Tie ktoré budete same,alebo ste niekedy boli samé na Valentína ako ste si spestrili deň?Mne stoho začína byť smutno nejak odteraz..Možno kebyže neboli všade reklamy,a produkty v obchode samé maciky, srdiečka tak by ma to tak nebralo
valentin je den ako kazdy iny .. nic vynimocne 🙂
a takto to potom dopadá ked nám tlačia kaleráby do hlavy zo zahraničia.Volakedy človek na slovensku ani nevedel že 14 teho je nejaký Valentín
Valentin je den kedy ma moj brat narodeniny... inak to neprezivam
ja nie som sama ale neoslavujeme toto normalny den
Uvedomila som si, ze 14. na Valentina budem na pedagogickej praxi pri mojich stredoskolakoch, takze Valentinom bude, ak budu aktivni na hodine ako dnes a to mi urobi radost ❤️ priatela nemam, tak aspon z tohto sa tesim a samozrejme rodicia a sestra 🙂
Ja asi chodím do nesprávnych obchodov lebo valentínsku výzdobu som ešte nevidela, zato veľkonočnú už áno 😅
Ja som bola určite na Valentína viackrát sama, nikdy som to veľmi neprežívala... teda raz som sa fakt nepekne ožrala, ale to bolo dosť tesne po rozchode a nejak to na mňa doľahlo - to neodporúčam 😅 ...ale keď ty hej, tak ti asi nepomôže počuť ako to iní neriešia ... aby som teda aj niečím konštruktívnym prispela - tak byť tebou, spravila by som si deň sebalásky 🙂 uvar alebo objednaj si obľúbené jedlo, rozmaznaj sa príjemným kúpeľom/sprchou, sprav si masku na tvár a na vlasy, pozri si nejaký super (asi nie úplne romantický) film ... alebo ak máš nezadanú kamarátku, tak vyrazte niekam von spolu, nákupy, káva alebo čo robíte rady 🙂
my Valentína roky ignorujeme, nepotrebujeme mať určené kalendárom, kedy dať partnerovi darček alebo mu pripraviť prekvapenie. Keď som bola kedysi sama, ani som neregistrovala, že nejakého Valentína je, určite ma to nerozhádzalo a tie gýče so srdiečkami, plyšové vankúše hrnčeky s presladenými citátmi, plyšáci a pod. lapače prachu sú mi smiešne. Ešte to môžeš urobiť tak, že presvedčiť sama seba, že seba máš najradšej a kúpiť si niečo, po čom už dlho túžiš
Mať tak Tvoje problémy
Valentín je deň, ako každý iný. My ho vôbec neslávime. Chápem, že Ti je smutno, ale tento umelo vytvorený komerčný sviatok s tým nemá nič spoločné.
my valentina neriešime, nikdy sme neriešili. Neriešila som to ani keď som bola single. Viac ma vedelo rozľútostiť, keď som videla ako sa pár drží za ruky alebo ako sa spolu smejú. Valentín je nič, len ďalší komerčný sviatoček 🙄
@liusa82
no veru, tak by sme nemali oslavovat ani vianoce - pre mnohych sviatky rodiny. Su ludia, co sviatky travia samy a potom sa trapia...
mne sa napr. valentin paci, aj ine sviatky, aj den zien je americky sviatok...
Nenechaj sa ovplyvnit reklamami. Valentin je pekny sviatok,no my ho neoslavujeme. Je len na tebe ako budes tento sviatok vnimat.
Ooooch no tak ja by som si kúpila nejaký echt dobrý zákusok alebo aj dva a na netflixe by som si našla niečo total neromantické, teraz na prvú šupu mi napadlo pulp fiction 😄. Alebo také že zlý - toxický vzťah, nejaký thriller, ak máš rada tento žáner 😁😁😁. A nejaké to vínko k tomu a čipsíky jaaaaj to by bolo...
