Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!
@lenuska089 ja uz by som s nim nebola...toto iste bolo u mojich rodicov,takto to zacinalo,mama vzdy privrela oci a tvarila sa,ze to nic....teraz???su spolu 40 rokov a ver ci nie,otec ju SLEDUJE,ked ide do obchodu,mobil jej zrusil,ku mne,ako ku dcere,moze prist iba s nim,ked sa diva z okna,tak jej nadava,ze koho tam vykuka a vedela by som ti toho pisat vela...dobre ti radim,chod pokial mozes cim skor...ja na svojho muza tiez ziarlim,ale uplne inak...lubim ho,som "ostrazita",ale toto co pises a co robi aj moj otec,to je choreee
fuha ked nepomaha ani rohovor asi by som odneho ozaj odisla..Si mlada a ked mu taketo veci vadia nieco zatym isto je ver tomu...:(
@fidka79 ved ano mas pravdu, je to manipulator ako si pisala 🙂 ja svojej zene nikdy nediktujem co ano a co nie
tesim sa na zajtra, pisanie...
@lenuska089 mne by taketo spravanie muza vadilo. urcite by som zdupkala skor, ako bude neskoro.
@123456789aa nie, nema 100%dôvod, ziadne neskorsie prichody z prace, ved ma chodi cakat a milenku tiez urcite nema.
@fidka79 dakujem za nazor, toto by som aj ja niekomu napisala, keby som nebola v tej situácii 🙂 naopak vselico mu povykrikujem, on mne nie, on povie vsetko potichu a kludne, ja sa rozkricim, ale nakoniec je aj tak po "jeho"
@lenuska089 a tvoje sebavedomie je kde? suhlasim, je to cisty manipulator... Zial, casom sa manipulativne spravanie zhorsuje, pokial sa clovek sam nezbada a nezacne na sebe makat (takych je vsak malo).
Co by sa stalo, keby si manzelovi milo, ale razne (tak ako on) povedala, ze si neprajes, aby sa k tebe takto spraval? Jeho reakcia ti vela napovie a dobre, velmi dobre, ju pocuvaj, vnimaj...
@mata128 dakujem za správu, tiez mi pozmenil vsetky maily, telefone cisla, odkedy sme spolu, vsetko kontroluje, myslela som,ze ak sa budem normalne chovat, slusna a "slusne" oblecena, ze bude vsetko v poriadku, ale cim viac som mu ustupovala, tym horsie to bolo...teraz sa snazim postupne "vsetko dostat do normalnych kolaji", napr, ze si namalujem slabo mihalnice, kedysi by urcite bol najstvany, ale dnes len chce, aby som sa hned umyla, ked som doma. ani by mu tak nevadilo, keby som bola jemne nalicena v praci, ale doma nemôzem byt, lebo sa mu to nepaci
nechapem taketo spravanie ☹ mojmu muzovi tiez vadia urcite veci,napr. nemozem si lakovat nechty nejakym vyraznym lakom, napr. cervenym 😅 mala som promocie, tak som si dala urbit nechty, velmi sa mi to paci..vysledok? nebavil sa somnou 3dni! uplne chore a pritom ked sme spolu chodili, tak som si nechty lakovala, nikdy nic. az postupne zacal byt takyto "samonasieraci" za kazdu blbost. Tiez by bol najradsej keby nosim rifle a tenisky, co som ja nikdy moc nenosila. ale nekeca mi do toho. To uz je podla moc, ked ti takto vsetko prikazuje, zakazuje.... casom to moze byt ovela horsie. Popremyslaj nad tym, este kym nemate deti, potom uz nie je rozchod/rozvod taky jednoduchy 😔
@hradnapani dakujem za spravicku, ano , ale on je naozaj mily a "ked zabudnem" na jeho ziarlivost, tak mame krasny zivot...a aj som sa mu snazila, to takto milo povedat, ale on povedal, ze nedokaze zit s takou zenou, ktory by bola "fiflena", (podla neho je kazda, ktora sa o seba stara-fiflena)
@lenuska089 robí len to čo mu dovolíš 😒
A prvé čo ma napadlo po prečítaní tvojho prvého príspevku bolo : " ty si svojpravna vôbec" ?
Nechápem a nikdy nepochopím, prečo dovolí žena so sebou takto manipulovať ... zakazovanie kamarátok? a rodičov ti ešte nezakázal? Čudujem sa, že to toleruješ a že s ním ešte si 🙄
Možno je to tým, ze kym sme neboli spolu, boli sme kamarati a videl, ze sa muzom pacim a maju o mna zaujem, on bol presny opak takych tých "mačov", ktorí si o sebe myslia vela, preto sa mi pacil....ale teraz musim byt pri nom seda myska, lebo ved jasne, ked sa nahodim tak som ovela krajsia /asi ako vsetky dievcata, nie?/ Vždy som bola velmi sebavedoma, sebestacna zena a on naopak ma a mal nizke sebavedomie...
@sashabb rodicov mi nezakazal, ale sama s nimi akosi nemôzem vyjst...tak sa s nimi ani neozpravam a som svojpravna, ono vzdy text vyjde trosku inak,ako je skutocnost...neviem tu opisat cely nas zivot..preto to mozno trosku skresluje...
