Za všetko som vinná

26. dec 2021

14 rokov mám vzťah s mojim partnerom, máme 2 deti. 8 a 4 roky. Partner je užívateľ drog vedela som to o ňom od začiatku. Keď sme sa spoznali mala som 17 rokov, zaľúbila som sa a vtedy mi to nevadilo. Avšak časom a tým že som sa stala mamou začali sme spolu žiť mi to prekážať začalo. Drogy berie stále je iný veľmi túžim mu pomôcť aby prestal aby sme mali rodinu. Inak pracuje stará sa nemôžem povedať že by nám po materiálnej stránke niečo chýbalo. Ale po tej rodinnej, citovej asi všetko. V poslednej dobe na mňa útočí nie fyzicky ale psychicky, kričí nadáva mi a zo všetkého ma viní. Že mu nič nedávam a on nám všetko ze ja nič nemám a všetko je jeho. ja sa s ním nedokážem zblížiť keď je taký stále len slubuje ako bude všetko iné celé roky a nič sa nezmenilo. A ja čakám ako taká hlupana. Myslíme si o sebe že som dobrý clovek naozaj sa každému snažím pomoct aj jemu o všetko sa staram a on to proste nevidí. uz nevladzem neviem co robim zke. som unavená a zúfalá chcem sa rozísť ale viem ze to bude peklo mam pocit ze ma nenavidi. ja viem ze som hlupa ale neviem ako dalej.

ysseba
26. dec 2021

Prepáč, ale v samej podstate si za všetko vinná. Nemala si si totiž začínať s feťákom...

lenuska9999
26. dec 2021

Co čakáš, že ti tu povieme ? Sama si si odpovedala, že si hlúpa. Prepáč ale plánovať si život a deti s drogovo závislým človekom. Co chceš aby z tvojich deti vyrástlo ? Nechceš aby malú peknú budúcnosť? No nič každý robí chyby. Ide o to ci sa z nich dokážeš poučiť. Ja na tvojom mieste sa obzerám ako co najskôr od neho odísť a zabezpečiť budúcnosť svojim deťom . On sa nezmení, lebo to chceš ty. Musí to chcieť on a ísť na liečenie. Ale nechcem ti dávať falošné nádeje.. mame v rodine známeho, ktorý je alkoholik. Liečení absolvoval niekoľko a stále keď sa vrátil začal piť zasa.. ani trochu sa nebojis, že keď bude zdrogovany a nebude pricetny, že čoho by mohol byť schopný?

aandrea9
26. dec 2021

Nemá zmysel mu pomáhať, ak on sám nechce problém riešiť a prestať s drogami. Keďže v tom lieta dlho a ani deti ho k tomu neinspirovali, stracas s nim čas. Ak máš kam ísť, odid kým ťa nezničí úplne. Veľa šťastia 🍀

autor
26. dec 2021

@ysseba no keby som vtedy mala ten rozum co teraz tak ver tomu ze by som si nezacala zistila som to ked som sa zalubila a pracoval a normalne sa mi venoval niekedy si to dal myslela som si ze ked dospeje tak s tym skonci. ja by som aj odišla ale mame deti to sa nikdy neskončí. stále budeme musiet byt v styku a on mi spraví peklo zo života. máme spoločný byt to je ďalší problém. dnes mi povedal ze on si vezme jedného syna a ja druheho lebo starsi je po mne a mladsi po ňom ved to je choré.

pribinak
26. dec 2021

Vieš že je to feťák a urobíš si s ním 2 deti. Prepáč, asi budem tvrdá, ale si vínna.
Čo si vlastne čakala od vzťahu s človekom ktorý je feťák
Ty chceš pomôcť jemu? Bez urážky, nevieš pomôcť ani sebe

pribinak
26. dec 2021

Najmi si dobrého právnika a pusti sa do boja.

jjanulienka
26. dec 2021

Prečo si si urobila dve deti s fetakom? Myslíš, že s takýmto človekom mas naozaj perspektívnu budúcnosť? Bude to len horšie. Mas dve deti mysli na ne a posli ho kade ľahšie 🤦‍♀️

patus_2
26. dec 2021

Aby sa zmenil k lepšiemu, tak musí chcieť on sám. Nikto iný, iba on sám. Ty čakáš už 14 rokov a stále tá zmena neprišla. Stojí zato čakať ďalej? Sama sebe pravdivo odpovedz, aká je pravdepodobnosť, že sa zmení. Pozri si v svojom okolí krizove centra pre matky s deťmi a rôzne organizácie, ktoré pomáhajú ženám v nudzi. Rozhodnutie je iba na tebe, ale stále myslí nato, že rozhodujes aj za svoje 2 deti. Myslíš, že im prospieva život so závislým otcom?

