Maminky ako budete silvestrovať keď máte doma malé deti? Ja mám 2 ročného a 10mes. Synčeka. A popravde som už 2 roky akoby bokom od celej rodiny. Priateľ otec detí sa vždy opije a kašle na nás. Ja som vždy tá čo nemôže piť nemôže sa zabaviť. Tá čo ide uložiť spať. Realne celý rok som sama s deťmi zavretá doma či je nejaká oslava alebo nie je. Takže dost som smutná z toho že ani sviatky to nie je žiadna výnimka. Bývame vo veľkom dome a oslavy a Silvester máme s rodinou vždy buď o poschodie nižšie alebo vyššie. Ani nikoho nenapadne že ja tam vlastne niesom. Prídem si totálne nepodstatná. Prepadajú má už depresie. Cítim sa sama. A keď už vidím že ani zajtra to nebude inak a budem to znova sama s deťmi počúvať smiech zdola alebo zhora tak už prestávam žiť.
muz bude v robote na 24ke, ja si strngnem sama so sebou, o 22 pojdem spat a budem dufat, ze mrnu (15m) nezobudia rachetle.. pohoda, jazz.. za mna normalny den 🤷♀️😁
No, vzdy sme s muzom spolu oslavili, ale tak ja mam normalneho muza, nie takeho, co len deti narobi a nestara sa. Pories chlapa a bude sa Ti lepsie zit.
@majka1231990 to je veľmi smutné..
@dskjhfdlkdjhl to sa nedá on by len pil a toto je obrovská príležitosť dozrat sa pod obraz boží a zgrcat sa.. on toto nevymení za nič najlepšie pre jeho je keď vyvolá hádku a buchne dverami a má pokoj
@denden77 no to je zas iná situácia ako by sa zabával s tvojou rodinou bez teba
Vsetko je o komunikacii, my mame 4 male deti a vsetko riesime spolu ako rodina. Porozpravaj sa s nim o tom...
Ale teda pre mna je ro bezny den, nic vynimocne
Mala som rozpísaný úplne iný príspevok, ale teda - Silvester je tvoj najmenší problém… predpokladám, ze toto “hobby” u manžela nevzniklo pred polrokom, napriek tomu si si ho zobrala za muža a splodila s ním dve deti…
Tak ho vymen za lepsi kus.
no moj by to nespravil.. dni v roku je vela, vybehnut na drink mu nezakazujem, on mne tiez nie.. ale sviatky travime spolu.. a odkedy mame dieta, nie "pod obraz" 🤷♀️
Moja dcerka ked mala min.roku 4.mes.tak som si nastavila kameru a sla za rodinou o poschodie nizsie.Cize som ju mala cely cas pod kontrolou.Zobudila sa pred polnocou a oslavila s nami novy rok a tahala az do 1:30 🙂
@martulienka58 rozpravalk sme sa o tom a mali sme dohodu. Spolu ako rodina slusne a hlavne tu budeme pre detí. A pár dní pred Silvestrom už spieva ináč
@sissy27 tak to máš pravdu. Ale tu sa momentálne pýtam ako lrezit zajtrajšok a byť vôbec so svojou rodinou keďže on odmieta pomôcť s deťmi.
@dskjhfdlkdjhl keby sa to dalo mávnutím prútika
To čo je za sprostosť že ti odmieta pomôcť z deťmi?veď sú to jeho deti,tak mu odmietni s nimi pomôcť ty.ale súhlasím s tým čo je napísané vyššie myslím si že by ta mali trápiť iné veci ako Silvester,keďze to máš s mužom ako máš.Neviem si predstaviť že by mi môj toto spravil.
Reagujem na tvoj komentár “on by len pil a toto je obrovská príležitosť…” Môj otec bol taký. Už som ho asi 15 rokov nevidela a keď ho moja mama poslala konečne kade ľahšie, bol to najlepšie rozhodnutie v jej živote. Neskutočne dlho sme sa s nim trápili a čakali, že sa zmení. Hovno. Alkohol je silná droga.
Veľa síl. Hlavne tebe a deťom, všetko vidia a cítia.
