Zážitky so svokričkami

28. mar 2023

Ahojte podeľte sa so zážitkami s vašími svokričkami aby som vedela či už mne hrabe alebo to máte tak aj vy 😀.
Veci typu: Navaríte manžel vás poprosí či by ste mu naložili a ona nenápadne iniciatvívna mu povie nech si vezme (napr. faširku čo robila). Alebo navaríte aj pre dieťa ( samozrejme) a ona povie aby ste mu dali opäť čo varila ona 😅. Idete ho kŕmiť a ona naň volá aby mu dala to čo je ona. Vytiahnete z chladničky jogurt a ona dostane skvelý nápad že mu máte dať ovocie ale vy jej oznámite že už máte vytiahnutý jogurt a ona zahlási a čo stane sa mu niečo keď ho dáš do chladničky? 😂
Aj keď bola raz somnou u lekárky keď sa narodil malý a klamala potom manžela že doktorka povedala že by nemal toľko spať mali by sme ho budiť ako keby som ja nepočula čo jej na to dr. povedala keď som tam bola 😂 ( malý spával dlho a ona stále keď prišla vravela aby sme ho toľko nenechali spať až ho budíme)

Je toho ešte veľa….

Človek by to bral aj tak že si to neuvedomí ale je toho až príliš veľa na to aby to nebolo už schválne 😀 ( podotýkam nie je dôchodkyňa takže senilita to tiež nebude😀)

pribinak
28. mar 2023

Vy spolu bývate?

Jednoduché riešenie: odstahujte sa!

moonlight1210
28. mar 2023

To je skor osobnostiu, ako svokrovitostou.

Proste je ten typ cloveka, co vie vsetko lepsie a snazi sa to presadit, lebo ostatni to nechapu a robia veci zbytocne zle.

To nezmenis. Hladaj vlastne byvanie.

zooeynka
28. mar 2023

Keby vas ignorovala zle je, ked sa stara zle je. Keby nevarila je leniva krava, ked navari a ponukne je iniciativna krava. Odstahujte sa.

lauriik
28. mar 2023

Byvate so svokrou a mate spolocnu kuchynu? Tak to je peklo. To nemoze fungovat ani keby ste boli dve extremne tolerantne osoby.

januska12323
28. mar 2023

Ak máte spoločnú kuchyňu tak to lepšie nebude.

milanemila
28. mar 2023

No taketo zazitky nemam, kedze moja svokra nechodi somnou a dcerou k lekarke a ani v mojej domacnosti nevari a nelezie do chladnicky. Je pravda, ze mame ine “prijemne” zazitky s nou, ale to co opisujes je vas problem ak s nou byvate 🤷🏼‍♀️

mimi3008
28. mar 2023

Treba tomu predchadzat, napriklad naco bola s tebou svokra u lekarky s malym??? Ja som niekedy na poradniach videla babatka s matkami, aj babkami a chytala som sa za hlavu...este ked ide mama aj otec, to chapem, su obaja rodicia a obaja chcu vediet, ale naco pre pana jana babka????

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi3008
28. mar 2023

@zooeynka To neni az tak pravda. Moja mama je ta prehnane iniciativna, treba ju brzdit a moji svokrovci su , neviem na to najst miernejsi vyraz, obrazne poviem ignoranti, myslim to tak, ze sa s nimi neda ratat, co sa tyka s pomocou s detmi alebo zeby prisli a pohrali sa s nimi. Oni to proste nevedia. A predsa mi tento ich pristup vadi menej, resp. nevadi, najma, ked to porovnam s mojimi rodicmi, ten ich pristup je priserne otravny

kvetinka75
28. mar 2023

autorka - uvidíš aká svokra budeš ty. Potom sa spýtaj nevesty, čo jej vadí na tebe a ako to zoberieš

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi3008
28. mar 2023

Jaaaj, no, tak to je neprijemne. Musi byt riadne vlezla. Moji svokrovci, keby ma aj odviezli, cakali by ma v aute. V zivote by im nenapadlo sa dotrepat do ambulancie so mnou

kvetinka75
28. mar 2023

autorka , predstav si, že som bola. Ale aj ja som taká, že si musím spraviť podľa seba.

