Ahojte, chcem sa vás spýtať či aj vás manzel vam niečo zakazuje čo chcete ? Ako to beriete ? Rešpektujete to v pohode ? Myslím napríklad to že by som chcela psa do vnútra a manzel ani za svet nesúhlasí. No ja by som si nedovolila mu napríklad niečo zakazovať aby si kúpil auto aké chce a pod. On sa oháňa tým že pes je iné že jemu vadí keď ne zviera dnu a auto predsa nikomu nevadí a neobťažuje a tak.. chápete čo myslím ... som z toho smutná lebo sa hádame kvôli tomu a neviem sa s tým zmieriť že som dospela a aj tak si nemôžem kúpiť psíka dnu ktorého by som chcela :/
Čo robite vy keď vam manzel niečo zakazuje ? Ako sa s tým vysporiadať ?
PS : neraďte mi že si ho mám kúpiť aj tak a doniesť bez ohlásenia pretože to by som manzelovi nespravila nikdy
mne by napríklad pes vo vnútri vadil určite, takže muža chápem. Jedine sa dohodnúť na nejakom kompromise.
Auto fakt nemôžeš porovnávať so psom.
pes a auto sa nedajú porovnávať...podľa mňa to nie je zákaz....je to vaša spoločná domácnosť, preto o jej členoch by ste mali predsa rozhodovať spoločne...mne by tiež pes vo vnútri vadil...
povedz mu, ze tebe vadi auto, strasne cmudi a znecistuje zivotne prostredie
Nie je to zákaz je to proste nesúhlas z jeho strany. Tiež by som neprijala zviera do bytu/domu pre mňa taká domácnosť už nie je čistá lebo všade sú chlpy a človek môže vysavat a mopovat ako chce vždy je tam niečo. A o zápachu ani nehovorím aj keď je psík kupany vždy cítiť jeho typický zápach. Kúp si psíka ale maj ho vonku. Nemyslím si že ide o zákazy a dokonca s tvojim mužom aj súhlasím
@ladyk001 ja chcem bezsrstú mačku a môj manžel nie. Jasne som mu povedala že keď deti trocha odrastú jednoducho si ju kúpim , či sa mu to páči alebo nie. Svojho manžela ľúbim ale mám rada aj seba, trocha egoizmu nezaškodí . Čo sa týka toho auta, tak však ide z vašich prostriedkov kľudne môžeš nesúhlasiť.
To nie je zakazovanie. Proste nechce zviera v dome, úplne ho chápem, tiež by som bola proti psovi v byte. Keď bývate v dome, tak kúpte psa, čo bude len vonku. Iné by bolo, keby zakazuje ti koníčky, kamosky, kúpiť si dačo na seba... Ale pes vnutri...jednoducho nie každýa, rad, keďu dačo chlpaté beha popod nohy, púšťa srsť, steká a podobne
Ja som sice dlhorocna psickarka, takze proti psom vnutri nic nemam, ale ak by moj partner nesuhlasil s tym, aby sme si psa kupili, tak by som to respektovala..O psa sa budete starat obaja, budete ho obaja vencit, oboch vas bude "obmedzovat" napr. pokial ide o dlhsie vylety, dovolenky, kam sa pes nebude dat vziat..Takze toto by som proste respektovala..A naozaj sa to neda porovnavat s autom, z ktoreho mate osoh obaja, ci on by sa vozil autom a ty by si chodila peso alebo MHD? Podla nadpisu som ocakavala presne nieco take, ako ze ti zakazuje kamaratky, stretavat sa s rodinou, mat FB, pisat si s niekym alebo sediet v kancelarii s chlapom, ale toto ja osobne nepovazujem za zakaz..Vezmi si to z inej strany, napr. neporovnavaj psa s autom, lebo to je naozaj absurdne, ale porovnaj si ho s nejakym inym zvieratom, ktore ty nemas rada, resp. by si ho nechcela mat u seba doma, napr. ze by tvoj muz chcel doma chovat hada alebo velkeho pavuka a ty by si to nechcela..
