U vás kedy zacína sialenstvo pod menom VIANOCE? 🙂 Kolko investujete tento rok do darcekov?
Ja som minuly tyzden kupovala vianocny baliaci papier v Lidli - 3ks :D no co, bol nadherny a hlavne za super cenu. Ludia sa na mna pozerali ako na mimozemstana 🙂
my uz sme pomaly zacali, kedze treba riesit obe strany rodicov, vsetkych surodencov s rodinami (hej niekomu to pride na hlavu padnute a obdarovavanie surodencov urcite vypustili :D, mozno sa na to casom aj my vykasleme) takze to je dokopy 15 ludi, tak si myslim, ze je idealny cas 🙂 ale vacsinou darceky riesime predplatenim casopisu tj. cca 20-30 eur na osobu
@sisinka88888 ahoj,,ja pre dcerku mam jeden darček,,ten hlavný,,kočík 😉 kým vianociam moc nerozumie (3 roky) nechcem kupovat jej vela aby si nezvikala na vela darčekov,,kupime jej ešte jeden a dost,,ale tak postupne,,nakupime aby sme toho nemali vela,,s mojim si kupime po vzájomnej dohode (možno ma aj prekvapí niečim 😀 ) a ja mu chcem makitu utahovačku to bude štastný ako lečo 😀 ale je to drahšia položka okolo 100e..ale to budem riešit asi na konci novembra ale určite budeme nakupovat tak do 20 decembra,,,my s mojim to berieme že si kupujeme dost vecí počas roka,,takže my si dáme také symbolické(s tou utahovačkou ho chcem prekvapiť)čo sa týka rodičov tak neviem asi niaku drogeriu
ja som prvý darček kúpila už pred mesiacom. deti dostanú aj oblečenie aj hračky. Kým oblečenie kupujem už teraz, najma keď vidím niečo pekné, cenovo ako tak, hračky nakúpim tesne pred sviatkami - pretože viem čo asi by to malo byť. horšie bude s dospelým synom - no ale niečo vymyslím.
Ja mam uz pre deti kupene vsetko,pre rodicov,pre seba a pre muza a uz to mam vsetko aj pobalene.
v poslednom obdobi som prehodnotila vianoce a pristup k nim. cize, nenakupujem darceky cely rok, nebude ani vela darcekov. s detmi sme to prediskutovali. o com vlastne vianoce su a chceme ich vychutnavat v pravom duchu a nie v duchu komercie. oblecenie detom pod stromcek nekupujem, ani kozmetiku, rpetoze to su veci, ktore si clovek bezne kupuje pocas roka. tento rok si syn vybral postel novu pod stromcek a dcerka tiez. takze budu mat toto nove plus nejaku hracku a staci. jednoducho vianoce nie su o kope darcekov a kravin, vianoce su o tom, ze su ludia spolu a preco su spolu a podobne. s bratom a jeho rodinou si darceky nedavame, s rodicmi si davame do 20 e. tatkovi vacsinou nieco do vercajchu a mamke bud kabelku alebo osetrenie u kozmeticky, nieco take cisto babske 🙂 no a darceky nakupujem zasadne v poslednych rokoch online, pretoze je to pohodlnne, lacnejsie, pride mi to az domov a nemusim sa tlacit v obchodoch plnom sialenych ludi so sialenym tempom a vianocnou neurozou. ja mam rada klud. darceky poobjednavam v decembri, okolo mikulasa, mam istotu, ze pridu nacas. nesmierne ma bavi balenie darcekov, to si vychutnavam 🙂
@sisinka88888 Ja už 3 darčeky mám doma, jedný môj problém je manžel, tomu netuším čo kúpiť
ja som zacala klasicky koncom septembra a vacsinu pre rodinu uz mam...aj pre svoju dcerku, kupujem aj neterkam, rodicom a svokrovi a nam samozrejme-.-a veru neviem kolko nas to vyjde ale asi dost....dcerka dostane lego friends ktore chcela a korcule od nas a od ostatnych tiez neake hracky..oblecko som tiez pokupila 🙂
@sisinka88888 postupne určite ... lebo ved Ježiško tiež dostáva plat iba raz mesačne 😀 ... a darčekov treba tooooľko 😀
ja uz mam vsetko kupene, celkova suma, cca 50 E
U nas darceky iba deti vize mohe dve, a bratove dve, tak sme sa dohodli. Vianoce nie su o dardekoch ale o tom ze sa msme spolu zastavit, rizpravat zasmiat, proste byt spolu. My mame perny december lebo syn ma pred vianocami narodky a dcerka po novom roku narodeniny.
