Oznámenie o narodení dieťaťa

25. nov 2022

Je podľa vás normálne že švagriná nám nedala vedieť že porodila?zavesila to hneď na sociálne siete a bratovi ani nezavolala co nás veľmi zamrzelo,podľa mňa je prirodzené rodičom a súrodencom oznámiť narodenie bábätka veď sú to najbližší alebo aký máte na to názor vy?

simona1994
25. nov 2022

žiaľ doba je taká,že ľudia žijú sociálnimi sieťami 🤷 a je im lepšie to oznámiť takto ako písať každému osobitne

miadi
25. nov 2022

Tak Asi je to normalne pre tvoju svagrinu. A co teraz chces sa citit urazena? By som to neriesila. Zas nemas problem Tak si ho vyrobis.

pinkgirl
25. nov 2022

V eufórii, strese, bolestiach... možno jej ani nezišlo na um zvlášť odvolávať pol rodiny. Kľud, dieťatko je na svete, zdravé, pošli jej sms alebo zavolaj, že sa s nimi tešíte a prajete krpcovi veľa zdravia🙂. O nič nejde✌️🍀

januska12323
25. nov 2022

No tak ste si to prečítali na nete je tam toho. Po pôrode nemajú inú starosť ako celú rodinu obvolávať. Mohla to aj mesiac tajiť, je to jej vec.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajsha123
25. nov 2022

My sme tiež nevolali každému súrodencovi osobitne... Ono sa počíta s tým, že si to navzájom dajú vedieť...

nelca84
25. nov 2022

Co? To treba oznamovat? Ja som to nikomu neoznamovala. Mama a svokra samozrejme vedeli a ak oni dali vediet blizkej rodine, tak prosim, ale ja som mala ine na praci.

euka210
26. nov 2022

U nas volal po narodeni hned manzel najblizsej rodine, ja potom dobrym kamoskam sms. Ked su vztahy v rodine normalne, tak je to uplne prirodzene podelit sa s radostou s rodicmi a surodencami.

zuzanka.zuzu
26. nov 2022

nikomu som nevolala 🙈 muž napísal smsky babkám (veď tie to už povedia všetkýýým 😉 ) a ja som si VYPLA telefón a pozerala na bábätko a pozerala a pozerala 😍

petamich
26. nov 2022

tiez som to nikomu nevolala, som bola rada, ze som rada, manzel dal vediet obom stranam rodicov a ti uz to rozsirili dalej ale teda ani na socialne siete som to nedavala, vlastne klamem dala - ked mal maly mesiac 🙂

lucinka1988
26. nov 2022

Ja som to okamžite dala vedieť mojej mame a bratovi, dvom najbližším osobám, ktoré to so mnou celé prežívali, okrem manžela na sále..Manzwl hneď zo sály volal svokre- svojej mame..Môjmu pcinovi to dala vedieť samozrejme mamina, keďže bol pri nej..A cca 3-4 hod po pôrode som slušne napísala druhému bratovi, švagrinej a lepším známym, u ktorých mi zo prišlo vhodné a slušné..Bábätko mi spalo, ja som bola najedený, osprchovaná a spať sa mi nechcelo, tak som veľmi rada vyriešila tieto milé zalezistosti. Na sociálne siete som to dala až další deň a navyše, pokiaľ máte so švagrinou normálne vzťahy, tak áno, nepríde mi to úplne oukej, že všetko cápe na sociálne siete pomaly ešte z pôrodnej sály a bratovi nenapíše..Nemylsim, že to bolo cielené voči Vám..Moja švagriná mi zase na to, keď som jej oznamila, že sa nám narodil malý- písala som na whatsapp, poslala obyčajného smajlíka bez jediného slova..To mi príde ešte čudnejšie, ale venovala som tomu tak sekundu svojho času a ďalej som sa tešila zo syna..Keby som si neprečítala túto tému, zabudla by som na to úplne, len som si tak spomenula, že aká reakcia vtedy prišla🤭 Zabudni aj Ty, je to jej vizitka, nerieš

elis248
26. nov 2022

Muž dal vedieť obidvom stranám rodiny a tí to už posunuli ďalej. Niektorí oznamujú sms, niektorí to zavesia na fb, ako kto chce. Nevidím na tom nič nenormálne.

autor
26. nov 2022

@elis248 Podľa mňa ak im to nedal vedieť ani zvyšok rodiny tak to nenormálne je

elis248
26. nov 2022

Veď sa to dozvedeli všetci a to je hlavné.

nelca84
26. nov 2022

No tak asi nie ste si az tak blizki, ked vam ani svokra nedala vediet, ktora to urcite vedela. Ja som bratovi nevolala, nepisala, automaticky som predpokladala, ze mama mu povie.

