Ahojte, potrebujem sa poradiť alebo možno len vyrozprávať. Mám takmer trojročný vzťah s priateľom a postupom času som zistila, že mi zvykne v niektorých veciach klamať. Väčšinou to vždy prasklo a potom sa ospravedlňoval a sľuboval, že už mi bude hovoriť len pravdu, ale stále sa objavujú nejaké nové veci. Nemám voči nemu už dôveru keďže mnohokrát už neviem čomu môžem veriť a čomu nie. On sa pritom na mňa hnevá, až zúri, že mu neverím, ale to, že túto situáciu spôsobil on, to si priznať nechce. Včera sa to vyostrilo tak, že vlastne mi povedal, že to je môj problém a snaží sa mi vsugerovať, že to je moja chyba všetko a namýšľam si. Napriek tomu, že mu to klamstvo jasne dokážem. Veľmi sme sa pohádali a odišiel na víkend k svojej mame, vrátiť sa má v nedeľu, ale vôbec neviem, či sa aj objaví. Ja som typ, ktorý je verný a neznášam klamstvo a do vzťahu to podľa mňa nepatrí vôbec a on odo mňa očakáva, že to budem tolerovať. Ja som stále odpúšťala lebo som dúfala, že to konečne pochopí, že s tým musí prestať a byť úprimný, ale už sa vzdávam nádeje a dnes som si priznala, že on je pravdepodobne patologický klamár a s tým sa asi nedá nič robiť. Boli ste niektorá vo vzťahu s takýmto človekom? Je šanca, že sa uvedomí alebo je to beznádejné očakávať niečo také? Rada by som si v komentároch prečítala reálne skúsenosti, komentáre typu aká som sprostá a posmešky, mi vôbec nepomôžu a situáciu neuľahčia. Ďakujem 😉
Kazda normalna Ti napise, ze s klamarom to bude stale blbe. Ale kym na to neprides sama, tak Ti to zbytocne budeme pisat.
Ja som s takým žila a bolo to peklo, klamal až sa prášilo. Pomaly som na jeho klamstvá prichádzala ale vždy si našiel iné klamstvo, ktorým ma nejak uchlácholil. Keď sme sa rozviedli prišla som na také veci, že vôbec neviem s kým som to žila... Naše manželstvo bolo jedno veľké klamstvo...
Bola mam snim dieta :( neboli sme manzelia nastastie. Jeho ex manzelka maju 2 deti :( zial nedala na nase slova . Teraz dokonca plati za neho dlhy ktore vznikli pocas manzelstva :(
Utekat co rychlo prec od neho. Urcite ti to bude vsetko vycitat a tak ale neni to tvoja chyba
@misinka26 veď toto, aj ja som sa doteraz vždy dala uchlácholiť, ale už je toho moc a ak si to on neprizná tak sa s tým nedá nič robiť, viem, že to budem musieť ukončiť, možno to spraví on keď sa doma v nedeľu neobjaví keďže on je chudáčik teraz urazený na mňa
bola som asi mesiac, kym som pochopila, ze je psychopat a klame od rana do vecera, bolo to hrozne, traumu som mala rok z toho, ze ako taky psychos moze behat pomedzi ludi a klamat vsetkym a vo vsetkom, strasne fantazmagorie si vymyslal, ale tak detailne, prespekulovane az strach, myslim, ze niekedy aj sam veril tym klamstvam , ked s na neho spomeniem je mi az zle na zaludku, mesiac s nim zanechal na mne stopy, odvtedy si davam velky pozor na ludi, a taky clovek sa nikdy nezmeni, nechapem, ze si s nim stracala 3 roky
Bolo by lepšie,keby zostane u Mamy už nastálo.A Ty si nájdi priateľa ,ktorému môžeš dôverovať a nebudeš musieť rozmýšľať v čom Ťa zase klame
a myslim, ze je to diagnoza a taki ludia by sa mali liecit, a konkretne rodicia toho dementa sa cudujem, ze ho nezavreli na psychiatriu, vedela by som romany pisat o nom, o tom aky bol,,,,napriklad sme sli z baru a on povedal, ze mam pockat von, ze si odskoci, a na druhy den mi psychosov brat povedal, ze sme usli bez platenia, a prave jeho brat mi povedal ako klame a nech utekam kade lahsie, mozno by mi trvalo ovela dlhsie kym by som zistila, ze vsetko co vravi su klamstva, zatajil mi aj dieta co ma, no psychopat
@sejan máš úplnú pravdu lebo je to večná neistota a to človeku na pohode nepridá a ja by som veľmi chcela kľud, on mi stále rozpráva ako ma miluje, nikdy ma nechce stratiť, ale svojím správaním práve to dosiahne
Aj keby ho hned osvieti, pocit dovery v nom uz nenajdes a zakazdym budes vahat, aka je vlastne pravda. V takomto vztahu nema zmysel dalej pokracovat.
@limetka69 ja znesiem veľa, asi preto mi to toľko trvalo a vlastne dúfala som, že sa mýlim, ale už ma to až príliš zraňuje a uráža
@lintu presne to si myslím aj ja, už nikdy sa tá dôvera nevráti, no najviac ma štve, že on sa ma snaží presvedčiť, že to robia všetci a ja som tá nenormálna, ktorá by chcela nejakého dokonalého chlapa
Skus nejake priklady, v com ta klame. Ak povie, ze ide tam a v skutocnosti ide onam, lebo ti chce pripravit nejake prijemne prekvapenie, to by sa este dalo pochopit.
