Rozbalujete si darčeky ráno?

Včera o 21:54

Ahojte rozbalujete si darčeky ráno ako v Amerike? Robíte to na štedrý deň alebo na prvý sviatok vianočný?

gelifil
Včera o 22:03

preco by sme to mali robit ako v amerike, ked sme na slovensku?

pseudomonas87
Včera o 22:03

Na štedrý deň , po večeri. Prečo by som mala čakať na prvý sviatok vianočný? Žiješ na Slovensku?

andrejka1974
Včera o 22:04

Samozrejme že 24.12 hneď po večeri a tá je najneskôr o 17.00

svokrinjazykmonika
Včera o 22:06

Pridávam sa tu lebo tento rok neviem ako to mám urobiť. Mám 2 ročnú slečnu takže príde mi hlúpe aby si večer rozbalila darčeky a za dve hodiny pôjde spať. Nestihne sa ani pohrať poriadne a bude z toho celá rozšantená. Tiež som rozmýšľala či to nespravíme hneď ráno alebo po obednom spánku. Asi po obednom spánku to bude najlepšie u nás.

tetapetra
Včera o 22:11

Nežijeme v Amerike,ale na Slovensku 🤦🏻‍♀️ Prečo by som si mala otvárať darčeky až na budúci deň?

adalee
Včera o 22:16

Ráno hneď a máme svätý pokoj, malá sa vyspí a uteká k stromčeku, celý deň sa potom hrá s darčekmi. Na druhý deň ideme už po rodine, kde dostane ďalšie darčeky, takže by nemala čas sa pohrať s tými prvými. Skúsili sme aj klasicky večer, no ani nejedla, lebo už čakala Ježiška a potom bola do polnoci hore 🙈 Poznám viaceré rodiny, čo to majú takto ráno a užívajú si pohodu. Každý nech si robí ako mu vyhovuje

mandzula
Včera o 22:21

U mojho otca, ma vyse 70, ked bol dieta, sa darceky davali 24. rano - z praktickych dovodov - dospeli chceli mat pokoj pri priprave vecere. Nemyslim, ze to bol vplyv Ameriky, len prakticke zmyslanie.

autor
Včera o 22:28

Tú Ameriku som dala iba ako príklad, tam je to bežné. Avšak mám malé detičky a príde mi to celkom praktické. Keď už vedia že po večeri ideme nato ani nejedia od radosti neposedia a neužijeme si tú večeru ani my rodičia. Preto nad tým premýšľam. Zároveň je to pre mňa dosť veľká zmena pretože od detstva to mám zaužívané takto že 24. po večeri a teším sa ako sa budú tešiť deti z darčekov až si ich večer rozbalia. Žiaľ takto z toho večera nemáme nič. Len ma zaujímalo či si to aj niekto iný takto uľahčuje a či mu nechýba ten starý spôsob že po večeri.

maxik24
Včera o 22:31

@svokrinjazykmonika ked sa nestihne za 2h pohrat s darcekmi, je na mieste otazka, ci nimi nie je zbytocne presytena, zahltena. Ma ich asi prehnane vela, ze ano? Alebo sa uz potom s nimi nehra, nejavi zaujem, ked je hracka tyzdnova? Aj to je problem prave vyrobeny vdaka tomu pretlaku hraciek. Neexistuje, aby sa 2r batola nestihlo za 2h pohrat. Ak nestiha, zredukujte pocet darcekov. Mame 2 deti, ani pri jednom sme toto neriesili, dostanu vzdy 1 hracku. A 1 knihu, 1 spolocensku hru podla veku, syn v 2,5r dostal spolocensku hru, knizku a vysnivany traktor, vsetko ok, za 2h isiel spinkat a hra sa s traktorom doteraz, ma 6....

liusa82
Včera o 22:37

my tiež po večeri.Raz ako decko som to skúšala ráno keď som sa zobudila.Hneď taká rozospatá som utekala pri stromček presne ako vo filme ale nemalo to také čaro ako večer🙂 my sme zvyknutí tak,amerikánci zas inak.Každý nech si doma robí po svojom

cacianka
Včera o 22:44

Nie sme amerikanci, oni neoslavuju štedrý večer.
Robíme si ako kto chce

betulinka1
Včera o 22:47

My dávame 24.12. rano, deti sa pekne zahrali od mala, my v pohode navarime, je taky klud, na obed ideme k dedovi, tam je aj sestra, naobedujeme sa, daju detom darceky aj tam a o druhej kukame rozpravky. Ked vsetci zacinaju, my uz s vylozenymi nohami. Robime to roky. Ale za mna kazdy nech si spravi ako to vyhovuje jemu.

biba_18
Včera o 23:02

dievčatá, to vôbec nie je americký zvyk - kedysi sa darčeky rozbaľovali aj na svk až ráno - a boli oveľa skromnejšie a skôr symbolické - a poznám mnoho rodín čo to robia tak, že rozbaľujú ráno…

biba_18
Včera o 23:05

a čo sa týka jedenia a že sa deti tešia - no, práve tým môžeš vychovávať - budú pekne jesť, budú trpezlivé - a večer si potom užijete…

pralinka25
Včera o 23:06

my si davame doma 25 rano. a nie je to lebo amerika ale cisto z praktickeho dovodu. na stedry den ideme k babkam. deti maju potom cely den cas a klud sa pohrat poskusat nove veci a hracky. nam to takto vyhovuje. apropo ja som sa narodila este za sociku ale aj u nas doma sme si davali darceky 25 rano a to teda isto nebol americky vplyv.
pre nas je to takto fajn. na stedry den sa prejdeme navstivime babky, pozrieme rozpravku v klude sa najeme a rano si najdu darceky.

