Vzťah s mužom a názor naň

veronikaveronik
4. aug 2018

Prosím vás, za kým ísť, aby som počula názor na môj vzťah s mužom? Psychológ? Ako to tam chodí? Ďakujem

sasa1983
4. aug 2018

Tak pokiaľ ide o názor z právneho hľadiska, tak za právnikom. Pokiaľ z trestneho, tak na políciu. Pokiaľ z lekárkeho, tak smer dr a všetko ostatné niekto kto ma normálny názor a zdravý úsudok a Tvoju dôveru.

veronikaveronik
autor
4. aug 2018

@sasa1983 ďakujem. Ide o vzťah a jeho komunikácia somnou a celkovo city, správanie, ...

sissy27
4. aug 2018

@veronikaveronik základné otázky - si s ním šťastná, tešíš sa naňho, je ti s ním príjemne, cítiš sa pri ňom v bezpečí, máš v ňom oporu?
Alebo sa ti zviera žalúdok keď sa vracia z práce, bojíš sa ho, bojíš sa niečo povedať, urobiť aby zase nevybuchol, nevynadal ti? Necítiš sa s ním príjemne?
Sama veľmi dobre vieš, čo je správne a čo nie, len nemáš odvahu to priznať...

veronikaveronik
autor
4. aug 2018

@sissy27 ďakujem. Na všetky prvé otázky je odpoveď nie. Sice po mne nekrici, nenadáva mi... Ale proste už mám pocit, že po sebe len "štekame" a nevieme sa normálne porozprávať. Stále si len odvrkneme a keď si neodvrkujeme tak máme tichu domácnosť
Nemáme spoločne názory, záujmy, názory na výchovu sa diametrálne rozlišujú, nevieme sa dohodnúť na financovani atď atď.

sasa1983
4. aug 2018

Tak podľa mňa na toto ozaj netreba názor cudzieho, nezainteresovaneho človeka a už vôbec nie psychologa. Všade sú plus a mínus, pokiaľ si v konečnom uctovani v pluse, tak ok. Pokiaľ dávas viac ako dostávas a teda ideš na dlh..tak to nie je najlepšia investícia

johanna_b
4. aug 2018

@veronikaveronik ved tu si spravne 😂😂😂

tehotna91
4. aug 2018

presne tak toto je psychologicka poradna 🙂 napr ja sa tesim na neho nevedela by som zivot predstavit bez neho ked je prec citim sa prazno tesim sa ked pride mam v oporu ..ale mame ine nazory ale to je asi bezne sme take protiklady dakedy ho musim k dacomu dotlacit ale to su asi chlapy taky

tslobik
4. aug 2018

@veronikaveronik nejaká poradňa, pre jednotlivca, resp. párové poradenstvo.

romiada
4. aug 2018

@veronikaveronik názor na Tvoj vzťah Ti nepovie žiadny psychológ ani manželský poradca. Na názor sa môžeš opýtať kamarátiek, rodiny.... Otázne je, že či aj Tvoj muž má až taký blbý pocit zo vzťahu a má chuť s tým niečo robiť. Ak áno, máte najvyšší čas na manželského poradcu ak nie, tak to môžeš skúsiť aspoň sama u psychológa. Bude sa Ťa pýtať na to ako sa cítiš vo vzťahu, čo Ťa trápi, čo teší , bude sa pýtať ako reaguje manžel na niektoré situácie. Ale žiadny Ti nepovie , že máte fasa resp.naprd vzťah a nemáte /máte šancu tak urobte toto...správny psychológ sa Ťa skôr bude snažiť naučiť samu zodpovedať si na otázky o vzťahu, nájsť samu seba a rozhodnúť sa o tom ako ďalej

