Vzdy ked vidim, ze nam dochadzaju nejake potraviny, tak kupim, aby sme mali, ked dojdu asi ako aj vacsina z vas. Lenze ked mm ide jest, tak nikdy nedoje to co uz je nacate a vzdy nacne novy tovar alebo ten, ktoremu konci neskor zaruka a ked ho na to upozornim, tak mi vravi, ze ho len hresim, ale nerobim predsa nakupy preto, aby som ich potom vyhadzovala a pritom tym potravinam nic neni. Mavaju aj vase polovicky taketo zvyky???
@hviezdicka111 no presne, ja neviem ci to bolo u nich zvykom alebo co, ale ma to polezene vedla seba a tvrdi mi, ze si to nacate nevsimol??? tomu neverim a najcastejsie to je s chlebom, vraj si radsej zoberie cerstvy, ktory chrumka ako stary, ja na neho kukam, ze aky stary, ved som ho vcera kupila, niekedy je to normalne horor 😝
@mirka1011 no u nas to trvalo hadam 2-3roky, kym som sa dostatocne vyhadala s nim 😀 teraz uz taky problem nemame 😀 este sam niekedy povie, ze to a to treba minut 🙂 tak drzim palce.... 🙂
inak my sme to nemali len s jedlom...u nas to bolo aj oblecenie, obuv..proste bol schopny ist robit spinavu robotu v najnovsom...no...jednoducho, nejaky cas to trva, kym si chlapa vychovas podla seba 😀 ale da sa to 🙂
to môj muž neznáša, keď sa plytvá jedlom. Málokedy sa niečo vyhadzuje... Ale zasa, aby nebol taký ideálny - nevšíma si dátumy spotreby. Pár krát sa stalo, že pojedol jogurty s neskorším dátumom spotreby a tie skoršie zostali, stačil jeden "pucung žalúdka" a už je to O.K. 😀 😀 😀
@hviezdicka111 ze 2-3 roky, no s panom bohom, mne uz staci aj rok 😀 no jasne aj u nas sa vzdy pracuje v tych najlepsich handrach a potom to tak aj dopadne-znicene, aspon som neni sama, co ma taky unikat doma 😀
Tak tiez mam radsej cerstve pecivo ako stare.. Naco jest stare pecivo ked mas doma cerstve? Ved to je najlepsie.
Ale kupujeme tak, aby sa zjedlo vsetko..aj sa vari tak, aby sa to zjedlo v ten isty den- pripadne ten dalsi.
Obcas sa stane, ze sa zabudne nieco zjest... Tak nebudem z toho robit zvadu.. Ale uz fakt malokedy.
@mirka1011 to ja zasa mám opačný problém - nové veci si neuveriteľne šetrí, čiže nenosí ich...a keď niekam ideme, natiahne si na seba vygajdané tričko, s ktorým by som už ani zem neumyla...na jednej strane fajn, je šetrný (ujde sa viacej mne a malej 😀 ), ale občas je to na nervy, že ja idem vyobliekaná ako zo žurnálu a on, no škoda reči 😀 . Keď som to s ním riešila, povedal len, že bol tak vychovaný a už to nezmením. Ale zasa keď ho napomeniem, že ide ako bezdomovec, tak si dá poradiť a prezlečie sa. Všetko je to o výchove z domu. Aj s tým jedlom - veľa ho nemali, tak neplytvali.
A ked obcas nieco skonci v kosi- teda neskonci- zanesiem susedovmu psovi..
Alebo suseda ma sliepky..
A ziadne velke zasoby.
Žienky, starší chlieb a pečivo v domácnosti je podľa mňa ten najmenší problém. Veď aj zo suchého chleba sa dajú urobiť hrianky, dá sa opiecť na oleji, ja zvyknem robiť krutóny do polievky a zo suchých rožkov robím strúhanku.
Baby ja som to vyriešila takto, fotky aj návod mám na tomto maily.
fusion_shop@centrum.sk
heslo: 2236SMD
prosím po prihlásení nič nemažte. Slúži to viac ľudom. 🙂
@renatarkurucova222 co tam mam vlastne hladat, lebo nejako sa tam nevyznam 🙂
Tak toto vacsinou robim ja a manzel ked otvori chladnicku a zbada ze zas som nacala nieco nove a pritom starsie tam je otvorene tak uz pocujem ako sa smeje z kuchyne a krici vycitavym tonom laaaaskaaaaa.
