Potrebovala by som nestranný názor. Náš problém začal asi 4 roky dozadu, keď som pribrala asi 7 kg. Manžel aj keď vedel, že sa pokúšam schudnúť mal nemiestne poznámky pred rodinou aj priatelmi, že to dobre nevyzerá.Raz mi doniesol na papieriku dietu od kolegu a vtedy sme sa pohádali a manžel vyslovil vetu: Mne sa tlustý ľudia hnusia. Vtedy som začala pátrať, prečo je takýto na mňa a otvorila som mu správy, kde mu kolegyňa posielala niekolkokrát linky na darčeky pre naše deti. Ja som o tých darčekoch vôbec nevedela, so mnou komunikuje minimálne, (niekedy sa so mnou nebavil aj 3 mesiace, keď si napr. myslel, že som sa smiala jeho matke). Ja som si vždy myslela, že je málo komunikatívny tak som to vždy tolerovala, ale pravdepodobne nieje keď v robote dokáže komunikovať. Keď som sa ho nato opýtala, prečo nerieši naše súkromné veci so mnou, ale s kolegyňou, tak mi klamal, že nijaké správy si neposielali. Toto je tak v skratke bolo toho oveľa viac, drobné klamstvá a vyrieknuté slová, keď sme sa na niečom dohodli išiel do práce a na druhý deň bolo všetko inak, kritika z jeho strany na všetko, čo robím.Toto všetko spôsobilo, že som manželovi prestala dôverovať a neustále som mu to vyčítala pri každej hádke. V poslednej dobe sa hádame čoraz viac a aj agresia z manželovej strany voči mne narastá, už nemá problém ma ždúrnuť, či tlačiť do sedačky, povedať mi nadávku. Rozviesť sa nechce, vinu zvaluje na mňa vraj som žiarlivá a hladám chyby, Chcem tak veľa, aby manžel so mnou komunikoval, nezatajoval predo mnou, riešil problémy ale aj radosti ako kupovanie darčekov so mnou a nie z cudzou ženou, ktorá naše deti ani nepozná. Už nevládzem pripadám si uplne sama na všetko, každý si riešime svoje a myslím, že by mi bolo lepšie samej ako s ním.
Ukonči to nemá to vyznam bude len horšie.On ťa klame piše si s kolegynou radia sa spoločne ake darčeky nakupiť.Nadava ti že sa mu hnusiš že si tlsta tak načo ti je taky muž.To si nevážiš samu seba.Odid kým je čas pišeš že je agresivny a nevaha na teba už ani položiť ruku no neviem neviem mňe by už blikala červena.Určite s kolegynou niečo má.Ako pišeš klame zatajuje veci.MIlujuci manžel sa tak nechová.Nečakaj na nič nemáš načo čakať bude to len horšie.Nech si žije sám.Určite sa chce rozviesť len chce aby si to urobila ty prvá aby nemal vyčitky.Za mňa ukonči to.Keby ťa mal rad nevypisuje si zo žiadnou inou ženou.
Ďakujem za názor, tiež si myslím, že je to tak, že si ma neváži. Len manžel ma presvedčuje, že to bolo myslené inak a stále sa vymlúva, že on za nič nemôže. Vraj ja všetko prevrátim a hľadám chyby, kde nie sú.
@lusana Skus pozriet, ci sa v tomto nenajdes: https://cs.wikipedia.org/wiki/Gaslighting
Rozvedu vas bez ohladu na jeho suhlas ci nesuhlas.
To ti povedal, ze sa mu hnusiš. To znamená, ze ťa rád nemá vobec si ťa neváži ako svoju manželku.
Na tvojom mieste by som podala žiadosť o rozvod. Veď môžeš este stretnúť muža čo ťa bude mat rád.
@lusana Mam podobne stare deti a keby som mala doma takeho blbecka, tak tu ziadost o rozvod by som uz davno mala odoslanu. Naco Ti je? Aby Ti mohol hovorit, ze sa mu hnusis? On ma pekac buchiet na bruchu, ci jednu velku rozplacnutu?
ja by som sa prihlásila do fitka - samozrejme keď otvoria a manž. nechala na krku deti.... Však ideš zhodiť tých 7 kg ktoré mu tak strašne vadia....😉
@deti95060810 deti v tomto veku nepotrebuju, aby sa im niekto az tak venoval, k tomu manzela uz velmi nepotrebuje.
@dskjhfdlkdjhl no teraz som si všimla že autorka má už väčšie deti... O to lepšie... 😉
môže si ísť kde len bude chcieť...
@deti95060810 ved prave, mam podobne stare deti, k tym uz ziaden dozor netreba. Sice teraz sa fitko riesit neda, ale tiez by som just makla na sebe a na takeho blbca by som sa z vysoka.