@lenuska089 osobne by som to netolerovala. Aby som si nemohla obliecť tričko a rifle ktore mi sedia, či su mi na nosenie prijemne? nech sa zobudí chlapec.
Zatrhni to hneď nazačiatku. Alebo mu začni robiť to iste, či sa mu to bude páčiť
tiez nechapem preco mu vzdy urobis po voli, to ze si jeho manzelka neznamena ze si jeho majetok. a dobre ked uz ma nejaky problem s obleckom, da s aurobit kompromis, ale aby mi niekto diktoval s kym sa stykat to uz je silne kafe. a to je moja len zaciatok. ja by som radsej sla prec kym este nemate deti.
@lenuska089 vies, ale skutocna laska je bez podmienok... Ak muz naozaj miluje, miluje aj fiflenu, lebo ju berie taku, aka je a opacne.
Cim viac citam tvojich prispevkov, tym je to horsie... on ta okrada o slobodu a vlastny priestor. Aj to cakanie na stanicu moze posobit romanticky, ale ruku na srdce: je to romanticky umysel, alebo len prostriedok, ako ta kontrolovat? Tvoj muz ma seriozny problem, nedoveruje ludom, nedoveruje tebe. O meneni emailu atd radsej pomlcim, lebo to uz naozaj prekracuje zdravy vztah.
Pamataj, manipulatori nosia masku... obvykle masku laskaveho, mileho cloveka ☹
@sashabb ja mu to nerobim, on chodi v pohode vyzleceny, len v kratasoch kolo domu, aj ked je v praci, ale zato ja si nemôzem dat kratasy nad kolena...o satach nehovorim :(
@lenuska089 samozrejme chápem, že sa to nedá napísať do "jednej" vety.
Ale skus si to prečítať, je tam same toto nemôžem, tamto nemôžem, toto mi zakázal, toto mi vyčíta ...
@hradnapani ja viem, ze manipuluje...problem je v tom, ze by som s nim velmi chcela zit stale, len keby sa tato "malicka nedokonalost" zmenila /podla neho to tak je, podla mna velky problem!/ a ano viem, ze vsetci to cakanie na stanici povazuju za romantiku, akeho mam dobreho muza, ze ma cakava, ale neviem, neviem, urcite je to aj o kontrolovani...
@lenuska089 tak, kazdy sme iny, samozrejme. Kazdy z nas ma inu optiku. Co je pre teba malicka nedokonalost, pre mn
@lenuska089 poviem ti len tolko, lepsie to nebude a prichodom deti a vekom sa to bude len a len zhorsovat, aj vlasy ti zakaze si farbit az budes sediviet?
ty nemozes ani robit tam kde chlapi? sorry ale kde potom mozes? v zenskom klastore?
chore a cele zle.
Chlapec je zakomplexovany a vybija sa na tebe. By mi skusil muz povedat ez si nemam dat leginy alebo vystrih , by som sla v tangacoch na ulicu. 😀 😀 😀
Prosím Vás je tu niekto, kto ma takého manzela? prosim zapojte sa do temy, lebo je to uplne o niecom inom, ked v "tom"zijete a ak len radite niekomu, lebo pred par rokmi by som aj ja toto iste radila, prec, rychlo prec...toto on vedel dobre, tak to dlho tajil, on sa vyhovara, ze bol vtedy zamilovany" tak prehliadal to, co sa mu nepacilo" a teraz , ked je to uz "laska" a manzelstvo, ze to nemôze prehliadat, z tohto ma ide slak trafit 😠 a teda, ak by som aj chcela odist, tak nemam kam a nemam zaco...lebo môj ucet je "minaci" a jeho na setrenie do buducna...asi mu dnes oznamim, ze odnes je to naopak, jeho "minaci" môj setriaci...
@hradnapani to je pre neho malickost, podla mna velky problem. tak som to napisala!
@lenuska089 ok, zle som pochopila.
Ak on nevidi problem, resp, je to problemik s ktorym sa mas naucit zit a pre teba je to velky problem, tak je takmer nemozne "donutit" ho zmenit sa. (to nedokazu ani matky, ani manzelky, ani priatelia, nikto). Jedine, co mozes, je naucit sa s tym zit... ak ti ta laska za to stoji
@eeffka to by aj mna zaujimalo, kde môzem pracovat ☹ len tam, kde niesu muzi, ani keby sme sa rozpravali o práci, konkretne o danom produkte, co je napr. v predajni...
lenuska089 kamoška mala a ešte má doma to čo ty....zo začiatku jej to nevadilo ale po 5 rokoch manželstva ju to už prestalo baviť a je s manželom len kôli dcerke a on je robí zo života peklo.. keď príde ku mne na kávu tak mu hneď musí volať, že je u mňa a že príde o 15min neskôr z práce.....inak by robil bordel....toto nie je život!!! radšej sa rozviesť alebo rozísť kým niesu detičky lebo časom to bude len horšie.....
ahoj, som muž, neviem, či môžems a vyjadriť, ja som ženatý už dlho, takže ...
vážne sa nič nestalo, že by mal príčinu? napriklad tvoje ine obliekanie, neskoršie prichody domov z prace, telefony......
ak nie, potom je buď v strese z práce, alebo má mileku