Výživné na 8 mesačné dieťa

martincanka37
28. aug 2021

Maminy mám 8mesacnu dcéru..môj príjem je 320e(140e platím nájom) a mám ešte 11rocneho syna ....Otcov príjem je 1700 mesačne... navrhuje 80e mesačné na malú....je toto normálne?????z čoho má žena žiť??😢😢aké máte vy skúsenosti s výživným pri takom malom dieťati.dakujem za každý názor

gdpr
28. aug 2021

Nie je to normálne určite si treba nájsť dobrého advokáta a riadne na pojednávaní doložiť výdavky v porovnaní s platom. Alebo aj bez advokáta všetky výdavky doložiť a podať návrh na zvýšenie ale bez advokáta to bude náročnejšie (nie nemožné) na úspešný koniec najmä ak bývalý bude mať práv.zástupcu a ty nie.

ofzuza
28. aug 2021

Pytaj viac. Na syna vyzivne nemas?

kate211
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
28. aug 2021

Spis si všetky náklady a nájdi si advokáta. A na syna máš určené výživné?

martincanka37
autor
28. aug 2021

Nie

nikaeli
28. aug 2021

@martincanka37 moja dcéra má 14 a už 7 rokov jej otecko posiela po 40€ (od tohto roku začal sám od seba - po mojej otázke, či sa mu to nezdá málo - posielať 50€) neviem koľko zarába, no celý ten čas pracuje v Lidl

hipuska
28. aug 2021

Pre hrubý odraz, súdna prax vo výške výživného sa pohybuje v rozmedzí 20-30% platu. A ak žiješ sama, ries výživné aj na seba.

tosomja
28. aug 2021

Podať návrh na zvýšenie môžeš. Pýtaj na malé, aj na staršie a môžeš aj na seba. Doložiť všetky príjmy, výdavky. Rozpísať koľko dávaš na plienky, mlieko, kozmetiku, lieky, stravu. Aj na malé, aj na staršie aj komplet na seba a koľko ti zostava keď zaplatíš nájom, šeky, benzín, školu, výlety.
Môžeš spomenúť, že okrem povinného výživného sa nijak inak nesnaží prispieť ani nič navyše nekúpi. Ak vieš doložiť skutočný jeho plat, ešte lepšie, možno si "vybavil" u zamestnávateľa minimálnu mzdu na papieri , ale aj to si vedia cez súd zistiť cez odvody do poisťovne. Jedine, ak robí načierno,už je to ťažšie.
No zase niekto nemá ani toľko. A ešte si zisti, či nepoberá daňový bonus na deti,to mu nepatrí. No niektorí rozvedení muži si radi takto privyrábajú. ☝️
Dáš to aj bez advokáta. Veď nemusíš nič ani rozprávať výnimočné, stačí, ak všetko napíšeš do návrhu a prestuduješ si ho. Veď len pravdu povieš.

hipuska
28. aug 2021

@tosomja pochopila som, že to staršie nie je jeho

pribinak
28. aug 2021

Treba riadne zdokladovať náklady na dieťa, teda plienky, mlieko, ostatná stáva, ak má zdrav. problém teda má nejakú špeciálnu stravu, alebo nejaké kožné problemy že musíš kupovať napr špeciálne krémy či pracie prášky, treba započítat nájom, energie.
Dieťa rastie čiže potrebuje za chvíľu obuv, ďalšie oblečenie, ….

Treba turisti či už niečo dobrovoľne prispel na dieťa, podieľal sa na výbavičke pre dieťa, prispel nejakym iným spôsobom ako finančne, napr kúpil niečo pre dieťa

Toto všetko treba rozpocitat.
Vieš, treba sa zamyslieť aj nás tým, že čo za otca to pre dieťa vyberáš, keď ti chce dať až 80 EUR

Neviem či ste spolu žili, alebo nie, ale za istých podmienok máš nárok aj na preplatenie polovici nákladov na výbavičku

pribinak
28. aug 2021

@nikaeli prečo nepožiadaš o zvýšenie? Na 14 ročne dievča je to fakt malo. Nie je žiadny problém pre sudcu zistiť koľko v Lidli zarába. Vyžiada si výpis z príjmov za posledných 6 mesiacov a hneď je v obraze

littlebubble
28. aug 2021

@kate211 Stale sa otec moze pokusat o znizenie a nejak pochybujem, ze jej sud odklepne 250€ ked moj rodic mal vyssi prijem a stale chcel znizit.

martincanka37
autor
28. aug 2021

@hipuska neboli sme manželia

martincanka37
autor
28. aug 2021

@pribinak nežijeme spolu mesiac.....ako mám vedieť vopred že sa zachová ako idiot 😂

tosomja
28. aug 2021

@martincanka37 len aby si sa k nemu nevrátila , to mu už za mesiac stihli určiť výživné? Či len dobrovoľne platí? Alebo len on má takú predstavu? Tak potom ešte nepredbiehaj udalosti, súd môže určiť dokonca aj menej.

liljana
28. aug 2021

Poziadaj aspon 200 eur. Na prve dieta dostavas vyzivne? Ako dlho ste boli spolu?
Trocha zvlastne. Mas uz dve deti s dvomi muzmi, rychly rozchod, ked ma dieta este len 7 mesiacov. prvy otec bud neplati, alebo malo, kedze ho nespominas, teraz dalsi, co ponuka malo. A nemas z coho zit. Cele zle. Zamyslala si, v com je problem, ze ta partneri rychlo opustaju a nemaju zaujem o svoje deti? Bud zly vyber, alebo ste si nesadli, ale preco potom hned dieta? Na dieta si treba otca najskor dlhodobo "odskusat".

