Ahojte baby chcela by som sa popytat/informovat ako prebehla vasa svadba s dvoma svedkami a s malym dietatom,co ste si obliekli,fotograf,svadobna kytica,vysluzky,oznamenia...
My planujeme svadbu na matrike len s dvoma svedkami na jar(ked budu kvitnut jablone).Vtedy neni ani prilis zima a ani teplo.Mame rocne dieta a nejako sa mi nechce to vsetko vybavovat lebo ostalo by to len na mne.Priatel na taketo veci neni(zenske vybavovacky) a musela by som si aj zariadit pestunku.Chcela by som svadobne oznamenie napisane v minulom case( Svoje ANO sme si povedali....),malu svadobnu kyticu,letne lahke saty ktore mozem vyuzit aj do mesta,na navstevu,oslavy...Z partnerovej strany vsetci cakaju ze kedy bude svadba lebo on je najstarsi a jeho jeden brat sa uz ozenil.Nechcem pozvat ani najblizsiu rodinu lebo uz to poznam ze preco si toho nepozvala a tamtoho preco ste nas nepozvali na svadbu ved na nu uz pekne dlho cakame....Hundrala vasa rodina ked sa dozvedela ze ste sa zobrali tajne bez ich pritomnosti?Viem ze na stranke moja svadba je toho tam dost ale nechce sa mi vytvarat nick...
Dakujem vam za vase skusenosti,pocity,rady... 🙂
Ahoj, my tiež pomali plánujeme takú svadbu. S mojou mamou s priatelom a partnerovu sestru s mužom a deťmi. Samozrejme že nesmú chýbať aj naše deti. Malého by som z toho nevynechala.... A inak mne je jedno kto a či bude hundrať. Ja a priateľ chceme iba týchto ľudí a hotovo. Tiež si oblečieme iba to, čo využijeme aj inde.
My ani svadobé oznamka nerobíme, načo. Je to naša vec. Už sme spolu dlho a je to iba o formalite. Inak my sme už obaja rozvedení, takže je to trochu iné asi ako u vás..
My sme mali velku ale kyticu som mala drobnu bielu- chrizantenky, frezie a iste nieco co ani nepoznam a celu taku akoby trosku strapatu za par e. Viem o jednej co sa vydavala v bezovom kostimku na malej svadbe- len surodenci a rodicia. Druha co viem mala v lete a mala jednoduche letne biele saty. Oboje vyuzitelne i v buducnosti. Inak ja som saty kupovala z bazaru a znova predala. Takze ziadna velka strata (keby si nahodou chcela byt princezna🙂 )
V ostatnom neporadim. Len napisem co povedala moja babka tete ked sa takto tajne vidala. Na aspon mam pokoj a nemusime svadbu chystat 🙂 babka prekonala dobu 😀
my sme sa vzali pri dvoch svedkoch, a potomposlali oznamenia, rodicom dali osobne, mali sme oblecenie ktore bezne nosime, ja saty ktore som neskor vynosila aj do prace... nemala som kyticu, a nemali sme ani obrucky, ja nenosim prstene a manzel koli praci nemoze. dali sme si spravit platnicky na retiazky s nasim menom a datumom sobasa, svedkov sme pozvali na obed do restiky a potom na kolacik a kavicku do mekaca 🙂 oznamenia som si spravila sama a dala len vytlacit . super ! uprimne mi je jedno ci to niekomu vadi 🙂
My obaja planujeme len so svedkami len sa bojim ako zareaguje jeho mama.Z mojej strany vsetci povedali ze o dvoch svedkoch a jeho mama robi koli vsetkemu ceremonie a rada sa stara do vsetkeho a ked neni nieco podla nej tak amen tma.Uz neraz som sa s nou poskriepila skrz maleho.
