Poraďte,dali by ste dieťa do školy 3 ročník ZŠ ak ja som na materskej,čiže neriešim ocr a muž väčšinou Home Office...dosť sa bojím že dostaneme zase covid mali sme pred rokom a nebolo to najľahšie a to mám doma ešte ročnú!v škole stále niekto požiť.teraz boli doma už skoro 3 týždne zajtra majú nastúpiť a v škole 40 percent choré deti....Čo by ste radili?
@mondolina tak ale nie všetci podporujú to na čierno sú ak zodpovední máme v rodine covid umrtie
@liljana aspoň na dobrovoľnej báze by to mohlo byť ako min rok ja úplne chápem že sú aj pracujúci a slobodne matky
myslim, ze presne tuto dobrovolnu bazu riesia, rodic bude moct dieta ospravedlnit a to bude dostavat zadania cez edupage. Pogoogli
rozhodne by som dieťa do školy dala, pokiaľ nie je zavreté všetko, okrem základných potrieb, ale naozaj základných, nie xy výnimiek, mali by byť aj deti v škole
žiaľbohu Slováci zodpovední nie sú.
kde daju deti rodicia, ktori musia chodit do prace? no k starym rodicom, ktorych mame chranit. Kto si môze dovolit byt na OCR kazdu chvilu?
samozrejme ze ho do skoly davaj. Treti rocnik je zlomovy, pretoze je tazky. Pokial mozes, tak nech syn do tej skoly chodi. On nie je ohrozena skupina ani tvoja mladsia dcera. Nevidim dovod ho obmedzovat. Okrem toho, ze chodenie do skoly je prospesne nielen pre vzdelavanie, tak aj pre socialne kontakty. V skole je take mnozstvo deti, a urcite uz koronavirus mal, a pravdepodobne nie raz. Ten bude mat protilatok do vcera.
@maminkasisa prečítaj si vyššie!!!
Keby bola online vyuka, tak su doma kludne od zajtra. Ale kedze skola bezi a ja mam home office aj muz - takze pracujeme - tak nemam cas sa im plnohodnotne venovat a vysvetlovat cele ucivo bez ucitelky. Takze budu v skole. Keby bola online vyucba, tak by to doma mali zadania, online hodiny, to by bolo ine. Ale nad tym sa zatial neuvazuje.
@kittykat22 moji mali dost tazky priebeh chlapci. Neda sa porovnat klasicky covid a delta...uplne inak to deti znasaju.
vsak ho nechaj doma, ale neziadaj, aby sa zatvarali skoly pre vsetkych
vsak ho nechaj doma, ak sa bojis.... a uc sa s nim a vysvetluj mu....
Ja riešim to isté, rozmýšľam, ze dieťa do školy pôjde až po prázdninách, podľa situácie. Je veľa chorých, J mením od stredy prácu a už keď toľko vydržal v škole bez nákazy, zákon schválnosti vždy zafungoval, bojím sa, že stredu nastúpim a piatok mi budu volat zo školy, že ma pozitívneho spolužiak napríklad....takto by bol s mojou susedou cez deň, ktorá je na home office
@hrabovo a chytí od susedy ale nie žartujem...ja neviem čo je lepšie...chcem.aby chodili do školy ale každý týždeň niekto chorý v triede
Suseda je stále len doma, dokonca ešte aj nákup jej spravím ja, keď už idem svoj robiť, je to moja kamoška, žiadna dôchodkyňa
Mám doma stvrtaka v karanténe a druhacka chodí do školy.. najradšej by som ju nechala doma, ale má veľa ospravedlnenych hodín, tak kým nie je znova chorá, tak chodí, lebo naozaj ak prekročí určity počet hodín, učiteľka bude určite bude trvať na komisionalnych skúškach a tomu by som sa rada vyhla.. keďže dcéra je často chora, často sa s ňou učím len ja a zatiaľ jej to ide super.. ale keďže viem aký názor má naša pani učiteľka na domáce vzdelávanie tak sa snažím ju dať vždy na vyučovanie keď môžem, lebo inak budem zase ta zlá a nechcem dcére komplikovať život.. takže už nechodí do druziny, ani na obedy ale hneď po vyucku v respiratore domov..
Všeobecné si myslím, že keď školy nezatvoria, čo zrejme nezatvoria mali by to dať na rozhodnutí rodiča a ocenila by som keby mu to nikto nevyčítal.. totiž myslím že všetci si uvedomujú aké klady prezencna výučba prináša, ale zase nie každý chce riskovať zo zdravotného hľadiska..
Takže na záver - ak by moja dcéra nemala vymeškaných veľa hodín kvôli chorobnosti, tak by doma už ostala a syn ak by nebol v karanténe tak tak isto.. čoskoro očakávam že do karantény sa dostane aj dcéra, v škole tommame dosť rozšírené a nie je mi to jedno, aj keď sme očkovaní.. bojím sa o deti, čo imunitu vďaka alergiam a astme nemajú moc dobrú..
@jana_eyre_2 nevieš koľko hodín môže byť vynechanych, aby sa neskúšalo komisionalne? Ale myslím, že v tomto prípade, by sa tak diať nemalo, keďže je taka možnosť, bez podmienok
Mam štvrtaka, ja som doma s 10 mesačným a ani ma nenapadlo nechať staršieho doma. Aspoň v škole ma socializaciu, keď vonku s kamošmi sa teraz stretávať nemôže.
@hrabovo píše sa že 35% za pol rok, v bežnom školskom roku.. možno teraz je to nejako upravené, nezistovala som už či to môže byť kvôli pandémii viac.. dcéra má už cca 25% vymeskaneho, takže to už rýchlo nabehne..
@jana_eyre_2 môj keď to zrátam celkovo, tak do konca decembra by mal vynechanych presne 80 hodín, ak ho nedám od zajtra trebárs do školy. Tiež som síce očkovaná, ale od druhej dávky v júni v jednom kuse arytmia, trpnutie rúk v noci, budím sa na to. A prekonané veľmi vážne ochorenie v minulosti, čiže imunita bohvie aká tiež nie je
Ale vraj mozes nechat dieta doma! Je tu tema podobna tejto a tam jedna mamina mi poslal link na to, ze mozes nechat a bude to ospravedlnene..
@jana_eyre_2 25% na komisionalky staci, 35% mozu dat opakovat rocnik. Ale nie kazda skola toto vyuziva, urcite nie v covid roku.
Idealne by bolo zavriet skoly, aby sa to nesirilo medzi detmi a do jari online vyucba. Ale to by vsetci zacali nadavat vlade do fasistov.