Oblečenie - Štedrý večer

18. dec 2022

Taká predsviatočná otázočka čo si obliekate na štedrý deň? Chystáte sa k stolu, alebo to máte domácou formou s vianočnými svetrami a tak 😊 + obliekate deti do nejakých kostymcekov na foto

makakova
18. dec 2022

Nejaké saty čo bežne nosím ked je príležitosť a deťom tiež tak. Inak nič extra ale určite sa k stolu a k stromčeku trošku upravime 🙂

bessie12
18. dec 2022

To co stale. Teplaky / leginy a sveter. Malokedy si obleciem saty. Nechce sa mi specialne kvoli tomu sa vyobliekat ako na "ples". Tento rok mozno si zoberiem suknu a bluzku, ked pride priatelova rodina, ale aj to si este musim rozmysliet.

makakova
18. dec 2022

@bessie12 tepláky? Kokso, no ja by som sa citila sa kúsok blbo 😀

bessie12
18. dec 2022

@makakova nikto k nam chodi. Vynimka je tento rok, ale ked som len s priatelom, tak naco sa mam prezliekat 😀

makakova
18. dec 2022

@bessie12 chápem ta úplne, ja to mám asi zaužívané od detstva , naši sa vždy dali do gala a aj my sme museli byť 😀 deti mám male takže chcem este pekne foto pri stromčeku.. ale ked si spomeniem myslím ze aj ja som mala minulý rok legíny a top. Tiež k nam nikto nechodí. No mozno vekom tiež po čase na seba slahnem teplaky a budem mat pokoj 😂

dombia
18. dec 2022

Vsetci sa pekne upravime, zeny - saty, silonky a nejaky sperk a muzi nohavice, kosela, motylik/kravata…
Predsa je to sviatocna vecera a davame tomu patricnu dostojnost. 🙂

bessie12
18. dec 2022

@makakova no ked som bola dieta a zisla sa cela rodina ( boli sme 5 osob ), tak to je ine, ale teraz ?? Pokial nemam deti, tak sa na to mozem vykaslat 😀 po veceri, tak ci tak by som sa isla prezliect do teplakov 😂

petamich
18. dec 2022

my sme sa uz ako deti pekne obliekali, manzelova rodina tak isto a my v tom len pokracujeme 🙂 nie zeby si davame obleky a plesove roby ale trosku sa prikraslime 🙂

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makakova
18. dec 2022

@bessie12 tak hej ked niesu deti,mozno by som na to prdela aj ja 😀

bajka16
18. dec 2022

U mňa je to ako kedy 😀 od malička som zvyknutá sa obliecť pekne a upraviť. Minulý rok sa mi to ale nepodarilo, bola som rada že som všetko ostatné postihala pri deťoch 😀 tento rok si to neplánujem tiež, uvidím ako stihnem 🤷🏻‍♀️ nikto k nám nechodí, takže je to vlastne aj jedno ale ak stihnem, prečo nie aspoň budú pekné fotky 😉 ale budem rada ak budeme večerať na čas to mi úplne postačí k spokojnosti

bessie12
18. dec 2022

@makakova pohodlnost je u mna na prvom mieste. Povedala som priatelovi, ze ked budeme mat deti, tak nejaku tu tradiciu by sme mohli urobit, ale inac .. 😀

cyberk
18. dec 2022

kazdy rok ako sa citime :D (ale vzdy slavnostne, sice som to ako dieta nemala rada, ale teraz si to uzivam :D ) tento rok to budu vianocne svetre a dcerka vianocne saty 🙂

konikkon
18. dec 2022

Cela rodina sa obliekame elegantne, stedrovecernu večeru berieme slavnostne a rada sa pekne obliekam pri akejkoľvek príležitosti. V legínach varím alebo upratujem, neviem si tak predstaviť sedieť pri krásne prestretom stole ako nejaká putka.

luccija
18. dec 2022

Vždy slavnostnejsie bolo to tak aj, keď som bola malá aj teraz, keď mám svoju rodinu.Velmi som mala rada, keď sme išli pre 83 r babku a mala krásne spravené vlasy, voňala najlepšiu vonavkou, pekne upravená obidve si na to potrpeli

zuzikak
18. dec 2022

pre nas je to slavnostna vecera a tak sa aj obliekame. Saty, silonky alebo dcere pancuskky, chlapi mozno kludne rifle ale bud koselu alebo tricko s limcekom. Pekne elegantne, upravene lebo sa chceme citit slavnostne, vynimocne a tak sa nam to paci. Vianocne svetre a tricka vacsinou k starym rodicom na navstevu 🙂 Dokonca sa detom paci, ked maju a vianocne pyzamka 🙂 a zo srandy si davame pocas vianocnych sviatkov aj vianocne ponozky 🙂. Proste mame to radi.

h2o2
18. dec 2022

No niekedy decká obliecť do niečoho co oni nechcú je dosť problém 😂. Ale viac menej sme vždy oblečený a upravený slavnostne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
18. dec 2022

U nás ako kedy. Fotku "pod stromčekom" nerobíme. Niekedy chcú decká sa krajšie obliecť, niekedy chcem ja, niekedy sa na to vyprdneme všetci. Nerobím z toho tragédiu ani stresy.