uuz 😀 celkovu sumu neprezradim, ale uz som zacala, aby som potom nenervacila na poslednu chvilku, ci to stihne prist... uz som naobjednavala a cakam... chcem to mat do konca novembra zabalene a pripravene a potom si uz len uzivat vianocne trhy a tak 😵
@mm2008 kto ho plati? 😀 dobre toto. moje deti neveria na jeziska a ani nikdy neverili. my si davame darceky vzajomne z lasky 🙂 maly ani nikdy neuveril, ze nejaky jezisko darceky nosi, ani dedo mraz ani nikto a malej to vysvetlil hned prve vianoce, ked uz zacala chapat hovorene 😀 akurat sa strasne tesim, co mi kupia deti. lebo prvy krat mi budu sami kupovat vianocny darcek aj balit. to je take mile 🙂 na to sa tesim najviac. tolko si setria... maly sa pytal nedavno, co mi chyba este a tak, reku nove salky na kavu s tanierikmi a bezal si to zapisat. tak sa tesim ake vyberu 🙂
@sisinka88888 Ja som sa to tento rok rozhodla riesit tak postupne, uz od septembra. Lebo vzdy to dopadlo tak, ze v decembri mi este nejake darceky chybali a potom som niekedy kupila aj blbost, prip. zytocne drahu vec. Cize teraz ked uvidim nieco, co ma oslovi, prip je to aj za dobru cenu, alebo je niekde doprava zadarmo, tak to hned vyuzijem 🙂
my už jeden pre malého máme 🙂 ale povodne bol kupený na narodeniny, len sme na to zabudli 😀
prvy som objednala cez net vcera a postupne si robim zoznam, komu cim urobit radost. tiez mame rozvetvenu rodinu a kazdeho chcem potesit aspon malou drobnostou. u mna je to navyse tak, ze dlho premyslam, vyberiem par tipov do short listu a potom z neho zase skrtam 🙂
Ja uz mam jeden kupeny 😉 Pre moju mamu.
Ostatne si zatial zapisujeme napady a tipy 😉 Kupovat budeme neviem kedy, asi v decembri. Ja pockam na akcie 😉 Pre neterky musime pockat na "List Jeziskovi", aby sme vedeli, aky Playmobil a ake knizky. Dcera dostane drevene ovocie a zeleninu, co sa da "rozrezat" drevenym nozikom, to mam kupene uz 4 roky, ale synovi som to nikdy nestihla darovat 😉 😝 Tak to dostane dcera 😉 Syn asi bude chciet ako "velky" darcek Lego policajnu stanicu, to pockame na akcie, ale vlastne tiez najma na jeho "List Jeziskovi".
Nemam rada vianocny teror v obchodoch, lebo to ignorujem, a potom zrazu su Vianoce a uz su aj zase v cudu... Jedno je rozmyslat nad darcekmi, a druhe su perniky od augusta, ked ja este chcem zmrzlinu, a vianocne ozdoby od 1. oktobra vsade dookola 😒
Par tipov som dala aj mojej mame, nieco uz pozhanala pre deti, a bola statsne ako blcha, ze som jej pomohla a najma, ze nemusi potom kupovat vsetko naraz.
Suma bude nemala, kedze len darcek pre manzela bude stovka... Uvidime. Nikdy to ale nevycislujem ani neporovnavam, ze kolko stal darcek pre X od nas, a kolko stal darcek od X pre nas. Ked niekomu urobi radost knizka za 10€, tak nech sa tesi. Ked si niekto praje nieco za 50€, tak nech sa mu splni zelanie.
nieco uz mame...ja len online...vzdy si vecer posufrujem, pohladam..dam do oblubenych, potom objednam...polovicu uz mam...tiez si davame po jednom darceku a synovi 3, lebo travime Vianoce spolu s nasimi, tak tam ma aj od nasich aj od nas a este od starkeho,...ale ja zhanam za vsetkych pre neho, takze tak to nejako rozdelujeme..ale uz mam skoro po problemoch, vacsina uz dosla a na nejake balicky cakam buduci tyzden...