sasa1983
5. aug 2018

Keď ma žena dostatočne sebavedomie a úsudok, poradcu na svoj vzťah nepotrebuje

natalienka12
5. aug 2018

@veronikaveronik Neviem, ci ta to potesi, ale takto zije roky vedla seba mnoho parov. Niektori to riesia rozvodom, rozchodom...na strane druhej, asi ta nepotesim, lepsie to uz nebude. My sme mali to iste, bolo to ako na hojdacke. Na zaciatku velka laska, mali sme velku svadbu, ale laska na cely zivot existuje podla mna len ta rodicovska. Casom kazdy vztah upadne do vsednosti a to, co ta pri druhom drzi je len sila zvyku a otazka, co by bolo po rozvode. Este horsie. Netreba sa pytat na nazor psychologa, lebo ten bude volat na sedenie aj tvojho muza a samozrejme chlap nepojde, lebo 1 zo 100 chlapov si prizna vinu. Alebo bude hladat chybu v tebe alebo ta odosle ku psychiatrovi a ten ti da lieky na depresiu. Rozhodnutie je na tebe. Rozviest sa je najjdednoduchsie. Ale poloz si otazku, co bude potom. Mate deti? Mysli na ne, ako to budu znasat. Mas ineho muza mimo manzelstva? Mate majetok, hypoteku? Vies si predstavit rozdelenie? Prebehlo by to v klude? Alebo by ste sa este 5 rokov vadili na sude o majetok? Staci si pozriet denny rozpis pojednavani ktorehokolvek sudu a vsade najdes rozvody a vyporiadania BSM. To, co davaju v telke, ze sa rozvadza kazde tretie manzelstvo, nie je fama, ale pravda. Takze ak sa rozhodnes pre rozvod, nebudes ani prva ani posledna. A takmer kazde manzelstvo sa rozvadza pre vzajomne odcudzenie sa, ochladnutie citov a nezhodu nazorov na spoluzitie a vychovu deti a nezhodu na financie. Drzim palce nech sa rozhodnes spravne.

johanna_b
5. aug 2018

@veronikaveronik pocuj ty pises ze nemate spolocne zaujmy ani nazory a kvoli comu si si ho brala? ak si nemala 18 alebo si po sexe neotehotnela ze "rychlo sa zobrat" akoby to nieco zachranilo alebo poistilo tak naco to bolo? len nenapis ze laska lebo to je taka vyhovorka ze az... kazda pricetna zena si vie zratat 2+2 ze s muzom bez spolocnych zaujmov nevydrzi

veronikaveronik
autor
5. aug 2018

@johanna_b práveže tie záujmy boli zo začiatku spoločné a teraz ako máme deti netrvime spolu čas (nemá nám kto postrážiť deti) . On je od rána do večera v práci a cez víkend zas robí okolo domu, tiež mi vadí, že sa nevenuje deťom , atď...

johanna_b
5. aug 2018

@veronikaveronik preboha, ved travit cas mate spolu ako rodina, ved s tym ste si tu rodinu planovali, ci nie? toto co je za nezrely nazor? co by ostatni dali za rodinu!

veronikaveronik
autor
5. aug 2018

@johanna_b práve preto som to tu nechcela riešiť, nemáme kedy ten čas tráviť spolu a sú tam aj iné veci, ktoré tu nechcem rozoberať

romiada
5. aug 2018

@natalienka12 v tom ze bude psycholog volat aj jej partnera nemas pravdu. Moze ist aj sama. Sama to mam odskusane...naprv som na zaciatku krizy chodila k psych.-zene sama lebo moj muz je presne ten typ ze naco psycholog, ja mam jasno vo vztahu aj o sebe. Az potom sa "zlomil" ked som zacala uhybat ja a navrhla mu rozvod ( lebo nechcel nic riesit-proste ani z voza ani na voz). Zacali sme chodit na parovu terapiu k psych.-chlapovi ale mne tak moc nepomohla tak tam moj muz bol zoparkrat sam. Mne velmi pomohla ta moja psychologicka. Zmenila som pristup k sebe a tym som vyvolala zmenu aj v manzelovom mysleni asi. Prajem take "osvietenie" kazdemu 😉

veronikaveronik
autor
6. aug 2018

@romiada Ďakujem, pokúsim sa niekoho zohnať. Snáď mi poradí. Prajem všetko dobré

romiada
6. aug 2018

@veronikaveronik držím palce aby si našla riešenie

kahlan1
7. aug 2018

len bud opatrna pri vybere, ja by som si zistila či je poradca veriaci, lebo dnes je najľahšia rada tak odíď a buď šťastná, pre mňa je to blbosť, život nie je rozprávka ružovou záhradou a prídu aj ťažké chvíle,
ja odporúčam pozrieť film - Fireproof - Ohňuvzdorný

meca
9. aug 2018

@romiada ako si zmenila prístup k sebe?

kvecinka321
9. aug 2018

@kahlan1 prečo by mal byt poradca veriaci? Podľa môjho názoru stačí aby bol profesionál a svoju prácu dobre ovládal. Sama som chodila k psychológovia nebol veriaci a napriek tomu že som čakala rady, pochopila som, že dobrý psychológ alebo poradca ti nepovie nikdy čo máš robiť... teda pokial nejde o nejaké cvičenia. Sama som musela prísť na to v prvom rade ako píše
@romiada že mám svoju hodnotu a zmenila na sebe samej prístup a tým aj zdravé sebavedomie, a časom som zistila aj čo mám robiť ako mám robiť ako reagovať ako nie a vedome sa rozhodovala o svojej reakcii tým že som si uvedomovala samu seba a svoje pocity a potom aj racio...
@veronikaveronik tebe prajem aby si si našla vhodného človeka 🙂 všetko dobré 😉