mamatroch
18. dec 2022

Dievcata (12 a 10) saty / suknu + pekne tricko alebo bluzka, chlapcek (4) kosielku + motylika, ja elegantne tricko + suknu a manzel "do coho sa zmesti (znacku si uz nepamatam, takze neviem poslat link 🤣)" .
My si inak vzdy pri stole robime spolocnu fotku a raz tiez tak, vsetci uz slavnostne obleceni, ja este na sebe zastera, kym som ponosila posledne veci na stol a potom ze Hotovo, mozeme ist vecerat... Este teda spolocna foto... A az ked som si ju pozrela, som si uvedomila, ze som bola v zastere 😜 ...som tam vyzerala ako nejaka sluzka, co sa omylom "priplichtila" na rodinnu fotku 🥴 ...ale dnes je to jedna z mojich najoblubenejsich vianocnych fotiek, lebo ma vystihuje, je na nej zachytene ako rada "sluzim" svojej rodinke (sluzim v pozitivnom zmysle slova... Necitim sa ako sluzka a ani ma tak doma nevnimaju 😉, do chodu domacnosti sa zapajaju vsetci... Ked ma niekto namietky, naucila som sa mat k tomu lepsi pristup nez v minulosti a nemam problem ho zmanazovat 😸)

liusa82
18. dec 2022

Aj ja som podomácky oblečená no a? šak ako doma.Leginy, sveter alebo mikina.No tepláky ja nenosim ani doma.Ale proste pohodlne.Volakedy som sa nahodila ked som bola decko do šiat.Plus keby ma vidite aj bežne doma jesť nie za stolom v kuchyni ale sadnem si na gauč do obývačky,pokrčim nohy tanier dám na kolená a papám 😀 a to aj na štedrý večer🙂

tykat
18. dec 2022

Chlapi koselu, ja s dcerou nejaku bluzku, svetrik, dolu nejake formalne nohavice (aj cierne rifle su ok, s dcerou nenosime sukne)...Nieco jednoduche +/- tak aby to ladilo na fotkach. Vacsinou si to povieme kto co oblecie a doladime sa. A neviem preco ale predtym cca o 16tej kazdy sprcha, nejako sme si tak zvykli, ja som sa vzdy po vyprazani rychlo osprchovala a muz a deti to prevzali ako zvyk. 😁

gypsomilka
18. dec 2022

Obliekame sa vsetci sviatocne. Ja saty,alebo sukna bluzka. Vzdy si kupim nieco. Muz kosela nohavice. Deti kosele nohavice. Takto sme pri stole a chvilu pri stromceku kym sa odbaluju darceky. Potom uz domace pohodlne. Mne sa to tak proste paci ze sme tak pekne. V teplakoch by som nedovolila ani jednemu aby sedel za stolom

mamatroch
18. dec 2022

Vianocne pulovre nemame ani sme nikdy nemali, no tento rok som sa zamilovala do nosenia pulovrov vseobecne a prekvapivo aj deti (doteraz u nas ficali mikiny), tak sme sa dohodli, ze buduci rok si kupime vianocne pulovriky.
A vianocne foto pri stromceku si robime - pre seba, mne sa prave paci si v albume porovnavat, ako deti rastu a zase deti si rady aj cez foto spominaju, co kedy dostali a ake to bolo... No nevesiam foto na ziadne soc.siete - ziadne ani nesledujem, to ide mimo mna 🤷
Sviatocne sa obliekame pre seba - preto, ze nam to pomaha k sviatocnemu prezivaniu tychto chvil 😉
Na silvestra sa potom obliekame tak pohodlnejsie (ale zase tiez nie teplaky - tie si dame az 5 min po veceri 😄... Stedru veceru jeme v kuchyni, potom posedime pri stromceku v obyvacke... Silvester vecera v kuchyni a potom si s detmi pozrieme nejaky vianocny / zimny film v obyvacke a tam mame kolaciky, punc, nieco slane... Take domace kino 😁)

saxana000
18. dec 2022

Obliekame sa sviatocne.muz nohavice a koselu.dcerka saty pancusky.ja bud bluzku a nohavice alebo saty...

3009
18. dec 2022

U nás vždy sa pekne oblečieme. Určite nie v tom v čom som celý deň varila.

zmrzlinka2021
18. dec 2022

@bessie12 však si so snúbencom na slávnostnej večeri

bessie12
18. dec 2022

@zmrzlinka2021 este to nie je moj snubenec a on tiez sa neprezlieka do slavnostneho oblecenia

solange7
18. dec 2022

Obliekame sa slavnostne, tak isto aj zbytok rodiny. Ja som to nikdy s nikym neriesila, myslela som, ze to tak robia vsetci.
Minule mi kamoska povedala, ze su v teplakoch alebo pyzamach. Nepovedala som jej na to nic, ale prekvapilo ma to.

autor
18. dec 2022

My sa snažíme každý rok upraviť, ale máme takú podľa mňa milú tradíciu. Deti vyberajú každý rok nejakú vianočnú tému napr. Minulý rok sme mali grinch a každý kto bol na štedrý deň s nami musel mať niečo s tematikou grinch 🙂 babka mala čelenku, dedo kravatu, my sme mali ponožky, deti tričká a vždy si spravíme vianočnú fotku takúto tematickú.