Ako staré dieťa by ste poslali autobusom samé? Že naložíte a potom ho budú čakať? 11 ročný syn...cca hodina cesty autobusom. Ano, alebo nie?
ano
Samozrejme
Nie
Kľudne
Syn od 8 rokov sa presúva z jedného konca BA na druhy čo je aj viac ako hodinu
no podla povahy... ked je zodpovedny, pozna cesu a vie kde ma vystupit pustila by som...ale ked je este "dieta" co prve po nasadnuti do autobusu si zastupluje usi sluchadlami a tuka do mobilu, nesleduje ci nepozna cestu a zastavku kde ma vystupit tak skor asi nie. Mam taku sesternicu co pred par rokmi este ked bola mensia tak prepasla zastavku a nakoniec si ju dedo mesel ist vyzdvihovat do vedlajsej dediny (nastastie tam bola konecna inak kto vie kde by sa poviezla)
No jasně. Pokud vy i on s tím souhlasíte, není problém. Posílám syna od osmi let k babičce, dám do busu, babička vyzvedne. Pokud je to Regiojet, stevardka dokonce dohlédla a dala vědět, že vystupuje.
Ja som pustila z Michaloviec do Košíc syna 14-ročného a to je asi 1hodina...skôr by som sa asi bála pustiť, ale to záleží od povahy a zodpovednosti dieťaťa...
Ja mám 10 a 12 ročné deti a bojím sa naložiť ho na vlak a hneď o hodinu by ho tam čakali keď ma vystúpiť....no bojím sa
ja si myslím že to je dobrý nápad. dieťa si bude istejšie že mu veríte a bude si veriť aj viac samo, naučí ho to zodpovednosti. ale poriadne by som mu vysvetlila kam má isť. ja som mala u niekoľko nie dobrých skúseností v tom zmysle že som zaspala alebo som si zle prečítala číslo a odviezla sa na druhý koniec mesta kde som to nepoznala.
Úplne v pohode. Môj má 13 a sám po Bratislave chodí MHD na tréning minimálne 3-4 roky a do BB k babke regiojetom tiež asi tak. Však má mobil a ústa, keby niečo ;)
bus áno, vlak nie
Asi som nezodpovedna matka, ale syn sa od 9-tich rokov presuva sam autobusmi v BA, od 10-tich vlakom na vychod a od 13-tich medzikontintinentalne lety sam (dovtedy mal dozor letusky).
Moji rodičia si písali taký rodinný denník pre nás deti keď raz budeme veľki.. bol tam aj zápis že prvý krát pustili sestru autobusom keď mala 9rokov a čakali ju na zastávke MHD s baterkami, bola zima.. ja som tiez ako 9r chodila sama cez celú BA na balet a to boli tvrdé 90te roky..
mám teraz 8,5r syna a nie je nútený ísť sám tak som to nemusela riešiť este.. keď bude mať 11 už ho asi pustím, ale nechcem predbiehať, koľko veci som si plánovala inak ako boli v reále..
ak podľa mňa dieťa pozná kde a ako vystúpiť, nejde prvý krát a má hlavne samé tu odvahu, tak podľa mňa v pohode.. určite už má mobil, gps hodinky alebo tak aby sa mohol v prípade potreby ozvať.. držím palce..
Ako čítam som asi jediná bojazliva matka...busom by som pustila, vlakom nie
@belllinka obdivujem ťa ze sa nebojis ho pustiť 10 ročného Ba-Ke vlakom to je diaľka
Bez problémov, 11 ročný.
@marcellka32 bolo to iba do Popradu 🙂 ICckom iba 3,5 hodiny 🙂
Nepozná cestu, prvý krat. Je z dediny, išiel by do mesta. Ja sa nebojím, žeby nevystúpil alebo tak. Skôr mám strach, aby ho dakto neuniesol.🙈 Je dovercivy. Keby ho niekto popytal, pomôcť odniesť tašku, tak by odniesol,z tým, že chce pomôcť.
tak to mu vysvětlíš, ne?
Urcite ano.
Syn ma 11r a cestuje sam aj ku krsnej - s prestupom.
@berenika39 jasné. O tom sme sa už rozprávali. Len, ja proste mám takúto obavum. Cestuje každý den autobusom z a do školy do vedľajšej dediny.
@marcellka32 vlak a autobus je rozdiel.. Dnes sme sa práve o tom bavili. Na autobus áno na vlak nie samé..
Ja by som ho pustila, poprosila by som šoféra, nech ho upozorni, keď bude mať vystupovať a usadila by som ho niekde poblíž šoféra.
Ďakujem pekne všetkym. Ja sa ničoho nebojím len únosu. Neviem, prečo mám z toho takú fóbiu. Pošlem ho
moj chodi od 9r. presne ako pises, ja naložím a v inom meste ho cakaju...cesta cca.50min - 40km....vsetko ok (busom,bez prestupov)
Áno, za 2,3 roky bude chcieť chodiť s kamarátmi do mesta, do kina.Je už veľký daj mu casopis, knižku a ide...len mu nevyvolavaj😀on chce ísť?ak áno nie je o čom premýšľať.Ved ho budú cakat nemusí prestupovat
Od 6 rokoch som tak chodila sama do skoly 14km denno denne autobusom. Brat teraz 11 ,rocny tak tiez chodi od 5,5 roka
Ja som chodila do 1.triedy ZŠ sama autobusom z dediny do mesta, potom MHD ku škole a naspäť. Samozrejme prvé razy nie, ale musela som sa naučiť aké číslo a kde prestúpiť. V 12r som išla sama do Talianska ku mame, ktorá sa tam odsťahovala - nasadili ma starí rodičia na Slovensku, šofér mi mal povedať keď tam budeme 😁 no zvládla som. Podľa mňa hlavne nezabudne vystúpiť, poriadne mu popíšeš kde sa vystupuje aby to spoznal a bude to ok. Ja by som ho pustila 😊
Ano