Vydať sa iba za úspešného

30. apr 2022

Včera som mala po dlhej dobe stretnutie s kamarátkami.Sme okolo 40 tky.Kazda z nich sa vydala za úspešného muža, ktorým sa darí v podnikaní,ktoré založili buď ich otcovia a pokračujú v rodinnom biznise, alebo v správny čas začali niečo robiť sami na seba.Jeden robí na stavebnom úrade o 15:30 padla a má pekné uplatky.Hanbim sa ako premýšľam, aj, keď máme s mužom VS nedarí sa nám ako ostatným.Ked som sa spoznala s mužom pracoval a podnikal.Casom podnikanie prenechal spoločníkovi a darí sa mu dodnes.Muz pochádza z rodiny kde sa traduje hlavne, že pracuješ.Ziadne ambície, odrobiť od do a gauč TV.
Muž dostal pred 2r vynikajúci ponuku robiť čo robí, ale sám na seba.Ako bonus by som mohla pracovať s ním v administratíve priamo v mieste kde bývame.Dufala som, že to prijme, ale videla som, že vo všetkom videl problém.Roky bojujem s tým, že vidím, že je nepriebojny, boji sa zodpovednosti a už som zalomila palicou, že bude niekedy sám sebe pánom.Pokym iní platia drahé športy hokej, jazykové kurzy a majú smelé plány my sme spokojní s tým čo máme.Teda muž, ja nie🙂Je dobrý človek, žije pre rodinu, doma porobi, ale ako v chlapovi v ňom nevidim potenciál.Hlupo napísané, ale je to pravda.Deti dorastaju a zavidim kamarátkam ten pocit, že vedia, ze sa postarajú niektorí už vedia, že pôjdu robiť k otcovi a pod

mogaa
30. apr 2022

nuž sú aj úspešné ženy, nielen muži...takže čo tak zamyslieť sa nad sebou a začať pracovať na svojej kariére, svojom podnikaní? veď nič ti nebráni realizovať sa a nie čakať úspech a zabezpečenie len od manžela.....

miadi
30. apr 2022

Hmmm Musis pracovat stym co mas. Preco neskusis tie tvoje ambicie smerovat na seba ? Ked vies ze muz to nechce nepotrebuje ku stastiu? Ty ho do nicoho nedotlacis ale seba by si mohla. Radsej dumaj aky business by si chcela mat ty, a potom aj deti tvoje tam mozes zamestnat.

autor
30. apr 2022

Mužovi teraz znížili plat v práci, sú tam zmeny a celé to vyústilo do hádky kde priznal, že spravil chybu pred 2 r a mohol mať na 5, 10 r zmluvu a svoj biznis.Nezijeme zle máme plat medzi 2000-3000 t dajte mi virtuálnu facku mám byť spokojná s tým, čo mám?Ja viem, že ľudia žijú zle a prišlo veľa zmien.Mam pocit, že sme nič nedokázali iba sme babky v rukách iných a do dôchodku ďaleko.Viem, že podnikanie nie je med lízať, ale mrzí ma, že je šikovný, múdry, ale nevykroci vpred.Ja uvažujem, že zmením prácu a budem živnostník mám nejaké plány a vôbec ma nechce podporiť, že istota je istota a mám TPP.Pre mňa sú prvoradé deti čas pre ne a už mám vek, že nechcem byť v práci od do, zaskakovat, skolenia...
Nikdy by som nepovedala, že budem závidieť druhým ľuďom a opovrhovat?asi silné slovo svojim mužom.Vidim v ňom malého chlapca, ktorého treba viesť.

ariannazara
30. apr 2022

Začni od seba 🙂 prečo sa nepustis do niečoho ty, ale hľadáš chybu v partnerovi. Proste nemôže byť každý priebojny mat firmy, musí niekto aj na tých ľudí pracovať 🤣 ja tiež niesom taky typ, niesom priebojna a žije sa mi lepšie. Chcem si odrobit svoje a mať pokoj. Nie každý je taka povaha ze ide do všetkého hlava nehlava aj ze cenu ze to nevide.

jaskolka
30. apr 2022

A čo konkrétne ta trápi? Ako žijú iní? Alebo že muž je taky, aký je?
Píšeš, že sa máte dobre, žijete spokojne. Tak prečo chceš viac?
Nie každý je dravý a ambiciózny, muž je, aký je, veď ho hádam poznáš. Co by si z toho mala, keby si ho do tlačila niekde kde by bol nešťastný a ty vlastne potom tiež?
Skus nepozerat na "šťastie"inych a pozeraj na spokojnosť vás
Alebo začni podnikať trebárs ty, aký si viac akčná. Nechci zmeniť druhého.

dskjhfdlkdjhl
30. apr 2022

Asi nie si dost ambiciozna ani Ty. Keby si bola, tak by si nemusela pozadovat tie ambicie od manzela.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
30. apr 2022

Nuž keď čítam tvoj ďalší príspevok... Ano, posielam ti tu virtuálnu facku....

