Ak pouzivate iny typ deodorantu (tuhy, tekuty, sprej, prirodny, s hlinikom, bez hlinika …) a pravidelne dostavate kozmeticky balicek s deodorantom, ktory nepouzivate, uz ste povedali rodine (ina cudzia domacnost, takze nie uplne otvorena komunikacia), ze to nepouzivate a vyhadzujete? A kedy, hned pri stromceku, ked to rozbalite?
@pribinak kazde vianoce? A to mam len poslat balicek s 1 deodorantom? Ved to bude vtipne
Tak sa zasmejú
možeš to swapnuť najdi si skupinu FB v okoli a vymeň za niečo čo sa ti bude hodiť , robim to stále s vecami čo mi dá mama , teta a pod a nielen na Vianoce kedže si myslia že mame nafukovaci byt
a slovam nie , nechcem , nepotrebujem očividne nerozumejú
@pribinak vidim, ze si upravila prispevok. A ty spotrebujes vsetko co dostanes? Aj ked ti to nevyhovuje? Slovo rozmaznana je neadekvatne.
@minesasubu ano, len mam obavy, ze FB to zobrazi aj darcovi
ak niesu v skupine tak nič im neukaže , su to vačšinou sukromne skupiny
popripade možeš poslať do ss , najdeš čo by sa ti hodilo a hotovo
Jezis…. čo nechcem ponúknem ďalej, alebo posielam do krizaku
Nevyhadzujem
Keď dostanem niečo, čo nevyuzijem, tak posuniem ďalej niekomu, kto o to má záujem, alebo bezdomovcom. Ti potrebujú drogériu a iné veci. Určite nevyhadzujem dobré veci a nové veci. Je to plytvanie
Tak ja takéto darčeky posúvam ďalej, nie ako dar, ale bežne sestre, mame alebo kamoškám pošlem fotku veci, ktoré doma nespotrebujem či ich náhodou nechcú, samozrejme zadarmo a robím to aj s potravinami.
Myslím že nevhodne darčeky sa netýkajú len kozmetiky . Skús vymeniť alebo darovať , i tu je skupina vianočné darčeky alebo nevhodne darčeky (neviem presný názov , pokukaj) kam baby dávajú na predaj to co sa nevyužije
Ja som raz omylom vyhodila v lete Avon co som dostala na Vianoce (veci ktoré nepoužívam a bol tam dátum dosť po spotrebe , a nakoniec to bol dátum výroby) … inak by som dala do azylaku
Počas roka by som potom nenapadne naznačovala že používam už len take a take atd
To nemáš kamošky, kolegyne ktoré to používajú? Bežne dostávam kozmetiku ktorú nepoužívam a posúvam ďalej
Treba posunut dalej. Mne a manzelovi svokra roky kupovala kremy na nohy z Avonu 😂 tiez take nepouzivame ale tak co uz 😅
@janai1 ako fakt tekuty deodorant za dve e kamoske davat nebudem,
A otazka je, ako deodorant nedostavat a kedy a ako to povedat. A nie co s nim urobit. Alebo si tu napiste adresu a vam ho poslem.
Posun dalej, daruj mame, sestre, svokre, dcere.. tieto kozmetické baliky su take.. vopred zabalene veci co nepotrebujes. A aby niekto vedel, aky deodorant pouzivam, to by musel byt iny detektiv...
Darovatel nemusel ani nic dat, takze určite nie je slusne to kritizovat. Tvoj dar sa tiez nemusi vzdy vydarit, aj ked tebe sa to nezda alebo ti to nepovie hned pri darovani
Tak im asi normálne povedz na rovinu, že také nepouzivas. Rovno aj hneď teraz, nech to vyberu z balíka a zajtra to nedostaneš. Ci akú čakáš odpoveď? Že akou mágiou im to dostať do hlavy? Veď na toto je jedine riešenie, keď to narovinu povieš
Napíš si zoznam toho co chceš dostať, kľudne 50 veci od 1 eura po neviem koľko a nech si každý z toho vyberie co Ti kúpi. 🤷♀️ Skus tak 😀
Ja bezne nosim taketo veci na swap a tam si hned aj vyberiem co sa hodi mne. Rodina na stastie uz vie, ze kozmetiku mi nema davat, lebo pouzivam len urcity druh v ktorom sa neorientuju.
