Aké máta skúsenosti s kolíznymi co sa tyka styku dietata po rozvode s druhym rodicom? Mate niekto skusenosti s koliznou Mgr. Taldíkovou?
No ja mam zas taky problem ze moj syn ma 3 roky, a svojho otca poriadne nevidel rok, oslovuje ho ujo a ze svojho otca povazuje mojho manzela. Aj napriek tomu ze ho maly ani nepozna,nase sudy stanovili styk otca s maloletym na kazdy druhy vikend, na noc. Samozrejme,ze na navrh koliznej...snazim sa dosiahnut styk otca s maloletym za mojho sprievodu, no zatial bezuspesne...som z toho zufala, nemozem dat predsa toho malemu cloveku ktory mu je cudzi...
@mrepanova pravdepodobne kolizna prihliadla aj na vztah aky ma otec k dietatu...ak nie je tyran,nasilni,alkoholik a podobny nezmar,tak nikto biologicke puto trhat nebude...je uz len na otcovi,ci navstevy uzna a bude dodrziavat...a inak je to smutne ze svojmu otcovi hovori ujo...ty si ho k tomu neviedla poznat svojho otca?
...my s exom nemame dobre vztahy,ale dceru od neho neodlucujem...on sa o to snazil,poziadal o zverenie do jeho starostlivosti,len aby sa pomstil,ze som s nim nechcela byt...
No vec sa ma tak, ze polroka sa s nim ex stretaval vzdy ked sa ozval,co bolo za to obdobie 4x...po tom sa pol roka neozval,a zrazu sa objavil ze si ho ide zobrat tak ako ma sudne rozhodnutie
ajhojte mamičky prosim vas som uplne na dne idem sa rozvdzať čaka ma sud ale toto neni človek henten to je zviera čo robi to je nenormalne ... kolizna opatrovatelka bude prihliadať na čo matke dieťa nemože zobrať že?
monika...klud...kolizne pracuju v zaujme dietata...pokial nie je tyrne,zanedbavane,matka nie je alkoholicka,narkomanka(este aj v tychto pripadoch dieta nechavaju-pod dohladom odbornikov),tak sa nemas coho bat...co je ale blbe a slovenske sudnictvo to akceptuje-ak sa jedna o zverenie dietata,tak sa moze klamat...spytaj sa na to svojho pravneho zastupcu...hraj ale cistu hru...drzim palce...vsetko bude ok...ja som sa o dceru sudila vyse roka...
@monika1507
@mrsbrown no pravežee nemám a neviem čii to treba ... ale asi ano že to sud prideli či nie ? či ako ?????
@monika1507 myslis koliznu alebo pravneho zastupcu...pravnika si musis najst sama,ale co najkor,aby sa vedel pripravit na pojednavanie...alebo pripadne minimalne 3 dni pred pojednavani,a poziada o odklad z dovodu nedostatku casu na prestudovanie pripadu...kolizna je zvacsa stala pracovnicka UPSVaR a je vam pridelena na zaklade bydliska (maju to rozdelene)...kludne sa mozes ist opytat na UPSVaR...oni z teba neodkusnu...ja som bola vydesena a ukludnili ma...viem co prezivas...ja som mala strasny boj a hru na psychiku...som bola jak celebrita...ex sledoval kazdu modrinku na tele malej aby to vedel pouzit proti mne,manipuloval s jej citmi,stval ju proti mne...hroza...drzim palce...bude fajn...urcite odporucam pravnika...aj ked drahsieho,ale bojovneho...bude ti to za to stat...
@mrsbrown počkajte možem mať pravnika a aj nemusim ? na pojednavanie ...... to ako už znamená ten sudny proces? moj ex alebo ešťe manžel všetko pozera čo by mohol použit proti mne ....... mne sa tyka hlavne o tu malu aby snou bol ale len za pritomnosti mna ved ona je moc malička a on nevie ake ona ma potreby nič .....je mi priserne neviem do čoho idem . neviem čo ma čaka ...... ako sa da trvať na to že aby moja malinka bola z ocom len za pritoimnosti matky? snim ?neviete.....vy ste mali aj pravnika? na sude??