loginexistuje
28. aug 2021

@martincanka37 treba vyriesit vyzivne na 10 rocneho syna a na malu pytaj 250 a uvidis ako ti to skresaju ale teda jej otec nemusi prispievat na vyzivu tvojho syna
ty kolko platis vyzivne na starsie deti co su u otca ?

matkahelka
28. aug 2021

@martincanka37 sud vobec nezaujima, kolko on chce/nechce platit, sudca vychadza z OFICIALNEHO prijmu otca. a dieta ma narok na rovnaky standard ako rodic. treba si najst dobreho pravnika, to je alfa a omega. moj svagor je pravnik a uplne bez problemov maju zeny na dieta/deti vyzivne aj 1000 € aj 2000€/mesacne, ak ma otec oficialny prijem nadstandardne vysoky.v takom pripade vsak nejdu vsetky peniaze k rukam matky, ale cast ide matke a cast na sporiaci ucet pre dieta. tiez mame znamych, kde otec plati na 3 malolete deti dokopy 2000€ vyzivne mesacne.
z 1700€ cisteho prijmu, ak je vasa spolocna dcera jeho jedine nezaopatrene dieta, uplne v pohode mozes mat aj 700€ vyzivne.

sense
28. aug 2021

@loginexistuje možno na staršie neplatí ona nič, a preto na 10r kt je s ňou nemá teiz nič...

martincanka37
autor
28. aug 2021

@liljana nie takto to nie je.ale ďakujem za ,,milý ,,prístup.Boli sme spolu viec rokov potom sme mali maličkú...a v tehotenstve začal byť agresívny fyzicky,škrtil ma a pod.,ponižoval má celé roky ale to si partnerky násilníkov uvedomia až potom..takže ďakujem naozaj....toto asi len chlap napise

martincanka37
autor
28. aug 2021

@gdpr ďakujem ☺️

martincanka37
autor
28. aug 2021

@matkahelka ďakujem ☺️

brrrrrciatko
28. aug 2021

@martincanka37 drzte sa. A hlavne, aby vam neublizoval.

liljana
29. aug 2021

@martincanka37 Pravda nemusi byt vzdy mila, ma otvorit oci, aby ludia nerobili dookola tie iste chyby Mame pochlebovat, aby si o par rokov mala tri deti, tretieho neplatica a bola v este horsej situacii? Ako si clovek moze nevsimnut nasilnka, ked ta cele roky ponizoval. Preco ste sa rozisli s prvym partnerom a preco neplati?
Postav sa na vlastne nohy a kazdeho magora posli pri prvom naznaku prec, necakaj na pomale varenie zaby.

liljana
29. aug 2021

Dvojity zly vyber partnera a financne tazkosti vacsinou nie je nahoda, ale konecna suhra dlhodobych zlych rozhodnuti. Ked si zacnes pozorne vyberat vztahy, budes si vediet na seba zarobit, byt samostatna, tak sa ti to nestane.

liljana
29. aug 2021

Samozrejme sa moze clovek pomylit a zle vybrat. Ale vtedy sa da zist z kratsej cesty, rozist, dat si pauzu, porozmyslat, co sa stalo zle a po case skusit znova a lepsie, Nemusis mat zakazdym dieta.

heleninamama
29. aug 2021

@liljana Lenže takéto ženy - bez vlastného bývania, úspor a dlhodobejšieho plánu ako fungovať - si deti s násilníkmi a podobnými existenciami robia zvyčajne vedome a plánovite, aby z toho chlapa vytiahli aspoň nejaké peniaze a mal voči nim akože záväzok. Pozri sa hneď na úvod - pýta sa, z čoho má žiť.
Už s prvým deckom sama nenadobudla nič, tak sa zavesila na druhého, aby mala bývanie a niekto sa o ich postaral. Neboli však manželia, nezískala teda zas nič. Teraz, keď to nebude zvládať, pohladá ďalšieho. A zas to bude podobný. Veď, kto normálny si uviazena krk prakticky bezdomovkyňu s dvoma deťmi od dvoch chlapov? Len pravda bolí a priznať si ju je ťažké.

21oktober
29. aug 2021

@martincanka37 z 1700 eur je normálne 550 eur a ak budeš mať dobrého právnika tak ti to aj vyboxuje . Vyrieš si výživné aj na druhé dieťa. Dnes to nie je vôbec výnimočné výživné je to skôr už normálne výživné z takéhoto príjmu .
S tým oficiálnym príjmom až tak nesúhlasím to bolo kedysi , dnes sa berú do úvahy majetkové pomery toho povinného , prepisovanie na tretie osoby , vzdávanie sa majetkového prospechu .
V každom prípade hlavu hore, dve deti od dvoch mužov nie je žiadna katastrofa a ani žiadna spoločenská stigma za ktorú by si sa mala hanbiť. Časom sa postavíš na vlastné nohy , len si daj načas pokoj s mužmi a porozmýšľaj nad tým prečo si vyberáš takýchto nesprávnych mužov. Začni však naozaj riešiť svoje právne nároky vo vzťahu k deťom a vo vzťahu k sebe , korektne ale nekompromisne.

21oktober
29. aug 2021

@martincanka37 a urob niečo s daňovým bonusom , nemáte naň nárok ani jeden z vás. Treba to oznámiť do partnerovej práce ak ho poberá .

martincanka37
autor
30. aug 2021

@21oktober no veď on si ho poberá veselo dalej