@mizu89 my sme síce nemali iba svedkov, ale aj najbližšiu rodinu. Svadba bola v lete, vonku, potom večera. Bolo to super 🙂 Ja by som najbližších nevynechala, ale ak to tak chcete vy, tak ostatným neostáva iné, než akceptovať to a navyše, bude už po 😉 Oblečenú som mala dlhú sukňu farba šampanské, k tomu korzetový top a bolerko. Všetko použiteľné aj samostatne na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Oznámenia neboli potrebné, pozvali sme blízkych telefonicky, alebo osobne. Celkovo sme sa vyhli nejakým konvenčným veciam okolo svadby, žiadne vyumelkované fotky, ani nič z toho, čo dnes každý robí. O to viac sme dali do kvalitného jedla, pitia a ubytovania 🙂
@mizu89 na mojasvadba ti plati rovnaky nick a heslo ako tu. Ja malym svadbam celkom fandim. Ale priprav sa na to, ze vacsina rodiny to ohundre, priatelia si to ohundru mozno v duchu, rodicia budu zaskoceni, ale casom sa to utrasie. Kamoska to takto mala a napokon to nevydrzala a zorganizovala taku zahradnu "party" pre blizku rodinu a par priatelov.
prečo sa nechate vydierat poziadavkami iných?
však 10 dní pred obradom pošlite hromadne pozvánky najbližšej rodine a nech sa zariadi každý ako uzná za vhodné. žiadne siahodlhé rodinné debaty o všetkom možnom...
myslím si, že tvoji rodičia za to že ťa vychovali a lubia ta, zasluzili by si byt tento okamih s tebou..predsa je to len rozhodnutie na cely zivot... ale chapem, ak s nimi nemas dobry vztah.... vtedy vacsinou clovek bočí od rodiny
@mizu89 Takúto svadbu mám za sebou. Brali sme sa pri dvoch svedkoch na matrike a dcérke chýbalo jeden deň do druhých narodenín. Mala som kostým, kyticu. Po obrade sme sa išli odfotiť, najesť. Keďže dcérka mala dva rôčky, bolo jej treba venovať sa a tak sme sa všetci štyria striedali pri nej. Neľutujem takejto svadby, viac som si vychutnala ten pocit, keď na druhý deň sme oslavovali druhé narodenie dcéry a moji rodičia mali v ten deň aj 35 výročie svadby. Odovzdali sme im svadobné blahoprianie, kde sa dočítali, že sme sa zobrali. Obe strany prijali oznámenie o našej svadbe, tešili sa z nás. Len im nešlo do hlavy ako sme to zvládli bez toho, že nemali ani potuchy a to sme mali malé dieťa. Stále na svadbu spomíname, dokonca sme si svadbu zopakovali po 8 rokoch, keď sme krstili naše deti a svoje áno sme spečatili cirkevne. Aj na túto svadbu nezabudnem, lebo synček mal tiež dva roky a behali sme okolo neho, ale to už aj s pomocou starých rodičov. 😀 V lete bolo 18 rokov čo sme sa s manželom prvý krát spoznali.
Ak môžem ešte napísať názor na veľké svadby, tak ja a ani môj manžel takýmto nefandíme. Ako malá som absolvovala veľké svadby svojich sesterníc a bratancov, ktorý boli odo mňa aj o 10 - 15 rokov starší a pomaly nikto nikoho nepoznal. Už ako malá som vedela, že takéto niečo nechcem zažiť na svojej svadbe. Svadba pri dvoch svedkoch či malá komorná svadba je osobnejšia. Nemyslím si, že rodičia majú mať úplne všetko pod kontrolou. Svoju svadbu si vybrali podľa seba, tak ako im vyhovovala alebo sa tradovala. Ale keďže svadba je o dvoch ľuďoch a vyhovuje im takýto štýl svadby, rodina by mala akceptovať ich rozhodnutie.
My zme mali svatbu letos Juli len zo svedkami a, kamaratka co davala pizor na maleho.pocas obradu.Svatba bola lrn na urade.Vsetko bolo tak ako zme chceli a maly ktoremu bol rok bol pocas celeho obradu aj fotenia skvely Obed a oslavu zme mali doma a vsetko zme si chystali sami
byť tou mamou čo ma vlastné dieťa nepozve na svadbu,tak by mi srdce pukalo od bolesti...to si ani toľko máličko nezaslúžim? nechcem hostinu ani celú rodinu tam stretnúť,len chcem byť pri tom,keď moje dieťa sa bude vydávať/ženiť,chcem prežiť tú chvíľku s nimi,hoc aj v teplákoch a pri jednom džúse...je to tak ťažko pozvať rodičov? 😒
@mizu89 ak chceš skús sa pozrieť sem, možno ťa inšpirujem síce nás bolo 15, ale iba obrad a slávnostný neskorý obed
http://www.mojasvadba.sk/blog/malabiba/album/e-...