autor
26. nov 2022

@nelca84 tak ja so svokrou nie sme najlepšie kamarátky ale svojmu synovi hádam mohla zavolať ...neviem mne to príde úplne logické a normálne

lucinka1988
26. nov 2022

rozmýšľaš úplne normálne podľa mňa, vidím to rovnako, to tento svet a spoločnosť začína byť zvrátená..V každej normálnej rodine a pri normálnych vzťahoch mi príde absolútne prirodzené, aby ľudia o takéto veci slušne informovali druhých .Sociálne siete by mali byť posledné a zmyslom by malo byť i formovať širokú verejnosť, pokiaľ to niekto považuje za potrebné..Ty môžeš urobiť jedno- nesnažiť sa uistovať na koňovi, že si normálna Ty- podľa mňa je Tvoje zmýšľanie maximálne v poriadku , ale väčšina žien Ti z princípu povie, že nie..Veď MK!!🤷‍♀️A môžeš urobiť ešte to, že to hodíš za hlavu, poučíš sa z toho a pri dalších dôležitých míľnikoch v Tvojom živote si nemusíš lámať hlavu nad tým, aby si informovala túto časť rodiny, zrejme nie ste pre nich dôležití natoľko, aby im na tom záležalo

nelca84
26. nov 2022

Mohla, ale my nevieme preco to neurobila.
A neviem preco tu riesis svagrinu ani preco sa citis taka dotknuta. Sama musis najlepsie vediet ake mate vztahy v rodine.

autor
26. nov 2022

@nelca84 ja neriešim nikoho to by sme tu boli dlho....len som chcela počuť názor niekoho iného na túto situáciu hádam na Tom nie je nic zle ani nenormálne

autor
26. nov 2022

@lucinka1988 bozeee ďakujem za takýto názor....🙏máme s mužom rovnaký do bodky ako ty

viky173
26. nov 2022

kolko euforie, ze niekto trafil nazorom do Tvojho gusta 😂

denisa0504
26. nov 2022

Je to úplne normálne 🤦 ako už bolo spomínané, rodičia majú po narodení dieťaťa iné starosti ako rozpis, komu to treba osobitne oznámiť. Ja som to ešte na koze volala mojej mamine, poslala som fotky a volala s otcom dieťaťa (bol kovid, nebol v nemocnici) a on to dal hneď ako príspevok na fb. Dodatočne potom zavolal ešte svojmu otcovi, ale ostatným ako sestrám, babkám a neviem komu ešte, nie. Niektorý si prečítali na fb, niektorý sa dozvedeli dodatočne od našich rodičov.. je to úplne normálne a naozaj nechápem, prečo by sa napríklad muž priateľovej sestry mal rozčuľovať, že sme im hneď nevolali 😀

autor
26. nov 2022

@viky173 nie...len vidím že sú aj ľudia so zdravým úsudkom....nie všetko treba vešať na sociálne siete

autor
26. nov 2022

@denisa0504 ale tu vôbec nejde o to že ona nám nedala vedieť ide o to že nikto z rodiny....muž napríklad nemá čas v práci na FB a teda ak mu to neoznamim tak nevie to sa ho trošku dotklo....aj skrz to že oni boli prvý ktorý vedeli keď som ja porodila a hneď si pýtali aj fotky 🤦

autor
26. nov 2022

@elis248 presne ako píšeš že u vás napríklad zvyšok rodiny to posunul ďalej ....lenže nám sa to neunúval povedať nikto

autor
26. nov 2022

@lucinka1988 tak v prvom rade je to vizitka celej ich rodinky....jasné keď je žena ubolena po pôrode a je rada že je....tak to úplne chápem ,ja mám za sebou 4 pôrody a každý jeden sme im dali vedieť napríklad nás vôbec nenapadlo nezzvolat svokre ....ale tak mohol nám dať vedieť jej manžel,svokra....všetci okrem nás vedeli a to muža mrzí najviac

autor
26. nov 2022

@pinkgirl veď nevravím že zo sály musela hneď volať mne alebo môjmu mužovi....ale niekto z rodiny mohol posunúť túto radostnú novinku aj nám....toto mi príde veľmi cudne

autor
26. nov 2022

@ajsha123 áno to beriem...lenže nám.nikto z rodiny nezavolal a to ma mrzí hlavne kvôli muzovi

ajsha123
26. nov 2022

Presne ako píšeš. Je divná doba a bude to ešte horšie, lebo medziľudské vzťahy začínajú mať začiatok a koniec na sociálnych sieťach.. Prirodzené a z môjho pohľadu správne to nie je... Ako dobre, že nie všade je to rovnako chladné. Ono to zamrzí, že Vám niekto nedal vedieť, ale je na Tebe/vás, ako budete vo vzťahoch pokračovať, ci urazeno, chladne, ci odpustite a ide sa ďalej... My tu nevieme, ci to bolo náročky, lebo máte v rodine chladnejšie vzťahy, alebo to švagrinej jednoducho nedošlo, ze takto to nie je ideálny spôsob informovania rodiny... Teraz čo už. Ide sa ďalej a je na vás, ako 🙂

zuzanaulicna
26. nov 2022

No ja neviem, ale mne to príde čudné dávať to hneď na sociálnu sieť, aby, sa to všetci dozvedeli.
Asi tvoja švagriná žije sociálnymi sieťami a je pre ňu podstatnejšie to, aby to vedeli aj ľudia, ktorí vlastne s ňou ani nie sú v reálnom kontakte. Každopádne je to jej vec, vôbec to nerieš.
Presne o tom sme sa s priateľom minule bavili, že my to tam ani neplánujeme dávať. Pochybujem, že mojich 300 "priateľov" zaujíma, že som opäť porodila. Budem písať sms len svojim najbližším a to je tak všetko.