Potrebujem poradiť, sme pozvaní na svadbu (rodina, nad 100 ľudí). Obaja s manželom sme učitelia na základnej škole. Svadba je už o týždeň - čiže celkom dosť vysoké riziko prípadnej nákazy (veľa ľudí príde z dovoleniek atď., to asi nemusím rozpisovať). Ja mám dosť obavy, zodpovednosť za deti a kolegov v škole, ale manželova mama urobila hroznú scénu - tlačí nás silou mocou do toho, aby sme šli.
Ženy učiteľky, rodičia, aký máte názor? Nevieme sa nijako dohodnúť, rozhodnúť. Vaše názory pomôžu. Ďakujem!
Ja by som nesla, zial. Ak by som ako host o vas na svadbe vedela (co budu vediet vsetci), povazovala by som vas za ignorantov. Nevravim ze covid je cierny mor, ale bude tam kopec starsich ludi. Bolo by to naozaj neohladuplne
nesla veru. presne z dovodov, ktore spominas
Sla by som😀
Išla. Tak ako budeš chodiť do prace, do obchodu, ku kadernícke, možno na piští, či nejaký úrad
nesla, vyse 100 ludi na jednej kope a v jednej miestnosti
Dnes sa mi žení bratranec a ja sedím doma pri vínku, nie som síce učiteľka, pracujem v domove dôchodcov.Riziko je veľké teraz.
@evkamotka tento prvý týždeň budeme s deťmi ešte len vonku (športové aktivity a podobne), skôr som sa bála opačne, ale ďakujem za názor, ďalší argument prečo neísť pre svokru
Aspoň zablahoželať k obradu by som išla, veď si môžeš držať odstup atď. A kľudne sa dá zvládnuť aj pozvanie na oslavu - v kľude sa najete, vypijete pohár vínka, zatancuješ si jeden tanec s manželom, poďakujete poblahoželáte mladomanželom a poberiete sa domov. Nemusíte sa s nikým olizovať, objímať a bude aj vlk sýty aj ovca celá.
My sa chystáme o týždeň na svadbu. Mužov najlepší kamarát. Ja som v 7.mesiaci tehotenstva a mame takmer 2 ročného syna. Stále váham, čo urobiť, lebo s tým nie som úplne ok. Síce im zo 100 ľudí už polovica odriekla účasť, ale aj tak. Keby to nebol naozaj najlepší kamarát, tak nejdeme a aj teraz pôjdeme len na pár hodín.
Do Kauflandu na nákup chodíš??? Tam je viac ako 100 ľudí
Ako blízka rodina to je? Ak napríklad sestra, tak by som šla. Ak sesternica, s ktorou máš len sporadicky kontakt a pozvanie ste dostali "zo slušnosti" a svadbu v kľude oželieš, nešla by som.
Nesla. Stovka ludi, hodiny a hodiny v jednej miestnosti, tanec, alkohol...zbytocne riziko.
Porovnavat svadbu s nakupom je od veci - nakup vybavis za 15 minut a s ruskom. Ano, nakazit sa moze clovek aj tam. Ale je to otazka pravdepodobnosti. A toho co je nevyhnutne (nakup) a coho sa mozno vzdat.
Tiež by som nešla. Dievčatá hovoria,že ideš kadernícke,do obchodu atď. No všade pred vstupom je dezinfekcia,používaš rúško a hneď si doma umyjes ruky. Na svadbe bude kopa ľudí a na takej zábave je dodržiavanie akejkoľvek bezpečnosti nulové. Každopádne sa drž svojho rozumu a svojej hlavy,keď nechceš ísť, nikomu nič netreba vysvetľovať,svokra sa na týždeň oduje a potom ju to prejde. Presne môžte ísť na obrad a zagratulovať,ale hostina so sto ľuďmi je v tomto čase celkom odvaha.
co tam po deckach v skole mysli na seba a svoje zdravie (+ manzelove) ja by som teda vobec nesla a to som tiez zo skolstva a je pravda ze aj tam sa mozes nakazit, ale to neznamena ze budem riskovat dalsiu prilezitost na nakazenie sa na oslave... drzim palceky v rozhodovani sa
Nesla by som. Do obchodov treba, do prace treba, riskovat nakazu na svadbe netreba.
My tiež ideme o týždeň do Čiech, ľudí bude okolo 50, ale mame divný pocit, ubezpečujú nás že je to tam v pohode, sú obidvaja lekári
Budeme na školskom Internáte, čiiže nie V reštauracii
@sissy27 máme dve deti.. 3 a 10 rokov
@sissy27 a svadba je 3 hodiny autom, s ubytovaním, čiže celkom tak by to nešlo
@sejan nie, nechodíme takto na nákupy, muž chodí sám raz za 2 týždne s respirátorom + rúško a sme z malého mesta, Kaufland tu nie je, len menšie obchody
@marco2 je to divný pocit, človek nechce uraziť rodinu, ale pochybnosti sú. Držím palce nech je všetko ok
@kacena4 ja mám hrôzu z toho, že by sme sa nakazili a potom tie naše deti v škole .. a tie nejaké staré mamy svoje.. je to cele také nanič obdobie
@leuchtturm veď to, že už teraz veľmi rozlišujeme, kde chodiť musíme a kde nie. Len od začiatku školského roka to vnímam ja sama ako ešte ťažšie, lebo mi na tých mojich deťoch a ich rodinách záleží.
Nakazit sa mozes aj v skole. Isla by som. Ale napr.moja mama robi v domove dochodcov a boli pozvani na svadbu a nesla,lebo nechcela riskovat pripadnou nakazou dochodcov v domove.
No. Mne je na smiech. Ked ides do kauflandu, kde je milion ludi, sa nemozes nakazit? Je to velmi neohladuplne, ze jes a pijes! Ach jaj, vysoka skola, ale rozum nikomu do hlavy nenalejes! Ludia sa s tym ucia zit. My sme to mali uz vo februari a prezili sme.
@marca12 ďakujem za názor;
môžem sa nakaziť tento prvý týždeň a nakaziť následne ľudí na svadbe a môžem sa naopak nakaziť na tej svadbe a .. tohto sa bojím, že je tam pre nás momentálne príliš veľa rizika. Ale je aj možné, že preháňam, preto som chcela počuť nezaujaté názory. Je to svadba z rodiny môjho muža, čiže mne na tom možno nezáleží dosť (je to jeho bratranec, nestretávame sa nejako).
@kassandra25 som rada, že som pobavila. Ďakujem za názor a zrejme pokus o radu
Vdaka za takych ucitelov ako ste vy a vas muz🙏🙏🙏vsetko dobre,hlavne zdravicka!
@kassandra25 tiež s s tým učíme žiť, preto chodíme do práce a onedlho prídu do školy aj naši žiaci, z ktorých každý predstavuje isté riziko - napriek tomu sa na nich tešíme a snažíme sa chrániť ich aj nás.
Ak správne rozumiem, vy by ste podporili učiteľov svojich detí, aby v septembri chodili na hromadné akcie a svadby?
ja by som išla, nakaziť sa môžete aj inde