Koľko EUR budete dávať zajtra šibačom?

31. mar 2024

Ahojte, áno áno, viem, že niektoré odsudzujete takéto dávanie peňazí, ale tie, ktoré dávate, tak koľko cca?
Príde k nám zajtra švagor so synom (10 r.), my máme dvoch malých synov a švagor, že sa zastavia mňa okúpať. Akože veď dobre, starú kofu 30 ročnú, ale tak synovcovi by som chcela niečo dať, na kindervajco je už asi veľký. 😀 tak poraďte, 10 eur je tak akurát?
A áno, viem, že každý dáva podľa svojej finančnej situácie, tak sme normálna rodina, nemáme milióny, ale ani nežijeme od výplaty ku výplate....

ivik4
31. mar 2024

No co sa tyka sibacky aj tak by som dala vajicko a 2-5eur, za mna uplne akurat 🙂 .

guudy
31. mar 2024

Synovcovi daj sladke, ja som proti davaniu peniazov. Sibacka nie je zarobkova cinnost…

zuzana76
31. mar 2024

peniaze nedavame, ani nesibeme a neoblievame, ale rodine by som dala 10 eur a susedom a pod. 5 eur, a peniaze len deťom, chlap by dostal pohostenie

eternity24
31. mar 2024

Stara 30 ročná kofa 😂 daj synovcom 10, je to v pohode suma. Cudzím by som dala menej, poprípade vajíčko. Do rodiny dávam viac, 10,20eur, podľa toho ako mi dovolia financie.

elisaeli
31. mar 2024

Ja davam 5 € plus sladke. Mame kopec chlapcov v rodine, skrachovala by som na Velku noc. Podla mna to zaslo s peniazmi do extremu, zvyky boli o niecom inom - dnes je to "peňazobranie".

dzina007
31. mar 2024

moj ma 9,5r a tesi sa prave na vajicka, dokonca dufa ze dostane aj nejake malovane a nielen cokoladove. Som rada ze este nieje pokazeny smerom ze idem olievat pre peniaze. 🙂

januska12323
31. mar 2024

Som proti dávaniu peňazí, brala by som to ako každú inú návštevu, vtedy im čo dávaš?

klementinka58
31. mar 2024

6 rocnemu synovi som kupila plysoveho zajaca , dospelým sibacom z rodiny cokoladove vajicka s alkoholom a dostanu pohostenie a synovec dostane 10e + cokoladoveho zajaca

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maca1984
31. mar 2024

Synovcom po 10 e plus kindervajce to najväčšie. Deckám kamošiek po 2-5 e /podľa veku/, plus mám nachystané kinderká tie klasické, omaľovánky, bublifuky.

juliacenc
31. mar 2024

Ako tak pozeram tak vas ta velka noc stoji pekny peniaz. Rodine po 10€… ked pridu 5 kuskov to uz je 50€ ostatnym po 5€, aj detom svojim date no tak to vas mozno aj 100€ len kupacka stoji… vau… a ze vraj ludia nemaju peniaze a pritom si len tak vyhadzuju “ do luftu “ 10tky za kupacku

martul
31. mar 2024

Milka čokoládu + 20 eur.

muchotrafka298
31. mar 2024

Kazdy dava tolko, kolko uzna za vhodne a kolko si moze dovolit. kazda rodina to ma zauzivanie inac. Neda sa univerzalne povedat, ze davas 10 EUR a cokoladu. Niekde sa sladkosti nedavaju, inde zas nedavaju peniaze. Za mna je OK rodine 10 EUR, cudzim 2 EUR a kindervajco.

lujza123
31. mar 2024

Dala by som im iba maľované vajce ako kedysi a bavila sa na ich reakcii 😂😂😂

10 eur je tak akurát a kľudne aj to kinderko, aj tak to decka majú radi hlavne koli tej čokoláde nie hracke

siska53
31. mar 2024

Ja peniaze nedavam. Syn dostane cokoladu. Synovec je maly, tak jablcko a dreveneho zajaca. Svagor a muz tiez daco cokoladove.

mamina7070
31. mar 2024

dala by som aj kinderko a 10-20 eur synovcovi

lucia13022023
31. mar 2024

Ja dávam po 10€ a balíček.

chupakabra
31. mar 2024

Ja synovcovi 10e ale synovi dávam 50e. Mal aj komisionalky, ktoré zvládol na výbornú tak zato toľko. A zároveň ani iný kupač k nám nepride.

domininini
31. mar 2024

Starkovci a rodina daju viac koruniek, ale ked ku nam pridu kamarati davam 2-3€

summer23456
31. mar 2024

Je to smutne,ako sa vsetko rata cez peniaze... Minuly rok bol synovec u starkych, jednej babke, druhej babke, ja som mu dala len 10€ a sladkosti a len u tychto par oufi vysibal 140€, co je podla mna strasne. Nehovoriac o tom ako du deti zahltene darcekmi/peniazmi celoročne,napr spominany synovec, jeho sestra mala narodeniny, starka jej povedala,ze v nedelu pridu a donesie jej darcek a synovec hned ale aj mne dones. Je to chory tento materializmus ..

estellas
31. mar 2024

Stačí keď dáš tak 5 alebo 10 eur. Nedávaj viac.
Môj brat chodil olievať po rodine keď bol malý dostal spolu 60 eur.
Jedna teta mu dala 20 eur.
To už sa už dá veľa.

veronicka88
31. mar 2024

Mám 10 ročného a najviac ho potešia sladkosti. Ideálne tie vajíčka čo sú s lyžičkou Milka ale má rád aj Lindt. Vždy si potom prihadzuke do desiatového boxu. A ver mi že na kinderko už nie je veľký 🤣hlavne na to veľké🤷

angel993
31. mar 2024

@juliacenc lebo tradície sa musia dodržiavať aj keby na chleba nebolo 🤦 tiež nechápem to dávanie peňazí

vyrovnanaosoba
31. mar 2024

Zajtra je 1.april. Nedaj nič, bude sranda 😃

zuzana76
31. mar 2024

@juliacenc
@angel993 tak pre niekoho je 10 eur naozaj nic a pre ineho strava na dva dni pre celu rodinu. Kazdy sa predsa zariadi podla situacie, niekto, kto ma jedneho synovca, tak moze dat aj 50 eur a iní, co maju 10 synovcov, tak nech daju po 2 eura, alebo aj nic.

angel993
31. mar 2024

@zuzana76 áno to je pravda, každý by sa mal zariadiť podľa svojich možností a zvážiť či to je vhodné. My síce na to máme, ale nedávame peniaze, manžel niekedy dával synovcovi, postupne ale prišiel na to že to nie je dobré a radšej ho zoberie inokedy do cukrárne.

gabika0825
31. mar 2024

0€

janka1011
31. mar 2024

Synovec to je blízka rodina. Dávam 20 eur plus niečo veľkonočné - čokoládové v hodnote okolo 5 eur. Na kinderko starý určite nie je, moji sú ďaleko starší a vždy sa mu potešia. Len mne sa zdá to kinderko dosť málo...

ankare
31. mar 2024

Ja by som dala kindervajce a 10€. Na sladkosti nikdy nie je veľký. 😅