Akú odmenu za prvé polročné vysvedčenie?

tani00
31. jan 2017

Ahojte, co davate detickam ako odmenu za prve vysvedcenie? Vynechajme, ze nasho detstva nebolo nic 🙂)), nieco aspon malicke by sa hodilo, zasluzia si, no nie 😉?

sardinka336
31. jan 2017

@tani00 nič deťom nedavam za polročne vysvedčenie, učia sa v prvom rade koli sebe, nie koli mne...deti pochvalim, v piatok pojdeme sa niekde vyskakat v rámci ,,venčenia,, ale nejake darčeky im nedavame.

pielka
31. jan 2017

@tani00 odmenu? ako tu už zaznelo podľa mňa by deti mali pochopiť, že sa učia pre seba, pre to aby sa niečo dozvedeli, aby mali prehľad nie preto aby niečo dostali alebo preto aby urobili radosť rodičom 😉

nnjago
31. jan 2017

Ja tiež neviem, podla mna maličkost je fajn, nie ziadne hracky drahe ale zase nieco male ze sa snazili urobi radost.Treba im to vysvetlit ze sa ucia pre seba ale aj niecím potesit tie blšky naše.

jasminet
31. jan 2017

moja dostala minuly rok malu cokoladku za prve polrocne vysvedcenie, tento rok sme boli v kine v predstihu

magic08
31. jan 2017

@tani00 nic, ale vecer jej zablahozelame, podporime do dalsieho stúdia 😂 a mozno kupim detske sampano a posedime 🙂

ivett1
31. jan 2017

@tani00 my ideme spolu večer na pizzu 🙂 a potom "dostanú" niečo, čo ich poteší - staršia chcela "antistresovú loptičku" 🙂 a mladší by si chcel stiahnuť nejakú hru do ocinovho mobilu (má to kontrolované🙂)

evina313
31. jan 2017

moj syn určite dostal nejaku drobnost, bud čokoladku, alebo sme isli do "mekača" 🙂
dnes asi skočime do cukrarne na koláčik...proste niečo, kam nechodime často.
ale určite poteši aj nejaka drobnost...možu to byt nalepky, farbičky...vymysliet niečo, čo rada robi, čo jej urobí radosť, prekvapenie. Moj syn nerad kreslí, takže s farbičkami by som ho asi nepotešila 😉

sissy27
31. jan 2017

@tani00 myslím, že nejaká čokoláda, obľúbený koláč, posedenie v cukrárni, nejaký zaujímavý program je tak akurát... proste niečo len na spríjemnenie dňa... prípadne knižku keď to má byť materiálne alebo minilego...
Ale čo ti ja viem, odmena za to, že chodí do školy a učí sa? Myslím, že by sme mali deti naučiť v prvom rade vážiť si hodnotu vzdelania a školu brať ako privilégium, nie ako nutné zlo či nedajbože láskavosť od nich, že sa tam vôbec unúvajú... Nie všade na svete majú deti túto možnosť...

lintu
31. jan 2017

ak chceš dieťaťu za vysvedčenie niečo dať, tak daj... na to nepotrebuješ verejné odsúhlásenie 🙂 existuje neúrekom možností, čím sa dá potešiť

fokuska
31. jan 2017

@tani00 my sme ako deti isli na pizzu a za tym este zmrzlinovy pohar, alebo nejaky pudingovy pohar, proste dezert - nechodili sme bezne na veceru do restauracie, takze to pre nas bolo nieco vynimocnejsie 🙂

lorela
31. jan 2017

@tani00 No podľa toho aké veľké dieťa 😉. V takom prvom či druhom ročníku som toho názoru, že odmenu áno. Či už malý darček alebo zážitok (kino, výlet).

evina313
31. jan 2017

Ale no...jasne že deti sa maju učit pre seba, ale ved jej predsa nejde kupovať auto...drobnosť určite poteši, predsa len je to prvý krat.
a mimochodom, aj Vás poteši ked dostanete v praci odmenu, nie? / je mi jasne, že nie všade sa dostava.../

ivett1
31. jan 2017

no, áno, vždy im hovoríme, že sa učia pre seba...ale, keď vidím, čo sa učia a ako sa to učia...radšej sa rozhodnem ich aspoň trošku motivovať, aby videli, že to vnímame ... majú toho dosť ...

lorela
31. jan 2017

@evina313 Nie, nás všetkých v zamestnaní neteší odmena ale ústna pochvala nadriadeného a potľapkanie po pleci je mimoriadne povzbudivé 😅.

missdiva
31. jan 2017

@tani00 Myslim, ze sa najde dost ludi, ktori za polrocne vysvedcenie nedavaju darcek. Zvykom byva prevazne pochvala, ist do cukrarne alebo na zabavny rodinny vylet. Ale pokial nieco chces darovat a vies, ze tvoje dieta hracka viac potesi a motivuje, tak 🎁 urcite kup. Co urobi tvojmu dietatu najvacsiu radost uz musis vediet ty. Zalezi co ho bavi, ci nieco zbiera, ci po niecom tuzi...

