoli cudzim detom.spravny ucitel vezme deti na vylet aj ked za to nema zaplatene nic navyse..taky co sa len "veze"nespravi navyse nic..
Spravnemu ucitelovi by sme mali dakovat za kazdu takuto aktivitu,z ktorej si deti odnesu zazitky a nie este traumu,ze musi dokazovat rodicom ze naozaj si z ich penazi nedal kavu na parkovisku..
Je to bezne. Skola je rada ze funguje a ma na bezne mzdy ucitelov. Treba si uvedomit, ze to robia pre nase deti a okrem toho su s nimi neraz 24 hodin denne - extremna zodpovednost a v podstate nezaplatena.