Najdite kompromis .... a ak ide o zakaxovanie... tiez som.povedala v byte nechcem ziadne zviera... 🙈
To hovoríš o mojom? 😂 Tiež nechce psa dovnútra ale von mu vadiť nebude takže keď to bude možné zaobstaram nám psíka čo bude môcť byť celoročne vonku 🙂
@simonkabianka no jo vonkajšieho ale s vonkajším nikdy nemáš taký vzťah ako s vnútorným.. nemôže ležať pri tebe na gauci keď vecer pozeráš film
@ladyk001 úplne ti rozumiem 🙂 ja som takto svojho gaučoveho parťáka musela nechať u rodičov s tým sa vždy pritúlim keď som u nich a doma sa pritúlim k mužovi k malej k čomu môžem 😄 ale aj s vonkovym sa dá pekne maznať len sa stačí starať o jeho čistotu ;)
@ladyk001 ma to svoje opodstatnenie. Ja milujem psov, mam dokonca 3. Zijem v rodinnom dome, ale hoci ich rozmaznavam ako sa len da, su vonku. Maju kazdy svoj krasny koterec a budu, ked je zima, spia v zimnej zahrade. Venujeme sa im cela rodina.
Ked obedujeme, nikto nezobre, ani nefuni pod stolom(ak nahodou negrilujeme, vtedy nas prepaluju laserove pohlady z opodial😀), niesu po zemi tlapky, chlpy, smrad zo srsti. Niektore psy maju srst, ktora sice neplzne, ale aj tak trosku smrdia, predsa len nemozes im zakazat sa kdesi vyvalat atd. Obcas su aj vnutri s nami, ale maju striktne dane miesto a odpocivaju. Kazdopadne, pes ak ma svoju zahradu a zazemie, je mu dobre vonku.
@h2 chapem ale mne by stacil aj len uplne malinky a neplznuci yorkshir ktory ani nesmrdi a kludne aj starsieho co by bol zvyknuty na cikanie von takze dnu by nic zle nerobil...to su moje kompromisy co by som kludne urobila len aby ho pes neobtazoval..dokonca by sa onho nemusel vobec nijako starat ani vencit...ale on nie :(
hovori sa tomu vzajomny respekt medzi manzelmi. Ak manzel s niecim nesuhlasi, je mu nieco neprijemne, nejdem hlavou proti muru. Ale musi to fungovat reciprocne.
Ja by som to auto a psa kludne porovnala. Oboje by mali byt vase spolocne rozhodnutia.
pripadam si ako 3 rocne dieta co žobroni rodicov o psika... ach
My mame takych dvoch gaucakov doma, co s nami vecer pozeraju film, ale cez den sa aj tak najradsej slnia na zahradke teraz v lete, v zime su ale cele stastne, ked su v teplom pelechu vnutri. No my sme to takto chceli obaja. Neviem si predstavit, ze by sme s tym neboli obaja stotozneni, v tom sa kompromis spravit neda, jednoducho ak je to druhemu proti srsti, tak zial ti podla mna zostava len sa s tym zmierit, inak by nebol spokojny ani tvoj manzel ani ten psik.
@ladyk001 Veci, co sa tykaju nas oboch, co ovplyvnia oboch, neberieme za zakazy, ale o nich komunikujeme a hladame kompromis. Domacnost je spolocna, obaja v nej mame rovnake slovo, nebudeme si robit napriek. Pes je velky zavazok a na dlho a velmi podstatne ovplyvnuje fungovanie domacnosti. A inak vies aj s vonkajsim psom pozerat telku. Ked je cisty, vela ludi dovoli psovi aspon do obyvacky ist, len ich tak treba vychovat
@ladyk001 tak nebud ako trojrocne dieta, naco ti je psik vnutri?
