Baby svokra ma narodky 25.12. Veela rokov vzdy ideme koli tomu k nej jej blahozelat popravde ma to nebavi stale 25 chodit uba k nim. Moja rodina sa tomu prisposobuje 24 je kazdy doma sestry s detmi byvaju daleko tak chodime k mame az 26 potom kazdy ide domov skor, lebo uz je rano pracovny den. Jediny raz sme boli u svokry 26 hned bola pripomienka, ze ona mala narodeniny vcera. Pripominam, ze ona nam nechodi gratulovat v den narodenin ak nam vijde sobota alebo nedela pride aj o tyzden dva alebo nam blahozela zas u nej . Toho roku chcem ist k nej az 26 no neviem ci ja budem za blbu alebo ist presne 25
A tak chodit somkonca zivota?! Ako to mate vy?
My sice nemame takto narodeniny v rodine, ale pre klud starych rodicov kazdy rok striedame 25. a 26. kedy sme s ktorymi. Pisem si to do kalendara a vzdy vopred oznamim vsetkych zucastnenym, ako to vychadza tento rok 🙂
Nam to takto vyhovuje.
Podľa mňa sa nič nestane keď pôjdete 26.
Išla by som po sviatkoch.
Svokra je riadna manipulatorka. Choďte 26. Ak bude mat poznámku, tak by som jej slušne povedala, nech je rada, že ste prišli, lebo máte aj iné veci v pláne 🙂 s niektorými ľudmi sa inak nedá 😔 máš predsa svoj život, si dospela
@thirstymonk ano aj my by sme striedali kebyze ona prave nema 25 narodky
Určite by som chodila až 26. Alebo potom keď bude čas. Zagratulovať jej môžete hocikedy.
@jaass ano chapem no ako pisem raz sme dosli 26 a utrisila e ja som narodeniny mala vcera potom zas niekdy doda ze co si malnzakaz? (Ako manzel)
Je to od nej parádne manipulátorské.nenechajte sa tým ovládať, dohodnite sa s manželom a tak sa zariaďte. Hlúpe reči ignorujte
Povedala by som že sestra ide k mame 25. A chcete sa vidieť aj s nimi cez sviatky tak idete tam. Utrusi že narodeniny mala včera? Ani by som to už nekomentovala. Max že tento rok to vyšlo takto...
@michelle567 ano asi tak aj urobim ako chapem aj moja mama
Keby mala 25 by ma
Mrzelo ale zas mama si nato nepotrpi hlavne ze nezabudnemep
Pošlite jej SMS s blahoželaním a uveď tam, že "vystískame Ťa pri najbližšej návšteve", snáď nebudete stáť všetci v pozore, kvôli jej vianočným narodeninám. Muž Ti drží stranu, či je mamánek?
A čo sa neohradite, že aj vám sa gratuluje po termine. Veď, máte predsa usta. A keby povedala, či mal muž zakázané, tak bu som jej povedala, že áno, spravne uhádla a ona nemá, ani zakázene a aj tak pride gratulovat po termine. Veď, budte trochu flexibilny....
Stará baba a ešte rieši také hlúposti? Prišla by som kedy to vyhovuje mne. Jej sa tiež nechce chodiť na termín prečo by ste mali vy.
Ešte by som možno zvážila ísť 25 ráno. Veď sú doma navarené bude majú čas 😃 a odtiaľ k mame este. A 26 máte voľno 😃
Neriešila by som. Vysvetlila by som co je vo veci, čo si písala vyššie o tvojej rodine, a proste prídete iný deň. Bodka. A keby sa ohradi, že mala narodeniny včera a vy ste prišli dnes, povedala by som, že ani vy nám negratulujete presne v ten deň. Takéto blbosti riešiť, či je to presne v ten deň alebo o deň/dva neskôr 🤦♀️
Chodte teraz k vasim 24.12. 😉 uvidis aky cirkus bude 😀
Alebo chodte 25.12. doobeda zagratulovat svokre a po 2h sa dvihnite a chodte k vasim.
Inak teraz sviatky vychadzaju tak ze tej jeden den by ste si mohli zobrat dovolenku aby ste 26teho nemuseli od vasich skoro utekat.
Moj oco ma meniny 26.12. Ale navstevy striedame so svokrovcami, pretoze mna nebavi chodit k nasim, ked mu tam chodia blahozelat rodinni prislusnici a ja nemam ten taky vianocny pocit, aky by som chcela mat... ale mojmu otcovi zase nevadi,ze mu nejdeme zagratulovat presne v den jeho menin.... ja by som ma tvojom mieste isla 26. ako chces ty. Babke sa nic nestane, mala by si zvykat,ze nebudete skakat ako ona piska
@lilinka76 on povie ved dobre mne jedno🤣
@tykat ved to ze jej cela familia chodi gratulovat aj ja dumem ze pojdeme rano no ktovie ci tl nebude este horsie zeniba ma tak kratko
Nechápem. A čo je na tom, že narodeniny mala včera? 😀 Mne nikto, ale podotýkam, že absolútne nikto negratuluje osobne v deň narodenín (manžela nerátam) a samozrejme sa kvôli tomu nejdem zblázniť, panebože. Svokru by som vôbec neriešila, je očividné, že je to riadna manipulátorka, to je celé.
Ved si ju po dohode posunte kedy sa vam to hodi, napr. na Davida-den pred Silvestrom. Nie je male decko, aby ste tam 25.stali v pozore. 5 dni po je stale v pohode a ked spravi ustupok neubudne z nej a nestresuje si mladych v rodine. Co mate z Vianoc, stale v hlave, ze 25.presun. 🎄
Ja by som sla o tyzden 😅😅 a nech sa aj urazi 😅
Ak je to muzovi "jedno" striedala by som to
A poznamky by som ignorovala
Urob si ako ti vyhiovuje a nenechaj sa "vydierať" V deň narodenín pošlite sms a osobne choďte keď Vám to vyhovuje. Typická sebecká žena čo vidí len seba a že ty nemôžeš kvoli jej úžasným narodeninám byť so svojou rodinou ju absolútne nezaujíma. Striedajte to, raz prídete na termín, raz neskôr....a netráp sa pre ňu. Muž keď dačo povie sa ohraď, že si sa pýtala na jeho názor a jeho odpoveď bola, že mu je to jedno.
Z vlastnej skúsenosti s manipulátorskou osobou, čím skôr si s ňou vyjasníš vzťahy, tým lepšie. Ak chceš blahoželať presne 25.12. ráno jej zavolaj a choďte potom po vlastnej osi, alebo to nechaj na 26.12. ale nenechaj sa zatiahnuť do debát buď milá ale neústupná. Ona sa ofučí aj odfučí.
a nestačilo by jej len tel. zablahoželať? mm to bežne robí pri svojich najbližších.
nikto s tým nemá problém.
Milujem Vianoce a vždy mi ich trochu pokazia práve tieto doťahovačky - ku komu pôjdeme skôr, kam ešte "musíme" ísť. Priateľ má medzi sviatkami voľno, ja pracujem preto by som fakt ocenila aspoň tie 2 dni úplnú pohodu - filmy, koláčiky, oddych. V podstate celé sviatky lietame po návštevách aby sa nikto neodul a to začíname už 24. po večeri.
25 jej zatefonujte a vybavene. Ak bude mat blbe komentare nesla by som tam osobne ani 26 ho
MY to mame tak, že 25 chodime k jednej babke a 26 k druhej. A absolutne by som neriešil take blbosti, nech je rada, že vobec pridete.