moji rodičia sa sobášili tak, že otcovi rodičia o tom ani nevedeli a matkini rodičia o svadbe vedeli, ale na svadbu nešli. z jedného dôvodu. otec bol katolík a mama evanj.
mne sa páčia veľké svadby ako mal môj najstarší brat - len tej roboty okolo toho čo bolo ......
Ja som mala svadbu malú, ale zato o ničom. Jeden rok svadba na druhý rok rozvod....
My sme naposledy boli na svadbe priatelovho brata a jeho teraz manzelky.Ludi mali 100 z toho bolo cca 20 mladych(kamarati) a mladomanzelia sa vobec nevenovali rodine ale kamaratom co mne prislo luto ze ako keby sme boli mimo toho vsetkeho ako keby sme tam boli zbytocni.Ja keby som mala vsetkych pozvat tak sa vsetkym venujem a ja sama by som z tej svadby nemala nic.Toto sa stalo mojej najlepsej kamaratke ze venovala sa vsetkym a sama z tej svadby nemala nic.A keby sa mala zase vydat tak by to spravila s dvoma svedkami.
😀 na www.mojasvadba.sk si už registrovaná - tvoj nick: mizu89 a heslo také isté ako na MK 😀 stačí sa len prihlásiť.
@mizu89
@katka.gzd dúfam,že moje deti toto za citové vydieranie nebudú považovať ako to nepovažujem ani ja.....v rodine ani v okolí nepoznám pár,ktorý by sa sobášil len s dvoma svedkami a mne to pripadá ako sebecké,len my dvaja a nikoho viac nepotrebujeme,nechceme..ale ak bude treba potom s niečím pomôcť,či už s bývaním,strážením detí,finančnou pôžičkou,tak potom sa radi obrátime k rodičom /áno,uznávam,že nie všetci,ale je ich veľká väčšina/ a tak to má byť,rodina má byť spolu a pomáhať si....
@janinah zasa vydieranie..."ak ma nepozvete na svadbu, tak necakajte, ze vam pomozem s detmi...." ehm....nadherne rodinne prostredie... opakujem..je to o tych dvoch, co sa beru...ak to citia ak, ze nechcu okolo seba humbuk tak je to ich rozhodnutie... ak ty sa potom ako babka na oplatku rozhodnes nepomahat s vnucatami, je to tiez tvoje rozhodnutie ;) ale nepripravis nim len seba o vnucata...ale aj vnucata o babku... tym, ze mladi chceli svadbu osamote pripravili koho o co? teba o zazitok na ktory sa citis, ze mas pravo... no bohuzial nemas...
ja som na svojej svadbe rodinu chcela, ale uplne chapem ludi co jednoducho nepotrebuju ten humbuk/starosti/pozornost a chcu sa jednoducho vziat a pokracovat v zivote.. nemusia mat o tom akte rovnaku predstavu ako ty....
@katka.gzd ja o koze,ty o voze......ako myslíš.....ale nerob zo mňa babku vydieračku,mojej rodiny sa sebectvo absolútne netýka.....siahaš už na moje vnúčatá a to sa ma dotklo 😒 zopakujem,že nepozvať vlastných rodičov na svadbu je sebecké a absolútne netaktné,nech si tento môj postoj nazýva každý ako chce...a tým v téme končím,niet viac čo dodať....
Nie kvoli veku a ze to bola nase nie prva svatba ale preto ze moj muz uz rodicou nema a ja mam len mamu tak zme sa rozhodli pre svatbu len zo svedkami a detmi.Moja mama sama uznala ze by nebolo vhodne ist na svatbu ked muz tam rodicou mat nemoze.Svatbicku zme mali malicku ale vsetko zme si zariadili sami navarili napiekli.A obed v kludu doma a malucky sa v kludu vyspinkal vo svojej postielke.Mala som kostym saty a sako a kyticu mi robila jedna sikovna mamka tu z MK.