@deti95060810 ako hovoria ostatne podľa mňa problém nebol tých 7kg ale ta neucta ku mne, momentálne vážim 64kg pri výške 164 cm, snažím sa športovať, momentálne mi to už nehovorí ale nechcem žiť stále v strachu co bude keď kilo priberiem. Neviem na tie vyrieknute slová zabudnúť a pri každej hádke to vyťahujem. Keby normálne priznal, že sa tak nemal chovať, ale on ešte robí zo mňa blbu, že to nebolo myslene na mňa ale na druhých ľudí a pritom mi nosil diéty na lístočku a počula som ho aj 2krat ako sa o tom s niekym baví
Sorry za výraz, ale tvoj manžel je korunovaný idiot, ak povie svojej žene, že je tlstá ( takto explicitne, po rokoch vzťahu ešte aj ) a jasné, že si ťa neváži. Mali sme tu takých susedov, xy rokov nežili ako manželia, on mal pomaly každý týždeň novú milenku, ale keď ho človek stretol, o manželke sa vždy vyjadril krásne, v samých superlatívoch, s úctou, živil ju, na 4Otku jej kúpil Porsche Cayenne a pritom áno, láska medzi nimi už nebola, ale vážil si ju ako matku svojich detí, preto tak vedeli fungovať. Chcem tým povedať, že aj keď ho ty už možno nepriťahuješ, láska sa vytratila, mal by si ťa važiť ako ženu, matku svojich detí, s ktorou x rokov žil a už len z toho dôvodu by sa o tebe a tvojom vzhľade nemal takým spôsobom vyjadriť.
@lusana to si fakt len sama myslím, že áno, si žiarlivá. Z toľkých viet si vždy skončila len pri jednom a to to, že muž si ma viac co povedať s kolegyňou ako s Tebou. Neprehanas to náhodou so sledovaním seba samej? Neviem ako Ty, ale ja keby aj priberiem 7kg tak si to nevšimnem a manžel už vôbec nie... Muži neriešia každé dkg o ktorom vieme len my. Keby mu to nevesias na nos, ani by ho to nenapadlo. Asi len chce mať pokoj od Tvojich rečí tak sa takto utieka. Určite aj jemu chyba komunikácia, keď ju má s kolegyňou len asi mate nesprávne spoločné témy, o ktoré by sa zaujímal aj on.
Akoze mat mlkveho partnera a partnera co si vyrobi problem a nebavi sa s tebou, ako si uviedla 3 mesiace, pretoze si asi urazila jeho matku je celkom rozdiel... Poznas ty vobec svojho muza? Co to je za vztah kde ta sace uraza ta a o darcekoch pre VASE deti sa bavi s kolegynou... To aj tie darceky kupuje a ty si paf aky mal skvely napad? Cely tvoj prispevok je plny nepomenovanych problemov a nechavas sa opijat rohlikom, ze je to leb v tvojej klave.... Preber sa ved mu vyhovuje, ze s tebou neprehovori tyzdne az mesiace.... A tebe to pride normalne
@lusana ja mám presne rovnaké miery ako ty a tlsta sa necítim.Tam bude problém niekde inde,nie v kg.Nesprava sa ku tebe pekne a tu kolegyňu by som mu zatrhla.Kup si pekne tenisky cez net,zabehni si pre svoj dobrý pocit.Ako fungujete keď je v pohode?Máte nejaké spoločné záujmy? Alebo ste úplne odlišní?
@lusana ani som nemyslela na to, že si tlstá a už vôbec som to nenapísala. Pokiaľ ešte aj pravidelne športuješ, tak to Ti v dobrom závidím. Myslela som to tak, že sa príliš riešiš, hľadáš na sebe chyby a nedostatky a tým si možno častejšie negativistická k svojmu okoliu aj k svojmu manželovi. No a keď je žena nespokojná, tak to je búrka doma sama o sebe 😃 Nájdite si nové spoločne aktivity, pomiluj poctivo najbližších 10 dní svojho muža, aj keď sa Ti nie vždy bude chcieť a uvidíš ako pred Tebou rozkvitne. Nakoniec bude dobre aj Tebe. Daj vedieť o 10 dní 💪 držím vám palce!
@barbiritta minulý rok som chodila behať, aj cvičiť tabatu, tento rok sa tiež chystám už vybehnúť. Volala som behať aj jeho, nechce vraj ho to nebavi. Navrhovala som squash, alebo hocijaký šport, vraj ho baví iba futbal. Cez víkendy chodíme s deťmi aspoň na prechádzky, ale aj to mi povedal, že ho nebaví iba tak sa prechádzať. On sa rad pozerá všetky športy v TV a hraje nejaké hry v mobile, vtedy ja robím okolo domácnosti. Volala som ho darovať krv odmietol. Mam pocit, že všetko čo vymyslím a poviem ja nanič, otravujem ho aj tým že sa opýtam, na jeho rodinu alebo prácu. Hocikedy mi odpovedal, že čo vyzvedam a podobne, tak sa radšej už ani nepýtam.
Keby mi muž povedal, že sa mu hnusim, na druhy deň by bol návrh na rozvod na súde
Nemyslím si, že vás problém je tvojich pribratych 7 kg. VSS reálnym problém je niekde inde: strata úcty voči tebe, mizno zaujímavá kolegyňa, jeho povaha, .....