Zaujimalo by ma, aky mate nazor na to, ze chlapi chodia zapijat narodenie dietata. Hlavne ak sa kona vtedy, ked uz je zena doma. (lebo sa musel starat o starsie deti a chudatko nemohol ist, ked bola v porodnici )
Pre mna je to nieco, co akosi nedokazem pochopit, zena vynosila dieta, odtrpela si vsetky neprijemnosti s tym spojene a samozrejme samotny porod. Konecne, dieta je tu, ale oslavu ma chlap, necha ju samu doma s novorodencom, poporodnymi bolestami, pripadne s dalsimi detmi a ide sa zabavat- samozrejme chlapi idu do vsetkeho naplno a nakoniec ma robotu este s nim.
Mali ste niektora po narodeni "zapijanie babatka " s kamoskami, bez deti ?
Dalsia vec je dar ku narodeniu dietata- ked pridu na navstevu blizky: flasa alkoholu pre chlapa a nieco pre novorodenca, zene akosi nic :D
Ja som zapíjenie bábätka nemala, ale manžel áno😆
A chlapi na to myslia ako na prve :D
@tiana080
nevidim nic zle na tom, ze otec si ide pripit s jemu blizkymi ludmi/kamaratmi a oslavit tak, ze sa mu narodilo dieta - kazdopadne ano ak by som bola doma s nejakymi poporodnymi tazkostami a tromi detmi vratane novorodenca, tak by som muzovi povedala, ze ci by nechcel toto zapijanie odlozit (moj muz napr. nic zapijat nebol, necitil potrebu a teda rozhodne by som ho neobskakovala, ak by to prehnal, je dospely chlap, nech si znasa dosledky svojich cinov)
a ano ja som s najlepsimi kamaratkami sla (samozrejme nie hned po porode ale pocas 600N) na kolacik, kde mi aj dali darceky pre maleho, lebo mame taky zvyk a muz zatial bol s malym
neviem, co mas za rodinu a kamaratov ale k nam, ked prisla blizka rodina na navstevu, tak doniesli darcek pre maleho a mne kvety, pre muza nic a napr. svokra mi dala nausnice "za vnuca", kazdopadne, ak by aj doniesli flasu a mne nic, nejako by som to neriesila
U nas nikto ani jedno dieta nezapijal a ani muzovi nikto nic nedoniesol, len babatkam... 🤷 A muz bol pekne krasne so mnou doma a staral sa so mnou o deti, po prvom porode vlastne aj o mna.
Nie je to povinnosť a nemala som "zapíjanie" ani ja, ani manžel... Ale ku nám sa ani nenosia fľaše, lebo alkohol nepijeme. Zato väčšinou dostaneme všetci traja čoko alebo bonboniéru či hocičo iné.
Ide o to akeho muza mas....ak je z debilnej rodiny kde je chlastacka normalna tak sa netreba cudovat....moj chvalabohu nepije a ziadne zapijanie babatka sa nekonalo a ani by som taku akciu neschvalila - ako pises, zena ubolena, potrebuje pomoc a muz sa ma ist ozrat?🙂 To snad v slusnej spolocnosti neexistuje ;) Ziaden inteligentny muz to zene neurobi.
1. moj muz "zapijal" obe dcery, ale este ked som bola v porodnici. nic zle na tom nevidim.
2. ked som po sekcii bola schopna fungovat, tiez som bola s kamoskami na pohar vina. a stretavame sa takto pravidelne- moj muz nemal a nema problem s detmi ostat, aby som z domu vypadla trochu vypnut.
3. k nam, ked po porode prisiel ktokolvek, nikto nedoniesol muzovi flasu. fakt nikto. mne vacsinou kvety alebo cokolady (na nervy) a hlavne veci pre babatko.
Nezažila som ani jedno ani druhe nakoľko otec dieťaťa je abstinent.
Ha som zapijat nešla, nemala som potrebu. A na prvú návštevu som sa cítila až po 2 mesiacoch co jazdy respektoval
Nemali sme zapijanie zvlast ani spolu, nie sme alkoholici co len hladaju prilezitost na pitie.
tak napríklad ja takeho chlapa nemam co by chodil čokoľvek zapijat, ale veru, dlho trvalo kým som takeho nasla, co alkohol a pochybné zábavy nemusí. nasa spoločnost je patriarchalne založená, cize plati treba držať hubu a krok alebo hľadať dalej, napríklad takeho co ti za porod daruje briliantove náušnice a dieta oslavi max tak v rodinnom kruhu.
Toto ani tak nie je o mne, ale o tom co som odpozorovala po okoli, jedna znama mala predcasniatka dvojicky, ona po cisarskom k tomu dalsie veci a asmozrejme zapijacka bola a ty zena to nejako zvladni vsak zapit sa patri a kamosi to cakaju.