@janinah neber si to zasa osobne, ja prekladam co ty pises vseobecne.... nevravim, ze vam to tak v rodine funguje...to viete len vy....pisem ako to co pises vyznieva... a presne...pleties hrusky s jablkami... svadba nieje to iste ako starostlivost o vnucata, ale spojila si to ty ako protihodnotu... pre mna su to uplne oddelene veci... urobit si svadbu osamote nieje to iste ako nepustat babku k vnucatam....
v konecnom dosledku je ale to kde sa nase nazory rozchadzaju v tom, ze ty sa citis, ze mas na na nieco narok alebo pravo a mladi maju voci tebe povinnost.... v tomto jednoducho nemozem suhlasit...
ja som mala svatbu o dvoch svedkoch. ak chces riesit saty, fotografa, kyticu, oznamenia, tak to rovno mozes riesit malu svatbu. 🙂 ja som nemala nic, normalne oblecenie, bez kytice, fotili sme si selfie 🙂 ziadne vydavky, starosti a hlavne vsetkym sme to povedali az PO.
Urobila by som to zase tak, lebo pre nas po rokoch to bola iba formalita. Nemali sme chut cokolvek riesit, sestra mala malu svatbu, kopec prachov, starosti, vybavovaniaa bolo to o nicom. Nakoniec to bolo prekvapko pre vsetkych.
Podla mna si urobila chyby, ze si to dopredu povedala, lebo polovica bude urazena a budu vsetko kritizivat a tlacit ta do veci, ktorych nechces...
@mizu89 ak si o tom presvedčená, ze sa chceš tak vydavať tak načo to riešiš? Nie si si ista ze? Moji známi sa brali na Seychelách, svedkovia tam boli dvaja domorodci z plaže...a finito...mali svadbu a aj svadobnu cestu v jednom. Deti nemaju. Potom doma urobili jeden slavnostny obed v reštauracii pre uzky okruh rodiny a svadba vybavena.
Ja sa na to pozerám tak, ze deti nevychovávam ,,pre seba,,. Raz sa osamostatnia a pojdu vlastnou cestou. Na druhej strane to vnimam tak, ze pri kazdom ich dolezitom kroku, ktorý v zivote spravili a spravia sme ako rodičia boli prítomní..prvé kroky, prvé slová, prvý den v školke, prvý den v škole, prvé sv. prijmanie...atd...a mrzelo by ma, ze prave pri tomto kroku sme chybali, alebo nás nechceli...bolo by mi to luto ale tak prekusla by som. Ty so svokrou nejaky vztah nemáš podla toho čo píšeš takže ak tvoja mama resp. rodičia suhlasia a partnerovi je to ,,jedno,, tak čo, zariad si to podla saeba.
Na začiatku bude svokra frflať ale ako sa vraví čas všetko vyrieši...nebudete prvý ani posledný čo sa takto beru. Radšej takato svadba ako ziadna.
@sardinka335 NO nas uz svokra rok do toho tlaci a kedy sa zoberete a kedy a kedy a kedy.Toto sa mne nepaci.Tak isto ako ma donutila urobit krstiny len koli tomu ze jej syn bol doma a nie v amerike tak rychlo krst.Aj to nasa rodina sa musela vlacit 150 km lebo u nas som nestihla zohnat farar.Vtedy som bola v soku nad nicim som nerozmyslala len nad svojim dietatom som sa denno denne krutila.Ten krst by som spravila teraz ked je maly vacsi a nemusim byt s nim 24h.Takze viem si predstavit ze aj do svadby by sa starala.Ja som pre nu asi sopla lebo do vsetkeho sa stara(do nas starostlivost o dieta...) ale do svagriny vobec co mna zere ☹
ahoj, bola som na takejto svadbe svedok 🙂 s tým rozdielom že nevesta bola tehotná. Mala na sebe letné biele šaty na ramienka také po kolená, na nohách sandálky, on mal košeľu a nohavice od obleku plus kravata. obrat trval 10 minút a potom sem boli na obed. Večer sme grilovali u nich doma na dvore 🙂.
podobna tema tu je.... nedavno som ju videla.. skus pozrieť tam...