Ahojte baby, prosím Vás, poraďte mi, čo dať do hygienického vrecúška pre môjho budúceho prváčika? Ďakujem za odpovede 🙂
Hlavne nezabudni na toaletný papier, lebo to v školách nie je. A kedže je problém si myslím aj s mydlom, nezabudni aj na mydlo a uterák. Hygienické vreckovky.
to nemyslíte vážne, že v školách nie je toaletný papier a mydlo :O
počkaj na prvý deň v škole a spýtaj sa učiteľky, či si to máš zabezpečiť sama, alebo to bude riešiť ona. Mám dve školáčky, prvá mala na celom prvom stupni hygienické vrecko s vlastnými hygienickými potrebami, druhej všetko priebežne kupovala triedna učiteľka z triedneho fondu (nosili sme si len vlastný uterák). Inak vo všeobecnosti do hygienického vrecka sme dávali vreckovky, mydlo, toaletný papier a uterák).
@andulka333 Nie je, kto by to platil, ked skoly nemaju poriadne na ucebnice a kriedy.
Niekde sa zbiera triedny fond a z neho sa nakupi zasoba toaletaku na cely polrok/rok a kazde dieta si vezme z triedy ked ide na wc.
Alebo to niektore skoly nakupuju zo ZRPS prispevkov a upratovacky dokladaju na wc vzdy ked sa minie.
@andulka333 Nedostali ste zoznam? Každá škola to môže mať inak. Nám dali zoznam, čo všetko presne potrebuje - aj na výtvarnú, telesnú, hygienické vrecúško.
V hyg.vrecúšku má byť: 2x hygienické vreckovky, toaletný papier, uteráčik s menom, pohárik z umelej hmoty. Je tam písané aj hrebeň, ale ten nedávam. To bude asi skôr pre dievčatká. Náš syn má stále krátke vlásky, takže to považujem za zbytočné. 😀
To je fakt dosť úbohe, že keď si zabudne zobrať toaletný papier, tak si zadok utrie rukami..
@andulka333 A čo sa týka mydla a toaletného, tak veru, pre toľko detí isto niet nič zadarmo. 😀
Aj do škôlky sme každý polrok nosili určitý počet kotúčikov (+pastu a vyťahovacie 200ks vreckovky). Mydlo ale bolo tekuté v ich réžii a taktiež na zozname do školy mydlo nefiguruje, tak si myslím, že to tekuté bude min. na umývadle v triede. Toaletný ale do vrecúška treba a kámoška mi povedala, že i do družiny (ak bude chodiť Tvoj syn), treba doniesť toaleťák a ešte čosi, ale to nám povedia po nástupe (tuším, že tam aj mydlo je potrebné dať vychovávateľke a ona ho bude dopĺňať na umývadlo).
@andulka333
Myslím si, že aj vlhčené utierky by boli dobré aby obsahovalo hyg. vrecúčko . Ale v každom prípade ja som dcérke dávala aj suché mydlo.
@mariaanna50 A v inych verejnych instituciach mas na toaletach papier, mydlo, utierky? Na uradoch, v nemconiciach? Z coho to ma skola zaplatit?
@silvinka222 a čo to je suché mydlo???
@fokuska
Ako prepáč, ale keď je dieťa malé a je v strese tak nevie, lebo doma je zvyknutý, že vždy má všetko k dispozícií..Keď škola nie je schopná rodičia by sa mili postarať aby tam ten toaletný papier bol ... Keby sa v štátnych zariadeniach nekradlo, bolo by aj na toalený papier aj ostatné veci..
Milé dámy, keďže je situácia taká aká je doporučujem dávať deťom ANTIBAKTERIÁLNY GÉL na ruky a malý balíček vlhčených utierok, ktoré si bude nosiť stále so sebou!