777januska777
30. apr 2022

No ale uvedomujes si, ze podnikanie nie je len to co vidíš? Vieš koľko je za tým driny a koľko času musíš pri tom stráviť? Ty si ten co sa musí naháňať za klientami, zháňať materiál a ludi. To nie je pre každého, pre mňa osobne tiež nie.

sardinka32
30. apr 2022

Nikoho nedonustis, aby bol ambiciozny, ked sa na to neciti. Ked sa nemate zle, nenut muza robit nieco, co by ho deptalo, lebo sa na to neciti. Zameraj sa na seba, hovoris, ze chces zmenu...mozno toto Ti pomoze a prestanes sa porovnavat s inymi. Ibaze by to bolo tak, ze si rovnaka ako Tvoj muz a cakas, ze prave on bude ten, kto Ti zabezpeci nadstandard ako vidis vsade naokolo...urobi to za Teba. Nezavid inym, nevies, co za tym "uspechom" vsetko je.

rohypnol1
30. apr 2022

Tu virtualnu facku si zasluzis… je jasne, ze pri stretnuti sa kamosky chvalia, ver tomu, ze o svojich problemoch sa rozprava tazsie. Ak mas za kamosku zenu, ktora sa pochvali uplatkami svojho manzela, tak je to dost smutne. Je to trestny cin… Mas dobreho a spolahliveho manzela, ktory je spokojny s tym, co ma a nemusi sa stale za niecim hnat ako skrecok v kolese. Ak nieco chces zmenit, realizuj sa ty. Zistis, ze to nie je take jednoduche ako mudrovat nad druhym. Je v tebe zavist, nespokojnost a tuzba nad niecim, co nevies ani popisat. Neprajem ti to, no vacsinou zivot v takomto pripade posle naozajstnu facku, nie virtualnu… Nepodcenuj a neponizuj svojho manzela, ani sama pred sebou.

rohypnol1
30. apr 2022

Mimochodom, strasne jednoducho sa spatne hovori, co mal manzel spravit inak pred rokmi. Keby sa mu to vtedy nepodarilo, dnes mudrujes, ze mal ostat v istom zamestnani pri malych detoch. Co bolo, bolo. Mozes pozerat akurat vpred ;)

tosomja
30. apr 2022

Malým deckom by bol, keby radšej išiel na úrad práce a plakal že si nevie nájsť prácu (lebo on nebude montovať súčiastky do áut) aj keď by ste žili biedne a nemali čo do úst. Taký, ktorý by si radšej kúpil cigarety a pivo, a nedal ti na chlieb a mlieko pre deti. Taký ktorý by na každého nadával, ale on by bol nikto, lebo by mu vyhovoval život pred telkou s pivom v ruke.
Ty si len nevďačná, panovačná, namyslená.
Môj priateľ za ten plat, čo má tvoj muž, musí byť preč od nás mesiac. Buď rada, že máš len také starosti.

loliku
30. apr 2022

@777januska777 súhlasím
Veľa roboty soboty, nedele, sviatky....
Môj muž podniká ja mu pomáham, koľkokrát som si povedala že lepšie by nám bolo keby pracujeme niekde a o 3-4 mať pokoj, voláš a riešiš ľudí ešte aj večer o 9 ti volajú..... Čiže nie je všetko zlato čo sa blišti a príjem máte slušný a aj ČAS na rodinu, deti .... Keď chces podnikať podnikaj ty, prečo nútis muža, to akoby sisi svoje komplexy uplatňovala nanom.

zooeynka
30. apr 2022

Je ti moc dobre a preto vymyslas. Jedna milenka a tak krasne by si prehodnotila svoj zivot, aj na muza by si inak pozerala keby sa ina nanho ulakomila. Jasne, ambicie....well nie kazdy to ma v sebe, tvoj muz zjavne dava prednost rodinnemu zivotu, prijem ma, akurat ma trosku zakomplexovanu manzelku ktora by sa tiez rada pochvalila kamaratkam a ma pocit ze nema s cim....niekto sa realizuje cez deti a niekto by sa rad cez manzela....