sidicek
26. dec 2021

Pre pána a ty veríš tomu ze súd zverí dieťa človeku na drogách? Nehnevaj sa, ale to sú len výhovorky, urob všetko pre bezpečie svojich detí. Byt predať a rozdeliť sa.

ysseba
26. dec 2021

Máš pravdu je to choré. Toho, že by mu dali syna, toho sa môžeš báť najmenej. Celkovo je málo prípadov kedy by dieťa prisúdili otcovi a takému čo droguje, tak taký prípad hádam ešte nebol 😀 To dokáže vyprodukovať len tá sfetovaná vec, čo sa u iných nazýva mozog. Nič by som s ním neriešila, neotváraj tému rozvod. V tichosti si nájdi právnika a ako píše @pribinak pusť sa do boja. Tento boj vyhráš aj keby si nechcela. Urob to najmä pre svoje detičky. Keď máte byt SPOLOČNÝ, tak prečo by to mal byť problém? Však práve to je výhoda - tvoja výhoda. Horšie by bolo keby bol byt len jeho. Inak potom by som rozmýšľala o tom dať podnet zamestnávateľovi, aby spravil v práci "raziu" zameranú na prítomnosť drog v moči. Ale všetko až po tom ako by som to riešila s právnikom (možno na podnet právnika vykonať takýto test, neviem ako to funguje). No každopádne Ti držím palce 🙏

autor
26. dec 2021

@ysseba vyhram ale deti stale budu jeho budu sa stýkať. budem s ním musieť komunikovať dotahovat sa o to aby na ne platil. dotahovat sa kto co dostane za byt. on si poradí on pracuje zaraba v zahraničí ako živnostník pekne peniaze. ja som tu ta chudera co sa mu popri vysokej o deti a jeho starala a opatrujem starku za to dostavam prispevok inak som bez práce bez praxe. som v neho verila vždy lebo bol priebojny robotny a sikovny ale hento hnusobstvo vyhralo. dakujem za všetky správy aj kritické.

pribinak
26. dec 2021

Ak dokážeš že je to feťák tak si môžeš riešiť aj zákaz styku alebo styk pod dohľadom

Este si ani nič nezačala riešiť a už vieš že toto a hento
Prečo by sa sa mala doťahovať kvôli výživnému? Nebude platiť, vybavis náhradné výživné

Na dotahovanie čo s bytom budeš mat právnika

Prečo si bez prace? Veď si nejakú nájdi a naberies aj sebavedomie

Z toho celého mam dojem, že ty sa ho dosť bojíš

autor
26. dec 2021

@pribinak opatrujem starku 90 rocnu nemozem ju nechat samu aj deti su stále choré a nemám nikoho kam by som ich dala. prívyrobim si pecenim ale to je len moje hobby nemam na to skolu. je to ako zacarovany kruh.

pribinak
26. dec 2021

Starku nech opatruje niekto iný. Na pečenie sa tiež vybodni, začni normálne pracovať

autor
26. dec 2021

@pribinak a vzdy chcel aby som bola doma ze on sa postará. tak som si dorobila vysoku skolu aspon. ked som bola doma a potom starka ochorela tak som s ňou lebo mamina musí pracovať. je zvlastna doba keď bsme boli mali tak sa starka o nas starala a mama pracovala teraz je starka stara a mama musi stale pracivat, deti nema kto postrazit ani o staru choru starku sa postarat
. tak som sa na to dala ja.

derdia
26. dec 2021

Neverim, ze si drogy nebrala aj ty...ak teraz neberes, urcite si brala. Lebo normalne dievca by si s fetakom v zivote nezacalo. Takze ste taka fetacka rodinka, kde ty to uz riesit nechces ale jemu to vyhovuje. Co si si nasla to mas. Ak mas roumzumu dostatok poberies sa kade lahsie.. A ak nie bude s fetakom. Su len dve moznosti....fuj neznasam fetakov! Sorry, mozno som to napisala svinsky, ale fetak je jedno sproste sebecke stvorenie, ktore absolutne netreba lutovat lebo si to sposobilo svojou volou a svojimi cinmi. Pises tu dost rozumne, ale bmneverim, ze ty si bola vzdy cista. Jedenoducho neverim, lebo vidim aj u nas v meste ake baby maju deti s fetakmi.

