Ahoj nájde sa tu niekto kto BSM zrušil počas manželstva sudnou cestou? Je to reálne možné? Manzel živnostník a ja sa chystám tiež otvoriť zivnost...
Chcem sa poradiť či sa to dá, ci je to dlhý a náročný proces a proste spartat sa niekoho kto to ma reálnu skusenost
@zojazoja ďakujem a deň ked bude zrušené BSM tak co nadobudnem po tom dní už je len moje ? Alebo co manzel tak už len jeho ?
Áno, jasne. Tvoje a jeho zvlášť.
@zojazoja a keby mi on napr po par dňoch po zrušení BSM prepise jeho auto na mňa.. tak aj tak je to moje ? Keď ešte pred zrusenenim bolo jeho ? Proste manžel chce zrušiť BSM a chce napísať na mňa obe auta .. neviem ako to mam vysvetliť
Vy si budete musieť majetok vysporiadať. To auto ste nadobudli počas manželstva?
@zojazoja obe auta manžel pred manzelstvom
No tak o to jednoduchšie. Prepísať môže.
@zojazoja ďakujem si zlata ze si si nasla cas mi odpisovať ☺️ ja som v týchto veciach jeleň.. a keby tie auta boli po manželstve aký by bol rozdiel
@zojazoja takže po zrušení BSM ( co predpokladám ze je deň súdu ak ho zrušia tak manžel napíše co dava mne ale to by platilo keby to nadobudne počas manželstva.. keď ich nadobudol pred manzelstvom tak stačí len keď ich napíše na mňa po BSM.. tak je ?
Si sa pýtala v poslednej otázke, ze ako by to bolo keby auta nadobudne počas manželstva. Ten obrázok bol odpoveď na túto otázku.
@zojazoja jasne ďakujem.. my sme manželia len 3 mesiace a chceme zrusit BSM ... a počas manželstva sme ešte nič nenadobudli spolu.. preto som chcela vedieť ze ci nebude problém keby to po BSM napíše manžel na mňa keď to nadobudol ak ,,slobodny"..
@zojazoja do mesiaca to mali hotové? Mňa strasila moja známa že jej znamej to trvalo pol roka
Áno, do mesiaca. Ale: oni nemali spolu žiadne majetky. Rozhodovalo sa len o zrušení BSM, nemusel sa majetok vysporiadavat.
A to auto ma na živnosť alebo nie? .....manžel môže na hocijakeho rodinného príslušníka spraviť prepis auta. To je úplne jedno ci na manželku, na syna, na otca.
@zojazoja takže úplne ako náš pripad tiež nemáme spoločne majetky teda peniaze na ucte pocas manzelstva co mu chodi vyplata ale hnutelny majetok sme nenadobudli pocas manželstva.. a maly uver co ma manžel pred manzelstvom je jeho ? Alebo už spoločný
@zojazoja takže nás prípad je celkom jednoduchý keď sme nenadobudli nič spoločné.. proste požiadať o zrušenie BSM dôvod manzelovo podnikanie.. a peniaze co ma zarobene na účte počas manželstva tak to budú tiež riešiť? Komu zostanú?
Vy sa nejdete rozvádzať. Vy idete len riešiť majetok po zruseni BSM. Nič nebudú riešiť. Len sa sud vyjadrí ci teda zruší BSM alebo nie. Posúdi vašu žiadosť. Dokonca ani na súd nemusíte ísť. Treba napísať do tej žiadosti, že súhlasíte, aby súd rozhodol bez vás vo vašej neprítomnosti. Je to aj vzor na nete co viem. Oni si celú tú žiadosť co viem písali sami zo vzoru na nete. Neboli ani na súde prítomní. Žiadne ich účty neriešili určite. Nerieši sa vyňatie z BSM ale zrusenie BSM. Ale píšem ti to co viem a riešila som to s tou kamoškou a co som videla papiere.
@zojazoja ďakujem moc💗. som nevedela ze tam nemusíme ísť to by bolo ešte lepšie.. toto som našla to by mohla byt ta žiadosť
Hej. Ten vzor co si poslala je fajn.
@zojazoja ano uz mam v tom skoro jasno 😀ale tam sa podpíšem len ja v tej ziadosti.. a manžel kde podpíše ze on tiež súhlasí so zrušením keď sa nedostavime ani na súd.
My sme to riešili, ale nám to spisoval právnik a teda som aj rada, hoci to stalo nejake peniaze. Ale vlastne nám poradil všetko tak, že to bolo mimo nás, len prišiel rozsudok či ako sa to vola. Ale manzel bol na jednom pojednávaní, ja nie, mna zastupoval právnik. Ja som bola ako žiadateľ, manzel odporca - on mal aj živnosť v tom čase. My sme nemali žiadny spoločný majetok, ale do tej dohody sme potom spísali doslova “lyžičky, vidličky, noze”, ako to nazval právnik. Dohodli sme sa, že hnuteľný majetok (vybavenie domácnosti atd) je manželovo, mne ostal môj dlh. Ten sme presne rozpísali, aka suma, aký veriteľ a aký variabilný symbol. Celé to u nás trvalo asi 3 mesiace
Žiadosť môžeš podať ty sama. Do nej sa podpíšemodpises len ty. Manžel napíše dokument Súhlas s rozhodnutím vo veci bez nariadenia pojednávania a pôjde podpis overiť k notárov. Ten súhlas sa pripojí tiež k tej Žiadosti.
@gaborka28 ďakujem keby nemáte tu dohodu tak to tak dlho netrvá ci ?
@zojazoja ďakujem za ozrejmenie a za čas ktorý si stravila pisanim 🤗
@zojazoja presne tak😊.. bola by som rada keby mi ešte tiež niekto napíše skúsenost.. hlavne ten čas
Samozrejme ze sa to dá. Napíšete na súd žiadosť o zrušenie BSM, pripojíte k nej dokumenty, ktoré treba, zaplatíte poplatok. Nedávno to robila kamoška...necelý mesiac to trvalo a mali to.