Ako dostať chlapa do chomúta?

gabika9878778
4. aug 2021

Ahojte. Mame s partnerom 6. Mesačného syna. Raz už ženatý bol. 😂✌🏻 Neviem prečo ale chcela by som sa veľmi vydať za neho. Je uzastny, so všetkým mi pomáha, miluje ma (aspoň teda myslím). Sme spolu už 4 roky. Nejak sa ale pohnúť z miesta nechystá a ja nechcem byt len jeho partnerkou a matkou jeho syna. Chcela by som byt jeho manželka. Nejaké rady? Ja ho o ruku požiadať nemienim. 🙂 ANO VIEM ŽE UŽ RAZ ŽENATÝ BOL A ŽE MOŽNO SA PONAUCIL ALE Neviem prečo ma to ťahá vydávať sa. Sen každej ženy? 🤦‍♀️

ninusa221
4. aug 2021

@gabika9878778 porozprqvať sa ? Že by nebolo odveci… podla mna je ovela krajsie ked sa partneri porozprávajú a dohodnú a ide si sama partnerka vybrat prsten.. ako ta ma prekvapiť 😅🤞🏼 Takze sadni si a skus🤞🏼

janulienka1103
4. aug 2021

@gabika9878778 buď sa k tomu dokope alebo nedokope. Ak by si ho k tomu aj prinutila tak myslím, že šťastná by si nebola. Asi by sa ti nepáčilo žiť s pocitom, že si ťa vzal len preto lebo si to chcela ty, že?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
4. aug 2021

a naco by to robil ked syna si mu uz porodila? lacno si sa dala dievca, snad aspon nehnutelnost mate na polovicu pricom si do nej realne investovala menej 😀 (vsetky hrde pipiny pohov, z hrdosti deti na ulici neuzivite, je toho plny kon 😉 )

kikaaa444
4. aug 2021

Zenateho chlapa už ťažko dostaneš do chomuta. Samozrejme za tym nehladaj nič , môže ta milovať , chcieť byt s tebou navždy ale jednoducho vo svadbe a všetko okolo toho už žiaden význam nevidi ( chystacky, výdavky , stresy atd ) ale ak ti na tom tak veľmi zalezi tak mu aspoň navrhni sobáš len o svedkoch na úrade a myslím že s týmto niečim by problem nemal mat ;)

janka_23
4. aug 2021

@gabika9878778 no asi by som sa s ním porozprávala. Veľa ľudí vidí svadbu ako zbytočný papier, ale nie je to celkom tak. Keby sa nedaj bože niečo stalo tak iba ako jeho priateľka nemáš nárok na nič. Takže aj z praktického hľadiska je ten papier užitočný

ivuska027
4. aug 2021

A vie, že sa chces vydávať? Možno nevie, tak si myslí, že Ti to tak vyhovuje. Možno by bol so svadbou v pohode, len nevie, že ju chces.

h2
4. aug 2021

@gabika9878778 Ak budeš len čakať, či ho to napadne samého od seba, tak sa možno nedočkáš. A nemá to nič s tým, či Ťa miluje. Ak sa nevyslovil o svadbe, keď si mu oznámila tehotenstvo, tak sa obávam, že teraz ho to už vôbec nenapadne. Možno tým, že o tom Ty nehovoríš, si on myslí, že Ti to takto stačí a že si spokojná aj tak. Z mojej skúsenosti: ak niečo od chlapa chceš, treba mu to povedať. Viem, že to nie je práve najromantickejšie, ale ak to ináč nejde, tak účel svätí prostriedky.

penelope11
4. aug 2021

Ked to je tazko ked uz si tym chlap presiel a vela je takych co druhykrat to proste absolvovat nechcu, ako na jednej strane tomu aj rozumiem, na druhej ak po tom velmi tuzis tak sa ho na to opytaj, lebo ked budes len tak cakat je mozne, ze sa vobec nedockas.