simca06022011
28. mar 2023

:D neda sa tomu ani predchadzat a ano mam take zazitky, moj chlap jej to ale zerie aj s navyjakom :DD takze ja sa len pousmejem, nad touto poruchou osobnosti. Este aj prskat vie elegantne a povymyslat si kadeco, nech je chrumkava. Teraz uz vo vyssom veku deti, to vyzera tak, ze teraz uz oblbuje/navrhuje sama, samostantne, svojou cestou.. lebo jej nazor je iny na vec a co o tom mama vie :D
Ja neupozornujem, neriesim. Kontakt minimalizujem, pre svoje dusevne zdravie. A budem. AJ ked som sa snazila nie :DD Verim ze kazdy sa raz ukaze v pravom svetle, a pochopia aj ti zaslepeni.
Priklady by som pisala, ale proste nechcem to tu rozmachavat, isto by sa v tych specifickych situaciach nasla, alebo by ju nasla rodina ak tu nebodaj niekto snori :DD A my sa kvoli tomu hadame uz dost

zooeynka
28. mar 2023

Tak vies, upozornovat mozes kolko chces ale kym u nej byvas mozes tal suchat nohami a dakovat jej, nie ju usmernovat. Ano, je to otravne tieto nevyziadane rady ale staru zenu neprerobis, taka proste je. Co mozes urobit je 1.odstahovat sa(top volba), 2. naucit sa ju tolerovat a ajtak si robit po svojom, 3. vyhadat sa s nou a poslat ju do riti(ale potom to spolocne byvanie bude utrpenie)

simca06022011
28. mar 2023

A inak, radsej si zavolam taxik ako sa trepat so svokrou :DD

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
28. mar 2023

@mimi3008 ale ked potrebujes postrazit, vykryt prazdniny atd tak uz sa ti ich pristup nezda taky otravny, nie?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
28. mar 2023

Ach tak tuto nie je co poradit - ist dobrovolne do hypo aj so svokrou - to uz je iba tvoja hlupost.

lujza123
28. mar 2023

Ja som v dospelosti chvíľu (asi pol roka) bývala aj s ročnou dcérkou u mojich rodičov a skoro ma (nás vzájomne) porazilo... A to šlo o moju vlastnú mamu, s cudzou ženou si to ani nechcem predstaviť.
Pritom som fakt prispôsobivy človek, možno až flegmatik ale som zvyknuta si veci robiť po svojom.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
28. mar 2023

no tak si vies predstavit, ze mne jazyk ujde hned, moja psychika to hned neprebera, takze konflikty boli, hlavne ked si take veci "nehnevajte sa, mna to naozaj nezaujima" , alebo neustale dotahovacky, ako preco mi dieta je o 18tej, ked ona s im ide ku kamoske, a ujde s nim a hodiny ich niet, alebo preco nemoze dostat v 6m totojest a hento jest a aj slaninku okostovat :DD .. a toto si vysvetli ako osobnu urazku navacsiu :DD a zahra take divadlo ze doma sme mali roky dusno, keby som nemala male dieta tak by som chlapa vystahovala k nej hned, nech ju drzi za rucicku aj cele dni a fuka jej bobo... a vlaste do dnes ked pride na nu rec :D keby to chalp neriesil, tak to neriesim ani ja. V podstate, ako som povedla doma, keby mi 10 svokier, mam, tetiek lietalo okolo domu na metlach, pokym my mame doma klud a akurat sa na nich zasmejeme, neriesila by som nic. ale ka to mam mat denno denne predkladane tak na to som uz trosku velka :DDD mamicku riesit stale.
Pokym je to len takto, este si vklude... proste rob si ako ty chces a jej staci povedat, dobre, nabuduce.. :DD

banalu
28. mar 2023

Jezis to s tym jedlom robi moja baba 😂😂😂 to bude povahou? Pride k nam na navstevu, donesie jednu davku jedla (varila som svieckovu, doniesla som tvojmu muzovi) a huci do mna nech muzovi nalozim jej jedlo, aj ked mam navareny cerstvy obed, nech sa vraj konecne dobre naje 😂😂😂 alebo mi zacne vraviet co a ako s malou... ale ja nemam problem ju schladit, a povedat jej svoje, potom sa tu aj dva mesiace neukaze urazena 🤷‍♀️ Ale robi to odjakziva a robila to aj mojej mame a svojej druhej dcere, s ktorou byvala v dvojgeneracnom dome. Nakoniec sa tam tak hadali, ze sa musela prestahovat do bytu a zije sama.

simca06022011
28. mar 2023

@banalu moja babka inak tiez bola taka :DD a ten krik ked som dcere ocikanou plienkou oci neutierala si mala pocut :DDD to musim v kazdom pripade ... ale aj tak chyba sem tam🙂 som rada ze sa aspon pravnucky dozila chvilu aj ked sme sa chytili xkrat.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
28. mar 2023

Ja som pomerne dlho bývala v zdieľaných bytoch (v škole internát a potom v podstate celú mladosť) a viem ze konflikty sú pri spolubyvani vždy.
Keď je niekto o generáciu starší a ešte v pozícii mamy/svokry je to oveľa horšie než keď si všetci seberovny..

Co trochu pomaha je si sadnúť za jeden stôl a povedať si co vadi a naopak co je fajn. Takáto debata vždy trochu prečistí vzduch, aj keď zázraky od toho netreba čakať a vždy sa človek aj o sebe dozvie co iným vadi. Skúste.