mogaa
30. apr 2022

Hádžeš svoj "neúspech "byť bohatá a mať sa dobre na muža....a čo ty si jeho prívesok? čo ti bráni byť sama tou kým túžiš byť.....nehádž to na muža, on môže mať rozdielne predstavy o živote ako ty.....ty si si strojcom vlastného šťastia, nie tvoj muž ale ty sama

miadi
30. apr 2022

Aha tak ty chces byt s detmi uzivat si rodinu ale tvoje tuzby mat viac by mal len muz poriesit. Tak nemas moc pravo hladat chybu len v nom. Ty chces viac $ ale nech ich zarobi tvoj muz . No tak to si sa zle vydala ako hovori tvoj nazov temy. Mozes len sebe kupat virtualne zadok ze co si na nom videla ked to nie je dost. Mala si si zobrat takych ako kamosky. Co Mali firnu po rodicoch.. Teraz uz Asi tazko,

missdiva
30. apr 2022

Podla mna je uplne jedno ci sa vydas za uspesneho muza alebo nie (aj ked to vie byt bonus). Vzdy je hlavne a najlepsie sama dokazat zabezpecit nadstandard po akom tuzis. A nezijeme v storoci ani krajine kde by sa to zenam nedalo a kde by mali horsie podmienky.
Chapem,ze by si najradsej venovala volny cas detom ale tak isto by bol aj muz najradsej doma po praci... Skratka ak chces viac treba cosi obetovat a neobvinovat muza ale zabezpecit sama co chces...

ummimaryam
30. apr 2022

Prosim ta, dakuj Bohu za vsetky pozehnania, ktore mate, mate krasne peniazky mesacne, dakuj Bohu ze ste zdravi a mas dobreho muza ktory aj doma pomaha. Nikto nie je dokonaly. Nikto nema vsetko. Mozno keby bol priebojny, podvadzal by ta, bol by agresivny, nebol by rodinny type, proste by sa to ukazalo niekde inde. Rataj svoje pozehnania a pracuju s tym, co mas. Ako hovoris, ide ti najma o deti, tak sa im venuj naplno a zameraj sa na ich stastie a naplnenie, chodte na prechadzky, na vylety, na tury. A s tymi kamaratkami sa prestan stretavat.

thoughtfulweirdo
30. apr 2022

Vieš čo, môj podniká a ja by som bola radšej, keby si našiel prácu na 8 hodín 5 dní v týždni 🤷🏻‍♀️ nie je všetko zlato, čo sa blyští.

aurina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. apr 2022

@jaskolka jeho samého to trápi.V práci ho využili, znížili plat a teraz zistil, že má 45 r a nic.Pokym jeho kamaráti majú svoje biznisy.Viac oddychu môj sa vrátil včera po 4 dňoch zo služobnej cesty.

@missdiva môj plat je takmer ako mužov a aj tak chcem zariskovať.Ak mi to nevyjde bude to skúsenosť a môžem sa vrátiť do odvetvia kde nie je núdza o prácu.Sklamal má jeho postoj či sa mi chce riskovať.Roky som mala pol úväzok len, aby si on budoval kariéru z ktorej je nič a deti boli zaopatrene.

@miadi sorry, ale na teba a deti tiež pracuje muž vo vl.firme

@ummimaryam máš pravdu veľkú pravdu aj tak ma to mrzí.Nie je to príjemný pocit vždy som mala ideu, že budeme mať niečo vlastné.Roky prichádzajú a prišlo precitnutie, že všetci majú ako takú istotu.Ci nemôžem byť sklamaná?Ak chcem niečo viac mám mať na starosti 2 deti, domácnosť plus suplovať muža, ktorý sa nevie nijako rozhodnúť?
Muž je v strese, že ho prepustia, máme našetrené neohrozilo by nás to, bývame kde nie je núdza o prácu som prekvapená z jeho strachu.

A ženy nehovorme si, že zabezpečený muž či šikovný nie je pre rodinný život lepši.

@zooeynka nikdy som sa nepotrebovala chváliť mužom či realizovať cez neho.Aj v prírode si samica vyberie kvalitný materiál, keď už mám byť sprostá.
Nikdy ste neboli sklamané svojim mužom?
Ja už nedokážem ísť na stretnutie so známymi, lebo každý chlap vie zarobiť aj z h....a.Nechce sa mi písať kto sa čomu venuje.
Môj muž je dobrák a takého každý využije a pošle.
Moji rodičia podnikali viem o čom to je nemám ružové okuliare aj viem aká je situácia vo svete.Raz sa deti spýtajú a čo ste vlastne vybudovali?
Mame rodinu v USA roky nás volajú na návštevu môj muž nemá potrebu tam ísť.Sama s deťmi nepôjdem.Ako píšete je skromný, pokorný mne to chyba viem, že by som mala zapracovať na sebe🙂
Ale toto je cieľom života?
Teraz cez sviatky sme boli u svokrovcov ešte rodičia mu dohovárali nech nevymýšľa, dobre bude tam kde si.Este raz, ak by som si mala vybrať muža veľmi by som si všimala postoje rodičov, ciele.
Tak mi nalozte, nie som žiadna mamonarka, ale v prvom rade má rodinu zabezpečiť muž.A kto si myslí, že nie neverím.

