Je krajšie meno Eny alebo Lilien?

ludmilataraskova
16. feb 2015

Zdravím prosím o radu, aké meno dať dcérke, neviem sa rozhodnúť medzi Eny a Lilien. Ďakujem za odpovede. 🙂

sissy27
16. feb 2015

a keď sa ťa raz bude pýtať, ako si jej vybrala meno, tak povieš, že si nechala hlasovať cudzie ženy na internetovom fóre... daj obidve a máš po starostiach... za mňa inak ani jedno...

jana_eyre
16. feb 2015

ak je tvoj nick aj tvoje priezvisko, tak potom Eny.. hodi sa mi to k menu viac ako Lilien.. podla mna su inak mena pekne obe..

axelka
16. feb 2015

Lilien je krásne 🙂 O Eny som ešte ani nepočula, ja som určite za Lilien 🙂)

esterba
16. feb 2015

To je ako Zblata alebo Dokaluze 😉

anelehka
16. feb 2015

och,asi ani jedno...

reni1512
16. feb 2015

mne sa viac Eny 🙂 ale zalezi od priezviska...Lilien je take otrepane ze az

nikinkals
16. feb 2015

Lilien 🙂

enka81
16. feb 2015

ked bude mala , bude zniet krajsie Lilien, ale ked bude starsia a dospela , tak asi Eny.

melalex
16. feb 2015

Obidve su pekne daj ake chces a ku ktoremu ta viac taha 🙂

angelina1003
16. feb 2015

Eny 😉

ejlin123
16. feb 2015

Za mna ani jedno. Skutocne neviem, čo vedie slovenske mamičky k tomu, aby dávali svojim deťom obludné anglické, popripade ine zahranicne mena. Snad iba silou mocou zaujat aj na ukor vlastneho dietata, ved mame take pekne mena v nasom slovenskom kalendari....

nika1082
16. feb 2015

Mne sa páči Lilien

mazula
16. feb 2015

Eny ani nepoznám a ani neviem k tomu nejakú zdrobnelinu asi Enka?čo je dosť zvláštne,Lilien tých je už taaaak veľa a u nás sú lily húsky 🙂 Ja by som nedala ani jedno ale ak tak radšej tú Lili 🙂

henikav
16. feb 2015

Eny mi nepripada ako krstne meno, skor ako zdrobnelina, Lilien sa mi zas velmi nehodi k slovenskemu priezvisku. Ale dajte to co sa paci Vam a neberte ohlady na druhych, vzdy sa najdu ludia ktorym sa jedno bude pacit, alebo druhe, alebo ani jedno.... Mozno ti pomoze este to, ze si precitas odkial a z coho ktore meno pochadza, co vyjadruje......

fabrycka
16. feb 2015

nebolo by krajšie Hana????

viliama
16. feb 2015

Eny

luuubik
16. feb 2015

Ako uz bolo napisane, meno by mal vybrat naozaj rodic a nie uplne cudzi ludia na nete. No ked si sa uz opytala, tak: prepac, mne sa teda nepaci ani jedno /Lilien beriem ako mensie zlo a to "Eny" je uuuuplna katastrofa/, preco nie nejake pekne slovenske? Ak je Taraskova tvoje priezvisko sedela by mi k tomu napriklad Tamarka... Moj nazor.

moni73
16. feb 2015

presne ako jana_eyre, ak je nick priezvisko, tak urcite eny. pre mna "eni" a je to zdrobnelina od renata, aspon tak to poznam 😉

mauzi
16. feb 2015

susedova sučka je eny 😅 a mne sa viac páči Lili

sssimi
16. feb 2015

Ja mám Lianku, takže skôr asi Lilien, ale aj Eny sa mi páči ako znie, ale nepáči sa mi to napísané.

qwerty81
16. feb 2015

@ejlin123 Co k tomu vedie mamicky? Tak mna napriklad viedlo k tomu to, ze pol slov. kalendara su mena ako Bohdana, Blažej, Pravoslav, Beňadik, Víťazoslav, Izidor, Želmíra, Prokop, Hortenzia, a myslim ze dalej ani pokracovat netreba... Keby niekto ten kalendar raz za 100 rokov aktualizoval, nic by sa nestalo - si myslim...
Dalsi moj dovod, nie vsetky deti sa musia volat Katka, Lucia, Zuzka, Peter, Martin... tak, ako to bolo pred 30 rokmi.
Ked uz chceme zajst do detailov, tak meno Diana je latinske a Nina je ruske... schvalne som si to pozrela. Neviem preco sa ti potom nepacia "obludne" anglicke mena. O co su horsie ako latinske? To je teraz taka moda, ze vsetko anglicke a americke je zle a bijeme sa po hrudi aki my sme Slovaci.
Moj nazor je, ze treba zohladnit aj priezvisko, nech to nie je smiesne a nech si da kazdy meno ake chce.
Ja mam Liliana a Daniel a nemecke priezvisko, tak to celkom ide.

dorotka66
16. feb 2015

krajšie je to, ktoré sa páči tebe 🙂

selema
16. feb 2015

Mne sa viac páči Eny 🙂

mirkava
16. feb 2015

Mne sa pacia akor slovenske mena.

bibistec
16. feb 2015

lilien

lavinis
16. feb 2015

Obidve su super.

natali.83
16. feb 2015

Ja len k tomu, že v "našom slovenskom kalendári" sú aj iné ako pôvodom slovenské mená. Lilien v ňom tiež v pohode nájdete. Možno nie v každom, ale napr. doma jeden taký mám a kúpila som ho úplne bežne. Inak ja mám doma Lilien a je to podľa mňa krásne meno. Aj keď je pravda, že Liliek je teraz dosť.

kliara
16. feb 2015

Lilien

sjuuzi123
16. feb 2015

Lilien 🙂

siska53
16. feb 2015

Ja ked uz,dala by som Liliana. Nie Lilien a uz vobec nie Eny. Take mena sa k vasmu priezvisku nehodia. Ja som detom vyberala tak,aby sa hodili k muzovmu priezvisku. A nestratia sa s nimi ani vo svete.
Kebyze maju priezvisko po mne alebo mam ineho partnera,opat by som na to prihliadala pri vybere mien a deti by sa volali inak.
A ten navrh Tamara sa mi paci. Pripadne aj Tatiana by vam sla.
Ale ake das meno dietatu,je len a len na tebe(vas). Hlavne,nech je babo zdrave.