janinah
4. aug 2021

@zuzanka.zuzu a syn má priezvisko po ockovi.hlavu má to dám... neskoro sa dievča spamätalo

dankanka
4. aug 2021

@gabika9878778 tak..sen kazdej zeny to urcite nie je :D. Chod nanho logicky. Ze ak by sa daco stalo, aby ste jeden po druhom dedili, lahsie by sa vsetko vybavovalo atd..

gabika9878778
autor
4. aug 2021

Ano syn sa vola po ňom a asi toto má najviac štve že syn nemá moje meno. Ďalšia vec že áno, možno som sa neskoro spamätala ale my sme malého nejak neplánovali a prišiel. Už sme sa o tom bavili a vždy povie že veď ja si tá vezmem lenže ja nechcem drž hubu prsteň. 😂 možno sen každej ženy to nieje ale môj určite. A na úrade už bol sobášeny. Takze by som skôr za malú, ale normálnu svadbu

ajka0207
4. aug 2021

@zuzanka.zuzu tvoj muž si ťa zobral aby si mu porodila deti? Myslela som že manželstvo má mať trochu iný motív.

terezka1947
4. aug 2021

@gabika9878778 nechcela by som byť v manželstve,do kt.musim muža nútiť.

gabika9878778
autor
4. aug 2021

@terezka1947 no presne taký mám ja pocit že nechcem ho do ničoho nútiť ani to spomínať lebo sa bojím že budem ako jeho žena ktorá si to doslova vydupala.

dusankomoj
4. aug 2021

@gabika9878778 požiadaj ho ty! V dnešnej dobe to už nieje nič zvláštne😉 Povedz,že ho miluješ a bola by si hrdá,keby si bola jeho ženou.

zuzuliennka1
4. aug 2021

@janinah nepochopila si to 😁 nasi chlapi si nas nebrali na to, aby sme im porodili deti, ale “staromodne” sme sa rozhodli nasu lasku oficialne specatit a priviest dieta do rodiny.
suhlasim uplne so @zuzanka.zuzu , naco by sa zenil? postarane o neho je, aj dieta uz je, naco svadba?
svadbu chce (z nam zenam zrejmych dovodov) len ona, chlap v takejto situacii, ako je on - nie, naco… hold, niektori to maju pomylene a idu na to opacne, nuz len narazi kosa na kamen a k svadbe pride malokedy…
vzdy na takejto situacii straca zena

dankanka
4. aug 2021

@zuzuliennka1 nemusi to byt take cierne..proste chlap, naco riesit.. ak ona ozaj po tom tuzi, tak ho bude musiet trochu popostrcit..ja tiez nepostrkujem, ale u mna tato tuzba nikdy nebola,skor naopak. Ale z praktickych dovodov sa planujeme zobrat.

maciatkolulu
4. aug 2021

@gabika9878778 ma deti z predchádzajúceho manželstva?

natalienka12
4. aug 2021

@gabika9878778 A preco by si ta bral? Ma doma teple jedlo, sex, syna, ktory ma jeho priezvisko a predpokladam, ze byt v ktorom zijete je len jeho. Naco by si ta “vesal” na krk, ked uz raz presiel rozvodom? Takto, ak mu raz nebudes vyhovovat, zbalis si tasky a pojdes. Sorry za uprimnost, ale ako by povedal Fico “takto sa to nerobi do psej matere” 😂😂😂

didi2102
4. aug 2021

@gabika9878778 ak potom veľmi túžiš tak znovu rozhovor, argumentuj s rozumom a nie len že je to tvoj sen,máte dieťa ktoré má.ine meno ako ty,bude to blbé keď pôjde do školy,škôlky že sa voláš inak, bude to musieť možno iným deťom vysvetľovať , že aj keď by sa niečo dialo tebe,dieťaťu,ako manželia poriesite veci ľahšie,čo keď sa stane niečo jemu, nemáš nárok na vdovský atď ... A keď už len cakat