romiada
9. aug 2018

@meca bol to dlhý proces (ktorý vo mne naštartovala psychologička ale to som si uvedomila až neskôr). Prestala som sa ľutovať, obviňovať seba a druhých, musela som si uvedomiť, že bolesť si treba prežiť nie sa ju snažiť preskočiť, naučila som sa priznať si chybu a povedať prepáč... No a hlavne som sa musela naučiť si priznať že tak ako nie som bezchybná ja , nie sú bez chyby ani ostatní a všetci na tie chyby "máme nárok". Ono asi aj taká tá "duševná samota" urobila svoje - bol to pocit že mám sice veľa ľudí okolo seba ale aj tak sa cítim sama a že si to musím vyriešiť sama. Neviem Ti dať návod ako som to urobila lebo aj ja som mala chuť mužovi vyškriabať oči, prepichnúť mu gumy na aute, svokru aj švagrinu som poslala po telefone do bažín (tak že sme sa potom 2 roky nebavili)

romiada
9. aug 2018

@meca a ešte jedno....naučila som sa povedať viac úprimne čo si myslím - vieš čo vytočil si ma, som smutná, som sklamaná lebo.....predtým som zo strachu z reakcie druhých nedávala tak svojim pocitom voľný priechod (miernejšie a postupne) ale dovtedy som dusila svoje pocity v sebe až kým sa to nenazbieralo a nevybuchlo jak sopka (tak potom som o to viac vyzerala jak labilná hysterka)

kahlan1
9. aug 2018

@kvecinka321 pisem preto tak lebo aj ja mam skusenosti s poradnou, vychvalena pani do neba, a co poradila môjmu mužovi ak je nestastny ... ze ma odísť a pozerať sa na seba. Lebo dve deti hned po sebe, a zrazu bol nestastny lebo nebolo tolko casu atd atd - ale napriek tym super radam neodisiel a zvladli sme tuto krizu ktora prisla prese po siedmych rokoch manzelstva.
Preto ja by som uz nikdy nevolila len tak ale veriaceho lebo ten bude hladat riesenia ktore rodinu spoja a nie take jednoduche ze opustenie rodiny

kvecinka321
9. aug 2018

@kahlan1 tak to nie je pre mna jednoznačne profesionál.. pre mna tiež nie je riešenie odísť.. veľa veci sa dá zvládnuť aj keď nie úplne všetko.. v dnešnej dobe jednému sa nechce pracovať na vzťahu niečo obetovať, čas pohodlie peniaze a vykašle sa na rodinu a na manželstvo... tak by to nemalo byt... asi je ľudstvu až veľmi dobre keď volia z ich pohladu ľahšiu cestu... ale nevidia následky.. na druhom partnerovi a na deťoch ktoré tým trpia.. a prenášajú si to do svojich vzťahov...

meca
9. aug 2018

@romiada Dakujem moja

kahlan1
9. aug 2018

@kvecinka321 on bol predtým aj u psychologicky a tiez mu povedala ze ma veci robit tak aby bol stastný a ak to znamená odísť nech ide, preto ja už nemam dôveru, problemy sme nemali vyrazne len ten stereotyp a ze deti boli na prvom mieste,
pre mna je rodina vsetko a snazila som sa zo vsetkych sil udržať ju a zvladli sme to tak super, že mi potom stale vraviel aky je stastny ze som ho nevyhodila v tom zlom období
pre mna slova v dborom aj v zlom, v stasti aj nestasti a v zdravi aj chorobe nie su len prazden reci ale niečo co sa ma dodrzať (samozrejme ak je tam alkohol, bitka a tak to nie...) ale ak su bezne problemy tak sa maju riesit nie utekať.

ale dnes je to samé motivačné citáty chod a bud stastný za každú cenu, to je jedno ako ubližis hlavne ze ty budes stastný ....toto neuznávam

súhlasim so vsetkym co si napisala, je to tak

simcika
9. aug 2018

@sasa1983 niekedy moze mat prilis vysoke a falosne sebavedomie a usudok sa vplyvom nespravneho zivota zredukuje a zmeni na trapenie. Niekedy je zena v bode, kedy nerozomie nicomu a hlavne sama sebe, je to vtedy, ked je pod silnym destrukcnym vplyvom a frustracie. Ked sa clovek dostane do toho bodu a dostali sa tam ludia, ktori mali a maju skvely usudok a seba-vedomie.

simcika
9. aug 2018

@romiada ano ziadny kouc, psycholoh a poradca nam neda nazor alebo plan, ale nieco v nas nastartuje a niekedy staci sa z pohladu odbornika a jeho empatie sa pozerat aj na svoj zivot ako na obraz umelca... sme zan zodpovedni 🙂

romiada
9. aug 2018

@simcika a hlavne si treba uvedomiť že zrážka s vlastným egom je bolestná ale nie smrteľná 😉