autor
30. apr 2022

@aurina rozumiem, ale to ma aj môj muž.Telefonaty piatok, sviatok...mňa to mrzí aj voči detom.Moji rodičia podnikali a rozbeh do života som mala ľahší.Aj bývanie sme zabezpečili z väčšej časti mnou.
Asi máme krízu stredného veku, čas letí a clovek bilancuje čo spravil dobre a zle

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
30. apr 2022

Jezinkote, neries taketo somariny
Vsak mas uzasneho chlapa podla popisu. Co by ine za to dali. Mate aj nadpriemerny rodinny prijem, vsak iny ziju z ovela oveeeela mensej vyplaty.
Co sa tyka zabezpecenia deti, tak vela ludi sa po skole musi postavit na vlastne nohy, od rodicov nedostane vela, lebo nemaju tolko toho a ziju v pohode. Ale napr svokra mala cely zivot naprd plat , a dokazala nasetrit celkom slusnu sumu, ktore potom podaval detom

jaskolka
30. apr 2022

Nerozumiem, v čom je problém, keď teda stále máte okolo 2000-3000eur. Predtým ste teda aký príjem mali, keď si nešťastná, že tetaz mužovi znížili plat?
Veď to mate stále krásny príjem, okrem toho, je neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Áno, mohol prijať tu ponuku, ale čo tetaz? Vráti tie roky? Nevráti, takže zbytočne tetaz budete sa hádať, čo kto ako mal spraviť.
Podnikanie mimochodom nie je, že máš kopec času na rodinu, práve opačne, ani toľko už by s vami nebol.
Mne sa stále zdá, že riešiš nezmysly. Podľa tvojich slov si žijete dobre, ste spokojní, len tebe dalo kamarátky chrobáka do hlavy, že iní žijú lepšie a začala si to rozoberať.
Tetaz máš dve možnosti. Bud sa budete s mužom vadiť ako psy kvôli tomu, že pred rokmi mal prijať inú ponuku, alebo sa zmierite s tým, čo máte a budete spokojní aj tak. Je to na vás. Lebo úprimne, nevidím ako reálnu možnosť, že chlap v 45, ktorý absolútne nemá ambície podnikať, sa odrazu stane dravym biznis menom.Co ozaj si myslíš, že teraz sa stane zázrak, založí si firmu, začne aktívne podnikať a začne zarábať 5000 eur? Zobuď sa,a radšej vyluc stretávky s takými kamarátkami, čo ti len leju do hlavy somariny, aké je skvelé brat úplatky.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1ryba
30. apr 2022

Asi nevieš čo od dobroty. Nemáte problémy, tak si ich vyrábaš. Mám muža, ktorý mal niekoľko krát v práci ponuku na vedúcu pozíciu. Ani jednu nevzal. Dohodli sme sa tak. Ani jeden z nás nestojí obto, aby mu nonstop zvonil telefón a otravovali ho s problémami aj vo voľnom čase. Obetovali sme aj vyšší príjem za cenu kľudu a spoločne tráveneho voľného času. Je nám spolu fajn. Všetci sú nahraditeľní a do hrobu si postavenie ani peniaze nevezmeš. A zdravie máme tiež len jedno. Zamysli sa, či to čo od neho požaduješ aj reálne potrebuješ.

dskjhfdlkdjhl
30. apr 2022

Autorka-mas uz okolo 40 rokov, mohla by si uz vo svojom veku vediet, ze kto sa nevie tesit z malych veci, nevsimne si nakoniec ani tie velke, ani si to v podstate nezasluzi. Pochybujem, ze Tvoj manzel sa postupne zmenil z ambiciozneho na neambiciozneho, takeho si si brala, mala si si vtedy inak vybrat, jeho uz nezmenis. Mozes sa Ty pustit do podnikania, aspon budes mat menej casu na porovnavanie sa s inymi a zavidenie inym.

vler
30. apr 2022

"Vsetci ostatni" nie su taki uspesni ako sa zda, ver mi. Okrem toho maju aj tieniste stranky zivota, o ktorych mlcia.
Mimochodom, ked mas moznost navstivit USA, chod aj s detmi. Doprajes sebe aj im moznost vidiet nieco uplne ine