Deň otcov - sviatok len pre otca alebo aj otca môjho dieťaťa

miskafilipkovab
16. jún 2020

Ahojte. Tato myšlienka zacala ked bol den matiek,ked som cakala darcek od mojho manzela. Ved som matka jeho dietata. Ale on ma odbil s usmevom ze nie som jeho matka. (aj ked sa snazil vykrit len to ze na to zabudol, ale mna to sklamalo). Povedal ze darcek mi da nas syn ked bude velky. Ako to funguje u vas? Teraz neviem ci mu mam na den otcov povedat to iste alebo mam si ho "uctit" a spravit mu vynimocny den.

simona232323
16. jún 2020

@miskafilipkovab 💩 by som sa na neho 🙄😊

mimimiruska
16. jún 2020

@miskafilipkovab urob to iste preco ty by si mala a on nemusi ? Nie ked on nic tak ty tiez nic.... max si dejte spolu sklenku a nereste den ako kazdy jiny .....zasmejte se na tom a je to asi tak 🙂

miskafilipkovab
autor
16. jún 2020

@simona232323 hej len ja taka neviem byt. Ja som z tych co ked si vecer da poharik a zaspi pri telke este ho zakrijem. 😄😄

v3rca11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
16. jún 2020

@miskafilipkovab moj chlap toto tiez nevnima -asi ako vacsina chlapov. a preto ja neriesim den otcov. den matiek si uzijes v skolke a skole, ked tomu davaju vahu pani ucitelky 🙂 pripadne sa treba na den matiek zapojit do nejakych akcii, ako mila pre mamu a podobne. alebo si daj darcek sama - odfot sa s babom, a tak. fakt to neries, chlapi (vacsina, drviva vacsina) toto nevedia riesit. uz sa neriesi ani to MDZ, ako za komancov, a aj to bol len opias pre chlapov 🙂 takze den matiek si musi mama urobit sama 🙂

veronikaszabova
16. jún 2020

@miskafilipkovab u nas na den matiek dostavam od deciek. Nie od muza. Od toho na den zien. A popravde som od neho ani nikdy nic necakala na den matiek. Ved on nie je moje dieta a ani ja nie som jeho matka 😁

tomcimka
16. jún 2020

Ja mu dám dieťa na celý deň aj s odsatým mliekom,nech si užije deň otcov 😂😂😂.

louise
16. jún 2020

Ked bola dcera malicka, dostala som kvety a podakovanie, aka som matka nasmu dietatu. Odkedy je vacsia, darceky zabezpecuje na Den matiek sama. Mne staci nakreslit obrazok, natrhat kvety na prechadzke. S Dnom otcov je to podobne, tu ale trosku pomaham. Kupim oriesky a deti pekne zabalia a nakreslia obrazok; kupim biele tricko a deti ho pokreslia... Nechavam vacsiu cast na nich, je to ich otec.

angela85
16. jún 2020

To by ma ani nenapadlo čakať dačo od muža na deň matiek a ani také niečo neriešim na deň otcov, už máme staršieho syna a toho pošlem dačo výtvorit do izby. Keď bol malý úplne maličký,že nechodil do škôlky,tak som s mojou mamou aj malým chodila do dediny na vystupenie,dali sme si kávu a koláčik s mamou,ja som ju pozvala a urobili sme si pekný deň. Niektoré chcete od chlapov už také veci,že si mi rozum pozastavuje...

petkaaa
16. jún 2020

A prečo by si mala dostať darček na deň matiek od manžela? Na deň matiek od detí, ak sú menšie, tak vyfarbený obrázok, kvetinku zo záhrady, alebo len pusu. Alebo potrebuješ na každý sebemenší sviatok materiálne dary od manžela? Od neho na deň žien kvety, alebo malú pozornosť. Nevymýšľaj blbosti a nezaobaľuj svoju túžbu po daroch na akýkoľvek sviatok do neschopnosti svojho muža.

lenuliatko84
16. jún 2020

Vykaslala by som aa neho.nech si pocka kym mu da dieta

dskjhfdlkdjhl
16. jún 2020

@miskafilipkovab Urob to tak, ako to citis Ty. Darceky by sme nemali davat len preto, ze sme od dotycneho tiez dostali, mali by sme ich davat preto, ze to chceme dat. Nie sme deti na pieskovisku, aby sme sa dotahovali o lopatky, ale snad dospele zeny.

smejko25
16. jún 2020

Mne to pride od manzela ako podakovanie zato ze si mu dala dieta a ze si dobra matka alebo podobne 🙂 takisto ja manzelovi dam na den otcov ako podakovanie ako sa stara o nas o malu atd atd 🙂 mozno uz ked bude dcera väcsia tak budeme dostavat uz len od nej 😁

0silvia0
16. jún 2020

@miskafilipkovab keď boli deti malé, tak im muž strčil do ruky kvetinku s tým, že to je pre mamu. Iný darček neviem, či som dostala, ani sa nepamätám, možno bonbonieru? Ja fakt neviem... Keď boli deti inštruované zo škôlky a školy a nosili papierové srdiečka a iné serepetičky, tak manžel neriešil kvetinky ani darčeky za deti...
Vidím, že máš len 6 mesačné bábo, tak keď tvoj muž nahodil takýto "mám na saláme" level, asi by som sa nepretrhla mu dávať darčeky na deň otcov. A vlastne aké darčeky? Podľa mňa toto sú záležitosti čokolády a kvetov, nič viac...

sense
16. jún 2020

Je den matiek a den otcov ....takze vo svojej podstate ma pravdu..keby mi otec zije spomeniem di v tento den na neho...a dcere som den otcov pripomenula kedze nie je az tak propagovany ako den matiek

simona232323
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fomelka
16. jún 2020