@nikha2809 áno viem.. je to celé zle
@kate_cs áno alkohol je zlo. Ale on je ešte veľmi mladý ja už neviem si sním pomôcť už pije aj v práci
Lepsie samej ako s ozranom a vyzera to tak, ze okrem robenia deti ho len alkohol bavi-toto normalna zena nepotrebuje.
a ten veľký dom a poschodie nižšie/vyššie - bývate u rodičov však? celé zle
Tak ja som si svoj Silvester odžúrovala ca.do 40.tky, tak teraz som rada, keď ho môžem prespať a aj deti tiež. Majú 2.5 roka a 5. Takže budem ca.od 22.00 v posteli 🤣🤣🤣
Čím skôr od neho preč. Viem čo to je žiť s alkoholikom. Nikdy by som tomu nevystavila aj moje deti, čo všetko som si ja ako dieťa zažila. Naozaj. Silvester je podľa mňa tvoj najmenší problém.
Tiež mám malé deti a muža ktorý nepije našťastie, takže mi neuteká za zábavou.
Budeme spolu aj s deťmi a keď zaspia, tak sa budeme venovať sebe, pripijeme si detským šampanským, pozrieme ohňostroj...a pôjdeme spať . A aj keby sme mali nejakú párty, posedenie atď...bola by som radšej s deťmi. Ja bez mich neviem byť 🙂
@kate_cs neviem či to je už závislosť. Sú aj dni kedy nepije. Ale dokáže si nájsť výhovorku a príležitosti dosť často. Vie že mi to ubližuje ale je mu to prednejsie ako ja.
To si musíš vyriešiť s mužom, mal by sa o teba viac zaujímať, aj ty potrebuješ občas vypnúť a zabaviť sa, nehovorím hneď o alkohole ale celkovo odreagovať sa od detí. U nás je to tak, že či je oslava alebo sme na chate alebo na návšteve, všetko si delíme, celú starostlivosť o deti, či už je treba ísť uspať, nakŕmiť alebo ísť s nimi skôr domov, vždy sa dohodneme kto ide s deťmi domov a kto sa zostava baviť alebo či odchádzame všetci spolu. Je to o komunikácii ale to by tvoj muž nemohol byť sebec.
@tosomja to je krásne ❤️ to buď len vďačná aké šťastie a pohodu máš ❤️
Posledny Silvester, ktory sme s muzom oslavili bol v roku 2016. V 2017 sme mali 2 tyzdnove babo, to sme boli radi, ze spime. Ked mala 1 rok, boli sme na Slovensku, o pol noci sme si polomrtvi pripili s maminou a segrami a 0:05 sme boli v posteli. Odvtedy si na Silvestra ani nepripijame. Ideme normalne spat, rano si poprajeme stastny novy rok a je. Zajtra budem o pol noci asi hore, ale len preto, ze 5 mesacny je chory a nemoze spinkat. Muz si bude spokojne chrapat 😀
@nikpa áno snažím sa komunikovať ale on ani pohľad neoprie o mňa cumi do telky alebo do telefónu pooropade má vysmeje. Takže v komunikácii som sa už vzdala
S takým si ani druhé dieťa mať nemala. Od neho len utekať...
Mne je celý silvester u prdele v podstate odjakživa, odkedy mame deti tak len dúfam že sa na ten rachot nezobudia. Našťastie tu na malomeste to nejak nepreháňajú s petardami. Keby chceli aj do práce by som sa ponúkla ísť 😁
Každopádne 90% obyvateľstva to má ako zámienku sa poriadne ožrať a aj tvoj pán frajer bol k tomu evidentne vedený tiež. Lebo Silvester (lebo Vianoce, lebo narodeniny, piatok, sobota, okresný výbor vyhral zápas, prišiel strýco..). Čo si si vybrala to máš, tak buď sa ľutuj a roď ďalej decká chlapovi čo ťa nemá za nič (predpokladám ze žijete u jeho rodičov v detskej izbe lebo ty si sotva prešla strednú a šla hneď na rodičák, podľa štandardného MK vzorca), alebo sa vzchop a rieš to.
Asi nebudem ďaleko od pravdy, keď si vyberieš možnosť č. 1
Som na tom podobne