@silvinka222
Súhlasim s tebou. Konečne progresia do skostnateného školského systému. Antibakteriálny gél na ruky by mali detičky používať od malička.. Keď to nevedia učitelia, nech to vedia aspoň naše detičky.
Ale ved toaletny na skolach nebol uz za mojich skolskych cias. Min.druhy stupen a stredna, co si pamatam.
Moj ide teraz do druhej a ako prvák si doniesol iba uteráčik, a dala som mu papierové vreckovky v boxe. To je všetko. Iné zo školy nežiadali, tak dúfam, že tam toal. papier a mydlo mali.
@mariaanna50 Ved rodicia sa postaraju bud tym vrecuskom, alebo cez triedny fond, ZRPS a podobne ;)
To, ze dieta ide na toaletu a nevezme si papierso sebou, tak neviem, 6 rocne by si uz na to malo davat pozor.
Ale ako pisem, niektore skoly to maju tak, ze papier je priamo na toaletach, ked to kupuju zo ZRPS, niekde to riesia triednym fondom a maju ho teda v triede a kzdy si musi vziat.
baby a čo tá dezinfekcia na ruky? myslíte si, že to môžu detičky používať?
@andulka333 Kľudne. Ak myslíš ten antibak. gél. My ho používame bežne.
@andulka333 u nas davame rocne nejaku sumu ( tusim 20€) na ziaka. Kupuje sa z toho tekute mydlo, wc papier a papierove utierky.
@janci05 aký používate? nieje to moc agresívne pre detské ruky? nemám s tým skúsenosť
@andulka333 Ja používam z Oriflamu. Pekne jemne vonia. Je to mandarínka a čajovník.
@andulka333 funguje to takto. aspoň u nás na škole.. to čo píšu baby sú bežné hyg.veci, ktoré sme aj my nosili.. v prvom ročníku som tiež nevedela, ako to funguje až som zistila, že všetky hyg.potreby učiteľka vyzbierala a dala do spoločnej skrinky. Čiže ak si kúpiš pre svoje dieťa kvalitnejšie hyg.potreby v domnení, že to bude aj používať, tak ti rovno vravím, že to pravda nebude. učiteľka pôjde rad za radom a nebude rozlišovať, že ty si dala synovi jemnejší papier ako iné mamy dali tomu svojmu dieťaťu..
detto bolo so zošitmi až som na naštvala a na všetky zošity, ktoré zobrala moja dcéra do školy ďalší ročník som jej nalepila lepiace etikety... a zrazu sa nám aj podaktoré zošity vrátili.. dovtedy nič.. lebo učiteľka rozdala deckám, ktoré si zošity nepriniesli..
začala som malej etikety na zošity lepiť odvtedy aj s jej vypísaným menom, odkedy mi chudina doniesla poznámku, že nemala zošit na SJ a pritom viem, že z 10kusov, ktoré brala do školy minula asi 4... vtedy som vlastne aj prišla nato, že učiteľka rozdáva zošity iným deckám, ako zo svojho ...
@andulka333 najlepšie ak pozrieš inak na stránku školy, tam sú (mali by byť) vypísané aj zošity pre prvákov, ktoré budete potrebovať a aj hyg.potreby.. prípadne Vám to povie učiteľka na prvom rodičovskom..
@zuzannanatsim hrebeň som malej ja osobne nikdy do školy nedávala do vrecka, lebo sa s ním česala celá trieda 🙈😨 očesať sa má ráno pred odchodom do školy
@andulka333 my sme dostali zoznam a prvych 5 deti podla abecedy donieslo hned na zaciatku skolskeho roka vytahovacie vreckovky, urceny pocet toaletakov, tekute mydlo. ked sa zasoby minali, napisala ucitelka dalsim 5-tim detom do slovnicka, ze teraz maju tieto veci doniest oni. hreben sme nedavali, mame slecnu s vlasami po pas, riadne som ju rano ucesala tak, aby jej vlasky nepadali do oci a vydzala do poobedia. uteraciky im kupila ucitelka zo ZRPS s tym, ze kazdemu podpisala menom a v triede pri umyvadle maju vesiaciky, kde ma kazde dieta oznaceny ten svoj, kde ma aj svoj uterak. uteraky prali rodicia podla poradia, na vikend donieslo urcene dieta domov igelitku s uteracikmi a v pondelok ich oprate donieslo do skoly. nam to tak vyhovovalo. ja som este okrem toho nasej malej dala vlhceny toaletak, ten mala vo svojej skrinke na chodbe (skrinky mali vedla wc).