A to co nechceš môžeš postaviť v cinziaku v chodbe, v praci v kuchynke, alebo kdekoľvek kde sa pohybujes. Komu sa to bude hodiť si to len zoberie.
Preco nenavrhnes, ze si zrusite darceky pre dospelakov a budete sa stretavat, len preto aby ste boli spolu a mali pekny cas? Preco si daruvavate sprostosti s ludmi, ktori zjavne nemaju zaujem o obdaruvavanie, z roznych dovodov.
Btw tiez mozes tie desodoranty odlozit a na buduci rok zabalit a vratit im ho v podobe malickosti aby videli, ze si na nich cely rok myslela😂😂😂
Nikdy som nič nevyhodila, čo bolo nové. Ved je xy ľudí, čo to môže využiť. A ako to povedať?
Ďakujem za darček, no ja používam len dove značku lebo iné mi nerobia dobre, ale ďakujem aj tak.
Ale ty si za mňa človek, čo sa neuspokojí s ničím.
Ja to vacsinou poviem cez rok, ze take nepouzivam. Alebo ked sa ma pytaju co chcem, poviem presne co chcem a dodam, nech nekupuju taky a taky deodorant alebo podobne.
To naozaj niekto roky dostavate uplne odveci darceky namiestotoho, aby ste darcovi odkomunikovali, ze pouzivate nieco ine? 🙈 Ja neviem, mne to hlava neberie, ved ja ked niekomu kupujem darcek, tak ho chcem potesit a odsledujem si co pouziva/nepouziva alebo ak neviem radsej sa spytam co danu osobu potesi. Dokonca aj darceky detom v rodine konzultujem s ich rodicmi, lebo to ze nieco maju radi moje deti, neznamena ze je to super darcek aj pre nejake ine dieta 🤷🏼♀️
Posúvam ďalej, nie ako darček ....ale ako vec ktorý nevyužijem. A nevidím ani nič zle na Tom ponúknuť to kamarátke. Prečo? Lebo to stalo 2e. Možno využije.
Ďalšia možnosť zrušiť darčekovanie.
Len sedlák by pri stromčeky komentoval darčeky. Veď normálne na druhý deň povedz, ďakujem, ale nabudúce poprosím taký a taký. Mne osobne by to ale bolo šumafuk. Darujem.
predpokladám, že si dospelá a ako taká si snáď dokážeš nájsť spôsob, ako rodine jednoznačne a s konečnou platnosťou (ale pritom zdvorilo) povedať, že toto proste nepoužívaš. Nerob to pod stromčekom, to je necitlivé. Máš rok čas do budúcich Vianoc, aby si si vymyslela vhodný spôsob. To sa dá, aj keď si zjavne trochu pomalá, keď si doteraz na žiadny spôsob neprišla
Podla mna je velmi neslusne odmietnut dar, nech je to uz akakolvek sprostost. Ja som raz ako 18rocna dostala od babkinej 80rocnej svagrinej take ruzove plastove korale a vianocnu ozdobu, potom.som to videla v Tescu pri jej byte za 20 centov vo vypredaji 🤣ale k veci, ja ponuknem dalej a ked to vonkoncom nikto nechce, tak to vyhodim... co uz s tym, zial... v Bratislave uz pomaly nikto nechce kozmetiku ani oblecenie a ja to inzerujem a stracam s tym cas a nervy
ina cudzia domácnosť - od takých darčeky nedostávam a ani by som nečakala, že im samým napadne čo by sa mi páčilo keď ma nepoznajú.
Za darček by som poďakovala, posunula ďalej a pri najbližšej príležitosti okomentovala aké používam ja. To vážne vyhadzuješ?
Och toto by som v živote pri stromčeku nepovedala …..by som si trápne pripadala.
Vyhadzujes len tak nove nepoužité veci? Nejaká rozmaznana si
Nechceš darček? Kuknem na nete prvý útulok pre ženy v okoli s pošlem
Vybavené