luccija
26. dec 2021

@pribinak opatruje starkú veď to píše...
Autorka v podstate to máš jedno teraz Ti nadáva a povie, že nič nemáš...tak prečo sa nepustiť do boja.Deti mu nedajú toho sa neboj,on sa iba vyhráža to chlapi vedia povie Ti čokoľvek len nech sa zlaknes.Tak či tak raz k tomu príde a čím skôr, tým lepšie.Fetaci sú nevyspytateľni psychické c
horoby, nálady, afekty bude to horšie...čoho sa bojíš, že neuzivis a nepostaras sa o deti či jeho správania?Ak fetuje možno by bolo stretávanie iba v tvojej prítomnosti

pribinak
26. dec 2021

Však samozrejme že aby si bola doma, to znamená izoláciu, finančnú a emočnú závislosť na partnerovi - teda na nom.
Nízky počet kontaktov, nízke sebavedomie. Krásna manipulácia

pribinak
26. dec 2021

@luccija ja viem citat. O starku nech sa stará jej dcéra, nie vnučka. Vnučka teraz musí riešiť seba a svoje deti

autor
26. dec 2021

@pribinak moja mamina je tiez sama ovdovela ked mala 30 je rada ze ma pracu z opatrovateľskeho by to tiez neutiahla všetko. skusim sa s nou porozprávat.

pribinak
26. dec 2021

Tvoja mama vieš s kým žiješ? Mama nemá žiadnych súrodencov?
Starká má dôchodok a súrodenci by sa mali vyzbierať ak chýbajú nejaké peniažky na platby v zariaden

Aký byt má tvoja mama?

autor
26. dec 2021

@derdia mysli si co chces je to tvoj nazor. sibalo mi v puberte porobila som kraviny ale drogy som nebrala. od mala som bola zavalitejsia a osamelá a asi som bola rada ze sa niekomu pacim a ze si ma vsima preto som sa do neho zalubila. vzdy som sa snazila vidiet v nom to dobré a to zlé som prehliadala.. teraz si to uvedomujem.

aandrea9
26. dec 2021

@derdia dievča nevie ako ďalej tak jej tu prosím ta nenakladaj ešte aj ty tvojim verím neverim🤦‍♀️

janinah
26. dec 2021

Starká má dôchodok.xrejme aj vdovecký a ty máš opatrovateľský tak celkom malo to nie je.mozno by si toľko ani nezarobila...ja by som starkú teraz nenechala napospas ani na mamu by som ju nepresunula....neriesila si to 14 rokov.tak si ešte chvíľu dobre premysli čo urobíš.ja by som sa poradila s právnikom ako ho dostať z bytu.kedze drogy ohrozujú výchovu detí.

autor
26. dec 2021

@pribinak mamina zije v dome. s mojim najmladsim bratim a starkou. súrodenci nejavia zaujem sem tam zavolaju. starka by to neprezila keby sme ju dali do ustavu. teraz bola 2 dni v nemocnici a prisla odtial uplne vysinuta. celé detsvo sa o nas starala vsetko ma naucila nedokazala by som to urobiť. mamina vie s kym zijem. on keď je čistý je velmi dobrý prijemny muz vsetci ho maju radi tí co nevedia ze nieco berie hi maju za pána uzasneho.

pribinak
26. dec 2021

To je jedno či súrodenci javia alebo nejavia záujem, vtedy sa určuje súdom výživné, napr na opatrovateľku
Pozri, ak by bolo veľmi zle, môžete ísť k mame do domu nie?
Čiže strechu nad hlavou v prípade nejakej vážnej krízy by si mala

Ja neviem, podľa mna skôr hľadáš dôvody prečo sa to nedá
Ale to je len môj dojem.
Želám všetko dobre

derdia
26. dec 2021

Om chapem ta...a verim, ze to moze byt aj tak ako si napisala... Lebo pises rozumne. Mas naviac urcite.

pribinak
26. dec 2021

@janinah však áno, žije s ním 14 rokov, lenže jej deti rastu a vnímajú viac a viac, nasavaju celu tu atmosféru doma, vnímajú a osvojujú si postoje a správanie otca
To je podľa mna dosť veľa dôvodov riešiť situáciu
A starká môže žiť kľudne aj dalších 10 rokov.

autor
26. dec 2021

@pribinak ved toho sa bojím. ze sa to od neho naucia ze sa takto budu správať k svojim zenam. ja nevravim ze je ti tak stale ale ked dostane ten amok sa neovlada skaredo mi nadáva aj pred nimi. zvaluje vsetko na mňa. najhoršie je ze clovek ani nevie cim ho vyprovokuje. proste nieco poviem a vyvola to reakciu. ked je v pohode tak je naozaj laskavy. drogy su jedno svinstvo.

pribinak
26. dec 2021

Ako sa budú správať k svojim ženám….
Ale časom aj k tebe, skôr či neskôr začnú preberať postoje otca, lebo iný mužský vzor nemajú