biba_18
Včera o 23:09

@tetapetra čo sa týka druhého dňa- no, vianoce sú až v prvý deň vianočný, že. štedrý večer v podstate ešte nie sú vianoce - ale predvečer sviatku, vilija…

helenbozka
Včera o 23:29

U nás si darčeky rozbaľujeme ráno. Nijako to nechápala naša rozšírená rodina a vidím, že mnohí to tu tiež nechápu... ALE JE TO TAKTO LEPŠIE. My sa s dcérkou a manželom kľudne navečeriame ako rodina. Zahráme si nejakú stolnú hru alebo si pozieme rozprávku a dcérka si ide skôr ľahnúť, lebo sa nevie dočkať rána... A ráno sa zobudíme na to, že pribehne celá natešená, že v noci prišiel Ježiško, nezabudol na ňu... A celé ráno je také romantické, s čokoládovým mliečkom, v papučiach a pyžamách si otvoríme darčeky a tešíme sa z nich. Nevidím nič zlé na tom, byť trpezlivý a učiť tomu aj deti, a otvoriť si ich až ráno...

deedol
Včera o 23:59

Vecer 24. Ale ked bol syn malicky, rozbalil si 2 darceky, pohral sa a siel spat. A zvysne si otvoril 25 a 26.

tetapetra
Dnes o 02:04

@biba_18 u nás nebol nikdy problém ....lebo deti. A vždy sa otvárali darčeky 24. Otázka znela, ako v Amerike. Odpoveď bola nežijeme v Amerike. Osobne nikoho nepoznám kto otvára darčeky 25.

belllinka
Dnes o 03:28

24. po veceri. Veceriame okolo stvrtej, cize vzdy bolo dost casu aj na to, aby sa s darcekmi pohrali. Ved o to islo, ta radost cely den cakania na darceky, pekny vecer s hranim. Neviem si predstavit co rano, ked kazdy vstava inokedy, ako tam rozospata v nocnej koseli rozbalujem darceky. A deti by samozrejme vstali uz o piatej lebo by sa nevedeli dockat. To iste nie.

sisaka
Dnes o 04:40

My sme si zachovali slovenské tradície. Našim deťom práveže tie kanadské závideli, že darčeky rozbaľujú už večer a nemusia čakať do rána….
Nepoznám nikoho, kto by ich rozbaľoval 24. ráno.

banalu
Dnes o 04:57

Ak uz, tak by som rozbalovala 25 rano. 24 rano mi pride rovnake ako dostavat a rozbalovat Mikulasa den pred Mikulasom 😁

lilke
Dnes o 05:09

U manžela rozbalovali vždy 25. ráno. V časoch hlbokého socializmu. Spoločne sme naskočili na 24. po večeri. Ale pár rokov, keď boli deti malé na ponocovanie, sme darčeky presunuli na ráno. Celý deň sa prehrali, nemuseli sme ich trhať od objavovania.

pieksamaki
Dnes o 05:13

@svokrinjazykmonika ano keď sme mali menšie deti....dvakrát sme na vianoce urobili tak....ze ráno až..je to lepšie pri menších detoch.....

januska12323
Dnes o 05:18

Darčeky dostaneme 24. večer.

zmrzlinka2021
Dnes o 05:56

@gelifil tu nejde. O Ameriku, ale o Božie narodenie. A to slávime 25 decembra.

dadka1997
Dnes o 06:28

Ja žijem na Slovensko, čiže po štedrej večery

barka1
Dnes o 06:41

Zajímavé, ako to asi zvládali generacie pred nami, ze? Veď aj my sme boli malí...
V USA je zvykom (a nie len "bezne") dávat si darceky 25.12 ráno. V poriadku, ich zvyk.
Každá rodina to má inak a nech si má, ako chce ALE dnes sa všetko podriaduje detom, ich prežívaniu. Učit ich trpezlivosti, ze je normálne na nieco cakat a tesit sa...to sa dnes vobec nerobí. Všetko hned, aby bol klud. Stromcek už od novembra...celé zlé 🤦🏻‍♀️
Takže nie, darceky budu až večer. A stromček sa bude zdobit 24.12 ráno tak, ako si to mala ja. Cely rok som sa na ten den těšila. A moje deti to maju rovnako...

svetlonos
Dnes o 06:42

@svokrinjazykmonika
@autorka
my budeme rozbalovat po obecnom spanku. Ten starší vstavacrano o 5tej a čakať na nejakú slávnostnú večeru pri malých detoch je u nás blbost. O 17:15 mi už zvoní budík = cas večere a spať. Menší ma 1,5 roka a uz je tiež taky vďačný na spanie. Potom by boli nadšení z hracie a co - pošlem ich za 15 minut spat?
Treba to prispôsobiť malym detom. Keby naši stvali ráno v normálnom čase, trebars o 9tej, kludne im to dané po raňajkách.
Keď mm 24.12 robil, tak sme mali Vianoce 25ho.
Teraz len rozmýšľam ci to spravíme 24 alebo 25ho.
A vobec to nemá nič spoločného s USA. Proste to prispôsobíme detom. Ked budú spat, najeme sa nerušene bez - mami ja musím kakaat, a uz nechcem jesť mi nechuti! Dalsi sa zas nevie dojest a toho ešte treba kŕmiť- teda pokiaľ nechcem po ňom polhodinu upratovat ked sa krmi sam 😁.
Najeme sa, dáme nealko drink, kolace a pozrieme film.
Deti šťastné ze sa vyhrajú, aj my ze budememe mat pokojnú večeru vo dvojici.

mili2016
Dnes o 06:47

24rano, deti by do večere nevydržali. Takto si rozbalia darčeky a pekne sa hrajú ja zatiaľ c kľude môžem pripraviť štedro večernú večeru