@katmi To si pamatam zo skolky - dostali sme zoznam co potrebujeme aj co sa tyka napr. vykresov, farbiciek a podobne - bola som nakupovat s nasimi a viem ze nam kupili kvalitne a krasne napr. vodove a temperove farby, pastelky, farbicky - v skolke to ucitelka zozbierala a vzdy vyberala podla potreby - za cele 3 roky co som chodila do skolky som nekreslila s tymi farbickami co sme doniesli, vzdy len s tymi najlacnejsimi a tak som sa tesila kedy konecne pridu na rad "tie moje" :(
@katmi ja som to ako ucitelka robila inak. Nakupila a rodicia nech po rozratani presnej sumy zaplatia. Som ucitelka a neda sa chciet aby vsetci doniesli rovnako. Su rodiny slabsie ekonomicky,ktore su radi.ze maju na obycajne a su rodiny ze maju troska viac ;) ja sama svojim detom doprajem viac ale proste v skole v takomto pripade som zial za uniformitu. Da sa detom krasne vysvetlit ze vsetci v triede mame rovnako-aspon co sa tyka toaletaku aj hygienickych. Oni to chapu. Ak by rodicom nevadilo ze ich lepsie kvalitnejsie potreby bude mat cela trieda- v tom pripade ok. Avsak zasa po 2.strane- su akcie na kadeco aj hygienicke aj skolske ... Najst zlatu strednu cestu. Neda sa ustriehnut 15 toaletakov.aby kazdy mal svoj a pritom bud wcka sa netopili ked detom "padne" kotucik do misy, alebo aby deti 1 druhemu neodtrhli. Deti vidia rozdiel viac ako my. Takze proste u nas to tak fungovalo. Ja som nakupila,rodicia zaplatili. Ale tak,aby vyjovovalo vsetkym. Dokonca sme mali aj splatkovy system 🙂 mala som aj triedu,kde sme mali v 1 skrini odlozene vytvarku- farbicky, noznice,pastelky, stetce, vykresy kazde dieta podpisane. Stracali sa aj tak a ver tomu ze 45 minut je kratka doba na to aby si nachadzala vinnika a aj ucila.
@mariaanna50 v statnych zariadeniach sa pohybuju prave nase deti,ktore ked sa na to pozeram, taktiez prave vzdy neprichadzaju s cistym stitom. Najma co sa 2.stupna tyka. Vsetko zavisi od vychovy a pristupu rodicov ;)
@marlenka222 ja to chápem.. mne išlo o princíp.. učiteľka písala poznámky že niečo nemá a pritom som vedela, že to priniesla vo veľkom množstve do školy a domov naspäť nie.. toaletný ma zarazilo,keď im učiteľka delila, rozumej presne počítala počet odtrhnutých kúskov podľa toho, či chcela ísť na malú alebo na veľkú.. ako pardon.. ale toto je choré! čo keď z malej bola veľká? nebudem to ďalej rozpisovať.. takže ja som za jednotnosť ale nie na úkor vlastného dieťaťa tak, ako som opísala vyššie..
Ahoj, nám kázali toaletný papier, papierové kapesníčky, tekuté mydlo, uteráčik a plátenú utierku na desiatu. Myslím môže byť ešte pohárik na pitie, prípadne aj hrebeň. To by malo stačiť.