gabika9878778
autor
4. aug 2021
zuzuliennka1
4. aug 2021

@dankanka nepostrci ho 🙂 keby chcel, uz ju o ruku poziada, bud ked bola tehotna alebo niekedy tesne na zac. tehotenstva, ze by mu to “docvaklo”, ale dieta ma uz pol roka… nepostrci ho, on svadbu nechce, takto mu to vyhovuje

gabika9878778
autor
4. aug 2021

@zuzuliennka1 toez si myslím. Lenže si neuvedomuje že v tom prípade ideme od seba. Ja chcem vo vzťahu napredovať nie stať na mieste a čakať na niekoho kto nemá gule si má zobrať keď má miluje

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
4. aug 2021

@ajka0207 ty mna vobec neries, autorka chce radu, ja som naporiadku 😎

21oktober
4. aug 2021

Ja keď čítam tieto romantické prejavy o manželstve ako spečatenie našej lásky , vytvorenie rodiny a iné sladké reči , tak neviem neviem asi by som každej jednej dopriala byť na súde keď sa dvaja rozvádzajú aby videli ako tam dopadá to spečatenie lásky .
Manželstvo je a bolo pragmatické riešenie ochrany slabšieho člena rodiny a to zväčša ženy . Prostredníctvom neho sa čerpajú určité štátne výhody a je to určitý status v spoločnosti . Manželstvo schvaľujem , ak sú prítomné deti je dobré ak je uzavreté . Len sa na to nepozerám tak romanticky .

zuzuliennka1
4. aug 2021

@21oktober a preco by si dopriala byt na sude??
to podla teba sa automaticky kazdy manzel. par rozvadza?
riadne pomylene.. ano, uzavretie manzelstva beriem ako specatenie nasej lasky, nie romanticky, ale pragmaticky, napr. aj pre to, na co sa tu ponosuje autorka prispevku - ze sme nas vztah mysleli vazne, a chceli sme byt manzelia, spolu v dobrom aj zlom, a na vztahu pracujeme dennodenne a dieta sa narodilo do uplnej rodiny a priezvisko mame vsetci traja rovnake - ked uz tu teda pises o tej pragmatickosti… viaze nas k sebe slub, zbabelo neutekame pred problemami, ucime sa ich riesit a dieta vychovavame v uplnej rodine… manzelstvom sa obaja zaviazu, ze vztah myslia vazne a nezdupkaju po prvom problemiku… o romantiku praveze vobec nejde, je to cele viac “pragmaticke”, nez ty tomu ocividne rozumies

gabika9878778
autor
4. aug 2021

@zuzuliennka1 perfektne si to vystihla. Ide mi hlavne o meno môjho dieťaťa že má to nenormálne štve že on má iné meno ako ja predsa som ho porodila a je to take cudne. A áno chcem aby sme boli kompletná rodina na poriadku. Nechystám sa rozvádzať pretože mám uzastneho len nesmelého muža. Podľa mna by si má rad vzal ale boji sa čo povedia doma a tak že už druhý krát sa chce ženiť. Možno sa fakt nikdy nedočkám

h2
4. aug 2021

@gabika9878778 Keď pre to nič neurobíš, tak sa fakt nedočkáš. A budeš tým čím ďalej, tým viac frustrovaná, môže vám to aj pokaziť vzťah. Takže, pri nejakej romantickej príležitosti povedz mužovi, že túžiš po tom, aby Ťa požiadal o ruku, že ho miluješ a chceš byť jeho ženou. Koruna Ti pre to z hlavy nespadne, Tvoja hrdosť tým nijako neutrpí. Jasné, že by bolo krajšie, keby ho to napadlo samé od seba, ale keď nenapadne, hádam sa nebudeš roky trápiť. Možno bude aj po čase rád, že si to "vybavila" zaňho.