@m.i.r.i no a si predstav moje deti, maju vianoce so mnou, doma darceky. dalsi den u nasich, takze tam maju druhu varku, potom idu k ex, tam je varka cislo tri a on ich potom berie k ex svokre a ex svagrinej, takze este tam. preto nevidim zmysel zahrnat ich kvantom darcekov doma, ked maju 5x vianoce dokopy. ono ked sa to zrata, tak darcekov viac nez dost. ale nastastie aj nasi davaju po jednom darceku, vzdy s ama pytaju ze co, s exom sme to tiez uz prejednali, ten bude kupovat korcule na lad jednemu aj druhemu a svokra a svagrina im iste nejake logo kupia. akurat netusim, co by mohli od nasich dostat. naozaj maju deti vsetko, hracky, knihy, na vylety chodime, oblecenie maju. netusim vobec ze co. akosi ma nic nenapada 😅
@mawka Ja to mám tak isto. Darčeky nakupujem cez internet, začiatkom decembra. Malému nekupujeme nič, len manažujeme starých rodičov, prípadne oni pošlú peniažky a my mu niečo vyberieme. Nie som zástancom kopy darčekov (aj keď sa samozrejme teším, ako bude syn rozbaľovať). Jedna väčšia vec+nejaká drobnosť stačia. S manželom si väčšinou dávame knižky, alebo parfum. Rodičom drobnosti ako doplnky do domácnosti a pod. So súrodencami a ich rodinami si darčeky nevymieňame. Vianoce aj celý advent milujem, pečenie koláčikov, chystanie výzdoby, koledy, všetko!!! Vždy chodíme niekam na výlet na Vianočné trhy, tento rok by sme chceli (opäť) do Viedne. Televíziu nepozeráme, do nákupných centier chodíme minimálne, takže tá mediálna masáž je úplne mimo nás. A pre všetkých hundrošov, na Vianočný zhon, mám odkaz-vypnite telku a nakupujte cez internet 🙂 ja to tak robím už niekoľko rokov a na Vianoce sa stále teším ako malá 😀
@sisinka88888 starsia ma jeden darcek od nas kupeny, a potom este spolocny a daku drobnost mensej este. od nas 1 hracka alebo nieco prakticke, potom este zistit co netery a rodicom, sebe kupujeme casto ponoozky 🙂 ale tento rok asi knihy
baby nas potešila akorát na vianoce treba zaplatit poistku za auto,,ročnu,,no niejeto krásny darček pre mna? 😀 😖
nasa uz ma vsetko mozno este par drobnosti dokupime ale ma to 🙂
@d_anica atmosferu aj ja milujem. ale nepatri k nej behanie po obchodoch 😀 fakt radsej trh, ked si mozem dam medovnik, pokecat a sem tam leti nejaka vlocka, lebo aj to je uz zazrak u nas dole 😀 a mam nos cerveny a vsetko je take mile. tuto cast milujem. ja nepeciem kvoli praci, vacsinou nebyvam doma a aj ked som mala pokusy piect, no dovidenia, nejde to 😀 tak objednavam za 10 e pecivo vianocne domace. ale doma si pustam vianocnu hudbu a tak. proste toto je nasa pohoda. nie sa nahanat a magorit, ze musim 500 darcekov kupit. a tiez sa nemagorim s prilis velkym upratovanim. proste nech je pohoda. a OC neznasam z duse. to uz musi byt, ked tam idem. no sak vacsinou aj tak na kavu, lebo moja velmi oblubena kaviaren je v nasom OC. inak brrr. tak ako teraz, zababusena do deky, zapalim si, surfujem, pozeram, atd. strasna pohodicka 🙂
ja od juna,suma sa uvidí do 20 decembra 🙂