Zásnuby a reakcie

gibsonelka
10. júl 2023

Ahojte, mám otázku najmä na matky, ktoré majú staršie deti, alebo prosto a matky. Ak by sa Vaše dieťa zasnúbilo v zahraničí, resp. V krajine snubenca, a malo by sa vrátiť domov po mesiaci, aké by boli vaše reakcie? Plus tým, že sa to stalo v krajine snubenca,na druhý deň sa konalo posedenie s jeho rodinou. Ďakujem za odpovede.

babulkomale
10. júl 2023

@gibsonelka ako to mam vediet? Zalezi aky mam vztah s nimi a kedy mi to oznamili.
S casom ani miestom by som problem nemala.

janai1
10. júl 2023

A čo je na tom zlé?

januska12323
10. júl 2023

Asi nerozumiem otázke. Mama závidí, že nebola pri tom? Zagratulujem a pýtam sa kedy bude svadba tak isto ako keby sa zasnúbila v našej obývačke.

kvetinka75
10. júl 2023

v pohode. Zablahoželala by som jej a spýtala sa na podrobnosti a aj ohľadne svadby, čo a ako plánujú príp. ďalší život.
Nevieme za akých okolností došlo k zasnúbeniu. Možno on ju chcel prekvapiť a požiadal u o ruku tam a rodina o tom vedela, tak spravili posedenie. Je to jeho ,,prirodzené ,, prostredie, kde vyrastal, tak asi mu to bolo bližšie ako inde. Veď nežijeme v 19 storočí aby si pýtal tvoj súhlas. Jednoducho ju chcel asi prekvapiť a ak má dobré vzťhy s rodinou, tak chcel aby bola pri tom.

sweet20
10. júl 2023

@gibsonelka mne to pride pekne, ja snivam, ze ma priatel o ruku poziada niekde na dovolenke a podobne..

dzulli1980
10. júl 2023

To akosi moc prežívaš, či? ... je jedno kde sa zasnúbi, je dospelá.
@gibsonelka

bessie12
10. júl 2023

@gibsonelka to by aj mna zaujimalo co je na tom zle ?? Moj nazor na to je, ze je normalne, ze sa najprv oslavi zasnubenie s rodinou v krajine, v ktorej ziju, ked nemaju moznost pozvat naraz obe rodiny snubencov. Zijem v cudzine, tak viem o com pisem. Tiez to tak budem robit. Najprv oslavime s priatelovou rodinou a potom niekedy neskor s mojou.

thereisabear
10. júl 2023

Objala by som si dieťa, zablahoželala a tešila sa s nimi.

lenka.25
10. júl 2023

no toto by ma ani nenapadlo riešiť , kde sa moje dieťa zasnúbi . Ešte ani nie si svokra a už si "premotivovaná"

babovka2321
10. júl 2023

@gibsonelka prosim ta, teba sa to dotklo? Ved tie zasnuby nie su o tebe.

h2
10. júl 2023

Tešila by som sa spolu so svojím zasnúbeným "dieťaťom". Neviem, čo touto diskusiou sleduješ, ale mám taký pocit, ako keby sa ťa dotklo, že sa to udialo bez teba. Sú to zásnuby, sú o tých dvoch. Rodičom sa zásnuby zvyknú už len oznámiť, nežijeme v minulosti, aby musel nastávajúci snúbenec žiadať o ruku ženy jej rodičov.

maris5
10. júl 2023

...lebo ocakavala, ze snubenec pride k rodicom buducej nevesty a poziada rodicov nevesty o ruku a az potom sa oficialne zasnubia.

Su to nevysporiadane ocakavania matky buducej nevesty a sama sa s tym musi vysporiadat a nekazit dcere krasny den, ktory inak navzdy ostane poskvrneny tym, ze matke sa nepacilo, ze zasnuby neboli v jej pritomnosti.

janetinka27
10. júl 2023

@gibsonelka s muzom sme sa zasnubili osamote, o tyzden sme boli na navsteve u jeho rodicov, tam sme to oznamili a potom o par dni sme boli u nasich a oznamili sme to aj nasim. reakcia u jeho rodicov: nam je to jedno, nam je to jedno, nam je to uplne jedno.
takze asi tak :D

sandyan
10. júl 2023

A co tak zdielat radost? 😁 keby sa ja zasnubim hoci kde na svete,mama by so mnou zdielala radost, tes sa a opytaj sa,kedy planuju svadbu

cimage
10. júl 2023

My sme obaja Slovaci, zasnuby sme mali v Prahe a svadbu na druhej strane zemegule. A bolo to najlepsie rozhodnutie v nasom zivote. Svadba je o tych dvoch ludoch. S rodinami mame dobre vztahy, len sme to chceli mat takto sukromne.