@monika1507 ...mozeme si hadam tykat, nie? ...viem ako sa citis...ja som sa sudila o zverenie a upravu rodicovskych prav...co znamenalo ze ma chcel ex vykreslit ako neschopnu vychovy a ziadal dceru zverit do jeho starostlivosti...ja ti odporucam pravnika aby ta ex neprekvapil...nie je to nejaka horibilna suma co pytaju...a existuju aj pravne centra kde poskytuju sluzby zdarma...ak budes potrebovat este nejaku radu..napis ip...ked viem..poradim a pomozem
@mrsbrown okey takže tykanie kriste pane ked ja mu nechcem dať malinku aby bol on snou sam pretože on sa o malinku nevie postarať........a tvoj ropzvod ako prebehol možeš mi to cele napisat do spravy ked budeš mať čas?
tiez mi nieje povoli,aby moj ex mal narok na to,aby bola mala u neho dlhsie ako na vikend,ziada si ju na polovicu letnych prazdnin, viem,ze by ju pocas tyzdna strcil jeho mame,ktora je maximalne nezodpovedna,on tiez nieje schopny postarat sa o nu pocas dlhsieho obdobia,a mam strach,ako rozhodne sud.....uviedla som tam,ze je agresivny a nezodpovedny....ak mu to prejde,tak sa spytam sudkyni,kto ponesie zodpovednost,ked sa u neho malej nieco stane,kedze sud som o tom upovedomila a aj tak rozhodne inak.....kurnik sopa,ved su tu pre dobro deti a nie nato,aby si rodic cez dieta mohol riesit nervy na matku,lebo vie ze som na veci ohladom malej velmi citliva a chce ma tym znicit,vie ze ma to bude zozierat...kym sme boli spolu,malu ohrozil na zivote,hambil sa za nu,spraval sa ako k cudzej....
mam v rukach papiere a posudky zo skolky,skoly a detskej lekarky,ze ani o jeho prvu zverenu dceru sa nestaral on,ale ja,kym sme spolu zili,proste nemal zaujem o nic,co sa jej tykalo,jeho bolo ist do prace a hotovo....ale teraz sa na sude pretrca,aky je zodpovedny,ze predsa uz ma jednu dceru v starostlivosti,tak asi je vzorny otec....len neviem ci mi to pomoze,co myslite? a mam aj papier o tom,ze sud klamal vo veci poberania danoveho bonusu,ze ho zrusil a nadalej ho na nasu spolocnu dceru berie...myslite,ze mi toto vsetko este zohladnia,ako sa stavia k veciam,ze sud oklamal.....
@jahodecka no ci pana...jak cez kopirak s mojim 🙂
...musim ta sklamat...sud styk otca s dietatom nepretrhne na zaklade toho ze sa nechoval ako otec,ked ste boli spolu...vypracuj navrh,ako by ti to vyhovovalo s navstevami a predloz ho sudu (ak mas pravnika,ten ti to vypracuje),samozrejme doloz,preco chces aby to tak bolo...
nechcem to pretrhnut,len si myslim ze vikendy by mu uplne stacili a nie polovica letnych parzdnin....sice aj na tie vikendy ju davam vzdy so strachom a volavam mu,ze co a ako mala.....sla tam den po vianociach,cely den som mala nepokoj,vecer jej volam ze co a ako,ake darceky dostala a ona pocas celeho telefonatu opakovala len to ze maminka pridi pre mna a on ze co je tej malej,ze sa nechce hrat,je odmietava,nechce jest...doplasila som sa,sadli sme do auta a sli sme pre nu,a na odchod mi byvali povie ze aj do buducna ked bude takato,ze aj tak si ju bude bravat,ze sak ona si zvykne...doma sme sa s nou rozpravali ze co sa stalo....a mala ze bala som sa tata,lebo krical,ja som v tom momente myslela ze mi je koniec,tak som mu volala,ze preco mi hentake zatajil......bol by tam nechal malu trapit,kym by mi ju nedoniesol...jasne,ze aj tuto vec ex na sude prekrutil....som bezradna
jednu vec stale neviem pochopit,preco sud nezaujima a nechcel ma vypocut aj v tom co bolo pred tym,ako sme spoluzitie prerusili,vedeli by si sparvit lepsi usudok a nie rozpravat nejaku vec od prostriedku.....jasne ze on zacal byt naoko iniciativny,ale len ako proforma pred sudom
ja som tiez byvalemu maximalne vychadzala v ustrety,zanasala som mu ju k autobusu,veci som jej balila,od liekov cez plienky az po oblecenie.....tiez ked sme boli predtym od neho odidene 30km od neho,u nasich,tak malu nesiel ani raz pozriet,ani nic.....este ja hlupa som sa mu vtedy navrhla,ze s nou budem chodit k nemu na 2vikendy v mesiaci,len aby som ich od seba neoddelila a aby som mala malu pod dozorom,predsa mala len nieco vyse roka.....na zaklade toho sme sa dali zas dokopy a dnes viem,ze to neurobilo dobrotu...nasluboval hory-doly ako sa zmeni vo vztahu ku mne aj k malej a bol po case este horsi......VED ZA DOBRE,DOBRE NECAKAJ
Ja mam skusenost s koliznou opatrovatelkou,ale nie konkretne touto. Moja bola velmi objektivna,tak ale u nas to bolo jasne,ze nie je ziadny dovod aby moja dcera nezostala so mnou. Boli zlate obe,aj na sude. Otec nepochodil ani falosnou hrou :D