@zmrzlinka2021 no ale deň žien tu bol vždy čo si pamätám aj za sociku veliké oslavy sa pre ženy robili ale valentin to si ako decko alebo pubertiačka absolutne na to nespominam
@zmrzlinka2021 mne vždy napadne paralela s dňom matiek, iniciatíva sláviť ho vznikla na počesť američanky, ktorá bojovala za práva matiek (takže narozdiel od Valentína je to naozaj americká tradícia), je to omnoho mladší "sviatok", tiež je to všade v obchodoch vycapené, kvetinárstva zažívajú terno, obchodníci sa tešia, ale také vzbury ako proti Valentínu som si nikdy nevšimla, fakt som nevidela, že by sa niekto ohrádzal, že nepotrebuje špeciálny deň na to, aby ľúbil svoju mamu alebo by niekto vysmial človeka, ktorý je v ten deň smutný, že nemá mamu ...
@liusa82 ale co je zle zacat oslavovat nieco, co si v detstve neoslavovala? Ved vobec nemusis traposit so srdieckami a vobec to neznaci, ze ine dni v roku sa nelubite.
@lindous ako vsetky sviatky maju silne biznis pozadie, ale to je logicke, ale to, kam dame peniaze je predsa nase rozhodnutie. Niekedy fakt potesi len drobnost, spolocna prechadzka a potom kino. Aj den zien vznikol v usa - šičky...
@zmrzlinka2021 ale šak my to oslavujeme to ano. Dokonca aj mamina mi dá ešte čokoládku aj ja jej😀 len hovorim že to tu volakedy nebolo toť vše🙂
@liusa82 u nás sme to vedeli mame kaplnku zasvätenu sv. Valentinovi. Ale to išlo o sluzenie omši nie k hlúpe darčeky a presladené reči ktoré často už 15.2. neplatia
Tie, čo sú momentálne samé sa trápia kvôli Valentínovi, a tie, ktoré sú s partnermi na to ani nepomyslia. 🙂 My to tiež neslávime. Na čo budeme mať chuť, to si dáme a zbytočnosti nekupujeme. Zariaď sa podobne. 🙂
Mne nikto nebude diktovať, kedy mám mať "depku" z osamelosti, to si určím sama.💪😘
Ja keď som bola single snažila som sa v práci cez Valentína čo najviac pracovne vyťažiť, dala som si nadčas.
@lindous ďakujem,stym rozmaznanim samej seba je to super napad🙂
Si smutna, ze si sama? Kup si 14ho velku coko a pridi sem na forum citat to ako zadane zeni pisu akeho maju kretena, ze im nic nedal a este sa aj opil alebo isiel za inou 🤣
Ja som zadana, ale vslentina nejak neriesime. Ziadne srdiecka, plysaky a trapnosti okolo. Lasku treba oslavovat stale a nie v jeden den. Nemusi to byt laska len k muzovi, ale aj rodicom, surodencom, kamaratom, sebe samej. Ked chces, tak si urob radost niecim.
@zmrzlinka2021 máš pravdu, že všetky sviatky majú silné biznis pozadie, ale mne sa práve Valentín sprotivil tou enormnou snahou predať čokoľvek na čo dajú srdiečko. To som povedala aj partnerovi, ktorý na prvého Valentína mi dal kvety (bolo to pár týždňov po našom zoznámení), ja som mu poďakovala, ale vysvetlila, že tento sviatok neznášam. O rok to vyriešil šalamúnsky, dal mi darček 13.2. - Valentína nebolo a odvtedy si dávame darčeky viac krát do roka, ale nikdy nie na Valentína. Je to samozrejme každého vec, ale nám sa to páči takto.
Zvladnem to ako ostatne dni v roku.
ja som asi divna, ale ja v obchodoch vobec nevidim tieto "hovadinky" a to chodime do terna, lidl...
Valentin nemusi byt iba o laske medzi muzom a zenou, ale aj o laske k rodicom, surodencom, priatelom, zvieratkam 🙂
Mozes napr. ist vencit psikov do utulku a dat im najavo svoju lasku, aj o tom je valentin