Ahojte mamičky, ako sa Vám žije v Šali? Zvažujem kúpu bytu v tomto mestečku. Páči sa mi, že ak má človek byt vcentre, všetko obehne pešo za pár minút. Ranný trh, potraviny... Napíšte mi prosím klady a zápory tohto mesta. Ďakujem.
@mimimoje ďakujem za typ.
@margotka33
nevýhoda je chýbajúci obchvat, a možná spaľovňa.
myslím, že Galanta je na tom lepšie.
@mimimoje tak ak by som kúpila byť, predpokladám, že si kúpim aj parkovacie miesto.. inak neviem kde by som mala parkovať mimo? Keď ideme k lekárovi, tiež vždy zaparkujem. Ale kľudne mi niečo napis, nech som v obraze...
@mondolina aha, na spaľovnu som pozabudla... to je fakt.. 😕
nevyhody: doprava, voda, Duslo (voda a Duslo hlavne pre deti - dusicnany).
@mondolina ale Galanta sa mi nepáči ako mestečko...
@margotka33
v Šali parkovacie miesto kúpiš, na Veči už ťažko.
Ja bývam v centre Šali, takže som ako tak spokojná.
@mondolina ja chcem centrum... 🙂. Vecu rozhodne nie..
@cocolino234
to bolo kedy?
Rómov tu určite nie je veľa, a fet je skôr na Veči ako v centre.
@cocolino234 uff to som netušila, že Šaľa je fetacke mestecko
@cocolino234 toto platí zrejme skôr pre Veču, podľa mojich skúseností.
@mondolina minule sme boli s dcérou na káve a už bola tma, prešli sme sa po meste, cítila som sa celom bezpečne či som mala iba šťastie? Ja nechcem byť v paneláku, chcem novostavbu....
@cocolino234
@margotka33
a kde konkrétne novostavbu?
Šaľa nie je feťácke mesto to zas nie🤗
@mondolina noo mala som záujem o byt na kruháči, ale už bola neaktuálna ponúka. Realitak mi vravel, že teraz začala nejaká výstavba, ale nevidela som, že by sa niekde v centre stavalo...Nevieš niečo o tom? Že sa mi ozve za krátky čas, keď bude môcť tie byty ponúkať... Ja som kedysi ako dieťa bývala na Kráľovskej ulici.. tam sa fajn bývalo..
@cocolino234 nemusíš sa ospravedlňovať.. mňa práve zaujímajú negatívne stránky.. jedna večerná prechádzka nič neznamená.. 🙂. A mám dieťa v tínedžerskom veku, preto som o to viac ostražitá...
@mondolina a kolegyňa mi ešte spomynala nejaké nové byty pri váhu.. tam som sa nebola pozrieť, ale jasné, to už nie je centrum..možno kompromis.. ale Veču nie..
@margotka33 v Šali sa plánuje novostavba pri Váhu ( ako bol bitúnok)
ale bohvie kedy to dostávajú, lebo podľa mňa tam začínajú stavať len rodinné domy.
@mondolina neviem, týpek vravel, že začali s výstavbou nejakého bytového domu... Nechcel povedať ani lokalitu.. A aká je bezpečnosť v meste? Nie sú tam napr. Srbi, Rumuni...
@mondolina ty v ktorej časti bývaš?
Ahoj, ja pochadzam zo Sale, byva tam moja sestra s detmi aj moji rodicia, chodim tam pomerne casto. Urcite by som Salu nenazvala fetacky mestom ani mafianskym ani romov nie je vela, nic nebezpecne. Je to prijemne male mesto, sluzby na dobrej urovni, vyborne spojenie s BA. Ak sa ti mesto paci, tak chod do toho 🙂
@miskamilka v tomto mestečku som vyrastala do 13r. a presne takéto spomienky naň mam.. možno si ho idealizujem. Čo sa týka dopravy, ráno viem ísť do práce, cez Veciu, alebo cez GA.. tak ten obchvat ma nejako ,,netrápi,, ale často počujem, ako Šalania protestujú... 🙂
Už žiadne Šalanky?
@margotka33
sú tu nejaké ubytovne, ale nerobia problémy
bývam cez cestu odtiaľ kde si chcela kúpiť byt
@mondolina ak by sa to podarilo aj na kávičku na rohu by sme zašli 🙂
Myslím, že to sú jediné výhody 🙂 Ale nie, ešte dobrá dostupnosť vlakových spojení do Bratislavy, tým pádom dostupnosť škôl a pod. Odporúčam pridať sa do skupiny na FB Šaľa - tvoje mesto, tam riešia denne množstvo problémov a uvidíš, čo sa tam deje. Absolútna nevýhoda je doprava a parkovanie v Šali.