@ladyk001 aj mne tak trosku pripadas 🙂 nic v zlom. Respektuj to, ja mam s vonkajsimk psami uplne mega vztah, to nieje ziaden rozdiel. Miluju nase prechadzky, tulenie sa atd. Ty sedavas cely den vnutri? My v lete prakticky zijeme vonku, aj na jesen. V zime chodime na dlhsie prechadzky, hadzeme im hracku, a psy su spokojne. Aj dieta sa aspon vybeha 🙂
@ladyk001 Pes je najlepsi priatel cloveka, ze? A je s nim sranda... No ale to si musis predstavit tak, ze tvoj partner si do vasej domacnosti donesie svojho najlepsieho priatela, aby s vami najblizsich ca. 10 rokov byval.
Prvych zopar tyzdnov vam ten kamarat bude opiskavat koberec a hryst topanky. Celych 10 rokov mu bude smrdiet z pusy a ked zmokne bude smrdiet cely. Ked pojdete na dovcu, tak pojdete aj s partnerovym kamaratom, alebo mu zabezpecite nahradne byvanie, pojdete na navstevu, pojde s vami alebo bude robit hluk a pohneva susedov. Partnerov najlepsi priatel bude stracat chlpy, ktore budes nachadzat v polievke aj v cizkejku..hnus, ze?🙂 A tie pekne osuchane steny...
Ked tvoj partner ochorie, alebo pojde na sluzobku, tak sa budes o jeho najlepsieho kamarata starat ty a ci sneh ci burka, budes ho musiet zobrat trikrat denne von.
A tie pomilovane a oznackovane vankuse.. jo a ked sa budete milovat vy, tak ten kamarat bude minimalne lezat vedla vas😀
Viem prehanam, ale proste ked CHCES psa a tvoj partner NECHCE, tak si pozvite partnerovho najlepsieho kamarata na dva tyzdne a uz naozaj dospejes aj dusevne🙂
@ladyk001 Tak potom ho len skúsiť ukecať. Keď sa Ťa opýta, čo by si chcela na narodeniny, tak povedz, že si nič iné neželáš, len toho psíka, často mu to spomínaj, že by si si to veľmi želala. Možno sa nechá obmäkčiť. Alebo ho skús ukecať, nech si zoberiete do dočasnej starostlivosti nejakého z útulku, nech vidí, že s ním nebudú starosti.
Zas ja jej rozumiem do tej miery, ze nikdy som nemohla mat psa pri rodicoch, aj ked som ho vzdy velmi chcela, takze ked sme zacali s drahym spolu zit, tak ma velmi potesilo, ze sme sa zhodli, ze psika urcite chceme a nakoniec sa nam pritrafili dokonca dvaja. Jednoducho je to nieco, po com tuzis, a vravis si, ze si to splnis, ked budes velka, a potom zistis, ze aj tak nemozes. Tiez by ma to mrzelo. Ale urcite by som muza do toho nenutila, bolo by mi luto oboch, manzela, ze ma doma malu otravu, ktoru tam nechce a vadi mu, a psika, ze niekomu lezie na nervy len tym, ze je.
Nie je to podľa mňa zakazovanie. Je to spoločná domácnosť a pes je obrovský zásah do života všetkých ľudí v domácnosti, takže by so psíkom vo vnútri mali súhlasiť všetci.
Ale ja ťa chápem. Ja osobne by som vonkajšieho psa nechcela a rozhodne by som nesúhlasila s tým, aby môj/náš pes býval trvalo vonku na dvore...
Ale je to na vás. Buď ustúpi tvoj muž a budete mať psíka aj pekne vo vnútri alebo ty a budete mať psa vonku.. alebo žiadny pes nebude. Záleží aj na tom ako moc je pre teba pes dôležitý... No.. Budete sa musieť s tým popasovať a nájsť spoločné riešenie.
@ladyk001 urobila by som nejaký kompromis a kúpila by som si psa, ktorý by bol vonku.. No to neni taký zákaz že si nemôžeš kúpiť napr. oblečenie.. Ja sama mám psa vnútri no viem pochopiť že niekto to proste nechce a vadí mu to takze by som rešpektovala aj jeho názor...