Nervy na nevyžiadané darčeky

17. dec 2024

Kedy nastal ten moment, ze vas zacali hnevat nevyziadsne, nevhodne darceky? Napr. konkretny dar, maly byt, atd.? A trpite, alebo ste dary uz zrusili?

melanta
17. dec 2024

Malý byt? Akože niekto ti daroval malý byt a teba to štve? Veď ho predaj, dolož si a kúp si väčší. Čo sa mňa týka, darčeky si dávam iba s ľuďmi, s ktorými sa máme veľmi radi. A vieme, čo kto má rád. Ak viem, že niekto nemá vkus na kúpu darčekov, tak poviem, nech kúpia to alebo ono. Ak predsa dostanem od niekoho nevhodný darček (čo ale nikdy nie je rodina a blízki), poďakujem, vyhodím alebo niekomu dám.

76california
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. dec 2024

@melanta nie, mas maly byt a niekto ti tam znasa haraburdy typu dosky a tak

autor
17. dec 2024

sosky malo byt

melanta
17. dec 2024

A ten niekto je kto? Normálne si s ním treba o tom povedať alebo potom darčeky zrušiť.

ssimusska
17. dec 2024

Nedávam si darčeky s každým členom rodiny. Tento rok sme zaviedli Vianočný zoznam, kde si každý napísal čo by potreboval/chcel a len sa veci odtiaľ odčiarkavali. Tak nedostane nikto to čo by bolo preňho zbytočné. A také veci čo som podostavaka dávnejšie, či už od mojej vzdialenejšej rodiny alebo priateľovej som jednoducho predala. 😀

marhulka13
17. dec 2024

Ja keď dostanem niečo, čo nechcem, tak to vyhodim

summer23456
17. dec 2024

My si nedávame darčeky medzi rodinou a máme svätý pokoj, ušetrené nervy aj peniaze. Kúpim rodičom kozmetiku, ktorú používajú, krížovky a podobne drobnosti, súrodencom ani ich deťom nekupujem nič ani oni nám.

januska12323
17. dec 2024

Také darčekovanie treba zrušiť nech by to bolo akokoľvek nepríjemné. Mne keby dal niekto sošku, a to bývam v dome, asi by som naňho pozerala akože načo mi takú vec kupoval? Žiadnu sošku doma nemám a neviem ako by niekomu napadlo, že práve toto si želám na vianoce.

colsami
17. dec 2024

Uz som sa zlakla ze niekto sa hneva ze dostal maly byt 😃

ivik4
17. dec 2024

Ja som bola sklamana ale vyslovene aj nahnevana ked som dostala nieco co som hadam 100x hovorila pri beznej konverzacii ze by som to ja osobne nechcela. Ta osoba mi to aj tak kupila, lebo ona to ma rada,pouziva a vraj si to oblubim.
Trci mi to v skrini, je to ustna sprcha
Ale inak nerada dostavam kozmetiku, je to pre mna dar v style : serem na teba, kupim prve co vidim

rikarika
17. dec 2024

Neosobné darčeky od obchodných partnerov - alkohol nepijem, údeniny nejem...a ešte nie je koniec týždňa a fľaše sa mi kopia....🤔

gribka1
17. dec 2024

Už od detstva, v puberte to vyvrcholilo a teraz má každý pozná, že neuznávam darčeky, len aby boli. Nechcem nič a neurazím sa keď nič nedostanem. Musia má dobre poznať, aby mi ulahodili. No, ale to nie je jednoduché.

heln
17. dec 2024

hnevat? som skor smutna z toho, ze aj ked ma osoba z rodiny pozna nejakych 20 rokov, aj tak o mne nic nevie (uprimne ani ja o nej). a je mi luto ze namiesto kratkeho pyzama, ktore nenosim, nedostanem nieco ine, co by ma potesilo. riesim to tak, ze vec bud posuniem, alebo bez akychkolvek vycitiek predam cez aplikaciu.

katica06
17. dec 2024

@colsami u nás by potešilo aj malý byt aj dosky. Dokonca aj nejaké tie sošky, dcéra zbiera slovníkov.😉 Všetko použiteľné posúvam/darujem zbytok vyhodím. Moje zdravie je cennejšie než jedovať sa nad každou prkovinou.

zuzinka888
17. dec 2024

Pre mna je nevyziadany dar horsi ako ziaden. Doma sa mi kopia saly a papuce- mozu byt aj zlatom vysivane no ked nenosim sal a papuce asi mam na to dovod. Asi to tak vzdy vydedukovali ked ma vidia bez salu ze nan nemam.Urcite to nie je preto ze si nemam za co kupit. Nerada to nosim. A papuce detto. A druha skupina je kava- ktoru pijem konkretnu znacku- ale co - dame taku aka im zavadzia v spajzke, putovne bomboniery a alkohol kt.uz 20 rokov nepijem a je hedno ci ide o vianoce ci iny sviatok🙈. Darceky vramci sirokej rodiny som z nasej strany zrusila a mam pokoj.

