Ahoj, chcela by som sa opytat ako je to so zalobou o popreni otcovstva? S manzelom cakame dieta a po narodeni chce otcovstvo popriet kvoli tomu ze sa rozvadzame aj ked je evidentne ze otcom je on a ja som nemala ziadneho priatela ani milenca ani nic podobne... Je mozne aby sud rozhodol ze manzel nieje otcom aj ked testy otcovstva budu vraviet ze otcom je? Pride mi to absurdne ale neviem co cakat... Este ked nam dieta spravil "nasilu" po dohode ze na dalsie dieta niesme pripraveny kedze nase manzelstvo uz vtedy bolo v rozpade...
@noatak ak DNA testy potvrdia jeho otcovstvo (čo ako píšeš, si si istá), môže sa aj na hlavu postaviť, proste otcom bude.
Budeme este manzelia aj ked sa dieta narodi ale sudne chce otcovstvo popriet a dat si urobit testy ktore mu aj tak ukazu ze otcom je... No jeho rodina ma vela vela penazi a niesom si ista ci by mohli zapriet jeho otcovstvo aj s genetickymi testami ze otec je... Neviem ci sa chce vyvliest z platenia alimentov alebo o co mu ide...
nemôže súdne otcovstvo poprieť - ste manželia a ak by aj náhodou nebol otcom podľa slov. legislatívy je otcom a platí alimenty....
@bonaqa2013 @noatak Moze dat na sud, ked pochybuje, ale ked DNA testy ukazu, ze je otec, tak uz popriet nemoze. Nechapem ako ta napadlo, ze moze popriet vysledky DNA testov?? Bude v rodnom liste, a bude mat rovnake prava a povinnosti ako ty.
@noatak nie,nemoze sa zrieknut prav, teda stretavat sa s dietatom nemusi ked nechce, je to jeho pravo, nie povinnost, ale ak sa na to neciti, nemoze ho nikto do toho donutit. Povinnost je platit vyzivne, toho sa nemoze zrieknut, a ked nebude chciet platit, tak sud ho moze donutit..
naco chces dat takehoto chlapa dat zapisat do RL? stoji ti tych pat eur za to? bude ti cez dieta robit nervy a nicit ti zivot
rozmysli si to poriadne, ak ho tam raz zapises, uz tam bude navzdy
@pribinak keďže sú ešte stále manželmi, tak veľmi na výber nemá, a okrem toho, dieťa narodené do 300 dní od zániku manželstva má za otca automaticky uvedeného exmanžela... v prípade, žeby bol otcom niekto iný, treba to riešiť súdnou cestou...
@noatak v tomto prípade sa môže aj na hlavu postaviť, bude uvedený ako otec v RL a s tým budú spojené aj nejaké práva a povinnosti... jediný spôsob, ako by sa z toho mohol "vyvliecť" je, ak by si v budúcnosti osvojil tvoj prípadný nový partner... tam sa vyžaduje súhlas biologického otca, ak ho nedá, tak zase len súdnou cestou...
@pribinak však ma dilino vyživovaciu povinnosť a pokiaľ ma dobrý až slušný plat tak tam bude pekné vyživne.a ona ked zostane sama každé € jej bude dobre.kolegyňa vysudila na vyživnom ine peniažkybmanzel ma tri pracovne uväzku a príjem mesačný vez 12 000 €.niektorí vhlapy sú fakt hovädá deti narobiť a zit si bez záväzkov s rukou hore.neskutočneee
Ale ked su rozvedení v čase narodenia bábätka tak ano.aspon sesternica to tak riešila a uznali im to.v júli sa rozvadzala a malý sa narodil v septembri.ale to bol pred 8 rokmi tak neviem ako to je teraz.
S manzelom mame uz dvojrocneho syna takze aj keby som ho neuviedla v RL tak by som si tym nepomohla... A zaraba okolo 20000kc je to cech... Ale bolo by asi lepsie keby sme ja a deti otca nepoznali ako ked maju otca nasilnika...
Nie, ak je vydatá alebo pôrod prebehol do 300dní od rozvodu, do RL bude zapisany ex/manzel. Ten tam uz zostane aj keby nechcel. Neexistuje totiz, aby ak je raz otec uvedeny, bol neskor vymazany a ostalo prazdne miesto. Moze byt len nahradeny inym muzom......
@sissy27 Áno, presne tak. Toto pred pár rokmi riešil tuším ten ex-moderator Žitný, keď sa rozviedol s manželkou a ona po rozvode porodila dieťa ale už so svojím novým partnerom. Musel byť súd, kde poprel otcovstvo, lebo bol automaticky napísaný v RL on ako otec, hoci bbio-otec bol iný. Všetci v tom mali jasno, ale aj tak musel byť súd.
@noatak zrieknutie tcovstva sa tyka pripadu, ked je otec v RL zaisany, ale dieta si chce osvojit/adoptovat iny muz (aktualny partner matky). vtedy sa io otec musi zrieknut otcovstva, aby do RL mohli zapisat noveho.teba sa to netyka. ty len nechaj zaplatit ocinka testy a potom vysud alimenty.
😀 😀 😀 😀 😀 , keby mi toto povedal exmanzel pred rozvodom, tak by som dostala zachvat smiechu, lebo toto moze povedat len uplny primitiv. Vobec ho neries.
@mamulka211 No, nevypoculi sme jeho, takze ci je primitiv nevieme, mozno ma dovod pochybovat v jej vernost. V tom pripade primitiv nie je. Ale, ak aj on sam vie, ze dovod na pochybovanie nie je, len si to tak vymysla a chce ju zranit, tak v tom pripade by som suhlasila 🙂
@guinevre vychadzame z toho, co napisala zakladatelka...
@mamulka211 Ano, a to nestaci na objektivnejsie komentovanie situacie.
@guinevre ked komentujes nieco v diskusii, mas sa zamerat na otazku toho, kto ju polozil a brat v uvahu jeho prispevok, to, co on uvadza o svojej situacii, lebo ty radis jemu. cize , ked zakladatelka napisala, ze dieta je jej manzela, lebo nikdy nemala mimomanzelsky pomer, musime z toho vychadzat a radit jej k veci, nie od veci. 😉
Ste manželia? aj po rozvode súd určí že je otcom dieťaťa - je to podľa zákona, ešte viac ako 200 dní po rozvode je automaticky exmanžel otcom dieťaťa. ale nechaj si to pre seba a buď v pohode. On potom ostane zaskočení baran jeden.... 😀 😀 😀 😀