no ten moj v zasade nevie nakupovat, nakupi vzdy neico ine,to podstatne zabudne, pustit vobec chlapa d obchodu by som zvazila na vlastne riziko 😀 Co doma nacne,ze je novy kelimok,alebo to zase necha vonkua ja pridem z prace a 3 hodiny vonku vytiahnute maslo polo roztopene a pod. nehody. Pecivo je u nas len bezlepkove,takze sa stale cerstve nekupuje. Ale ked mojho nahodou vpustim do kuchyne tak zarucene tam najdem strasny binec... 😀
Dievčatá, to hádam nemyslíte vážne, že sa pohádate s mužom kvôli tomu, že si dá čerstvý chlieb, keď ešte nie je dojedený starý. Po prvé, nebudem sa hádať pre takú blbosť a kaziť náladu sebe aj mužovi, po druhé, chlieb je naozaj najlepší čerstvý a ak by mal chudák muž stále jesť ten starší, tak čerstvý by nejedol nikdy, po tretie, starší chlieb sa dá využiť na mnoho spôsobov, hrianky, krutóny (tie sa dajú aj do zásoby), opečený vo vajíčku... a po štvrté, keď kúpim veľký chlieb a viem, že sa nezje, dám z neho do mrazničky, po rozmrazení je ako čerstvý. Sekírovať manžela a "vycvičiť" ho, ako psíka, kvôli takej nepodstatnosti, to by som v živote nerobila.
@h2 a ešte po piate si zabudla? nejaku mudru vetu.-)
@zuzlicek44 A ako by si si tú múdru vetu predstavovala? Keď sa Ti moje vety zdajú hlúpe. Veta: "Nežer ten čerstvý chleba, Ty debil, keď ešte máme starý!!!" vychrlená v hneve na spokojne večerajúceho manžela je lepšia? 😖
Myslím že je to normálne a aj prirodzené že automaticky siahame po tom čerstvejšom chlebíku aj pečive 😀 😀 Máme doma sliepočky a tie spapajú všetko čo ostane.
@h2 desat palcov hore! 😉 ked toto je ZAVAZNY PROBLEM niekde...damy kupujte denne na dospelu osobu radsej 2krajce chleba a na dieta do "kilaze" 20kg len krajec xexexe...problem vyrieseny.nepoviem,keby sa hrnce zradla vyhadzovali.ale TOTO?! to akoze nikdy ziadna z vas nemala chut na cerstvy chlieb radsej,ako na starsi?to urcite.
@h2 ale tu nejde iba o ten chleba, ale celkovo o nedojedaní potravín...Starší chleba "zrecyklujem" a nepotrebujem vyvolávať hádky. Ale ak by sa plytvalo navarené jedlo, tak si to vydiskutujem aj bez hádok. Moja sestra stále frfle, že veľa míňajú na jedlo, že musí stále variť a že to potom vyhadzuje...Nakúpi toho toľko, že nie je možné to pojesť, varí skoro každý deň lebo muž býva cez týždeň doma, ale on sa ide častokrát najesť mame oproti alebo vybehne do mesta na menu a jasné, že to potom vyhadzuje. Keby mne toto robil muž, tak NEVARÍM. Pretože nielenže tie potraviny stoja nejaké peniaze, ale aj tá námaha s varením, ten čas strávený pri šporáku, jednoducho neúcta. Dovolím si tvrdiť, že 40% toho čo sestra kúpi, obratom vyhodí do smetí.
@mirka1011 Aaaaaaale no tak 🙂))))))) Kto by si nedal radsej cerstvy chleba? 🙂 A ked je to taky problem, preco kupujes vela veci? U nas sa napriklad sunka kupi az ked vidim, ze je posledny platok tej predoslej. Pripadne sa opytam, ci vobec manzo sunku xce. Alebo ci xce parky. Ja chleba nejem, takze ten si kupuje sam. A ja si zase kupujem pecivo. Ale vzdy az vtedy, ked vidime, ze uz dochadza. Do "zasoby" kupujeme len veci, ktore nepodliehaju tak rychlo skaze - konzervy, muku, olej, cukor.
Inak, moj manzel nezje ohrievane jedlo. A tiez z toho nerobim dramu. Proste som sa naucila varit dve porcie, aby sa to v ten den zjedlo. Aspon sa nic nevyhadzuje a ani nam neprepina z toho, ze mame este tri dni dojedat to, co sa varilo cez vikend.
@nikawero12 Tie krutóny robíš na oleji, či bez? Na panvici alebo v rúre?
@h2
@mirka1011 uz nema 😀 ale robil to iste kedysi....pripadne aj s varenim...nedojedol to, co bolo a uz sa varilo ine a potom vyhadzovalo...bol to tvrdy boj...ale vyhrala som 😀 ale tiez sme sa za to hadali...
no myslim, ze teda povacsine nie sme milionari, tak by sa nasi muzi mohli spravat ako ludia, nech sa kvoli nim zbytocne nevyhadzuje atd...naucit sa vazit si kusok veci