Ahojte, prosim o radu niekoho, kto sa vyzna. S ex mame uver na spolocny byt, platili sme splatky uveru 50:50. Zostavajuca suma uveru sa prevedie na neho, rozisli sme sa. Je logicke od neho ziadat, aby mi vyplatil sumu splatok, co som zaplatila? Dakujem.
@luulinkaa Presne toto som jej išla písať, ale predbehla si ma.😅 Nechápem tú logiku...🙈
bud polovicu toho co ste splatili ako pises plus ak si tam daco kupovala a mas blocky alebo predat byt a vtedy rozdelit pol na pol po vyplateni uveru
@zuzka251 no je to na tebe, bud si vyžiadaj všetko čo si zaplatila alebo investovala. Neviem koľko ste tu hypo splacali, ale cena nehnuteľnosti sa dosť zvyšuje. Aši by dosť záležalo aj ako sme sa s partnerom rozišli a prečo, podľa toho by som sa zachovala. Najlepšie dat oceniť ten byt, porovnať to so sumou za ktorú ste ju kúpili, rozdiel co vám vyjde vydeliť rokmi splácania hypo, plus na polovicu, aby to vyšlo za osobu a vynasobit rokmi ktoré už si splatila, to bude hodnota o ktorú sa navýšil tvoj zisk a k tomu, to co si zaplatila.
Áno, na tomáš aj zo zákona právo, aby sa ti vyplatila polovica z doposiaľ vyplatenej sumy. Alebo ho proste predať, vyplatiť úver a ak vám niečo zostane, tak to si proste podeliť
Dakujem 🙂
Ano je a robi sa to tak bezne, plus co si investovala do bytu ty. Je fajn mat blocky.