pralinka25
10. júl 2023

wow ja som prave vysla z jaskyne. pre mna boli vzdy zasnuby len o tych dvoch. my sme to neoslavovali s rodinou ani s nikym. ani mi to vobec nenapadlo. asi si vsimlii prsten ale nijako sme to neriesili. ked sme si vybavili svadbu povedali sme im termin. to je vsetko. inak mame dobre vztahy s rodinami oboma

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evka258
10. júl 2023

@lenka.25 ja si myslim, ze autorka sa ide zasnubit a kedze ma rada svojich rodicov a nechce ich ranit, tak uvazuje, ako by zareagovali ini rodicia

lenka.25
10. júl 2023

@evka258 tak to by bol ten lepší prípad. A teda "normálnych" rodičov" toto určite nijako nezasiahne v

h2
10. júl 2023

@evka258 Ja si práveže myslím, že autorka je matka budúcej nevesty a nevie sa preniesť cez to, že sa to udialo bez jej požehnania a dokonca ešte bolo aj posedenie so snúbencovou rodinou a ona tam nebola. 🙄

som_ponorka
10. júl 2023

Nekonalo by sa to posedenie, ci by sa zasnúbili alebo nie? Pekne im to vyšlo, podelili sa o novinku. Pekne im zagratulujte a môžete si posedieť tiež.

kazuso
10. júl 2023

Ak by som mala dcéru ktorá sa zasnúbi u rodiny budúceho manžela a na druhý deň mi zavolá, že sa zasnúbila, tak jej zablahoželám a teším sa s ňou. Ak by však bola celý mesiac preč a ani nemukla, len prišla domov a že, aha som sa zasnúbila pred mesiacom, tak to by sa ma dotklo.

michelle567
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
10. júl 2023

@michelle567 no ktožvie či vedia a ak áno, aká bola reakcia. Ak je to žena ktorá je zasnúbená, či nečaká výčitky zo strany matky. Ktožvie, nevieme kto píše a prečo píše

lilitela
10. júl 2023

@gibsonelka ak by mi to dieta povedalo az po mesiaci, uvedomila by som si ze mame asi zly vztah a snazila by som sa napravit to, co som asi pokaslala. inak by mi to nevadilo, bola by som pozitivne prekvapena, ak je buduci zat ok, tesila by som sa.
ak sa to tyka teba, chapem ze mozes byt smutna, ale toto nie je tvoja chvila, ale ich, takze nezalezi na tebe, ci si bola pritom, a pod. ale ci sa oni zasnubili, inak je jedno, ako a kde to prebehlo. kludne si spravte este jedno posedenie, teraz s tebou, na znak toho, ze sa tesis.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
10. júl 2023

@lilitela Dieťa jej to nepovedalo po mesiaci. Ona už to vie. Dieťa je v zahraničí a o mesiac príde domov, prvýkrát od zásnub.

banalu
10. júl 2023

Tesila by som sa s mojou dcerou z tohto zivotneho kroku a zacala planovat oslavu ked sa vrati, aby sme to oslavili aj my spolu.
Handrkovat sa o to, kde sa co deje a koho rodina prva co oslavi je cesta do zahuby z dlhodobeho hladiska. Treba prijat situacie ako sa deju a prisposobit sa.

rorino
10. júl 2023

@gibsonelka zásnuby sú záležitosť páru,stačí,keď to rodine oznámia,ak sa rozhodnú urobiť oslavu nech robia,opýtaj sa ich ,či chcú oslavu aj tu keď sa vrátia,a nemáš čo riesit

mikadooo
10. júl 2023

@gibsonelka tak minimálne by som jej zavolala a pogratulovala asap. A doma - opýtala by som sa že by som to rada oslávila a pozvala ich do reštiky na obed, či by to pre nich bolo ok. Alebo teda - objasnila by som svoju predstavu a opýtala sa druhej strany, akú má ona predstavu. Ak z toho nechce robiť haló, nerobila by som haló. Ak z toho chce robiť haló, pomohla by som jej z toho spraviť haló 🙂.