Dalsia uz doma jedno dieta a samozrejme novorodenec a zapijacka bola dokonca celovikendova chata, ved si chlap musi oddychnut :D
Dalsia ma syna, ktory uz ma rok no chlap nestihol medzi tym zapit, tak robi oslavu teraz. Pri tomto poslednom nechapem proste, preco tu oslavu nema zena :D
Nebol zapijat. Nemal s kým ...ale čo mi prišlo milé, tak poslali pre Máriu oblečenie u koho už dlhsie robi. Nevidím dôvod aby išiel zapijat a ja doma🙈😂 to potom by som mala aj ja ísť osláviť 🤔😂 ... my sme akurát tak zatvorili dvere a užívali si spoločný čas bez navstev, chlastu... Akože si muži chodia mastit ego,hej?ze ,,splodil som dieťa,, čo spravil -vzal staršie deti na nakup a kúpili si oblečenie a aj pre Máriu kúpil. Toto bolo krásne.
a nie je to jedno, mne osobne je uplne lautrum, co a ci robia manzelia ostatnych a ci bola Zuza alebo Jana zapit svoje dieta - my to mame ako mame a ostatni nech to maju zasa po svojom 🙂
Dopraj mu, ak chce.
Môj manžel nebol zapíjať ani jedno dieťa, v našom okolí sa to nerobieva 🙂 a ani fľašu ako darček pre otca vôbec nikto nedoniesol, nosili nám jedlo, prípadne niečo pre bábätko.
@thoughtfulweirdo to jedlo sa veru hodí. My patríme ale k tej druhej strane,že keď niekto k nám prisiel(pri starsich detoch) tak sa ocakavalo,že my budeme mat uvarené, nachystané... všade je to inak ... preto pri tretej som nikoho nechcela mať
@babulkomale "zapijanie" som dala do uvodzoviek, lebo mi je jasne ze ziadna zena sa nepojde opit, ked ma doma dieta, je to myslene ako posedenie.
môj muž pozval kamarátov k nám hneď v deň narodenia... nevadilo mi to, nejak je to už zaužívané, že hrdý otecko, tak pozve kamarátov, bratov, švagrov, ukazoval im fotky a tak... samozrejme predtým bol pri mne pri pôrode...
Ja som myslela ze je to uz prezitok. Ze odkedy su muzi pri porodoch, tak sa urcitym sposobom zmenil ich pohlad na celu vec, ze su viaz zahrnuty do toho procesu a tym padom automaticky naskocia na ten opatrovatelsky rezim. No nic.
U nas nic take nebolo. Nezijem na Slovensku ale neviem ci sa take nieco robi tu. Podla mna je to tym ze moj muz neoslavuje nic zapijackou. Ak to ma raz chlap naucene, prilezitost na zapijacku si vzdy najde.
Nie. Pochvalil sa samozrejme kazdemu, ale bol so mnou pri porode, v nemocnici ked sa dalo a prve dni doma, kedze su to NAŠE deti.
Zapili sme spolu, rovnako ako sme si ich spolu aj urobili. Nezakazovala by som mu to, ale ani ho to nenapadlo.
Môj bol hneď po porode. .o staršie sa starala babka...aj vytriezvel kým som prisla z nemocnice....takže celé to prebehlo bezbolestne....
Nezapijali sme nic, ani muz, ani ja. Tesne po porode sme boli radi, ze sme radi. Muz celu noc sedel pri mne pri posteli, obaja sme nespali takmer 48 hodin, takze az dieta prislo na svet, obaja sme sa potrebovali hlavne vyspat. Potom, ked sme sa vratili z porodnice, sa uz zapijanie nejako neriesilo. Chlap dostal od kamosa flasku alkoholu, ale ziadna okazala oslava sa nekonala.
Ja neviem, mne celkovo take tie oslavy ako babyshower alebo zapijanie po porode pridu uplne odveci. Som rada, ze mame s muzom na to rovnaky nazor.
Mne to príde normálne, že chlapi idú zapiť narodenie dieťaťa, aj môj bol, ale s mierou… návštevy mi ako čerstvej mamičke nosili kvety 😊
a čo je zle na tom, že chce osláviť narodenie svojho dieťaťa? pokiaľ je tá oslava s kamarátmi jednorazová záležitosť nevidím na tom nič zlé
Preboha, Tvoj muž je idiot egoisticky.
V skratke - neznasam tento tupy zvyk.
Btw, scestovane zienky, je aj v inych krajinach, ci len v tych chlastacich, na cele s CSR?
Nie, mame 3 deti a nic take sme nemali ani my ani sirsia rodina...brat, svagrovci...ani zapijanie, ani alkohol...jedine co nosili tak darceky pre dieta.
Toto su stare zvyky, ktore by sa uz mohli vytratit...ale kto si rad vypije, tak ma prilezitost.
Asi posledné na čo by som po pôrode myslela, by boli nejaké oslavy, zapijania a somariny. Čo mám 15? 😃