simca06022011
17. dec 2024

nic sa mi nekopi, nic mi nezavadzia... co som nechcela som po par mesiacoch pri jarnom upratovani zlikvidovala alebo posunula dalej. Vybavene. Nebudem sa vobec rozculovat preto.
Tiez nemam rada, ked mi niekto kupuje kozmetiku... zvacsa taku dostavam odjakziva, ktoru nepouzivam, moja mam napr. sa za 40rokov nenaucila, ze neznasam telove mlieka s trblietkami a hadam 10 som ich dostala... moj chlap nevie ani pozriet na policu v kupelni, ktory krem pouzivam ale ide a kupi mi = taky co zarucene nepouzijem. Atd.
Co sa tyka firemnych darcekov, a to by som rada apelovala aj na firmy a zamestnancov, co toto riesia... to si fakt niekto mysli, ze v kancelariach sedia alkoholici a kazda kancelari a potrebuje 30 diarov, pripadne si na stenu nalepi reklamne kalendare 20tich firiem? :D Ani jeden nenalepim nikde, diar vyberiem jeden... prisaham bohu, za 20 rokov nic normalne sme nedostali... :DDD ak neratam nejaku powerbank, co nasla po rokoch dcera a teraz ju pouziva. Tie flase, casto ani len rozobrat medzi zamestnancov nevieme, nikto to nechce :DD nejake vina mame este z minuleho roka tam... :D

summer23456
17. dec 2024

@simca06022011 a šálku každý rok nedostávate v práci? S logom firmy 🤣🤣🤣

simca06022011
17. dec 2024

@summer23456 ja nedavam :D Ale salky sme davno nedostali uz... my sme v takom chlapsom segmente, nahradne diely, oleje.. :DDD to chodia flase a papiere a kalendare s holymi zenami :DDD

basulaak
17. dec 2024

Co sa mi nepaci vyhodim.

summer23456
17. dec 2024

@simca06022011 ja zas zbožňujem keď nám šéf dá šálku s logom firmy za 10€ a krajšiu kúpim za 1€ v pepcu.

mmooly
17. dec 2024

už som pár darčekov po vyprevadení návštevy vyhodila... ako niečo také, že doma im to zavadzia a tak to darujú ďalej odhalím okamžite🙂... vôbec s tým nemám problém

iwesska
17. dec 2024

Aky problem je to dalej darovat? V dome mame v brane stolik,tam da kazdy,co nepotrebuje a iny si to vezme. No este aby som sa hnevala na niekoho,kto mi dal darcek🙄

mane01
17. dec 2024

No vsak to posun dalej…

ahhola
17. dec 2024

@simca06022011 no aspon tym kalendarom keby predlzili zivotnost, uz sa naucili davat december stareho roku, Novy rok a januar dalsieho roku, mne by pasovalo dat jul-december, 2025 a 2026 po jun. Tiez sa u nas nazhrna v januari zo 5 kalendarov a malokedy pouzitelny-chybaju mena, su v 4.blokoch - 4*12 mesiacov... Niekedy A4 kominarsky kalendar s peknym obrazkom posluzi lepsie... A to vino... to uz mame mensiu vinoteku....kto priebezne nelikviduje, nepouzije ako obezivo, ten je Vinar Domaci, nechtiac. 🤔

luccija
17. dec 2024

@simca06022011 my máme plnú skrinku alkoholu čo muž dostáva od dodávateľov ani to nemám kde posunúť ďalej.Powerbanky a usb sú vďačné.Tento rok mužov šéf v rámci šetrenia povedal na marketingu, že žiadne dary dávať obchodným partnerom nebude, že stačí, že platia faktúry🤪
For je, že sa vedú súdne spory, lebo je neplatič a chronicky platic po splatnosti

simca06022011
17. dec 2024

@luccija inak my si s veľa dodávateľmi nic nedávame. Reklamné predmety už ani nedávame robiť. Tiez som dnes priala jednej pani pekne sviatky s tym, ze dom uhradila vsetky fa naraz 😂 Zamestnancom kúpim kvalitné salonky a dostanú obálku, chlap im dával aj fľaše... ale som ho zrušila = nevie ci/co pijú, majú doma babatka, čiže ženy si iste nepoleju, plus dobrý alkohol je drahý - nech im radšej dá tých 20eur navyše 😂 jeden moj byvaly zamestnanec sa najviac tesil ked som mu ponukla domácu slaninu 😂 zabalila celý kusisko a bolo... ono keď človek vie, pozná tých ľudí= vie aj radosť spraviť 😂
@ahhola no ja som takto dala ku smetiaku 12 sampusov 😂 zmizli do pol hodiny....

autor
17. dec 2024
banalu
17. dec 2024

Keby ludia vedeli kolko darcekov som hodila do kosa 😂🤷‍♀️ podakujem, usmejem sa a potom hodim do kosa alebo darujem dalej. Vobec to nekomentujem a neriesim.

mamina7070
17. dec 2024

ja posuvam bez milosti a mam taku kravicu kde to davam a potom posuvam ale tak ze viem ze potesia mam takto vyclenene biele vina u nas sa nepiju, a rozne veci co sa mi nehodia ako pekne samozrejme ale nevyzijem

osobne sme darcekovanie dospelym uz davno davno zrusili s vynimkou okruhlych ak tak flasu vina a nieco jedle max

alebo odmes do prace daj listok for free v kuchynke a vlastnika si to najde

vanilkovazmrzka
17. dec 2024

Jj mna strasne nastalo ked som dostala do daru maly byt.. 😅