Ahojte baby. Čo chvíľa mám súd s otcom môjho syna o výživné. Verte, že je to pre mňa ťažké. Akokoľvek mi ublížil, je to otec môjho syna a človek, ktorého som niekedy ľúbila. Ale, opustil ma na začiatku tehotenstva, nechal nás bezdôvodne, syna chcel dať na potrat a to sme sa spoločne rozhodli pre dieťa. Otázka znie, tie čo máte už súd za sebou, koľko ste vysúdili ? Koľko zarábal odporca? Čo ste použili na súde a zabralo na sudkyňu? Sudkyňu budem mať dosť nepríjemnú. Kamoška ju má tiež a už mala pojednávanie, stará a nepríjemná.
@babo561 pýtaš sa, čo zaberie na sudkyňu.. nič, okrem faktov 😉 tvoje príjmy, tvoje nevyhnutné výdavky hlavne na deti, jeho príjmy a jeho nevyhnutné výdavky hlavne na deti.. nie ako tu minule jedna mamička riešila lyžovačku a mimoriadny príspevok od otca, lebo ona na to nemá. Bez lyžovačky sa dá existovať, bez topánok a chleba už nie. A hlavne na súde nesedia blbci, vedia probližne aké sú dnes výdavky na dieťa v konkrétnom veku. Takže treba byť naozaj objektívnou.
@babo561 tak zas 200 e na dieťa nie je tak málo, záleží aj od skutočných výdavkov na dieťa. A obaja rodičia sa majú podieľať na týchto výdavkoch.
Sud berie do úvahu nielen jeho príjem ale aj tvoj príjem a takisto aj výdavky. Takisto môžeš žiadať výživné aj na seba do určitého veku dieťaťa aj keď nie ste zobrati
@sense áno, ale ak máš len Rodicak a prídavky a platíš vysoký nájom a účty 120€ plus máš školopovinné dieťa, tak 200€ je žalostne málo. A ísť do práce a platiť súkromnú škôlku sa neoplatí. Zarobiš, ale 60% pôjde na súkromnú škôlku, aj keď príspevok od štátu máš, tak dajme 45% tvojho príjmu. A keďže škôlka je do 17h a moja práca od 10h do 18h bez možnosti zmeny pracovnej doby, tak by som musela mať ešte opatrovateľku, ako som mala pri dcére.
@babo561 na školopovinné dieťa nech ti prispieva jeho otec, máš vôbec od neho nejaké výživné? A prečo musí byť súkromná škôlka?
@lady_hurts áno, na malú prispieva 150€. Malý ma len 17 mesiacov, takže jedine do súkromnej .
@babo561 uprimne? Ked ti odklepnu 200€ na 17m dieta, mozes skakat od radosti.
@babo561 no.. moja dcéra má čoskoro 16 a chodí na súkromnú strednú školu, výživné 130€ po minuloročnom zvýšení. Len za školné a stravné dám 80€. To len aby si nebola prekvapená, keď ti tých 200€ zamietnu. Na 1,5ročné dieťa potrebuješ 400€ mesačne? má nejakú špeci diétu? či ako chceš zdokladovať také výdavky?
Problem je ten, ze 1200 eur je dnes tak akurat na jednu domacnost. Mali ste jednu domacnost a dva prijmy, teraz mate dve domacnsoti, plat a rodicak. Rozisli ste sa, ty chces z toho isteho prijmu plus rodicak platit domacnosti dve. Keby si mala aspon svoj byt, ale si dokonca v komercnom podnajme.
Ludia maju spolu deti, ale nevedia sa dohodnut a vyjst spolu, rozchadzaju sa kvoli blbostiam a potom placu, ze z jedneho priemerneho platu a vyzivneho z neho a rodicaku neutiahnu dva komercne najmy. Alebo hypo a komercny podnajom.
Snad dostanes tych 200-250 eur, vyzivne na prve dieta 150 eur, k tomu 2x60 eur pridavky, najst statnu skolku a do prace tiez zarobit 1200 eur. Nemozes moc cakat, ze nepojdes do prace, on bude pracovat a sudca mu necha polovicu z prijmu 1200 eur 600 eur, tebe da polovicu. Dvaja ludia, dve domacnosti, v dnesnej dobe musia byt dva platy.
@babo561 čiže deti s frajerom, žiadna vlastná nehnuteľnot, chápem správne?
@babo561 Vyzivne nie je o emociach a pomste, ale o opodstatnenych vydavkoch a financnych moznostiach otca. Kolko sa aktualne uz otec podiela financiami a casom a kolko sa bude. To je cele. Tieto emotivne kraviny na sud ani netahaj, to nikoho nezaujima.