zuzuzu3
31. jan 2017

áno, dám dcérke knihu, po ktorej veľmi túžila. Samozrejme, že sa deti učia pre seba, ale bude ešte veľmi dlho trvať, kým to pochopia 🙂 Odmením ju preto, aby vedela, že si vážim toho, že sa snažila a že mi na tom je snažení záleží. Veď za pol roka zvládla komplet celú abecedu tlačeným aj písaným písmom a to predsa nieje málo na tak malého človiečika 🙂
Odmeňujem aj staršie deti, pretože viem, že sa snažia a mám z nich radosť 🙂 Samozrejme sú to malé odmeny, či už vecné, alebo zážitkové !

dominika6
31. jan 2017

@tani00
skús sa opýtať dieťaťa po čom túži...ale ozaj maličkosť v hračkárstve..nech má motiváciu a teba to nezrujnuje

tani00
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blahowoman
31. jan 2017

Moja dcera je 6čka a ma same jednotky len 1 dvojku. Dostane sladkost a ona hlavne vie,ze som na nu velmi hrda a pysna. Nejake extra dary nedostane ani na konci roka. Vediem ju k tomu,ze len svojou usilovnostou sa dostane tam kde v zivote chce.

sardinka336
31. jan 2017

@zuzuzu3 a keby to nedokazala tak si odmenu nezasluzi? Ale inak chapem ako si to myslela. A suhlasim deti treba motivovat...ideálne hladat v nich vnutornu motivaciu lebo ta je silnejšia ako vonkajšia motivacia v podobre hračiek, ktore skončia za chvilu v kute. Ak ked samozrejme hrat sa treba. Kedze my ako rodina ideme cez jarne prazdniny na dovolenku tak neriešim ine odmeny. Toto mame za odmenu...

daniela1978
31. jan 2017

kniha, cd, lístky do kina, stolnú hru..........je kopec možností, ktoré deti potešia😉, záleží, čo ich baví. Som názoru, že deti treba odmeniť, ak dosiahli dobré výsledky v škole, dristy typu, učíš sa pre seba som vždy neznášala a preto to nerobím ani svojmu dieťaťu. myslím, že to pochopia až vekom, nie na ZŠ........

sardinka336
31. jan 2017

@daniela1978 čím neskor to pochopia, tým horšie pre nich...resp. o to budu prekvapenejšie, ze v realnom zivote, za ich pracu neustale odmena nečaka. Ale inak suhlasim s tým, ze treba odmeniť v ramci moznosti a pochvalit.

nnjago
31. jan 2017

@tani00 uplne chapem, my sme tiez prvaci a tešime sa snimy ze sa im darilo v tejto pre nich novej ulohe.Jasne, ze by sme im chceli kupit co to.No je asi lepsie len maličkost a dat im najavo ze sme hrde a ze to ako sa ucia je pre nich dolezité.

kvetinka75
31. jan 2017

ja som sa snažila dcére vysvetliť, že už nie je vysvedčenie ale výpis😉 neprešlo
teraz vážne, kúpila som jej knihu, vôbec nečíta, sem-tam nejakú knihu za tých pár rokov prečítala a spomenula, že by túto chcela, tak som jej ju kúpila, spravila som takú menšiu tortu, posedíme, vytešíme sa z vysvedčka a o pol roka si to zopakujeme. Ja mám rada takéto mimi ,,oslavy,, ale nekupujem nič drahé ani sa z toho nejdeme zblázniť. tú knihu by som jej kúpila tak či tak, tak to teraz zapasovalo. Inak by som ju pozvala do čokoládovne. Ale možno aj tam ešte skočíme. Ja som skôr za také zážitkové darčeky, keď už. Ju to poteší, že si ju vážim a že som na ňu nezabudla. A to je už na strednej. Ale skôr si myslím, že ju tiež tešia také ,,výnimočné,, situácie, ktoré nerobíme často. Posedenia v reštike, v čokoládovni, výlet, kino, niečo netradičné. Ja keď som spravila v jazykovke test z vyššej úrovne, tak mi tiež nachystali prekvapko. Potešilo. A myslím, že o tom to je. Robiť si navzájom radosť maličkosťami aj keď sa učia pre seba ale ľudia sú šťastní aj z takýchto maličkostí a vedia nám spríjemniť deň bez ohľadu na to, či sa učím pre seba alebo nie.

carrot_apple
31. jan 2017

podľa mňa je úple v poriadku, že kým sú deti menšie -teda prváčikovia, druháčikovia-...obdarovať ich neakou drobnosťou (nové pero voňavé) a poznamenať, že sa učia pre seba a svoju lepšiu budúcnosť..😇.

katka253111
31. jan 2017

Ja som niekedy s maminou chodila na zmrzlinu na koncorocne 🙂 polrocne sme asi nejako neriesili, ak tak cokolada... deti aa ucia pre seba, takze urcite ziadne velke a drahe dary

charlie1980
31. jan 2017

Ziadny osobny darcek za vysvedcenie by som nedala. Deti sa ucia pre seba, nie za odmenu. A to by sa im malo vstepovat od zaciatku. Mozno s rodinkou na pizzu, do. MC Donaldu, Ale nic osobne.

leonie77
31. jan 2017

...no v prvom rade treba pochváliť, to je ako motivácia do budúcna veľmi dôležité a k tomu nejaká sladkosť, alebo ísť spolu do cukrárne, či na pizzu...to je podľa mňa tak akurát a decká to poteší 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vydrnik
31. jan 2017

Dcera bude mat az vo stvrtok vysvedcenie prosila do 3D kina vysvedcenie dostane az o tyzden je chora.