@lintu tak napr. zavolá mi, že nepríde domov a prespí u mamy lebo musí ísť zavčasu do roboty a odtiaľ to má bližšie a v skutočnosti sa tam ide poflákať s kamarátmi a končí to tak, že sa s nimi zotne a do tej roboty sa ani nedostane, takže toto v súvislosti s robotou mu už nežeriem a vždy sa kvôli tomu pohádame a stále to na mňa skúša akoby som bola debil
@lintu z predošlého vzťahu má dieťa a nemá súdne upravený styk s dcérou, je vydaný bývalej na milosť a nemilosť či mu ju dá, bolo obdobie keď jej šibalo a nechcela mu ju dávať, vtedy jeho mama napísala žiadosť na súd, on ju mal podať, ja som sa ho pýtala potom, či bol a on, že áno, jasné a dlho mu nič nechodilo, mne už to bolo divné tak som sa ho znovu spýtala a už na mňa hučal, že čo sa to zasa pýtam, už mi na to odpovedal, no a mám kamošku, čo tam robí a tá zistila, že taká žiadosť tam vôbec nikdy podaná nebola, on mi potom keď som ho konfrontovala, povedal, že sa bál, že sa budem hnevať. Pritom je to jeho záležitosť, ja som ho do ničoho nenútila, nemám chuť sa miešať do takýchto vecí.
Zdá sa, že si inteligentná žena, ktorá vie čo má robiť... Nikdy mu už celkom dôverovať nebudeš. Tie príklady, ktoré si uviedla sú v podstate "maličkosti", ale z nich sa skladá život. Chceš si ho naozaj takýmto človekom komplikovať? Podstatné je, že si si to uvedomila... Ja som kedysi tie klamstvá obhajovala a dávala im rácio (pretože som viac menej vedela, že ide o klamstvo). Trvalo mi to dlhšie, ale... zo vzťahu som odišla a bolo to jedno z mojich najlepších životných rozhodnutí. O pár mesiacov som stretla človeka, ktorý za 20 rokov moju dôveru nikdy nesklamal. Prajem to aj Tebe 🙂!
Tiez som s takym zila, tiez to bolo nonstop nieco niekedy aj malickosti.. a ja som ani nesla cielene po tom ze kde mi zas klamal to proste sa nejak vzdy samo prevalilo, a najskor staale zatlkal ze nie ze mi povedal pravdu, a nakoniec sa vzdy priznal po mojicj argumentoch a naliehani.. hadzal smutne oci ze uz si budeme hovorit pravdu,ze mu mam prepacit ze on vie ze to nemal robit, niekedy presiel do utoku ze to je vlastne MOJA chyba ze mi klame, lebo on mi nehovori pravdu lebo vie ze by som sa hnevala na neho... a som rada ze je to uz len moj ex.. bodajby som mala viac rozumu ked som bola mladsia a nestracala s nim roky svojho zivota 🙂 takze odpoved na tvoju otazku, taky clovek sa podla mna nezmeni, a keby viem vratit cas a mat tolko rozumu co teraz , urcite s nim niesom 🙂
Lepšie sa vrátiť z kratšej cesty...
@juliaailuj1 medzi nami už sú nejaké finančné a pracovné záležitosti, keby toho nebolo, bolo by jednoduchšie dať zbohom, takto to budem musieť ešte riešiť inak
Zivot s patologickymi klamarmi je velmi tazky a nestojí za to. Jeho bývalka to uz zistila a len tak z cista jasna jej nepreplo, ona s nim mala kopec neprijemnych skusenosti. Preto nie je pekne o nej pisat hanlivo, ze jej sibe. Predstav si, ze si s nim urobis dieta, zivot s tvojim chlapom bude neznesitelny a rozhodnes sa pre rozvod. Klamari nemaju ziadne skrupule, s takými sa rozvadzat je strasne...od klamarov si kazdy normalny clovek drzwi odstup, lebo nikdy nevies, ako ti uskodia.
Držím ti palce,prajem šťasie
@leuchtturm ja hovorím zo svojich skúseností o nej, oni už boli chvíľu rozídení keď ma spoznal, ona ako zistila, že niekoho má, začala robiť cirkus, že nesmiem sa k jej dieťaťu priblížiť, že som "žumpa", pritom ma nikdy nevidela, proste baba s chrapúnskym vyjadrovaním z rodiny samých basistov, raz som bola nakupovať v BA v Auparku, on ma tam viezol a tá robila okolo toho také scény že až, dala hneď žiadosť na súd o zvýšenie výživného, ona totiž nechápe, že sú aj ženy, ktoré dokážu prežiť aj bez chlapovej peňaženky a vedia si na seba zarobiť samé. Ona sa ukľudnila až vtedy, keď si aj ona našla priateľa.
@juliaailuj1 ďakujem 🙂
myslím, že si tu už písala, to s tou žiadosťou o úpravu súdneho styku tu už niekto písal.. koľkokrát tu potrebuješ napísať, aby si sa rozhodla to ukončiť? nikto ti lepšiu radu nedá.. drž sa 🙂
@radkaradix ja som to tu určite ešte nepísala 😉
@radkaradix nie som jediná na svete
tak potom mala ta baba velmi podobny pribeh s klamarom, co tu ziadost nepodal a tvrdil, ze podal.. no v kazdom pripade, radia ti tu dobre
@radkaradix áno, ja sama už viem, že to je najlepšie riešenie, ale som rada, že ženy zdieľajú rovnaký názor a nie som idiot, akého zo mňa robí on
pre mňa bez dôvery neexistuje žiadny vzťah. Nie je dôvera, nie je vzťah, nie je láska. Jednoduché. Ale veď ty sama cítiš, čo máš robiť...
Moja odpoved je nie, nebola by som s nim.