Podľa jeho logiky nie 🙂 Je tvoj otec? Nie je. Nech mu dá darček syn keď bude veľký ;) Ale inak myslím, že chlapi takéto veci moc neriešia, podľa mňa ani nebude vedieť, že nejaký deň otcov teraz bude

lubina
16. jún 2020

@miskafilipkovab no ja dostavam na den matiek darcek od deti a samozrejme aj muz mi da nieco, aj ked nie som jeho matka...som predsa matka jeho deti. A ja mu na den otcov tiez nieco dam, tak ako aj deti svojmu ocinovi 😉

andrejka1974
16. jún 2020

Urcite nie od teba ale casom od deti na den matiek som ja dostala od deti bombonieru ja mu tiez teraz nic nedam deti ho asi pozvu na pivo a dcera ma uz uroveny darcek

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunny8
16. jún 2020

A kvôli takýmto "sviatkom" vznikajú také nedorozumenia. Rodičov máme ľúbiť a ctiť si ich po celý rok ! Svojich. A naše deti nás ;)

tilko
16. jún 2020

Môj muž na mňa nikdy nezabudol napríklad na MDŽ. Ale čo sa týka dňa matiek a otcov, tak si darčeky nedávame, ale usmerňujeme deti, že maminka či tato dostanú maličkosť lebo majú svoj deň, tak ako aj det MDD. Tato vezme deti do obchodu, kúpia moju obľúbenú čokoládku a potom mi ju deti doma dajú....a nejako tak podobne pri tatovi...po prípade niečo deti vyrobia či nakreslia...

pseudomonas87
16. jún 2020

@miskafilipkovab no môj chlap hneď pochopil, že keď nič nedá, a tým nemyslím dar, ale napríklad raňajky pekne spravené, pusa, objatie, hoc aj jeden kvietok, tak to trpko olutuje 🤣, takže som mala krásny deň, kyticu a sampano. On dostane tričko najlepší tatko na svete, a raňajky do postele a samozrejme Pekny den, keby mi nedal nič, ani on nič nedostane 🤣

stanusenka
16. jún 2020

@veronika4495 ja takto dostanem tiež aj od mamy, že aj ja som matka, aj MDŽ, ale zato aj na deň detí sa mi ujde, že veď som jej dieťa stále 🙈😂 s manželom riešime tak, že na MDŽ ☺️

majulino
16. jún 2020

Absolutne neriesime den otcov a den matiek, ani den deti. Lubime sa aj v ine dni. Aj "darceky" si dame v ine dni

anickaaa6aaa
16. jún 2020

No tak logické je to.. Nie si jeho matka a on nie je tvoj otec. Vybavené. Synovi muž pripomenie deň matiek a ja jemu zas deň otcov.

evitka83
16. jún 2020

@miskafilipkovab daj mu darcek nech sa hanbi 😉 mne muz tiez dava s dcerou nejaku kvetinu. Ale tal zas moj muz je cielene instruovany uz od zaciatku, nech sa neodvazi na hociktory sviatok prist domov bez nejakej buriny 😃 tak kazdy rok na vianoce vymysla vyhovorku preco musi doobeda vypadnut von, ked mam meniny 😉

jeennyv
16. jún 2020

@miskafilipkovab u nas je ten pre kazdeho, pre mamu, babku, otca dedka...proste my to tak mame, proste oslavi sa tento den, ci su deti male velke, nebudeme predsa cakat kym na to niekto “dorastie”

miskafilipkovab
autor
16. jún 2020

@smejko25 presne takto to vidim ja. A tento rok bol pre mna prvy co som matka a on otec. Tak to bolo o to pre mna ine ako hocijaky iny sviatok.

Od deststva sa dala ruzicka starkej a mamine a aj den otcov sme spravili ocovi tortu a vsetci sme mu popriali pekny sviatok. Podla mna sa treba podakovat aj otcom nasich deti za to co pre nas robia. Ci uz byva v robote od rana do vecera je nam oporou ked mame tazke dni s tymi deturencami. Ja na tom nevidim nic zle. Ja si ho vazim cely nas vzťah a ked uz ma ten svatek tak ho mozem predsa potesit. Pytala som sa na nazor a ja vam zan dakujem 😉 no necakala som ze az tak vela zien to nevnima dako 😄😄😄 ale jedna pani tu napisala" dam mu maleho do ruk nech si uziju den 😂😂

nikiki29
16. jún 2020

@miskafilipkovab 💩 by dostal! Minulý rok, môj prvý deň matiek, muž ani snáď nevedel, že je taký sviatok. Ale to má z rodiny, oni to “neoslavujú” a nenosieval nikdy nič ani svojej mame, ani len pekné slovo nepovedal... proste vždy zabudol. Tento rok prišiel s obľúbenou bonboniérou, že mu syn povedal (ešte nerozpráva) aby maminke kúpil darček ☺️ bolo to milé, prekvapil, dostane aj on na deň otcov drobnosť...
Na môjho funguje najlepšie “zrkadlo”, nedáš - nedostaneš... samozrejme mu to patrične pripomeniem, že nič nedostal a prečo 😂
Teda nie je to o hmotných darčekoch, ale pekné slovo, večer otvoriť víno, pripraviť výlet pre rodinu... myslím si, že je pekné zaviesť si takého sviatky a nájsť si viac času na seba v hektickej dobe. Verím, že po minulom “zabudnutom” roku to u nás bude fungovať už stále...
Ale teda tvoj by tento rok dostal fakt 💩 aj s pekným komentárom 😑